Sústredenie 18 mesačných detičiek

lencocka
20. feb 2017

Mamicky chcem sa spytat ako sa vase cca 18 mesacne deti vedia sustredit ak sa ich snazite nieco naucit.ja sa stale s malym rozpravam,citam mu od malicka, ukazujem mu v knizkach obrazky, atd..a napriklad pri hrani vsetko super snazi sa..ale kocky alebo lego nehrozi lebo to len rozhadzuje..zatial nam nerozprava..vielen ukazat aky bude velky, ako sa ma, papa, tap tap, ako robi indian, jezko, havo, prasiatko, auto, hus,... Ale rozpravat nie..sem tam mama, tata, mnam,.. A vsetko rozumie..ale jednoducho ked sa ho snazim motivovat a ucit nove veci..zaujme ho to len na chvilku..len ma to zaujima ci je to aj u inych deticiek..moc dakujem za odpovede..;)

kundyfas
20. feb 2017

Cele zle....

lencocka
autor
20. feb 2017

@kundyfas co je cele zle???

tyelde
20. feb 2017

Naša má hry kde vydrží aj 20 min,ale inak musí byť v pohybe a moc sa nezahráme lebo stále mení objekt pozornosti...nerieš,vyrastie z toho...🙂

lencocka
autor
20. feb 2017

@tyelde dakujem, ono on sa vie krasne hrat sam, pri autach a coma taku smyklavku s vazenikom s loptickami s tym savyhraje celkom dlho aj si kresli ( samozrejme su to lwn cmaranice) len ked sa ho snazim ucit nieco povedat alebo ukazat..niekedy mam pocit ze ma ani nevnima ;)

puklica13
20. feb 2017

Ma 18 mesiacov...Čo chceš ? Aby vedel nasobilku?

lucibka
20. feb 2017

Joj to je este maly, moj je na tom rovnako...kocky vobec, auticka tak na 10 min. ale varit so mnou vie aj hodinu😀ma svoje misticky, panvice, varechy...a niekedy len vkuse pobehuje a kazdych 5 min.daco ine...to su este malicke deticky, vobec sa tym nestresuj.

lencocka
autor
20. feb 2017

@puklica13 myslim, ze som nespominala, aby vedel nasobilku, anglicky, nemecky, pocitat a pisat..ci? Pytala som sa na sustredenie..nie na zrucnosti..citaj poriadne kym napises blbost..;)

lencocka
autor
20. feb 2017

@lucibka dakujem za odpoved..naozaj mi ide len o to ci neni v tom sustredeni iny..inak je velmi sikovny..len ho zaujat to je umenie..hold je to lev..;)

puklica13
20. feb 2017

@lencocka sústredenie je schopnosť mozgu ktorá sa vyvíja rovnako ako pamäť či iné schopnosti mozgu..Takže ak 18 mesačne silueta vydrží pri jednej činnosti Max 5minut a o niektoré nejaký vaujem je to úplne v poriadku,normálne a prirodzené...

puklica13
20. feb 2017

@puklica13 o niektoré nemá nijaký záujem...

lencocka
autor
20. feb 2017

@puklica13 dakujem, islo to aj bez blbych poznamok ;) ved ja nechcem mat z neho genia..len som chcela vediet ako su na tom ine deticky v jeho veku..len pre moje info..nic viac za tym netreba hladat..

puklica13
20. feb 2017

@lencocka kde som mala blbý poznámku?

mumboo
20. feb 2017

Ahoj....nič si z toho nerob, naša bola presne taká istá 😁 až teraz keď má 2,5 roka, sa to o dosť zlepšilo a za pomerne krátky čas psychicky viac dozrela. Tym detičkám sa to tak postupne v "hlavičke ukludní" a dokažu sa viac koncentrovať. Inak si myslím že tvoj syn je na svoj vek šikovný rovnako ako iné deti.

janickacrazy
21. feb 2017

@lencocka Dieťa sa dokáže dlhšie sústrediť len na to, čo ho zaujíma. Nesnaž sa ho naučiť niečo povedať, tak to nefunguje. Proste sa s ním normálne rozprávaj a on sa naučí hovoriť. Deti sú rozne a každé je šikovné na niečo iné. Moj prostredný syn v 18mes. napr. plynule rozprával vo vetách a vedel všetky značky áut. Najmladší má teraz 16mes. a vie povedať len pár slov, ale zase dokáže jazdiť pekne na odrážadle a stavať kocky a iné veci, čo ten prostredný v tom veku nedokázal. Takže klud a neporovnávať. 😉

lencocka
autor
21. feb 2017

@mumboo dakujem pekne ;) len som chcela vediet ci je to ok ;)

charlie1980
21. feb 2017

Presne Tak.....kazde dieta je ine....a kazde napreduje inak....s 18 mes dietatom sa Urcite nijak tvorivo nezahras. Taketo dieta skor cerpa z toho, co vidi v skutocnosti. Teda.....mozes ho zapajat do domacich prac, chodte pozerat vlaky na stanicu, medzi deti....z tohto cerpaju Male deti - zo zazitkov. Viem, Ze Teraz je zima a velmi sa neda kam, Ale s 18 mes dietatom toho Fakt vela nevytvoris. Moj syn v tomto veku mal jedinu zalubu : Lietat na odrazadle. Ale on bol fyzicky zdatny od narodenia. Zato knizka ho nezaujala Ani v 2.rokoch. Poprehadzoval listy a zavrel ju.

lencocka
autor
21. feb 2017

@janickacrazy dakujem za odpoved ;) ja maleho neporovnavam..len som chcela sa informovat nakolko som nic take nenasla na internete.. On je zasa sikovnejsi co sa tyka z fyzickeho hladiska..zacal chodit ked mal 10,5 mesiaca..teraz vie jazdit na odrazadle ako drak a po schodoch za ruku chodi tiez pekne...

moni244
21. feb 2017

@lencocka jaj, toto porovnavanie a stresovanie, ked dieta nerobi to, co premotivovany rodic po nom chce, nechaj ho byt dietatom, nech sa zahra aj sam, ak ho chces ucit, formou hry, sledovania, zazitkami, to bude naj pre take male babo

lencocka
autor
21. feb 2017

@puklica13 ved s tou nasobilkou ;) ale uz to neries..;) ja nie som mama, ktora chce mat v 2 rokoch dieta genia a predbieha sa v tom aky je jej maly sikovnejsi od inych deti..nie nie..;) ja zijem pre neho..snazim sa mu dat a naucit ho vsetko co treba a viem, ze vsetko pride postupne..casom.. ;)

lencocka
autor
21. feb 2017

@moni244 och boze..presne som vedela, ze sa najdu taketo hyperaktivne odpovede ;)))))))) to, ze sa tu niekto nieco opyta, je hned automaticky, ze matka stresuje, porovnava, a ze som premotivovany rodic ;)))))))) jajajaaaaaj ;)))

puklica13
21. feb 2017

@lencocka v úvodnom príspevku si napísala...Keď sa ho snažím motivovať a naučiť niečo nové...Neuviedla si nič konkrétne čo ho chceš naučiť...Ja som to nemyslela ani zlé ani ironicky, ak sa ťa to dotklo tak prepáč

moni244
21. feb 2017

@lencocka si precitaj, co pises 😉 a ano, stresujuca matka je ta, co vypisuje na nete, ci jej dieta nie je ine a ci je ok v sustredeni

lencocka
autor
21. feb 2017

@charlie1980 dakujem za odpoved..viem, ze kazde je ine..ja ho neporovnavam ;) ale aspon viem, ze je na tom normalne ako kazde dieta - v tom sustredeni ;))))

lencocka
autor
21. feb 2017

😅 no koment radsej ;)

lencocka
autor
21. feb 2017

@puklica13 nieee ;) to je oukey ;) len ked si dnes citam podobne fora...tak hned namiesto slusnejodpovede utocia na tu pytajucu sa.. Neviem preco to tak je...preto toto bola moja prva a posledna otazka na nete..teraz nenarazam na teba, aby si si to zle nevysvetlila..ja som polozila otazku a chcela som len skusenosti mamiciek..nestresujem, neporovnavam...preboha ved sa len pyytam ;)))))) a tak bez toho by to asi neslo ;))) ale dakujem za odpoved ;)

charlie1980
21. feb 2017

@lencocka A este....chlapci sa vo vacsine pripadov vyvijaju Inak Ako dievcatka. Aj co sa reci tyka, Aj poznavacich schopnosti. Tazko povedat, pretoze tvoje dieta nikto nepozna, poznam dievcatko, ktore v 2r skladalo puzzle, Ale poznam dievcatko, ktore sa do. 3r nevedelo nijak zahrat a naucila sa to az v skolke od druhych deti. Tak Ako my dospeli mame odlisne schopnosti a zrucnosti, Tak je to Aj u deti. Ty si matka a ty by si mala vediet, co tvoje dieta motivuje. Sledovat, Ako sa hra a k jeho hre sa pridat. Je vela hraciek u nas doma, ktore ho vobec kedysi nezaujimali a len tak lezali na policke. Teraz si ich nosi sam, Lebo pochopil princip hry (skladacky, vkladacky, puzzle). V urcitom veku to boli proste pre neho len "nejake predmety", ktore rozsypal a nechapal pointe.
Ak si chcete trenovat sustredenie, Tak skus pozriet nieco od Montessori, rozsyp mu fazulu a hrasok, nalej vodu misiek a nech si prelieva s formickami, proste co ho bavi. To sa Ale naucit neda. Da sa na Tom pracovat, Ale skutocne sustredenie Pride az vtedy, Ked mozocek dozrie a On bude mat naozajstny pozitok z hry Ako takej.

puklica13
21. feb 2017

@charlie1980 ahoj cicus...Ako bejby? Poslúcha?😉

charlie1980
21. feb 2017

@puklica13 Joj, Tak Toto je "vydarene" 😅 Neplace, spi celu noc. Je taky spokojny sam so sebou, co u Prveho nepoznam 😂 Toto som Fakt za odmenu dostala 😂 Ale Uz Aj starsi sa velmi zmenil, poslucha (samozrejme, su dni, Ked mi nervy tecu 😀), Ale zmuznel, dozrel, v skolke poslucha na slovo. Dufam, Ze pri druhom uz nebudem musiet absolvovat to, co pri prvom, Lebo to bol teda riadny zaberak od 1,5r-2,5.

yanni
21. feb 2017

@lencocka A co ho chces akoze ucit? V tom veku sa deti "ucia" pozorovanim a odkukavanim. my mame 4 deti a kazde sa vyvijalo inak. Najmladsie dieta je presne tak stare ako tvoj syn a vobec nemam tendenciu porovnavat a citat nieco na nete.
Pises, ze neporovnavas. A co robis?
Uz to tu niekto napisal, dieta v tomto veku vydrzi dlhsie len pri tom, co ho naozaj zaujme a bavi. najcastejsie su to nove veci, ktore este nepozna, nevidel.
Takze, uplne normalne mu daj krabicu s hrackami (alebo co mate) , nech si vyberie co chce, uplne normane pri nom funguj, rozpravaj sa, var, per, zehli atd.
Nieco cielene taketo dieta ucit, no neviem. Co ho vlastne chces ucit?
Nasa sa napriklad nehra s babikami. No jednoducho, aj ked je dievca, babiky ju (este) neocarili. Mackovia ano. Knihy si dokaze prezerat vecnost, rada kresli, "plastelinuje" aj pol hodinu (ale ten bordel nechci vidiet). Na odrazadle lieta od jej prvych narodenin, preliezacky, smykacky, tam (vlastny indoor play room) stravime aj dve hodiny denne, duplo, kocky, to je tak na 5 minut, nieco tvorit, no jo, deculo zdrhne a mama dorobi 😂.
Rozpravanie: kazde dieta ja ine, neporovnavaj. Treti zacal hovorit az üo tretich narodenina (doslova, dovtedy ani mäkke f), mala rozprava, ano rozprava zrozumitelne vety, akurat jej rozumie len ten co ovlada vsetky tri jazyky, kedze aktivne vyrasta s tromi jazykmi naraz., vie sa sama relativne cisto najest, stiahnut a vytiahnut si gate, prave sa odplienkuva atd. AAAAAAle NIC som ju neucila. Vzdy nieco spolu robime a ona, co len 5 minut, je pri tom, skusa, pozera atd.
Ja ani enviem ako ho cielene chces v tomto veku nieco ucit.

A este, copana chodi od 14. mesiacov doobeda do Montessori skolky. Montesssori praktizujem uz dlhooo a VSETKY deti (zatial) najviac zaujalo to, co sa hrackam ani nepodoba a co robi najväcsi bordel. 😀

charlie1980
21. feb 2017

@yanni Ja som sa Ako dieta s babikami nikdy nehrala. Dokonca som nemala ziadnu oblubenu hracku. V 5.r som citala knihy a jedinou mojou zalubou bolo lietat po vonku. Este Tak plastelina. Zato som dovlacila kazdeho tulaveho psa z ulice, jazdila som na koni, skakala som do stohu slamy. Proste cele dni vonku. Nikdy som nemala vztah k hrackam a k nejakym materialnym veciam. Ale sach som hrala hadam Uz v 8.roku 😅