icon

Ročné dieťa váži 7,5 kg

alienka28
28. dec 2017

Ahojte milé mamičky, neviem ako mám pomôcť mojmu dievčatku pribrať, na svoj vek má dosť málo kg, nedávno braček doniesol črevnú chrípku, tak sa mi 2x poriadne vyvracala, potom sme museli držať diétu a pochudla mi, kojena do 5. mesiaca, živá, aktívna, bystrá len to že je chuda tak neviem či aj preto sa posunul psychomotoricky vývin, v roku si sadla, teraz sa stavia ku nabytku, špičkami...jedla mi aj 5x denne a že ju nemám prepchavat, že jedlo sa nestihne ani vstrebať a už ho vykaka...inak všetko zje čo jej dám...vzorka stolica bola ok...tak neviem ☹ podotýkam že rodičia sú štíhli 😃 tato športuje a ja som bola vždy chudá

alienka28
autor
28. dec 2017

@lavieenrose
Ráno ma mliečko keď vstane, ideme vonku, potom ma olovrant väčšinou biely jogurt ale spapa aj integrácik, sabinacik obed okolo 12-13h podľa toho ako spí.. polievočku trošku, druhé čo je navarené, soté, tarhoňa mäso, cestoviny...okolo 16h má olovrant väčšinou výživu ale aj jabĺčko keď je ovocie, dnes mala prvýkrát mandarinku tak som zvedavá no a večer kašu 17:30-18h buď tu krupicovu alebo sunarek kašičku...keď dojeme a beriem od nej jedlo plače, ukazuje na podbradnik že mám dat , oblečiem jej ho a sa usmieva, teší a povie ham 🙂

sandey
28. dec 2017

@alienka28 Je dost podstatna info kolko mala pri narodeni, z toho sa vychadza

alienka28
autor
28. dec 2017

@sandey 3300kg, 51 cm

lindusss2016
28. dec 2017

@lavieenrose
Tak moja da rano hned jogurt cely, potom kym jej nakrajam ovocie, musi jest aspon chrumky alebo piskoty, proste musi zut, kym pripravujem jedlo, takze hned na to zje jablko alebo mandarinku (tie obcas aj dve), potom ju uz musim vyhnat z kuchyne 😀 na obed sa tiez nesetri, to si da porciu, ako normalne odrastene dieta (napr.zje cele kuracie stehno, ked je mensie). Ide spat, zobudi sa a hned je ham, tak rychlo krajam ovocie alebo zeleninu s tvrdym syrom. Potom aspon kusok peciva do ruky, obcas este na olovrant varim vyzivu a za tym si da normalne este veceru bud z obeda, alebo rohlik (cely!) S maslom a uhorkou napr. Niekedy proste nestiham s tou pripravou jedla, co ma nonstop prehana😂

siska53
28. dec 2017

@alienka28 neries,nas abla tak isto..stale je z tych stihlejsich deti a do nej som prosto nenatlacila,ked nechcela. Od narodenia bola takato. Tiez zaostavala v hrubej motorike,ale dovodol je slabsi svalovy tonus zdedeny po mne..
Inak energie mala vzdy dost.

Ak ti dr.povedala,ze je to ok,neriesila by som to,zvlast ak ste obaja stihli a dala by som jej jest tolko,kolko pyta.
Skor by som.riesila tu hrubu motoriku a vypytala sa s nou na vysetrenia. Ortoped a neurolog a sla na nejake cvicenie s detmi ci baby plavanie.

anjelicek26
28. dec 2017

@alienka28 vravim su zdrave deti a su chore deti a nizka vaha je jeden s priznakov problemov. Keby boli vsetky deti zdrave, netrebalo by lekarov, kazdy by si poradil sam ;) Bohuzial nie je to vzdy tak. Ja by som pre klud duse dala vsetko preverit. Nic tym nestratis, vacsina su neinvazivne vysetrenia a ta trocha krvi mala zvladne. Budes mat srdce na mieste. Na druhej strane totiz ked sa nieco zanedba, je to zle... a ver mi, nemam pri robote a detoch cas sa hrat na helikopter matku, riesim len problemy, ktore riesit ma vyznam.

loginexistuje
28. dec 2017

@alienka28 je to malo vzhladom na jej porodnu hmotnost treba si vuziadat gastrovysetrenie intolerancie atd

simca06022011
28. dec 2017

Moja mala bola v roku tiež po krupici zapečena, dokonca ju z toho aj brucho bolelo..z toho by som drámu nerobila. Iné maminy to deťom dávajú na večeru aj od pol roka... Ja by som pretriasla jedálniček najskôr. Vláčiť dieťa po vyšetreniach kvôli váhe mi príde drasticke, hlavne ak nič nenaznačuje vážny problém... Čo zje cez deň? Má to dostatočnú energetickú hodnotu, výživné potraviny by som jej zaradila. Netreba ju prepchavat ale to čo zje nech ma čo treba. Ak ste dietovali kvôli chorobe a ešte schudla tak to dobehne... moja dcera je tiež chudá ( a ešte stále) a to zje aj za troch... Inak múdre reči tatka jedným uchom dnu a druhým von... Iste ju prepchavas keď je taká chuducka 🙂 proste ma rýchly metabolizmus to dieťa 🙂 ak nenájdeš chybu v jedálničku, porad sa s lekárkou... Keďže ste všetci chuducka, môže to byť genetika alebo proste máte taký jedálniček všetci nastavení :D porovnaj si to s nejakým vzorovým - čo a koľko by určite mali dieťa zjesť s vypiť.

sandey
28. dec 2017

@alienka28 pol rocna ma mat dvojnasobok a rocna trojnasobok... cize tvoja by mala mat cca 9,9 kg... moj prvy syn mal rocny 7,2 kg, ale bol predcasniatko a mal pri narodeni 2,38 kg, takze mal akurat trojnasobok

siska53
28. dec 2017

@sandey tak toto sa nepodarilo ani jdnemu mojmu dietatu a to starsie papalo a aj papa vyborne.. Ale prosperovali a to bolo hlavne.. Starsi bol bucko,aj ked nedosiahol zelany 2 a ani 3nasobok. 🙂
Ale on ma vyborne spalovanie a navyse je v neustalom pohybe.

alienka28
autor
28. dec 2017

@sandey ja viem žeby mala mať okolo 10 kg, kde ich vziať? 😞 Mám skúsiť jej dávať hocičo papať mimo "piatich" predpísaných jedál, ona by vkuse jedla keď jej dam

lindusss2016
28. dec 2017

@alienka28
Jasne, ze daj viac, ked pyta 😀 keby bola buchta, tak ju krot, ale ked je to taka spagetka, tak krm, kolko pyta

vuvi
28. dec 2017

Ahoj,necitala som komentare,ale moja ma 11 mesiacov a rovnaku vahu 🙂 za mesiac pribera cca necelych 200 gramov,tak pochybujem,ze do roka nejak extremne viac priberie 😀 nic si z toho nerob,mala je sledovana u pediatra,pokial on nevidi v tom problem,nestresuj sa zbytocne...ak pekne dietatko papa,je aktivne,tak normalne spave,nezatazuj si hlávku 🙂

lindusss2016
28. dec 2017

@alienka28
Teraz som si precitala vas jedalnicek... co je integracik, sabinacik?
Na to, ze ma len rok, ja by som ju tolkym kravskym mliekom kazdy den nekrmila 😕
Krupicovu kasu alebo tu sunarkovu by som vymenila za normalnu kasu ovsenu, psennu, kukuricnu, ale varit zo zrn, nie tie instantne.

lindusss2016
28. dec 2017

@alienka28
Este nvm, ako ste na tom so syrmi a tvarohom, ale to su tucne veci, moja z toho pribrala.

alienka28
autor
28. dec 2017

@lindusss2016 to sú také smotanové krémy z Agra, chutia jej, ale niečo na tom bude že je asi toho na ňu veľa a tie kaše sa ako robia? Zalejú sa vodou? Raz mala psenovu, nechutilo jej to...ale skúsiť môžem 😉

lindusss2016
28. dec 2017

@alienka28
Kazda trosku inak, ale vsetko vygooglis. Nieco sa ma dopredu namocit a nechat napucat, nieco len povaris vo vode. Ja jej tie kase varim vzdy s nejakym ovocim, aby to chytilo tu chut, samotnu by mi asi tiez nezjedla, inak pseno nechuti ani mojej nejak extra. Ale ovsenu zboznuje. Tu vacsinou varim s jablkom, obcas jej pre zmenu hodim k tomu aj skoricove drievko, alebo ked mame hocijake ine ovocie, hrusky, cucoriedky, cokolvek mas doma.
Skus tie tvrde syry, to jej mozes dat aj len tak na zobkanie.
Moja ma pomaly dva roky a krupicovu kasu doteraz jedla 2 alebo 3 x, takze take by som obmedzila. Ono uz tie mliecne vyrobky su lahsie stravitelne ako samotne mlieko. Ked ma rano aj jogurt...

lindusss2016
28. dec 2017

@alienka28
Inak a ked moju zapeka, dam jej dve mandarinky a na druhy den radost kakat 😂

zuj
28. dec 2017

@alienka28 tiez by som ti poradila najprv prekopat trochu jedalnicek, neviem ake mliecko papa ale dala by som este druhe ranajky - nejaky chlebik s masielkom, domaci dzem, syr primerany k veku, potom desiata ovocie, ak chces aby ju viac zasytilo skus do jablcka pridat uvarene ovsene vlocky, potom obedik, ak pekne spapa tak staci aj jeden chod, poobede skus ten jogurt napr. s piskotou a na veceru bud to co mala na obed alebo kasu/chlebik a mliecko pred spanim. Ak ma apetit treba jej dat kolko si pyta, samozrejme veci primerane k jej veku a nezabudnut aj na dostatok tekutin kvoli traveniu. Ako vo vsetkom aj tu sa treba riadit viac zdravym ruzumom ako vselijakymi zarucenymi odporucaniami, kazde dieta je ine a vypyta si co potrebuje...

alienka28
autor
28. dec 2017

Ďakujem všetkým za rady a že ste si našli čas napísať mi...veľmi si to vážim milé mamičky 😘

zabina27
28. dec 2017

Keďže očividne nejde o to, že by nechcela jesť a preto mala takú nízku hmotnosť, tak by som jej kľudne ponúkala jedlo aj pomimo, keď chce, prípadne jej dať väčšie porcie. Pridať napríklad pečivo so šunkou, syrom, zeleninou, vajíčkom, džemom, praženicu, puding namiesto kaše (našim teraz napr zachutil puding z avokáda, banánu, kakaa a medu).. ale určite by som sa dr pýtala, že prečo keď malá chce jesť, tak veľmi pomaličky priberá vzhľadom k pôrodnej váhe

evitka83
28. dec 2017

@alienka28 a kolko meria? Su take deti, ked su na vysku drobunke

silvitita
28. dec 2017

@alienka28 problém je vo vašich génoch nie v dieťati hovorím zo skúseností mam to isté a my sme tiež obaja rodičia štíhli

matabb73
28. dec 2017

Aj moja dcéra bola drobná a chudá. Ročná vážila 7,8 kg. Nechcela jesť, ale zato bola veľmi živá. Chodila už ako 10 mesačná, tak som to veľmi neriešila. Snažila som sa ju trochu prikŕmiť, na gastre nám odporučili kašu Sinlac. Trochu to pomohlo, ale aj tam bola chudá do 6-tich rokov. Keď išla do školy, vážila 18 kg. V siedmich rokoch zrazu sama začala viac jesť, teraz má 9 a pol a má 31 kg a asi 132 cm. Syn bol tiež štíhlejší a tiež sa rozjedol v siedmich rokoch. Ak je vaša malá vývojovo v poriadku, s váhou by som sa netrápila.

lindusss2016
28. dec 2017

Inak na gastre ti este moze predpisat take nutri drinky na priberanie.

akynka
28. dec 2017

@angelina1003 nasa mala je iba raz denne..zacne rano a skonci vecer 😂 medzitym si zdriemne.. ❤

katriona1
29. dec 2017

Neter mela v roce necelech 8kg. a jenom 68cm., stejne jako ted muj syn v 6 mesicich 🙂
no neter ji jako kyselina, ale proste cela svagrova svagrova strana je mala, tak bude i ona, jinak je moc sikovna na jeji vek
ten jidelnicek bych trochu upravila, sladke kase a mlecne dezerty nedaji diteti vetso vyzovu, ale jenom energii ve forme cukru, toho mleka ma taky hodne, zkus delat ty kase k snidani, davat lusteniny, zdrave tuky - ryby, kvalitni oleje, avokado je super, do kasi muzes davat rostlinna mleka

lavieenrose
29. dec 2017

jednoznacne treba upravit jedalnicek...chybaju mi tam mucne jedla ..jablcko a potom dlho nic do vecere vyhladuje brusko..jablko by som dala doobeda ako snack a potom po obede nieco sitejsie.. chyba mi tam pecivo vianocka roztek s kravskym maslom a syr tvrdy sa da kupit aj detsky od meliny. ..rano k mliecku by som jej nieco eate dala..lebo je hladna po noci..a potom vyzera ze to tymi jogurtami dohana..

lucasko1991
29. dec 2017

@alienka28 Píšeš že keď berieš od nej jedlo plače.Urcite je hladná,to čo jej dávaš jej nestačí.Ako píšu baby vyššie,dávala by som pečivo,syry,steny,med a pod.

siska53
29. dec 2017

@alienka28 tak ja by som mozno vymenila olovrant za desiatu,cize na desiatu ovocie a na olovrant jogurt.
A moji jedavali tie kase ako Nestle a Hami normalne a pred spinkanim este mliecko.
A ak je hladna,skus jej k mliecku dat este rozok,ale napr.nasi nechceli. Bud mlieko alebo rozok s niecim..

A sunku nedavaj!! Aj na detskych je napisane az od 3 rokov.
Ak nechce take kase z psena a pod.. Skus do vymixovanej polievky ovsene ci spaldove vlocky (ja tak doteraz robim polievky,ak yam.ide nieco,co mi inak nezjedia,v mixnutej podobe im to chuti).

A pseno,quinoy,amarant,pohanku mozes spravit ako prilohu k jedlu. Nasi to vsetko volaju gulicky,varila som im to od prikrmov prvych.. Postupne samozrejme zaviedla.

Inak k ovociu jej pokojne moze dat aj roztek,prio.piskotku.