Spí tak tvrdo, že sa nezobudí na to, že potrebuje cikať. Má 4 roky.
Neviem či to je správny výraz, ale pre iný momentálne nemám pomenovanie. Môj syn bude mať v novembri 4 roky. Je odplienkovany, ale len tak, že v noci ho budím 3x,aby sa nepopiskal sám a cez deň v spánku sa stane aspoň 3x do týždňa, že vstane mokrý. Cez deň chodí samozrejme vždy keď mu treba sám, ale on tak tvrdo spi, že mu to vôbec nevadí, že ma vstať skôr a ísť na nočník, ktorý má radšej pri posteli, ako ísť až do kúpeľne. Všetko chape, ale aj tak sa to stáva. Je na to vôbec nejaké riešenie, alebo len ešte čakať, že to pochopí?
Aj unas to tak.bolo, šla som k urologovi s dcerou, pred spanim nepila , v noci sme s nou chodili na wc no aj tak sa pocurala. Urolog dal lieky ktpre brala pred spanim 1 tabl. ,Zistil ze ma hrubsiu stenu mechura a neciti ci je uplne vycikana. Teras uz sme natom dobre.
My mame uz vyse roka nastaveny rezim... chdoi spat o deviatej pol desiatej to znamena ze uz pred siedmou prestava pit... moze max glg ked je smadny ale viac nie... tesne pred spanim ide cikat a uz sa nepocikava.. pocika sa len vtedy ak mu porusime rezim a dovolime pit aj po 7mej vecer viac ako par glgov alebo ked sa kupe a nachniape sa vody alebo ked je prechladnuty..
ked nedodrzime ten minimalny odstup 2 hodiny bez vody pred spanim nestihne ho vycurat a do rana nevydrzi...
bude mat 6 rokov...
ale nepride mi to na riesenie urologom lebo pri dodrzani zasad je pokoj...
a nas ma az tak tvrdy spanok ze on sa nezobudi ani na to ked mu je zle a grcia... proste on spi dalej aj s ogrckanym vankusom...
@anka2103 ahojky poviem moj pripad lebo ja som kvoli pocikavaniu chodila do 13tich rokov na dializacne 😞 ale mne to trvalo dlho cize preto to riesili ak to ani par rokoch nepreslo 😞 ja som odmala mala problem s tuhym spankom spala som tak ze ma nevedeli zobudit,z dializacneho oddelenia ked nic nezaberalo ma v 6tich rokoch poslali na pol roka do nemocnice kde ma sledovali v spanku a aj na neurologii,cele telo mi napichavali tzv lietadielkami a na nox mi davali ciapku z neurologie 😞 ..nakoniec mi dali lieky ktore som brala skoro do 11tich rokov aby som mala lahsi spanok a potom ich vysadzali a sledovali ma do 12-13 rokov na dializacnom a budit ma museli aj 10x za noc,napit mi nedali uz od 17tej co bolo dost lebo kvoli smadu som niekedy nespala vobec 🙂 ale presla som cez to a aj teraz mam tvrdy spanok ale uz sa zobudim vzdy na wc 🙂 len ze niekedy ked to trva dlhsie par rokov u mna to bolo teda 11 rokov kym to preslo kvoli takemu spanku ze ma nevedeli vobec zobudit tak to moze byt aj choroba-proste mozog nevie telo zobudit lebo tak tvrdo spi 🙂 alebo vypne mozog v oddychovej faze co sa dialo u mna 🙂 pre mna to teda prijemne nebolo nakolko som chodila do skoly a kazde rano plakala ze je opat postel mokra 😞 a nevedela som mozgu nakazat pred spankom aby ma zobudil ,prisiel spanok bum a rodicom trvalo aj hodinu kym ma dostali spat zo sveta spanku niekedy ma nezobudili vobec cize bolo jasne ze budu mokre sny 😞 dokoca som mala na dializacnom oddeleni taku knizocku kde som si kreslila suche sny a polomokre a mokre ,cize slniecko,mracik a mracik s kvapkami 🙂 ale to nestrasim len uvadzam priklad ze niektore deti ak sa pocuravaju par rokov tak to moze byt aj po neurologickej stranke🙂
@linddi tu v diskusii niekto dal link na clanok o pomocovani a tam sa pise ze 2 hodiny po zaspati budit/preniest na vycikanie. ked som bola u nefrologicky tak kazala 2 hhhodiny pred spanim nepit (to sme nevedeli dodrzat) a o polnoci som ho mala budit na WC (zaspava okolo 21.30-22.00) a viest si dennik ci sa pocika pred polnocou alebo po polnoci. Kedze neviem zabezpecit nepit 2 hodiny pred spanim a vela pit cez den (vsak v skolke ako?) tak som uz ten dennik neviedla.
Ďakujem baby
@fialka1318 tebe držím palce, aby bolo všetko ôk a snáď to u môjho nebude.
@nanatko2 zlata a diky. Tak som to spravila už 😊
@anka2103 to som len napisala ze ja som bola iny pripad 🙂 to je fakt malokedy pravdupovediac ja som este dieta co by sa tak dlho pocikavalo a nevedelo vstat na zachod ako ja este nestretla,cize asi je to ojedinele 🙂 aj mne sa to upravilo 😉 ten spanok ostal ale na wc sa zobudim uz bez problemu 🙂 takze ako baby pisu asi len vydrzat 🙂 drzim ti prsteky 🙂 ono to prejde 🙂
@fialka1318 ďakujem krásne 😘😘
My sme mali rovnaky problem.pravda jee, ze do 5r nejdee o nocne pomocovanie.tiež sa mi to zdalo vela.5r ale.tak rozhodli sme sa teda.cakat.tiez tuhy spánok,budili sme ju ale nic nepomahalo.dr nam poradila ze ma prestat pit mlieko z flase.ano viem,4r dieta by nemalo uz pit mlieko z flase,no chcela. A naozaj,zrusenie.flase a rezim kde sa napila posledny krat cca o 18ej pomohlopomohlotak a tak to prestalo same. Dokonca sa ajto zobudi ked jej treba ale velmi sporadicky.zvacsa.vydrzi. drzim palce

aj moj syn to tak mal. cez den sa uplne sam odplienkoval ako 1,5 rocny a v noci sa prestal pocikavat kratko pred osmimi narodeninami. druhemu synovi to tiez dlho trvalo. ten sa prestal pocikavat okolo siestych narodenin.
moja suseda mala presne ten isty problem s rovnako starym synom. vlacila ho po vysetreniach, drezirovala ho s pitnym rezimom, dokonca mu ten hormon davali v tabletkacha nic nepomohlo. musel dozriet. stalo sa to priblizne v rovnakom case ako dozrel aj moj syn, ktoremu som len davala plienky a viac neriesila 🙂