icon

Štvormesačné bábätko sa nechce hrať s hračkami

chlucka
21. sep 2016

Ahoj žienky. Prosím o radu tie, ktoré chcú pomôcť. Kritiku nepotrebujem😀 Som prvorodička,skusenosti s detičkami nulové... Môj problém spočíva v tom, že sa mi môj 4 mesačný synček úplne prestal hrať s hračkami a ja nechápem prečo. Hneď od narodenia sme sa s ním hrávali a on pekne reagoval. Keď mal 2 mesiace, kúpili sme mu hrazdicka s hračkami a on sa tam pekne hrajkal sám. Búchal do nich, pozoroval sa v zrkadielku, keď zlepšil koordináciu ručičiek začal ich chytať, skúmať, ochutnávať... Minimálne polhodinku pri každom bdeni sa pohral sám a ja som mohla upratať, vyprať, proste porobiť čo treba...a teraz nič. Leží si pod hrazdickou, kuka na ne, ale už sa s nimi nehrá. Keď sa s nimi hrám ja, pozorne ma sleduje, ale sám sa nehrá. Napadlo ma, že ich už má okukane, tak som kúpila nové a vymenila ich, ale nepomohlo to. Jediné s čím sa pohrá je plienka... takže teraz už doma neurobím nič lebo musím byť pri nom. Čo s tým?

sardinka336
21. sep 2016

@evittam sak ani my, to len zase ta moja ,,mánia,, a ideme na vikend preč tak to zase nič neurobím. Dneska začali ten hlupy štrajk v škole ...už ma ,,seru,, a to som zo školstva. Syn išiel na prvu hodinu lebo jeho učitelka sa nepridala do štrajku a dcera na 3 tiu hodinu lebo jej učitelka sa pridala do štrajku a teraz rodič zariad sa...ako ja som doma len mali sme grcačky, hnačky a malu som nechcela ešte dneska von tahat. Ach....mo j muz hovori, ze nech nam vratia poplatok za škd čo dnes nebola 🙂 jááj...zlí sme...
A toto su starosti ze ci sa mi decko hra pod tymi ,,cingrlatkami,, viem zla som, mea culpa...

evittam
21. sep 2016

@sardinka336 To už je zase štrajk? No my zatiaľ o žiadnom nevieme..... 😕

sardinka336
21. sep 2016

@evittam sak stale ,,strašia,, tým stupnovany štrajkom ze najprv jedna hodina, potom 2 a potom 3 az to prejde na cely den...no ale nechcem to tu zahltavat inym problémom ...vrátme sa k ,,problematike,, dieta pod cingrlátkami sa nechce hrať. 😀

ewisam
21. sep 2016

@evittam no vidis a ja si balicek od kuriera necham vyniest, ved je za to plateny 😉 ja som tiez viac-menej sama, chlap v robote, babka daleko...takze mne nema kto okolo zadku skakat... ani teraz ked ma strasia, ze prestanem chodit 😉
ALE v zaciatkoch prvorodicky chapem, musia sa dostat do systemu a potom uz bude fajan a lepsie je povzbudit cloveka ako ho odpisat ako neschopneho, to je cele... ale to sme sa tusim stretli aj v inej diskusii s podobnym "problemom" 😵

evittam
21. sep 2016

@ewisam No veď tak určite - ale dieťa už má 4 mesiace - tak do kedy sa chce niekto do toho dostávať - do puberty? 😝 Ja tiež nemám nikoho. A som viac-menej väčšinou na deti sama - muž pracuje v zahraničí - 5 týždňov je preč a týždeň doma ....🙂 A balíček si tiež nechám vyniesť - alebo teda zbehnem, nakoľko sme odpojili zvonček (kvôli ľuďom čo nosia reklamy - keď sa syn narodil) a nemôžem ani vpustiť kuriéra -ale to zase nie je taký problém - som preč max. 3 minúty - aj to preháňam.

evittam
21. sep 2016

@ewisam A trochu mimo tému - dúfam, že sa ti zdravotný stav upraví a nebude to také zlé ako ťa strašia....A s čím máš problémy?

glorikarebeka
21. sep 2016

@chlucka ty kokos ako to citam,tak ty sa zblaznis ked zacne obdobie vzdoru

moni73
21. sep 2016

@sardinka336 ty si tak drsná...😉 no ale s výchovou by sa malo začať od malička. Nechce pozerať na hrazdicku? Zákonite by mal prísť trest, pretože sa môže stať, ž v 10tích bude skákať matke po hlave.😀 som si nemohla odpustit, začo sa ospravedlňujem😊

ewisam
22. sep 2016

@evittam tak ono aj puberta ma svoje caro a ani by si neverila kolko mamin sa jej desi, pomaly uz od 5 rokov dietata 😀

somavi
22. sep 2016

Ženy vy viete byt protivné ! Otras fakt ☹ sa môžete poniektore hanbiť za seba . nevsimaj si ich. Supermatky a superzeny , co máte hneď na všetko odpoved a najlepšie ak sa pritom da zhodiť ten , kto potrebuje pomoc ... Bože .

chlucka
autor
22. sep 2016

@somavi vďaka... si zlatá!!! Ja si ich nevšimam od začiatku, neprišla som sa sem rozčuľovať, ale hľadať radu.. a dobre som urobila, lebo dnes skúšam niektoré z typov od normálnych mamičiek a ide to👍 a pre pokoj supermatiek, stihla som dnes už aj vyprať a umyť riad 😀

margaretka
22. sep 2016

ja teda zasnem ze sa 2 mes. hralo s hrackami.... reagovat ano ale hrat sa... no a 4 mes. tiez moze mat chvilku ze sa mu vseko zda nudne ved aj tak su to pokroky ze sa 4 mes. hralo ...nase deti len obzerali hekali vsetko tak max. par minut a ty pises ze pol hodinu ... uf .... trba si fakt ten cass zariadit necakat vela od deti ze sa zahraju same od malicka.... priprav sa na to ze bude stale viac potrebovat pozornost tvoju a neurobis popri nom nic poriadne ale musis sa to naucit ... 🙂 drzim palce nic nerob nasilu nerobit z deti cvicene opice

margaretka
22. sep 2016

@chlucka vyplakat urcite nie take malicke, este pride cas ked ho budes musiet nehat vyplakat 🙂 ked bude vzdorovat a hadzat sa na zem 🙂

chlucka
autor
22. sep 2016

@margaretka no hral.... určite to nebola cielená hra, ale mal tam povesané všelijaké hrkalky, sustitka a keď do nich buchol, tak sa hojdali a on na to kukal. A najradšej mal takú korytnačku, do ktorej keď buchol, tak zahrala melódiu a svietilo jej bruško.... tá ho dokázala zabaviť fakt dlho...

yollanda
22. sep 2016

Moja sedemrocna sa nehraje s hrackami. Nestresovala som, ale kukam, ze asi dodatocne budem, ked sa dieta ma hrat akoze uz stvormesacne 😂😂😂😂

margaretka
22. sep 2016

@chlucka tak to je sakra rozdiel sa hrat a vnimst a obzerať hračky 😉

margaretka
22. sep 2016

Každe obdobie dieťaťa je iné a každé dieťa je iné,to čo platí a deje sa dnes už zajtra môže byť inac takže prispôsobovať domáce práce a starostlivosť priebežne nestresovat že teraz sa správa ibac,s tymto ti nikto nepomôže lebo vás nepozná s buď rada že ste zdravi to stačí 🙂

chlucka
autor
22. sep 2016

@margaretka no jasné... myslela som tým, že bol natoľko zaujatý, že ma pri sebe nepotreboval...

margaretka
22. sep 2016

@chlucka tak ako ti radili nos si ho so sebou či už v autosedačke alebo lehátku alebo na deku a rozprávajte sa spievaj mu a čo to po pár minutach aj nieco porobis...či už ulozis prádlo,prezlecies periny,povesias prádlo,nalozis práčku....ono ťa bude obzerať sledovať dianie a obaja budete spokojní....drzte sa

chlucka
autor
22. sep 2016

@margaretka ďakujem, si zlatá 🙂 ale prosím, odpovedz mi ešte na jednu moju debilnu otazku: ako ho to sedenie v kresielko bude rozvíjať? Čo ho bude motivovať aby sa naučil pretáčať? Príde to samo?

mima4
22. sep 2016

@chlucka

... motivovat...rozvijat... prilis vela mas nacitaneho 😉 uvolni sa a nedychaj dietatu na krk... co by si robila, kebyze mas dalsie tri deti, zahradu.... ine povinnosti... Ty si rodic a ty vychovavas dieta, nie dieta teba.
Velmi dobre ti napisala @sardinka336 hned prvy príspevok, precitaj si ho este raz 😉 a nebud v neustalom napati..v prvom rade uzkostlivostou ublizujes nielen sebe ale aj svojmu dietatku

papricka33
22. sep 2016

@chlucka kresielko určite neodporúčam. Najlepšie pre bábätko a jeho rozvoj je ležanie na podložke na zemi. Hrazdicku zahod, už ho to nebaví. Polohuj ho na bruško, daj okolo neho hračky keď si potrebuješ niečo urobiť, inak sa mu venuj čo najviac. Bordel počká 😉

chlucka
autor
22. sep 2016

@mima4 no to veru neviem, čo by som robila... ja by som to určite nedala... to som si istá... a úprimne obdivujem všetky mamičky, ktoré to bez pomoci zvládajú - hlavne tie čo sú úplne sami.... ja mám aspoň super mužíka... ten má občas vráti do reality😁

mima4
22. sep 2016

@chlucka
poviem ti takto, pre mna su najvacsou skolou prave mamky, co maju viacej deti. Netvrdim, ze chcem mat tolko deti, ale prave v takých rodinach vidno, ako vedia tie mamky rozlisovat podstatne veci od nepodstatných, maju urcity nadhlad na mnohe veci.. aspon pre mna su vzorom. 🙂

cecilia68
22. sep 2016

@chlucka Aby ti neskôr manžel neušiel. Lebo ked príde z práce a doma neuvarené, neupratané, nenakúpené... a manželka leží pod hrazdičkou 🙂

kp7333
22. sep 2016

Pretacanie sa predsa nauci v postielke, ohradke alebo na deke. Z kresielka sa nauci vnimat okolity svet a cinnosti, ktore ty vykonavas. O par mesiacov mu das do ruky hrniec a varesku a bude sa hrat, ze vari. Lebo to videl predtym 100x z kresielka. Nemozes ho nutit, aby cely den trenoval pretacanie. Nechaj ho dychat a robit si, co chce. Deti maju svoju hlavu a idu si svojim tempom.

mima4
22. sep 2016

@cecilia68
no ak by to mali byt tie smerodajne atributy pre vztah (upratanie, navarenie,..), tak potom ten vztah nestal za vela...

margaretka
22. sep 2016

@mima4 nie sú smerodajné ale dôležité ! 😉 Matka este neznamená strata identity a na 1000% úväzok dieťaťu i keď je prvoradé!

yollanda
22. sep 2016

@chlucka ty by si tusim nedbala aby uz zlomky ratal

cecilia68
22. sep 2016

@mima4 Ak sa mamička stará o dieťatko, to ešte neznamená, že nič ostatné ju nemá zaujímať. Už som tu zaregistrovala aj tému, že manžel každý deň po práci ide najprv ku matke (najesť sa) až potom ide domov, lebo žena nevarí a tvrdí, že v prvom rade je matka. Aby potom autorka zajtra nenačala novú diskusiu na tému: Manžel po práci chodí ku matke a nie domov...