Trojročné dieťa má veľký záujem o cudzie jazyky
Ahojte kocky, čo si myslite o tomto? Mám synčeka,3r,chodí do sukr škôlky,dobre a milé dieťa,veľmi spoločenské. Od malička veľmi samostatny,s ,,vlastnou hlavou’’.Od asi cca 1roka ma veľký záujem o cudzie jazyky. Hlavne o angličtinu. Vedel v roku narátať do 20 po anglicky,poznal zvieratká a pod,nevymýšľam si. Pozeral rozprávky v cudzom jazyku, videá náučné na YouTube. To trvá doteraz, vie samozrejme aj po slovensky,no vždy si vyberie skôr angličtinu,povedala by som,už aj v škôlke sa nás pýtali či sa s ním doma rozprávame po anglicky,vie naozaj všetko,narátať do cca 300, všetko pomenovať, obkecat,dokonca citat. Kocky prisaham citat. Dnes sa pýtam pri kúpaní na hracky,menoval najprv po anglicky,potom po slovensky, potom som sa opýtala na sprchovy olej že čo to je a on že - Babylove (značka dm). Aj po slovensky vie citat jednoduchšie slova,skoro sme s mužom odpadli-no väčšinou si to preloží do angličtiny - napr Šimon prečíta SAJMON. Často pýta mobil a pozerá len a len náučné videá. Zaujima sa o take veci ako je solar system, rôzne fakty atd a to nám často doma rozpráva. Teraz som ho učila vianočné pesničky, rolnicky rolnicky spieva pekne ale moc sa mu nechce no jingle bells nadšený vyspevuje ešte aj s prízvukom. Posledne ho zaujímajú aj iné jazyky ako angličtina- nedávno penové písmenka vo vani pootacal a čítal ako azbuku. Všetko bezchybne. Muž mu to zakazuje nech nieje domyleny,aj ja som občas trochu zmätená či je to ok. Okolie sa tomu veľmi čuduje,hlavne staršie ročníky,telefón sa snažíme obmedziť no hra a hračky ho rýchlo prestanú baviť. Ja som zato ho podporovať, no ten údiv okolia mi casto vadí a pripadam si ako mimon..
@1mina ajajaj ajaj, nebolo by lepšie, kebyže sa ty ako matka doucis slovensku gramatiku??? Nechceš sa vyjadrovať k TIM ustipacnym...... No dobre
Zabavil som sa, hlavne nad tým, ako ti to tu zozrali🙂

@maciatkolulu tak to slovo som vobbec nespoznala, ze bejbylof. 🙈 To je vyslovnost jak za prvej republiky 😅