Ročné dieťa váži 7,5 kg
Ahojte milé mamičky, neviem ako mám pomôcť mojmu dievčatku pribrať, na svoj vek má dosť málo kg, nedávno braček doniesol črevnú chrípku, tak sa mi 2x poriadne vyvracala, potom sme museli držať diétu a pochudla mi, kojena do 5. mesiaca, živá, aktívna, bystrá len to že je chuda tak neviem či aj preto sa posunul psychomotoricky vývin, v roku si sadla, teraz sa stavia ku nabytku, špičkami...jedla mi aj 5x denne a že ju nemám prepchavat, že jedlo sa nestihne ani vstrebať a už ho vykaka...inak všetko zje čo jej dám...vzorka stolica bola ok...tak neviem ☹ podotýkam že rodičia sú štíhli 😃 tato športuje a ja som bola vždy chudá
Ďakujem baby krásne, upravím si teda jedálniček😊 skúsim jej ráno dať kašu, a obmieňať veci, nielen to isté...
ahoj moj maly ma 15mesiacov a 8kg ledva.. zacal behat az teraz obidvaja sme chudy takze to je urcite tym je zdravy pekne papa tak to netreba riesit kazdy je iny😊
ja davam mojej parky aj sunku ale iba z lidla je o rok starsia..ale je vyberava a na tomto sa nam rozjedla..keby ze mam sunkovar tak doma varim sunku..ale nemam priestor chut ani cas z lidla je sunka bez ecok...ked niekto precita ze od troch rokov ..tak v tej sunke je sajrajt e 250 a same zahustovadla..v inych obchodoch maju len taketo krasny detsky obal ale obsah nevhodny aj pre dospeleho cloveka
v prvom roku si má dieťa váhu strojnásobiť. t.j. ak osa dieťa narodí a má váhu 3 kg, v pol roku má vážiť 6 kg, v 1 roku 9 kg - 3 krát viac ako pôrodná váha....Hádam si ma pochopila
Mali sme podobný problém, dostali sme sa na gastroenterológiu.... tam dcére predpísali Nutridrink....z toho sa priberá. teraz sme peknučký, ....
švagriná má podobný problém, chodia k inému pediatrovi, nikde ich neposlal, .... všetko závisí od lekára.
@lavieenrose prosím ťa, ktorá je to z toho lidla? Väčšinou idem s detmi, nemám čas hľadať...
@zabina27 taka modra s piratikmi maju bravcovu a kuraciu a parky maju ten isty obal..spravili nejaku novinku aj pasteky..ale tie uz maju e250 tak to nekupujte...majka vyraba detsku pasteku bez ecok
@lavieenrose aha, tak tu tiež kupujem, malý pýta aj taku s pekným obalom, keď ju vidí v obchode, tak aj tu občas, ale budem teda častejšie túto lidlovu, ďakujem 🙂
@zabina27 nemas zaco ;)
Moja mala mala v roku 7,3 kg a 70 cm. (pri narodeni 3800g)
Doktorka to vobec neriesila, len skonstatovala, ze ked posl. 4 mesiace stale chodi popri nabytku, tak to uz tolko nepribera.
Ale z tebou uvedeneho jedalnicka ... no ja neviem, dost malo asi mala papa. Moja spapa o dost viac a roznorodejsie. Tie mliecne vyrobky u vas ... je ich dost a mozno tej tvojej nerobia dobre.
Ahoj, moja malá v roku mala 7,8 kg a doktorka mi povedala, že je drobná, ale, že niektorý ľudia jednoducho vážia viac iný menej . Teraz máme 18 mesiacov a 9,2 kg. Pôrodná váha bola 2990g. V psychomotorickom vývoji nezaostávame 😉
A co taka dobra zemiakova kasa - pyre ? Ci to je vela roboty ?
@triciachloebrody
Toto jedla, veď teraz keď mala diétu tak jedla zemiakovú kašu, mrkvu, ryžu, je smutné že človek si pýta radu a pomoc a dostane sa mu ustipacny komentár, ako viete že som jej robila resp. nerobila? Ja som písala, že jej obmenim jedálny lístok, doplním o niečo nové a nie že jej vôbec nevarim!
@alienka28 nedostatok energie môže spôsobovať aj nedostatok vitamínov.. hlavne treba umelo dopĺňať hladiny železa,Dvitaminu ,B12 aj kyseliny listovej... Nedostatok týchto vitamínov je naozaj dôležitý hlavne ak dieťatko takto málo papá.je plno prirodnych produktov..a určite by som išla na vyšetrenie ako píše mamina hore -gastro,ale aj endokrinologiu...a tie intolerancie tiež...
@stastenka42 treba lepšie čítať, dieťatko papá dobre a chce, ale nepriberá 😉
Ja by som to vobec neriesila, pokial je zdrava, vladze a papa. Zbytocne pchat do nej vitaminy. Nase baby su tiez drobne. Najstarsia 6,5 r. 18 kg. stredna 5r. 15 kg a najmladsia 2,5 r. 11kg. Proste si take postavy. A su sikovne. Jedia normalne.
nas ked bol krpec tak pol rocny aj menej prebehli u nas 2 crevne vyrozi a tiey papal dobre bol baculko aj 1,5 kila mal nadskok za tie dve crevne vyrozi sa dostal trochu pod normal tiez papa rad a dobre .... nezda sa mi ze by mu nieco chybalo tak neriesim... teraz ma 2 roky a asi 10 kilo starsi ma 4 roky a ma 16 kilo...
Ahojte mamičky, v stolici malej sa objavilo svalové vlákno, a preto nás poslala na gastro, potom uvidím čo mi tam povedia... nemá niektorá skúsenost? Čo to znamená netrávi jej mäso? Preto nepriberá? Ďakujem za odpovede
@alienka28 a ty jej maso mixujes ci mala zuva vcelku ? neviem ci je to fajn ci nie..moja vykakala mandarinku ked mala 8 mesiacov vcelku..ale uz idete na vysetrenie tak sa dozvies..
Už ma zúbky, tak jej dávam male časti hrýzť, som zvedavá čo povedia
@deti95060810 dobry den, ako vysetrili vase dieta na tej gastroendokrinologii?

@alienka28 ahoj, je pravda že problém môže byť čokoľvek...Ale zasa na druhej strane ani nie. Sama mám známe, ktorých detičky keď mali rok vážili toľko čo tvoja malá, dokonca môj krstný syn mal tiež približne váhu ako tvoja malá sedel síce sám (a to začal sedieť až okolo 8. mesiaca), ako ročný začal stvornozkovat a chodiť začal ako 15. mesačný. Dnes je z neho krásny, zdravý 5. ročný chalan. Kamoška má druháčku od malička jej zle papa (sme len to čo jej chuti), je zdravá šikovná a doktorka jej na to povedala, že je z drobnejšie deti.