icon

Vyrevávacia metóda pri uspávani 1,5.r

luxikate
22. aug 2018

Mate skusenost?

Strana
z2
majusska202
22. aug 2018

@luxikate ahoj ja som tiež tehotná malý ma len 10 mesiacov a od 6 mesiaca zaspáva len tak dám ho do postieľky ľahne na posteľ a chvíľu poreve a zaspí u nás to žiaľ inak nešlo uspavala som aj 5 hodín a malý nespal. Teraz sa to zlepšilo ako trhalo mi to srdce párkrát som reva aj ja.

tinaa64
22. aug 2018

@popolusska a onaobjavuje svet asi az prilis...nestiham za nou..necham otvorene dvere a zdrhne von na xahradu..sekundu nepisedi..este aj ked cuca je v pohybe..ale ma aj potrebu byt pri mne..a ru potrebu respektujem a rada jej tu potrebu naplnim aj napriek mojmu chrbtu..tak ako. Pri starsej tak aj pri mladsej..mam aj 4.5rocnu a niekedy ked sa opyta vezmem aj ju ma ruky ..tiez ma potrebu byt pri mne na rukach...

janka0509
22. aug 2018

Ja som v juni odstavovala 2 rocneho syna. Kazdy vecer to bolo plaču... Ale sameho by som ho do izby nezavrela. Obviazala som sa, povedala, ze mliecko nemám, a on plakal, ze chce.... Ale ja som ležala pri ňom, hladkala ho, a vymyslala si rozprávky o mackovi... Vzdy to bolo o tom, co sme zažili cez den, s tym rozdielom, ze namiesto synovho mena som rozpravala macko. Zo začiatku plakal, ale postupne to bolo lepsie a lepšie... A tak to je doteraz, sice lezim tam s nim 30 - 60 minut, a cely cas sa rozpravame.. Niekedy náročné, ale zase veeelmi sa mu rozšírila slovná zasoba, keca v suvetiach uz, a to ma 2 r. 3m. (nehovorim, ze to je len tym) a beriem to tak, ze mu to prospieva... S uspavanim bol vzdy problem, v noci hore kazdu hodinu... Teraz uz vacsinou spinka celu noc. Ale tak raz za tyzden sa stane, ze sa zobudi o 3,00 v noci a zaspi az o 6,00 a potom dospava do 9,00. Ale teda byvalo to horsie.
A este som chcela, ze trvalo to asi mesiac, co sa zmieril s tym, ze kojit sa uz nebude. Neodhovaram ta od nicoho, vyskusaj tak ako uznas za vhodne, mozno to nebude take tazke, kazde dietatko je ine... Ale ja osobne, by som ho zatvoreneho v izbe sameho nenechala plakat.

luxikate
autor
22. aug 2018

@tinaa64 uz mas?Tak zabudnu ze sa to zlepsi,,skor sa to bude len zhorsovat,aby si nedopadla ako moje kolegyne(zdr sestry) tiez narocna robota s pacientmi,ze ked umyvala dlazku musela sa naspat tahat po stene aby sa postavila,az pilates jej ako tak pomohol,ale tiez ked prestane cvicit opat ju boli chrbat.Nemyslum si ze robis dobre ked si teraz znicis chrbt,lebo to budes mat na cely zivot a vekom sa to len zhorsuje,pridruzuju sa dalsie boleti a pod.Ked chces nadalej si nicit chrbat aspon raz do tyzdna skoc na Pilates s trenerom. A zasa dieta sa da aj inak ako nisenim ukludnit a castokrat je aj ok ked sa vyrevka,to skor matka citovo neznesie ako to dieta;) Ale ja tiez dom makota.

luxikate
autor
22. aug 2018

@tinaa64 a kup si uciacu vezu,ked mali zaujima varenie mozes varit,ju tam postavis a nemusis ju mat na rukach,pritom bude sa pozerat ako varis.

luxikate
autor
22. aug 2018

@janka0509 no ja uz som ju 2x uspala len kojenim cize asi to tak urobim,ze budem jubtak yspavat 2-3tyzdne kym si zvykne a ptm ju odstavim od mlieka,a snad zaspi bez cici len ze budem s nou lezat.Dnes som ju chcela dat do posuelky ale tak co som slabota porevala a zobrala som si ju do postele ale aspon sa tym revom unavila a rychlejsie zaspala.

meredith83
22. aug 2018

Ja som straasne vela babysittingovala ked som bola mladsia a videla som to rodicov robit velakrat.
Dali maleho do izby, zatvorili dvere a povedali mi nech cakam 15 min predtym ako vstupim do izby. Ked sa za 15 min dieta neutisilo tak len pomaly ist tam a povedal ze musi spat, ulozit naspat do postele. Ziadne rozpravanie alebo nunkanie. Len istvon z izby. 99% deti zaspalo.. Ale je to nervy drasajuce. Niektore deti ziapu o zivot 🙈

lulistek
22. aug 2018

@luxikate ani ja nie som za tuto metodu ale chapem ze to mas tazke. Skua este raz tu fitloptu zabalit do deky a skakat ... Aspon to odlahci to nosenie lebo urcite to neprospieva tebe ani dietatu v brusku ale ta vyplakavajuca metoda vam moze pokazit dalsie fungovanie. Zachvilku sa ti narodi babo a prve dieta bude ziarlit a tymto by sa to len zhorsilo, citilo by sa viac odstrcene lebo ono nechape ze ty to robis zo zdravotnej stranky. Ja som dcerku uspavala do 2 r a7 mesiacov a vtedy som bola v 4 mesiaci tusim a dohodli sme sa ze bude zaspavat vedla mna budem lezat pri nej a spievat. Vlastne to iste len bez hondrlania na lopte. Rizikove som mala potom od 6 .mesiaca anilen na wc nemohlanprejst bez tvrdnutia bruska. Ale to dcerka bola vacsia. Syna uspavam tiez na lopte a bude mat 2,5 roka. Len zase je otazka ze co po porode. Jedine este skusit naucit na spanie v kociku , drzim palce. Je to narocne ale zvladnes;)

janka0509
22. aug 2018

@luxikate to je pravda, cim viac plakal, tym skor zaspal, ale pre moju dusevnu pohodu, bolo dolezite, ze som mu dala najavo, ze som tu pre neho. Sice uz mu mliecko nedam, ale som tu stale s nim, a nemusi sa ničoho báť.

anabella111
22. aug 2018

V žiadnom prípade nie..,,zlomenie dieťaťa"....ale formovanie vôle dieťaťa...Ohybaj ma mamko ..pokial som ja Janko.......

luxikate
autor
22. aug 2018

@anabella111 a ako sa formuje vola dietata?Napr co by si ty tobila v mojom pripade?Uz sommju aj dala vyrevat ale povedala som si ze skusim ju nauvit pri mne na posteli pocas kojenia zaspat a ked rak pospime2-3tyzdne tak uz ju odstavim a budem lezat pri nej pokial nezaspi.

tinaa64
22. aug 2018

@luxikate. Som to videla..len sa bojim ci sa nevypadne z toho..ona lezie vsade...strasne sidlo to je..uz som ju nasla v kuchyni na stole sediet a to som len na sekundu odbehla

luxikate
autor
22. aug 2018

@tinaa64 nevypadne,je to tak robene aby don vliezli ale nevyliezli.

siska53
22. aug 2018

@luxikate ked som.to skusala,obcas sa po par minutach upokojil, ale sa mi stalo aj to,ze sa dovracal.odvtedy viem,ze musim.sledovat plac. Ak po par minutsch rovnaka intenzita, sla som.tam.. u nas to bolo kvoli poobednemu spanku,nechcel spavat... A ja tehotna.. no..uz maju 8a 6 a stale chcu,aby som.bola pri nich.. aj ma to niekedy uz otravuje,ked nevedia zaspat,ale zas kolkokrat sa tolko od nich dozviem.. zachvilu ma.nebudu chciet v izbe a budu najradsej,ked nebudem.doma.. pocitam tak do dvoch rokoch..nez mladsia bude mat tych 8.. uz budu zaspavay isto sami.. mimo domu (nie babka,ale tabor) spia sami a inak su dost samostatni..

luxikate
autor
22. aug 2018

@lulistek a si aj kojila ked si bola tehotna?ci hned si odstavila,ja odstavim az ked sa nauci spat, dobtych 2-3tyzdnov.

tinaa64
22. aug 2018

@luxikate no tak asi aj ano...vecne stuhnuty krk..krize ma bolia...niekedy az tak ze neviem ci sval kosto vi oblickyalebo co.neviem sa pistavit...neviem ci z tpho ze zle spim ci z toho ze zoberiem malu ma ruky..ked ju mam na rukach tak na boku..lavom..ale to je asi jedno z druhym...jasne ze poplace..viem kedy je to "vazne "a kedy je to herecky vykon..lebo ona je roadna herecka..naschval si buchne slabucko hlavu o radiator alebo stenu a ked asi po minute pozriem na nu vtedy spusti plac ...jej herecke vykony uz poznam...

zeytin
22. aug 2018

Necitala som vsetky prispevky, ale ucit dietatko spinkat je potrebne hned od zaciatku. Teraz pri druhom uz budes vediet co a ako. Ja mam medzi dievcatami rozdiel 16 mesiacov, starsia sa odstavila uplne sama asi ked som bola v 4-5tom mesiaci... Mliecko jej prestalo chutit, lebo uz sa pomalicky menilo na potreby babatka, ako som sa neskor dozvedela od doktora. Ja som uspavala malu tiez... Lezjala som pri nej, hladkala po chrbatiku kym nezaspala, cca 20 min. Ked som bola v porodnici, vobec nemala problem zaspat aj s manzelom.

mrkvicka060
22. aug 2018

Zeny, ako to ze vam deti zaspia ked ste pri nich? Moj starsi ma 2r 10m a tiez chce aby som bola pri nom. Ale kym som pri nom, on nie je schopny zaspat. Stale by sa rozpraval a stale nieco vymysla, co by mi este povedal a zacne do mna stuchat a chichunat sa a vsetko. Ked som pri nom dve hodiny tak dve hodiny proste nezaspi. Je to len natahovanie casu. No ked uz ani o 22 nespi tak holt, necham ho uz sameho, trosku si nasilu poplace, pohundre, ale vie ze mu to nepomoze tak zachvilu je ticho a zaspi. Keby som od neho odisla o hodinu skor, zaspi o hodinu skor. Nerada to robim, ze ho necham nakoniec tak, ale inak to nejde. Chcela vy som niekedy byt pri nom kym nezaspi, ale zatial je to nemozne. Jeho to strasne rozptyluje 😞

lulistek
22. aug 2018

@luxikate nekojila som tam som mala ,,vyhodu,,

terezka1947
22. aug 2018

@luxikate myslim,ze moze byt metodXY,ale ako deti,kazde je ine,tak ani metoda fungovat nemusi...hoc aka je overena,skratka,sadnite si s manželom,poroznyslajte ako to urobit vecer,no a ty cez den skus postupne vymysliet,ako by to slo.....nepojde to zo dna na den...ale treba vytrvalost
A ja za vyolakavania nie som,uzili sne si doma s detmi svoje,ale aj ked mam iba dve,na,kazde platilo nieco ine...zaklad je,zachovaj ty klud,dieta-aspon moje,vzdy vycítili,ze som.nervozna,ked som potrebovala,aby rychlo zaspali....
Aaa,istym sposobom si je dobre odsledovat,kedy dieta zacina byt unavene a dat ho spat...lwbo často,ked sa ten cas presvihne,nastava spanok-boj.

luxikate
autor
22. aug 2018

@zeytin to mas pravdu,len ona s t spankom mala od malicka problemy,spala mala a vzdy po 30’sa zobudila a ja aby spala dlhsie som robila vselico,len aby potiahla lebo tych 30’jej nestaciloba ked malo soala bola nervna a dookola

anabella111
22. aug 2018

@luxikate ..dôslednosťou...dávať si pozor na to..ze ked raz prejavim svoj nazor..alebo vôľu..aby som si za tým stál.a ...ja som rovnako par dni..niekolko krat pocas zaspavania musela ..dceru upozornit..aby prestala...miernym ..ale rozhodnym hlasom.. pochopila..ze svoje si nevyreve..a naopak..casom to malo aj iny prinos..ak pocituje neistotu..a ma problem s upokojenim...moj ton ju upokoji vzdy...som laskava..ale dorazna..a ona mi doveruje..lebo citi..ze to so mnou nemelie ako v mlynci...ked sa jej zazdá..ze je v neprave..Samotné laskanie a ulavy skrze city a pocity..este nie je vychovavanie.

kukulienka83
22. aug 2018

ahoj... ak sa mozem vyjadrit...su to dve veci, ktore potrebujes poriesit...prve zaspavanie na rukach a druhe kojenie...nesla by som nato naraz, ale najskor zaspavanie a potom kojenie, alebo opacne, len vydrzat ked uz zacnes... moj prvy zaspaval na rukach ...raz som to vzdala a proste sme si lahli... a lezali kym nezaspal...aj vymyslal...ale chce to bozsku trpezlivost... raz zaspi...ver mi...a mozno ani nebude tolko nariekat... a to odstavenie...obe deti som odstavila...proste som nedala uz a bolo...prva noc plac...ale nic strasne...druha mrncanie...a tretia pohoda... takze....ked sa zatnes a s trpezlivostou sa nato das, urcite to dotiahnete do stastneho konca 🙂 vyrevavacia metoda je inak otras...skusila som ju na prvom koli nocnemu spaniu a nikdy viac... vsetko sa raz skonci... aj same od seba... 😀

luxikate
autor
22. aug 2018

@kukulienka83 dakujem ,tuez asi najskor budeme spat na posteli,uz druhy den tak robime bez ruk a to tak budem aplikovat 2tyzdne kym si na to zvykne a ptm nedam uz ziadne prso a snad zaspi aj bez neho,ale tak nechcem kojit do porodu;)

vanesanova
23. aug 2018

@luxikate moj ma rok a pol a stale zaspava len na prsniku inac ani za pana...ja to neuznavam nechat vyplakat dietatko na co a pre koho je to dobre?ved mas vyhodu ze kojis ine matky ktore nekoja uspavaju omnoho tazsie ver mi vyplakavacia metoda nie je z neurologickeho hladiska vobec zdrava len sa ty na chvilu vcit do toho malickeho ako by ti bolo keby ta jedina osoba pri ktorej sa citis v bezpeci nechala len tak sameho v postielke take male deti neplacu z trucu ale preto ze sa boja ze ich nieco boli ze im neni dobre alebo ze proste nevedia zaspat same a potrebuju blizkost niekoho komu veria a koho maju rady

evitka83
23. aug 2018

@luxikate skusala som, nevydrzala som to. Malu necham vyrevat sa cez den, ked viem ze vymysla, ale vecer ju nenecham.niekedy po ulozeni zacne robit cirkus, ked odidem. Chvilu som skusala, ci ju to neunavi. Vydrzala som 10 min. Ked sa naucila rozpravat, povedala mi pred par mesiacmi, ze maminka lazkaj, bojim sa...odvtedy som to neurobila ani raz. Ked ma pri sebe vyzaduje, som tam. Ale dcera spi v postielke vedla mna.

Strana
z2