Trojročný syn odmieta matku
Baby prosím poraďte lebo ja som už zúfalá. Mam syna bude mať 3 roky a od januára chodí do školky ktorú zavládol úplne super plakal asi 2 dní aj to len chvíľku a celkom sa tam aj teší. Ide o to ze asi 2 tyzdne trvá taký stav že odmieta mňa ako svoju mamu, ja ho nemôžem obliecť, umyť zuby, prísť po neho do školky proste nič stále len tato ak sa ho pokúšam obliecť ja tak spustí strašný plač a vrieska že on chce tata. Skúšala som sa sním o tom veľa krát aj rozprávať a aj my sľúbil že sa niečo také už nestane ale spravil to znova. velmi má to trapy veľa krát kvôli tomu aj plačem ale jemu je to úplne jedno
Prosím poraďte čo mám robiť? Pripadne mám navštíviť psychológa alebo čakať že sa to zmení? Ďakujem za všetky odpovede
@rencika8 áno, skúsili sme to, ale bolo to zbytočné, malý plakal........tak to už neriešime,a ak chce, aby mu pomohol ocko, tak to urobí on.......
Zahrajte mu divadielko s olysakmi alebo autickami - s cim sa rad hra. Jedno auticko sa bude spravat ako on, ze bude nariadovat, plakat, dupat, odmietat. Velke auto ho skusi utisit vasimi metodami, ale male auto bude stale vystrajat. A potom velke auto - mama sa tvojho synceka spta, ze co si mysli, ze co ma spravit s malym autickom, ze ono si uz nevie rady. A pocuvaj co povie. Mozes sa ho aj povypytovat, ze ci neviem, preco to to male auticko robi. Deti takto neodhalia, ze je to pomicna barlicka, aby hovorili o sebe, ale zase aj sa mi zasvieti v hlavke a trosku pochopia. Skus potom najblizsie, ked bude vystrajat chlapec pouzit ako argument, ze ci si pamata na tu rozpravku o autickach...
@rencika8 skúšali ste jednoducho nechať tieto činnosti čisto na ňom? 3r. dieťa by ich malo s menšou asistenciou zvládnuť úplne samé.
- ty sám sa obleč, tu máš tričko, nohavice, ponožky.....ak by si potreboval pomôcť ohlás ma....ja ti pomôžem....tato teraz niečo pracuje, ale ty si šikovný, ty to zvládneš sám 🙂 ak bude treba prídem ti pomôcť.
- zúbky si vieš umyť sám, keď budeš hotový zavolaj ma, pozriem ako si si ich krásne umyl.
U nás je to momentálne podobné, ale opačné garde - zrazu všetko len mamina. Ale ja to pripisujem chorobe a tomu, že som nastúpila do práce po RD, plus začatie spávania v škôlke (presne ako bolo vyššie spomenuté, tam problém nie je, v pohodičke to prebehlo) - tak si to takto nejak asi rieši. Je to miestami náročné, ale neriešime nejak moc, viem, že to proste prejde, tak dočasne asistujem pri všetkom ja.
Ahoj rencika8 ja mám absolútne taký istý problém ako ty tiež som ztoho zúfalá a nechápem čo sa stalo doteraz som bola len ja a teraz má odmieta všade chce ísť s tatikom hrať sa vonku doma len za ním beha.Mne povie že ty ostan doma tak isto do škôlky iba tatik aby prišiel preňho.Je to týždeň či badam na jeho spravani. Trápi ma to takisto ako teba vidím že nie som sama. Písala si to vo februári aké je to teraz pretrváva jeho správanie alebo sa to už polepšilo.Spravila si niečo čo ktomu pomohlo ak áno tak ma poteší rada.
@lenkat31 ahoj neviem ako u vas ale u nas to bolo uplne psycho ja ked som prisla po neho do skolky tak zacal vrieskat a hadzať sa o zem ze on nechce mna on chce aby po neho prišiel tato to si mala vidiet tie pohlady učiteliek a ostatnych rodicov co si medzi tym chodili po deti ... a trochu sa to zlepšilo ale nie o moc , my sme totiz zistili ze problem je v tom ze vacsinou snim chodi do skolky tato a aj ho chodi bravat zo skolky pretoze ja ked robim tak som vacsinou na poobednej smene a to znamena ze rano ho vidim ked vstane a chysta sa do skolky a vecer ked pridem tak on uz spí a este tomu asi nerozumie teda ja aspon verim ze je to tak lebo ked som mala par dni po sebe volno a isla som snim ja tak to bolo celkom ok aj ked stale je u nas tatík na prvom mieste a ja sa to snažim uz tak nepripuštat aj ked samozrejme mi to neni jedno ale v tejto chvily stym nemam čo spravit ale snazim sa hladat si inu robotu aby sme boli viac spolu. Drzim palce a prajem pevne nervy a nepocuvaj hlupe rady ( mne totiz moja najlepsia kamoska poradila ist snim k psychologovi lebo podla nej bol nejak naruseny) a hlavne travte spolu čo najviac času a zmení sa to 🙂
Práveže ja som snim momentálne nepracujem tak ho odprevadzam do škôlky aj vyberám no on chce tatika furt sa ho pýta prídeš ty pre mňa? Je to ťažké snažím sa mu spraviť všetko po vôli ale aj tak on je najlepší už som sa pýtala kamosiek že vraj je to normálne zvláštnu chlapcov ovocia sú pre nich vzorom. Budem rada ak mi napíšete ako sa to ďalej vyvyja som rada že sa môžem o tomto porozprávať s niekým kto má podobný problém ako ja.
@lenkat31 tak možno ma teraz len také stavy ze je s tatinom malo tak preto to robí. Ja som sa kvoli tomu velmi trapila , revala som do vankusa a najhorsie bolo ze jemu to bolo ale ze uplne jedno a potom som to nejako prestala riesiť a postupne sa to mení. Napr.dnes sme prisli po maleho spolu s tatom a najskor sa rozbehol a objal mna ale zas kupat sa chcel ist len s tatom ale nakoniec isiel somnou a to dale dva mesiace nehrozilo
Mame doma 3 rocneho a ma uplne rovnake spravanie. Kedysi chcel iba mna, teraz ma obdobie, ze chce len svojho ocka. Ked muz odchadza do prace to je rano strasny plac, lebo ocino ide prec, cez den si tiez poplace, lebo mu chyba oco. Sam si vybera s kym si chce ist umyt zuby, spat, hrat sa ... takze raz chce jedneho, inokedy zasa druheho. Casom z toho hadam vyrastie 🙂

@rencika8 to je normalne, to prejde..deti maju take obdobia.