Skoro 2-ročné dieťa veľmi nerozpráva
Dobrý deň chcem sa informovať ci ma niekto stim skúsenosť mam sinceka bude mať 2 v novembri ale este velmi nerosprava par slov povie nechce ani opakovat pomne ket mu poviem abi zopakoval neurobi to ani ma velmi nechape ket mu poviem ze niečo abi doniesol nechape ale nieco chape ket mu poviem stoj lebo spadnes alebo cakaj ideme von alebo ukas aku rospravku chceš nevieme ci je to poriatku aj ket daco chce but sam si to vezme a ket nedotiahne berie mana
To bude mat zrejme po tebe.
@sisi0123 samozrejme, klavesnica ti prehadzuje t/d a tiez i/y..
Pozri, mozes sa kvoli prispevkom k pravopisu urazit, alebo sa tiez mozes zamysliet, preco je to take zle a cosi zmenit..
Co sa tyka synceka, skus to ORL, ale ak aspon dzavota, tak je to pravdepodobne v poriadku a len potrebuje cas.
Tu nie je absolútne nič na urážanie . Toto je elementárny prvostupnovy ZŠ pravopis . To nie že ti občas ubehne s/z, prípadne nominatív plurál , aj keď to tiež nechápem , ale ok . Toto sú očividne totálne zanedbané základy gramatiky , veď ja som to nevedela po autorke prečítať. Hrôza a urazaj sa koľko chceš , začni od seba, začni sa vzdelávať, čítať , najdi si niekoho , kto Ťa naučí aspoň tie najzákladnejšie základy slovenského pravopisu, gramatiky a s dieťaťom tiež nejakú odbornú pomoc, minimálne ORL.
@sisi0123 Ja som s dieťaťom začala chodiť k logopedičke po 2.roku. Má diagnostikovaný OVR, v tom čase bol pozadu cca rok. Neopakoval, nehovoril iba "hm" a asi 10 slov, prevažne citoslovcia. Na ORL sme neboli, so sluchom problém nebol žiadny.
Nechapem co ma matkin pravopis spolocne s tym,ze dieta nerozprava.Moji chlapci,dvojicky budu mat v decembri 2 roky,este nerozpravaju.V tomto veku je dolezitejsie ci rozumie ako to ci rozprava.Starsi synovia zacali rozpravat okolo 2 a pol roka.
Ja nechapem ako niekto dokaze vtesnat politiku a Čaputovu do prispevku o dietati, ktore ma recovy problem 🤦♀️
Moj syn do 2 rokov ani tuk. Boli sme na vysetreni na autizmus, tam nam povedali ze nevidia znaky autizmu a ze je sice trochu zaostaly co sa tyka rozpravania, ale vsetko je v norme. V 2 a pol zacal nieco, a dnes ma 3 roky usta sa mu nezatvoria. Aj skusenosti ostatnych ukazuju,ze dnesne deti rozpravaju trochu neskor. Nestresuj.
U dieta s oneskorenym vyvinom reci resp. narusenym vyvinom reci je pre jeho buducnost rozhodujuce spravne vedenie rodicom s pouzitim bezchybneho materinskeho jazyka. Autorke odporucam zacat od seba - ak mas ty problem s pravopisom a gramatikou, v tomto smere zial nic dobre dietatu neodovzdas do buducna. Popri svojom vzdelavani ries syna - ORL, logopedia - podla vysledku ta uz oni nasmeruju dalej. Vela stastia
@anjelicek26 moja dcera do 3rokov hovorila len zaciatocne slabiky,a nic jej nebolo rozumiet,chodili sme na logo,myslela som,ze sa to asi nikdy nenauci,odkedy vytiahli nosnu mandlu (5.8roka),zo dna na den zacala rozpravat cisto a sama mi povedala,ze sa lepsie pocuje,ze predtym jej to dunelo...
neviem co tolko s tym cakali,vybrali ju az ked sa v noci budila,ze nevie dychat

@sisi0123 vidíš? Zas len samé chyby. Musíš dať telefón do opravy aby ti opravili tú klávesnicu ☝️