Zdedí moje dieťa po mne tučné nohy?
Baby,viem ze je to kravina ake jednoducho mam z tych noh komplex od detstva a uz teraz sa bojim,ze mala bude mat pevne stehna a lytka pi mbe:'Ma 10m a uz to vidim:(Viem ze toto teraz riesit je blbost ale nemozem si pomoct,tato myslienka sa mi vkrada nechtiac do mysle a ked vidim,ze maka zdedila nohy pi mne,uz teraz mi je to luto.Snad sa to bude dat ovpktvnit,ze bydem ju viest k sportu a varit zdravu stravu,ziaden cukir a rychle,tucne,vyprazane jedla....Ako to je u vas?
@sivypegas lepsie ked zdedi nohy ako rozum😉
@sivypegas inac tato babatkovska baculatost v 10 mesiacoch nema vobec nic spolocne s klasickou dospelackou obezitou. Babatka su vseobecne okruhlejsie... ked sa rozbeha, zmeni sa jej postava a schudne trochu. Niektore deti sa vytiahnu a schudnu az ako 3rocne, niektore v puberte. Aj tie nozky sa casom vyformuju a zmenia. Urcite nebudu mat rovnake proporcie ako teraz ked nema este ani rok :D
velmi skoro stresujes a riesis to
@sivypegas ja nehovorim o sebe, ale najlepsia obrana je utok, to celkom chapem, ja mam 45 kil s topankami, a trcia mi rebra, mam problem pribrat, preto som cvicila, nie som ani trenerka, som “sutaziaca”. Pisem zo skusenosti a poznatkov a ver mi, ze mam odcvicene viac ako pohupovanie sa na fit lopte.
dieta mozes viest odmala k pohybu, sportu a pestrej strave, k vsetkemu smierou.. najlepsie tak ze jej pojdes prikladom, genetiku ale neoklames a to kde bude tvoja dcera priberat najskor neovplyvnis ani sportom ani stravou...cize ak bude tym hruska tak bude priberat najprv v bokoch ak jablko tak v bruchu....takze ovplyvnit mozes vahu dietata resp to ci bude al. nebude obezne alebo mat nadvahu ale stavbu tela nie...
Pre zmenu nie zmazaná téma, ale účet.
necitam diskusiu, tak len tak rychlo pridam..
v 10m nemozes vidiet ako to bude.. babatkovska baculatost sa strati a telo zacne vyzerat uplne inak.. pridam fotky mojej dcery v 10m a v 3rokoch - vidno aka bola baculata a ako sa zmenila /nie len ona, ale aj jej brat/ ja mam inak siroke kotniky a litka, bolo obdobie ked ma to stvalo, teraz mi je to akosi jedno.. dcera pomne nohy nezdedila, ma krasne kotniky, hoci v 10m vyzeralo ze ma tucnucke nozky :D a keby aj, nevidim na tom nic zle ci tragicke, krasna by bola aj tak..
nikto nie je dokonaly, je ale dolezite ako clovek so svojou fyzickou nedokonalostou nalozi - ci sa nou bude trapit, alebo sa prijme taky aky je..
a my ako rodicia zastresujeme jednu velmi dolezitu ulohu, naucit deti aby sa lubili same take ake su a pripadne nedokonalosti sa naucit prijat, alebo ak sa da tak nejako lahko vylepsit /myslim tym, naucit ich vhodne sa obliect v buducnosti k svojmu typu postavy a podobne/
takze radim, neprenasaj svoje trapenie sa nad nedokonalostou na dceru, ale pokus sa nad to povzniest, keby aj mala nohy siroke, co je na tom?
moje vsetky deti su usate po tatovi, aj dcera.. moja svokra mala zo svojho syna vzdy komplex, davala ho strihat tak aby mal zakryte usi, on si na to zvykol ze vzdy vlasy tak nosil, prave pre tie vlasy sa mi napriklad ako chalan nepacil /pozname sa od mojich 16rokov/ ale ked sme spolu zacali chodit, tak som ho prvykrat ostrihala na kratucko.. najprv mu bolo divne, ale sam potom videl ze vyzera omnoho lepsie, ze uz 12r inak vlasy ani nenosi :D mne sa odstavajuce usi vzdy pacili, a chvalim ich aj na detoch, nemusime vsetci vyzerat ako cez kopirak.. z nedokonalosti vyrobime vynimocnost..
Onoho času som mala známu ktorá riešila že jej dcéra,vtedy 2ročné nemá tvár na modeling..Takymto matkám by nezaškodilo porozprávat sa maminamy ktoré majú doma choré detičky..chorý svet toto.
Mojej mamine sa smiali, že má tenké lýtka ako spajle od bycikla a ja mám zas lýtka ako soľné stĺpy a teda sa modlim, aby naša dcérka mala sexi lýtka po tatovi a nie po mne.. 😀 boli časy, keď som schudla a mala som pri 170cm 50kg a čuduj sa svet, lýtka som mala hrubšie než stehná, takze ak má človek vysvalene lýtka, nepomoze mu ani schudnúť..
@novana och tak sa ospravedlnujem, ze som si necitala celu diskusiu a nesledovala blog uzivateliek co sa zapojili.. pisem pri vareni a obriadani deti kazdy dlhsi prispevok aj pol hodinu, fakt sa mi nechce zaoberat vsetkymi moznymi scenarmi ako ziju zakladatelky otazok na modrom koniku
😅
@sivypegas ahoj. Ja som vzdy mala svalnate nohy, skor kratke ako dlhe... moja mama ma dlhe nadherne nohy bez jedineho naznaku celulitidy dodnes - ma 60 pritom... ja som mala tie jazdecke nohavice - take vyrastky na stehnach - nikdy som nemala viac ako 50kg, vzdy vysportovana, ale toto dole neislo☹ dala som si to nakonuec odstranit chirurgicky - pamaetam si ze sa ma lejar pytal ci chcem robit modeling ked som si to davala prec - proste 56cm v pase ale tie vyrastky boli strasne - ziadne nohavice mi kvoli tomu nesedeli - ja som robila aktivne volejbal, beh ale teda nato nepomohlo nic...
Mne sa po detoch dost zmenila postava - mam ju omnoho viac sumernejsiu... inak moja dcera ma krasne dlhe stihle nohy - po tatovi alebo babke... ona to tak ma ale od mala - ma 146cm - nohavice musim kupovat najmenej 152ky zatial co vrch nosi pomaly 122ku... ju to aktualne stve ze ma take dlhe nohy - hold clovek si na sebe vzdy nieco najde🙂 moj syn mal v 1roku 12,5 kg - tucnejsie dieta by clovek tazko nasiel🙂 chodit zacal v 14mesiacoch... teraz ma 6.5roka a okolo 19kg - pevny ale chudunky😉
To je vsetko o stavbe kosti - ak ma matka siroke boky a dcera zdedi jej geny, tak si bude mat aj ona. Silne lytka su nieco, co sa neda ovplyvnit ani sportom ani cvicenim resp. len malo - vsetko je 50/50 po kom co zdedi. Fakt je, ze chlapom sa to ozaj nepaci, ale su aj horsie veci, ako nohy ako stlpy
@lula313
@iguaza ahojte... ja som si myslela to iste o stehnach🙂 ledva 50kg ale stehna velke... ono sa to ale schudnut da, akurat nato treba cielene cviky , nielen schudnut na vahe😉 v kazdom pripade si myslim ze ak je clovek v kondicke, tuk na nom neovisa a nejak mu to nebrani v normalnom fungovani tak urcite z tychto veci netreba robit tragediu - aj ten najkrajsi clovek ma na sebe miesta ktore sa mu nepacia - otazka je ci si tym necha ovplyvnit sebavedomie... to co na ludi posobi je totiz podla mna hlavne celkove vyzarovanie , ta povrchova dokonalost oslovi len na chvilu
Nechcem vedieť ci si teraz myslia ženy detičiek ktore majú ozajstne problémy. Bud rada ze mas zdravé dieta a namiesto riešenie v jeho 10 mesiacoch ako bude vyzerať ho uč iným veciam ako nemať zo seba komplexy a nauč ho ze su dôležitejšie veci ako vzhľad kt. mozno ani ovplyvniť nevie. To, ze mas komplexy ty neznamená ze aj to dieta ich raz bude mat.
@lula313 jasne - ak mas svaly tak s tym nepohnes - ja som to mala tak so stehnami cele detstvo - potom som prestala aktivne cvicit ( beh a posilnovanie) - prisposobila som stravu - ta silna svalovina odisla, stehna zostali velke... po prvom porode som velmi schudla - islo to aj zo stehien, potom som zacala hlavne cisto aerobne cviky a nohy som mala fakt stihle... jasne ze tie stehna budu u mna vzdy partia kde priberiem hned po prsiach ako prve, ale nemam ich uz take velke ako ked som ich mala svalnate...
Gény neoklameš proste môžeš len korigovať postavu ale ak je raz základ postavy hruška tak nikdy nebude súmerná ako presýpacie hodiny ani keby si sa potrhala mám kamarátku a má taký typ postavy a aj keď schudne tak stehná boky lýtka sú disproporčné vždy výrazne ja sama som tiež hruška ale nevadí mi to vôbec som stihla ale tuk sa mi usádza práve do nôh sú aj horšie typy postavy všetko je uhol pohladu
@sivypegas ono základnú stavbu tela neovplyvníš, ale je pekné že ťa to motivuje k zdravej strave a športu. Ešte stále by som ale nepanikárila, moje deti (dojčené) vyzerali dlho ako sumo bojovníci 🙂 Deti sú ešte pučkovia, tuk potrebujú, postupne to vybehajú a v podstate až v mladšom školskom veku sa dá cca predpokladať aké predispozície bude dieťa mať (aj napríklad pre účely športového zamerania). Na VŠ sme mali prednášky z telesnej výchovy s pedagogičkou, ktorá sa tomu venovala. V podstate až na druhom stupni sa deti v športových triedach usmerňovali na aký šport sa naozaj hodia. Brali sa do úvahy fyzické predpoklady po rodičoch, starých rodičoch, decká sa merali, vážili dookola a aj tak im to niekedy nevyšlo. Genetika je niekedy nevýpočitateľná 🙂 Ja som mala vždy postavu skaderukastadenoha, tenká, vysoká, "doska", hrubé kolená, aj napriek tomu že som športovala, tancovala... Moja dcéra bola ako dieťa taká akurát, osvalená, vybehaná.... Ale keďže má po tatovi nábeh na skoliozu, dali sme ju na plávanie, chvíľu sa venovala gymnastike... A teraz je krásna 🙂 Krajšia ako ja v jej veku. Má vyformovanú postavu, všetko ako má dievča mať 😉
Takže naozaj sa netráp, hlavne nech sú deti zdravé, teš sa z nich 😉
@iguaza no chlapom sa toho viac nepaci😨 Okrem noh ako stlpy sa im nepaci plocha rit a ziadne prsia a ziadny pas a ovisnute brucho. Keby sme sa mali tvarovat podla chlapov boli by sme asi vsetky takmer rovnake 🙂. Este ze si geny robia co uznaju za vhodne.
Mne zasa prve co udrie na cloveku do oci je ked ma niekto hlavu narazenu na pleciach a nema krk😇Ale nikto nie je dokonaly a kazdemu sa paci alebo vadi nieco ine.

@sivypegas ti hovorim, ze vsetko sa neda, ked sa tebe dalo, tak to nebude tak geneticky trvaci tuk a mas stastie. Co ty nerozumies co pisem? Vsetko sa neda, ale teba som nevidela ani nepoznam, tak mozno nie si ten pripad ty konkretne, ale necvicila som roky aby ma poucala nejaka na konovi zjavne “kupredu” pani Matka o tom, co sa da a co nie. Bud rada, ze nema nejaky syndrom, razstep, ale je zdrave krasne dieta, ktore si bude uzivat dufam zivot, nie komplex svojej matky. Baby toto je realna osoba? Mne sa to zda ako vymyslene. A ty mas z coho komplex vlastne led staci chvilka na fitlopte a si zrazu modelka??? Ty si asi trochu inde ako zem; pravda?