icon

Únava dvojročného dieťaťa

emma12345
3. nov 2016

Ahojte, je normalne ze dvojrocne dieta je unavene po pol hodinke nejakej cinnosti? Ci uz ide o kludnu cinnost doma, v kutiku, alebo na cviceni s detmi. Hodina je strop ci uz v kutiku alebo niekde mimo domu kde sa mozme zdrzat, potom uz nasleduje plac. Mam obavu ako vydrzi osem hodin v skolke.. V noci spi 10hodin cez den dve.
Dakujem za skusenosti a odpovede.

Strana
z2
pribinak
3. nov 2016

@emma12345 deti s anemiou byvaju castejsie unavene, daj skontrolovat hladinu zeleza v krvi

janickacrazy
3. nov 2016

@emma12345 Otázka je, či je ozaj unavené a plače kvoli tomu alebo plače kvoli tomu, že sa mu tam nepáči alebo ho tá činnosť nebaví. Nemožeš čakať od 2ročného, že sa bude hodinu venovať jednej a tej istej činnosti, napr. kresleniu alebo cvičeniu. Niektoré 2ročné deti nevydržia pri žiadnej činnosti dlhšie ako 5-10 minút. V škole tiež činnosti striedajú a neboj sa, vydrží tam lepšie ako doma.

karkana
3. nov 2016

no má iba 2roky,,,ešte nemôžeš chcieť,aby sa venoval dlho niečomu,venovať- hrať by si sa mala ty s ním, asi preto plače,,,nie je unavený ale skôr znudený,?niečo vždy vymyslieť,,,aby ho to zaujalo,,,,,,,,,,,,

emma12345
autor
3. nov 2016

@janickacrazy je fakt ze vacsinou to urobi vo volnej herni, na cviceni este celkom vydrzi, vonku sa najradsej vyvaza v kociku. Nejde mi ani tak o to, kolko pri ktorej hracke vydrzi, ale celkovo kolko sa vydrzi hrat. Rovesnici v herni vydrzia dve hodiny bez mihnutia oka striedaju hracky a moja po pol hodine sa pyta lahnut. To iste doma.

@pribinak vacsinou byvaju deti anemicke, menime prave doktorku, tak to nemozem hned riesit.

kp7333
3. nov 2016

Niektore deti maju viac drazdivu nervovu sustavu a pri mnozstve podnetov sa lahko unavia, resp. mozu byt placlive, nervozne. Tymto detom vadi hluk detskych kolektivov, byvaju unavene z mnoztva aktivit, ludi, ci hraciek. Su pre nich vhodnejsie kludove aktivity v domacom prostredi, vonku skor prechadzky v prirode ako detske ihriska. Ale treba samozejme vylucit aj mozny zdravotny problem - napr. anemiu. A tiez je dobe si vsimat, v ktorych hodinach sa najviac prejavuje unava a obmedzit aktivity v tom case. Dvojrocne deti su naozaj este male, potrebuju svoj klud a rezim, ktoremu sa musi okolie prisposobit.

janickacrazy
3. nov 2016

@emma12345 Tak asi má veľa podnetov a takto reaguje, nie každé dieťa je spoločenské a vydrží sa hrať dlho. Moj druhorodený sa ako 2ročný vobec nechcel hrať sám, stále si vyžadoval, aby sa mu niekto venoval, sedel pri nom, čítal mu alebo niečo také. Len vonku sa vedel pohrať aj sám. Sestrin v tom veku sa dokázal zahrať aj 3 hodiny s jednou hračkou a 1m štvorcovom, čo som jej samozrejme v dobrom závidela. 😀

mon_soon
3. nov 2016

No podla mňa nie je-moja tak ledva hodinku dve keď mala horúčky... Ale inak mi spáva rovnako a teda keď aj získa nejaký deficit spánku tak v pohode vydrží a potom dospi... To by som teda okamžite riešila s doktorkou..

katka253111
3. nov 2016

@janickacrazy ale do hodiny zeby bolo unavene a pytalo sa lahnut si? To nie je tema o tom ci sa vyhra same alebo nie, ale ze nevladze...

katka253111
3. nov 2016

Osobne si myslim, ze to neni normalne...mam 25mes syna a ten je cely den na nohach...aj uspat je ho problem... sice sa vonku sem tam povozi aj v kociku cestou na nakup alebo cestou do mesta v buse...ale inak je v kuse na nohach...eate aj ked puzzle skladame, tak nesedi, ale cupi 🙂... urcite by som to riesila s dr... lebo co kukam po detoch naokolo, tak vsetky maju vydrz aj za dvoch dospelych

janickacrazy
3. nov 2016

@katka253111 Nejak mi to nesedí, píšeš že spí len raz za den 2hodiny. Potom zase, že po pol hodine činnosti sa pýta spať, tak to by potom spala častejšie cez den, teda ako to je? Ked sa pýta spať tak ju spať nedáš či ako? Nejak sa v tom strácam.

emma12345
autor
3. nov 2016

@janickacrazy ona sa nepyta spat ale lahnut si - chce si oddychnut. Polezi si nezaspi a zas sa ide chvilu pohrat. V kutiku taka moznost nie je ani v materskych centrach, respektive ak je tak si ide lahnut tam.

@karkana samozrejme ze nechcem aby sa hrala sama, stale som pri nej a hrame sa spolu, nechavam na nej aku hracku vyberie ma ich dost a po cca dvoch minutach ich strieda.

@kp7333 rezim ma, ale neviem ci mam teda zaviest novy, alebo kde je chyba. Ci po pol hodinke vzdy odist z centra a chvilu ju pokocikovat potom pol hodinka ihrisko a zas pokocikovat. Doma to robieva tiez.

moni182
3. nov 2016

Moja má 2,5 roka, je stále na nohách, celý deň neobsedí, cez deň tiež spí 2 hodiny... tiež sa nevie dlho hrať s jednou hračkou, ale behá hore - dole... keď príde tato z roboty, dokáže sa blázniť s ním aj hodinu... toto čo opisuješ, by som ja určite riešila s lekárkou... radšej...

janickacrazy
3. nov 2016

@emma12345 Aha, už to chápem. No je to trochu zvláštne, možno ozaj má málo toho železa alebo čo. Alebo jej vadí príliš veľa podnetov, neviem. To chodíte do toho centra každý den? Aj na ihrisko? Možno je toho na nu priveľa. Nie je malá skor taký introvert? A ty aktívna matka?

katka253111
3. nov 2016

@moni182 presne tak aj u nas... neobsedi ani pri jedle... ked sedi na stolicke tak aj dotial bezi prec...len ak je v jeho stolicke priputany tak vydrzi 15min max... inak si cez den ani nesadne

emma12345
autor
3. nov 2016

@katka253111 ona je tiez takato ze neobsedi, ale potrebuje pauzicky a rada si aj polezi. A kolko toho tvoj cca za den zje?

biokozmetika
3. nov 2016

2 ročné dieťatko je ešte veľmi malé na to aby vydržalo dlho pri jednej činnosti 😉 môže byť, že je len veľmi vnímavé a tak sa dokáže potom rýchlejšie unaviť. keď začne chodiť do škôlky tak sa to možno upraví- keď uvidí ostatné detičky ako vydržia pri aktivitách, zvykne si aj ono

katka253111
3. nov 2016

@biokozmetika podla mna to nie je o tom, ze nevydrzi dlho pri jednej cinnost...ved aj prvak sa dokaze sustredit na nieco max 20min... ale ze sa po hodine unavi a musi si lahnut... to normalne neni... urcite by som s tym necalala po skolku, ze si zvykne...

katka253111
3. nov 2016

@emma12345 joooj jedenie je hroooza niekedy... hlavne ranajky...aj ked dnes mal maximum... 3/4 z odkrojene okruhu chleba...len vnutro... s maslom, kustik salamy... alebo gris z 2deci mlieka... desiata podla ranajok kedy boli... zvacsa kustik jablka... obed len jedno jedlo, bud polievka alebo druhe (maso odmieta uplne)... olovrant termix ci vyziva s piskotou... a na veceru kustik toho co bolo na obed... v posteli 180ml mlieka...

biokozmetika
3. nov 2016

@katka253111 tak ak sa mamičke zdá, že to môže mať iný- zdravotný pôvod a má byť spokojnejšia tak nech dá vyšetriť krv na to železo a poradí sa s lekárkou. moja dcérka zvykla takto po intenzívnejšej činnosti odpočívať- ani nie spať ale len byť v kľude a hlavne bez podnetov a tiež keď sme začali so škôlkou bola veľmi unavená lebo to na ňu bolo dosť intenzívne ale ako rástla tak si čoraz viac zvykala 🙂

emma12345
autor
3. nov 2016

@katka253111 tak jedia velmi podobne, to mozem vylucit 🙂

emma12345
autor
3. nov 2016

@biokozmetika nasa doktorka tvrdi za vacsina deti je anemickych a je to normalne, ani nebrava kontrolne odbery ak boli v minulosti nizsie hodnoty zeleza v krvi.

andreasiskova3
3. nov 2016

Tiež by som to riešila s doktorkou minimálne odberom krvi. Nezdá sa mi v poriadku, aby dvojročné dieťa bývalo tak rýchlo unavené, tie práveže skôr majú energie aj za troch.

janickacrazy
3. nov 2016

@emma12345 To čo máte za doktorku preboha? Akože je to normálne? Moj najstarší bol anemický a bral železo, ved sa to dá pekne upraviť, to je taký problém spraviť jeden odber alebo čo? Fakt nechápem.

emma12345
autor
3. nov 2016

@janickacrazy prave preto od nej odchadzam 🙂

janickacrazy
3. nov 2016

@emma12345 Dobre robíš veru. 🙂

sofia17
3. nov 2016

ahoj, daj vyšetriť štítnu žľazu dieťaťu. Moja bývala tiež nezvykle unavená nevydržala sa v tom veku hrať s hračkami tak max. 30min a musela si ľahnúť oddýchnuť - nespala. Potvrdila sa znížená funkcia štítnej žľazy a po nasadení liečby bola ok.
@emma12345

katarinamarkova
3. nov 2016

@emma12345 môžem sa spýtať?
....činnosť doma, v kútiku, cvičenie s deťmi.......kočíkovanie......
- ako často je tvoje dieťatko v aktívnom pohybe vonku na čerstvom vzduchu?
postrehla som nejaké to ihrisko, tam ste ako často? aj tam po polhodinke plače od únavy?

emma12345
autor
3. nov 2016

@katarinamarkova v lete sme byvali vonku 2x dve hodiny aj viac, dalo sa robit viac aktivit. Ked sa ochladilo uz vonku chodime tak max na hodinku denne, je toho o dost menej. Na ihrisku takto unavu nikdy neprejavovala. Neviem kolko casu by mala travit denne vonku, ale vyskusam pridat, lebo je fakt ze mame hlavne interierove aktivity a vonku sme, ked sa niekam presuvame.

nuska
3. nov 2016

Určite vyšetriť železo, Krvný obraz, vitamín D. A ak boli nižšie hodnoty v minulosti, tak určite. Vymeniť doktorku na 100%. Veď sa môže niečo zanedbať a potom už nebude možnosť to vrátiť. Aj vývoj dieťatka sa môže spomaliť, ak je anemické. S nedostatku vit. D vzniknúť poškodenie kostičiek, zlý vývoj chrbtice, ... nechcem viac strašiť. Možno aj hormóny by trebalo skontrolovať štítnu žľazu a tak. A dala by som viac spať, aspoň 2xkrát denne, keď je tu únava. Pracujem v laboratóriu, môže byť toho viac. Ak chcete poradiť, viem aj doplnky výživy odporučiť, kľudne píšte, ale najprv určite vyšetrenia spraviť.

timea7
4. nov 2016

@emma12345 daj určite vyšetriť tú krv, názor tvojej lekárky ma veľmi prekvapuje 😠 . Pridaj na pobyte vonku, ako to radili vyššie, hodina je žalostne málo, aspoň hodinu doobeda a hodinu poobede. Únava tvojho dieťaťa môže prameniť aj z toho, že nie každé dieťa je stavané na kolektív, niektoré je unavené u len z tej hladiny zvuku, ktorá je v miestnosti s väčším počtom detí. Možno by sa doma tvoje dieťa prehralo samo a s tebou aj tri hodiny.

Strana
z2