Rozdielny názor na výchovu

5. júl 2023

Keďže dnes je sviatok všetci sme doma a zas sa len hádame s manželom.To čo vždy že som zlá matka že sa nestarám o dieťa.Jedli sme obed(manžel predtým dovolil malému sladkosť tak obed nechcel),hral sa v izbe.Volal ma aby som mu pomohla poskladať lego.Ja som mu povedala že dojem a budem s ním skladať.No on začal revat že to bude nadlho a on to chce teraz hneď skladať.Dojedla som,manžel vykrikoval že som zlá matka že najesť sa mi je prednejšie než dieťa.Ked sme spolu všetci doma stále po mne kričí že to a hento robím zle,že dieťa by malo byť prvoradé až potom ostatné veci.Ked si robím niečo alebo sedím-oddychujem manžel mi vyčíta že zas som není s malým že musí on ho zabávať.Vykrikuje že len on sa stará oňho(cca hodinu dve počas dňa sa mu venuje, niekedy ani toľko nie),že mňa vôbec nezaujíma čo robí dieťa že na čo ho máme keď nechcem sa oňho postarať.To znamená u manžela že robiť mu 24/7 animáciu.To ja nerobím a preto sa hádame.No on mi vykrikuje a ja sa mu snažím vysvetľovať veci.Podla neho keď malý povie mama hneď mám utekať za ním čo sa stalo.Ja to nerobím a preto som zlá matka.Uz mi došli argumenty čo manželovi stále vysvetľujem nech neberie všetko tak vážne a tragický,nech nechá malému priestor aby bol hral sa aj sám.No nechápe.

autor
5. júl 2023

Ďalšia vec keď niekam ideme musím ho stále držať za ruku aby náhodou nespadol,nesmie utekať,nesmieme ísť na také miesto kde je veľa ľudí lebo ľudia sa nevedia správať.Podla manžela keď ideme my mal by sa každý uhnúť že ide malé dieťa aby nám dali miesto.Je toho veľa čo má takéto divné názory manžel.Myslela som že časom mu to dôjde že čo robí a hovorí no práve opak,ešte väčšie blbosti dokáže vymyslieť.

kacena4
5. júl 2023

a on noe je rodic? daj mu ho nech sa chvilu stara aj on...

tenerifka
5. júl 2023

manzel je psychiatricky pacient a zabuda si vziat lieky?
Prepac, ale je to chore co vyvadza, skodi jedine synovi

sajmonka_1216
5. júl 2023

ja si myslm, že je úplne normálne učiť dieťa trpezlivosti a neutekať mu za zadkom, keď si pískne... teraz chce skladať, tak všetci musia dobehnúť a skladať...
a ty si čo povedala mužovi na to, že mal pred obedom skladkosť? či ty mu nič nemôžeš vytknúť?
ved nech si skúsi variť, upratať a ešte aj byť nonstop decku za zadkom... čo na to povie

katkaba1
5. júl 2023

Prečítala som len po "najesť sa mi je prednejšie než dieťa".
Nezvyknem sa v diskusiách vyjadrovať ale toto je teda brutálne cez čiaru. Manžel má pravdepodobne akýsi psych.problém.
Je mi to nepríjemné ale musím Ti napisať, že hlúpa si hlavne Ty. Aj keď možno ani nie hlúpa ale až moc submisívna. Keby si mu to nedovolila tak by sa k Tebe takto nesprával. Deti sú dôležité ale prežit musíš v prvom rade vždy Ty. V lietadle daš masku tiež vždy prv sebe..
Poradiť neviem ale je mi Tvojej situácie lúto.

katarinka89
5. júl 2023

Počuj, urob to tak, aby on musel plniť tie svoje ,,vymysli,,- obleč sa, chod na kávu, do cukrárni a pri odchode mu oznam, že nech je malému kazdu minútu, ktorú si ty mimo domu. Čiže, keď sa tvojmu mužovi bude dať s prepáčením srať, grcat, stať, bude smädný, hladný, psychicky unaveny- musí vydržať, lebo dieťa je na 1.mieste....
Moja výchova sa teda podoba tej tvojej a myslím, že rozmýšľaš správne a ten tvoj,,tlk,, prepáč za výraz, by potreboval lekciu - nechaj ho s ním samého na minimalne 4 hodiny.

autor
5. júl 2023

@sajmonka_1216 On to skúšal keď som musela ísť niečo vybaviť.No všade mal bordel,variť a upratovať pri malom nestihol vôbec.Hovoril že ten čo má malé deti nemá robiť také činnosti ako varenie a upratovanie.

sajmonka_1216
5. júl 2023

aha, takže podľa neho majú ostatné matky upratovaciu službu a kuchárky?? ako to, že to zvládajú?? resp. musia zvládať? a častokrát nie 1 dieťa, ale aj 3-4...

chrumka333
5. júl 2023

Koľko má malý? Ja tiež najprv dojem, prípadne kávu dopijem a tak sa venujem, najprv síce dupali detičky nožničkami ale už ich to prešlo,lebo nedosiahli svoje a počkajú tých 5-10 min v pohode. U teba je problém manžel :( mne keby takto zareagoval,ani okom nemihnem, žiadna hádka s úsmevom poviem, nech sa páči môže sa realizovať. Držím palce ❤️ a na ihrisku neuteká? Nelezie? no a čo keď spadne, veď vstane opráši a ideme ďalej

vroni
5. júl 2023

Mat doma takýto poklad ako tvoj muž, tak už je dávno zakopaný a ja v base. To ti ho pridelili za trest alebo takého dôvodu žiješ s chorým psychopatom?

simona20201309
5. júl 2023

A píšeš tu prvý krát? Pretože veľmi podobné témy o 4r synovi tu už boli, dokonca raz písal aj otecko. Ze sa veľmi o malého boji, že si myslí, že žena na neho nedáva dostatočný pozor a malo sa mu venuje..... zniesli ho tu pod čiernu zem. Naozaj mi to sedí na tvojho muža, ale možno je takých blbcov viac.
Ty si nie si istá sama sebou, preto sa k tebe muž tak správa. Keby z teba cítil istotu, že vieš ci robíš, nedovolil by si to. Vieš čo urob? Chod do knižnice, vypožičaj si nejakú odbornú literatúru o výchove, hod mu to na stôl a povedz, že až keď všetko prestuduje, potom nech si otvára tu svoju mudru hubu.
Nevidím vám do tanierov, ale pokiaľ nedavas synovi tablet a neposadis ho na pol dna pred telku, tak naozaj tvoj muž je ťažký pacient.

stanulienkat
5. júl 2023

To nie je rozdielna vychova. To je debil. Prepac, ze tak surovo.....

autor
5. júl 2023

@chrumka333 Na ihrisko chodím s ním len ja.
@simona20201309 Vyzerá to tak že je viac takýchto ľudí ako môj manžel.Mobil mu dáva manžel aby mal od neho chvíľu pokoj.Ani to sa mi nepáči

majlo1234
5. júl 2023

Haha, a syotaj sa ho, preco krici na teba. Ked ma byt dieta prvorade, nech je pre neho a nech sa mu venuje 100percentne on. A nech neje a neserie, len sa hra so synkom

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
januska12323
5. júl 2023

Potrebuje liečbu šokom, preplesk alebo mu už nepomôže nič. Vymysli si strašnú chorobu, teplota, kašeľ neviem čo a na dva dni sa presuň ku kamoške aby si ho chudáčika nenakazila. Nič nenachystaj a keď sa vrátiš za všetko mu vynadaj.

autor
5. júl 2023

@elizabet173 Lebo jeho nevolal,on isol za malým no povedal že on chce maminku.Tak na to sa manžel urazil.

matkav21
5. júl 2023

myslim si, ze by si ho mala nechať aspoň na jeden cely den alebo aj viac sameho s malym nech potom povie, ci sa mu mas venocat 24 hodin denne. Ano dietatu treba venovat svoj cas, ale odtial po tial, nie sme ich sluzky ani animatorky. A ked je cas jedenia, respektive som fakt hladna, musi to byt nieco fakt dolezite, inak sa idem najest a dieta musi pockat ak teda odmieta jest.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
basulaak
5. júl 2023

Manzel je podla popisu cisty kok*t. 🙂👌 Nech robi sluhu dietatu on, ty nemusis. Ty mi prides normalna.

autor
5. júl 2023

@elizabet173 Od narodenia takto isto až moc si dával pozor naňho

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
danica2711
5. júl 2023

prečo si sa, preboha, vydala za takého vola? Veď ten nemohol byť normálny ani pred svadbou

terry658
5. júl 2023

Tak máš dve možnosti. Nechať ho s malým doma a vrátiť sa do práce a vyžadovať aby sa mu venoval tak ako to hovoril ale bez mobilu a telky lebo to preukázateľne škodí deťom a ukázať ku aj výskumy. Aby vedel, že tak sa rodič nespráva. A vyžadovať aby bolo upratané a navarené! Veď to sú bežné činnosti. Myslím, že po mesiaci ho to prejde.
Ďalšia možnosť je prestať doma robiť čokoľvek a byť s malým čo najviac preč. Keď sa vrátiš tak vyžadovať aby bolo navarené, upratané a opraté, pretože ty sa staráš o dieťa,tak nech to robí on. A samozrejme nech je navarené aj na druhý deň,nech máte čo jesť kým bude v práci. Túto možnosť tiež dlho nevydrží.

zmrzlinka2021
5. júl 2023

@danica2711 možno verila, že ona ho zmeni

dadis
5. júl 2023

O chvilu ti bude maly po hlave skakat, lebo ocinko z neho vychovava carovica. Hned by som od takeho chlapa utekala, ak by chcel aplikovat svoju vychovu - nech sa paci - kazdy parny tyzden v striedavej starostlivosti.

tenerifka
5. júl 2023

zakladatelka, taka dost osobna otazka, ty mas OP (obciansky preukaz)?

autor
5. júl 2023

@tenerifka To je čo za otázku?Jasné že mám op

tenerifka
5. júl 2023

a teda preco toto vsetko znasas, ked si svojpravna, a jednoznacne si velmi dobre uvedomujes, ze to nie je ok a ten chlap je chory na hlavu?

betulinka1
5. júl 2023

Vies co, toto je fakt debil. A to sa nezmeni. Za mna je to konečná. A to ja nezvyknem pisat aby sa ludia rozchádzali.