icon

Zvyšujete hlas na deti?

tatiana234
19. sep 2025

Ahojte mam 2 ročnú živú raketu 😅 mala vzdoruje jasne je to prirodzené obdobie a ja sa snažím byt kľudná co to ide ale niekedy proste zvýšime mala skriknem nestava sa to nejak často ale stane. Zvýšite aj vy hlas na dideta ? Nekricim po nej stalo sa mozno 2x ked urobila nejaku zlobu veľkú

angeli121212
19. sep 2025

Áno kričím... Mám dva kusy a nervy v kýbli čiže asi tak .. snažím sa nekričať ale keď ma má zjavne v paži tak zahulákam...

angeli121212
19. sep 2025
@aylinn_

Kričím keď to nejde inak a niekedy kričím aj keď nemusím - z vyhorenia. Vtedy ma to ale vždy hneď zamrzí , ospravedlním sa mu a vysvetlim mu čo sa mi deje.
Väčšinou ma vytáčajú veci ktoré robí - asi pretože je ešte dieťa ? Neviem.. ale premňa je to proste nepochopiteľne ako sa mu nejaky z tých nápadov vôbec dokáže zrodiť v hlave naposledy to muselo byť že “💡Ahh obul som si špinavé topánky! Idem skákať na jednej nohe a s druhou sa odrážať od bielej steny” viac ma vytočil ten fakt že ho to vôbec napadlo ako ta špinavá stena. 😄 Myslím si že patrím do skupiny matka nervak , ale toto som v sebe nikdy predtým nemala a žiadna kniha o materstve ťa nepripraví na takéto situácie takže to zomňa spravilo materstvo 🤣… to len keby mi tu chcel niekto písať že som nemala mať dieťa 🤭🤭

@aylinn_ ja som rovnaká.... Akože je to niekedy ozaj extrémne s tymi deťmi

althejka
19. sep 2025

@tatiana234 akoze,ja som bola uplne najviac kludny clovek na svete.pred muzom a detmi 😁 posielai ma v praci za problemovymi pacientmi,rodicmi... Hotova oaza pokoja som bola. Ked sa narodil maly, stale. Aj ked sa batolil. Jemne som zacala hucat na muza,lebo ten mi cvicil nervy viac ako koliky ci narocna mala pijavica ludkaeho rodu babatkovskeho. Ale...vsetko ma svoj koniec. Prisla skola a domace ulohy,projekty, zabudnute pomocky, nareky ,preco on jediny na svete sa ma ucit a moja krasna jemna dusa uz nikdy nebude ako predtym. Poznacil ma temny duch zakladnej skoly a jeden rok som bola na sedatif pc a magnezku. Zlate casy koliky a vzdoru v tretom roku zivota. Pche, kam sa hrabali place a narek za padnute lizatko, nekupenu hračku. Zuby s teplotami ked sa prerezavali, ...nie toto je az makacka 🤦🏼‍♀️😁 tu siaham na dno svojej trpezlivosti a hucim. Muz ma stve furt , ale tam si poviem, ze to sa uz neoplati sa nervacit.

columbovazena
19. sep 2025
@simona20201309

@tatiana234 strašne!!! To sa nedokážeš ovládať? Nie, nezvysujem hlas ani nekricim. Nemala si mať dieťa keď sa nevies ovládať. Keď vzdoruje tak nech vzdoruje, má na to právo má 2r. Môže si robiť čo chce, aj kedy chce. Je to dieťa. Musíš jej vyhovieť a vyjsť v ústrety vždy a za každú cenu

@simona20201309 Dúfam, že to bol sarkazmus

althejka
19. sep 2025
@anonym_96ce38

Samozrejme že zvyšujem hlas a aj skríknem. Mám živého chalana, ktorý chce piť z blatovej kaluže, napchať si do úst kamene, minule si z plienky vytiahol viete čo a chcel to zjesť. Nie, nejdem v týchto situáciach pokojne za deťaťom a vysvetlujem prečo to nie je vhodné urobiť, proste skríknem aby prestal a prestane.

@anonym_96ce38 panko je labuznik .moj zjedol chrobaka. Dal by si aj druheho z chodnika,ale nedovolila som 🤦🏼‍♀️

andrejka1974
19. sep 2025
@simona20201309

@tatiana234 strašne!!! To sa nedokážeš ovládať? Nie, nezvysujem hlas ani nekricim. Nemala si mať dieťa keď sa nevies ovládať. Keď vzdoruje tak nech vzdoruje, má na to právo má 2r. Môže si robiť čo chce, aj kedy chce. Je to dieťa. Musíš jej vyhovieť a vyjsť v ústrety vždy a za každú cenu

@simona20201309 to myslíš vážne alebo si z nás robíš srandu podarilo sa

flatwhite
19. sep 2025
@pribinak

Keď môj 2 ročný vyletel na cestu kde je milión aút tak som revala na celé sídlisko, nie že zvýšila hlas
Áno, zvýšila som hlas, beriem to ako upozornenie dieťaťa že toto teda nie

Však hádam nebudem tichukinko dieťaťu hovoriť: nechod na čaru, zrazí tá autíčko. Revala som jak tiger

@pribinak jezisi toto sa mi stalo tento tyzden, presne plna cesta aut frekventovana, clovek krici po nej a nic, az som tiez musela fakt hucat doslova jak nejaka vagoska z osady, ale realne co mas robit v takej situacii. Ja som myslela, ze sa zblaznim. Ale teda ja som jej aj capla po zadku (inak sa u nas nebije, ale toto bola tak vyhrotena situacia ze dovi).

simona20201309
19. sep 2025

@tatiana234 áno to úplne chápem ze tu s touto témou opatrne. Nie raz tu bola téma keď mala mamička výčitky že kričala a na 6stran diskusia že je psychopat a ma sa dat liečiť a že by jej mala vziať sociálna deti lebo ich psychicky tyra a pod.

Neviem ako vám ale mne jeden čas vyskakovala na fb ponúka na webinar ako na dieta nekricať. Reklama - 100 bodov ako ničite psychiku dieťaťa, aké ste sialené keď zvýšite hlas, čo to s dieťaťom urobi...takže vlastne každá ktorá niekedy kričala na dieťa narušila psychicky vývin svojho dieťaťa
Ja som si tu trafenu fanaticku zablokovala nech mi to viac nevyskakuje. Len som z toho chytala nervy

anonym_7ad128
19. sep 2025

Jasné, že áno. Viem, že je lepšie rozprávať vždy pokojne, ale mám len jedny nervy. Faky len jedny. A už ich vlastne skoro ani nemám. 🤷😅

leuska0910
19. sep 2025

Samozrejme, je hlucha jak poleno😆

anonym_84e5f6
19. sep 2025

Nie po zadku som nikdy nedala.nevychovavam decko strachom ako som ja bola vychovana .ma to nepekne nasledky ,s ktorymi sama stale bojujem i ked mam 40+

Ku kriku - je to rovnaky sposob ako bitie po zadku . Myslim krik na kazdonnej baze..Dieta tym trpi viac ako si myslime!

Sme ludia ,ked clovek obcas zakrici - je to ok -ked sa to vysvetli dietatu.

Ano obcas zakricim ,ale je to ozaj obcas .

misuliacik81
19. sep 2025

Mám doma 18r. 13r. a 11r. s tými dvomi pubrta plieska statočne. Susedia by ti vedeli vyprávať, sú dni kedy ráno o 7 odchádzame z domu s krikom. Zatiaľ to zvládam bez tabletiek a bez alkoholu 😂😂😂

jana_eyre_2
19. sep 2025

My sa s kamoškou vždy smejeme že keď zakričíme, automaticky pozrieme na okno do ulice či je zavreté 🤣 mám dvoch puberťákov a jedného čoskoro do pár rokov.. áno keď boli malički kričala som obcas, ale vekom sa intenzita mení.. deti vedia neskutočne nasrať a ja nemám hlas princeznej..

mooonika1975
19. sep 2025

@tatiana234 nie, netreba, a to ich mám v triede 25. Nikdy nekričím, nie je treba, vizuálne si naznačíme , že niečo nie je v poriadku 😅

weleda123
19. sep 2025

Mám tiež dvojročnú, extrémne živú, temperamentnú, tvrdohlavú a vytrvalú... Takže áno, zvyšujem hlas. Niekedy stačí, keď ju ráznejšie oslovím menom a prestane robiť čo nemá. Niekedy môžem hulákať a ju to ešte posmeluje a s úsmevom na tvári mi robí napriek... No čo, beriem to ako tréning na trojročné vzdorovité obdobie. To ešte len bude sranda, predpokladám 🙃

anonym_aab0e7
19. sep 2025
@mandrewa

Kto nekričí na dieťa, netrávi s ním dosť času 😂

@mandrewa 🤣🤣🤣
Svata prada. Sesterkin manzel, ale prosim Ta, co stale kricis na tie deti, ved to sa da aj kludne. Nech sa paci, skus.
Isiel vonku okolo domu daco robit a za 10 minut uz krik na dvore. Tak sa smiala, ze ahaaaa, to sa da kludne a este aj spravit, co potrebujes...Tak mu povedala, vidis to? A ja som s nimi nonstop, tak sa cudujes, ze aj kricim? Tebe to trvalo 10 minut, byt kludny.

lenka.25
20. sep 2025

Snažím sa nekričať , kvôli svojmu zdraviu . Sa bojím , že mi pukne cieva v hlave niekedy s tým deti . Ale na moje deti väčšinou stačí , keď zdvihnem hlas , už vedia , že je zle .

matkahelka
20. sep 2025

@tatiana234 porovnavat zvysenie hlasu a bitku je dost od veci. ja som ani jedno zo svojich deti nikdy neudrela, ziadne capnutie po zadku nikdy nebolo a ani nebude. ukazovat dietatu svoju silu bitkou len preto, ze mam vacsiu silu ako ono povazujem za uplne zlyhanie. hlas zvysujem casto, i ked paradoxne castejsie pri 16 rocnej ako pri 3 rocnej. pri tej 3 rocnej uz vidim obrovske svetlo, tunel je uz kratky a naopak, pri tej 16 rocnej mam pocit, ze je to zo dna na den horsie. ale vyslovene len zvysujem hlas, nevrestim, lebo tym ublizujem len sebe a zacala som sa mat prilis rada na to, aby som si vedome skodila. u nas skor funguju zakazy rozneho druhu ako zvyseny hlas.

anonym_f7a65b
20. sep 2025

@tatiana234 ano zvysim, poviem prisnejsie, posluchne

tiika
20. sep 2025
@tatiana234

Clovek niekedy naozaj veľmi opatrne sa nieco pyta lebo su matky ktore dieťaťu nikdy nedajú po zadku nikdy neskriknu atď tak som sa chcela mozno uistiť keďže moja mama nie veľmi dobrý príklad na tieto veci

@tatiana234 tak ja som matka, ktorá nikdy nedala dietatu na zadok a do 4 rokov nikdy po ňom nekricala (potom možno 3-4 x), ak nepočítam zvolanie: pockaj, stoj, pozor… Zvýšiť hlas - povedať niečo dôrazne, to áno. No určite nebudem kritizovať tie, ktoré to maju inak. Každý robí to najlepšie, čo vie.
Ja som len v predstihu a často zisťovala, ako take situácie, obdobia riešiť, nič viac za tým nie je. Preto sa ani necitim byt nejako lepšia. Akurát viem, že veľakrát to ide aj inak, akurat chýbajú vedomosti ci skúsenosti.

tiika
20. sep 2025

@tatiana234 nemám doma ani kludasa, od malička je to veľmi živé, temperamentne dieťa, vymyselnik. V rámci možnosti ma veľkú voľnosť, tým si asi naplní svoju potrebu učiť sa, skúmať, objavovať a potom hranice (v podstate jednoducho nejdem za svoje hranice, ked sa mi niečo nepáči, alebo mi vadí, čo robí, ako sa správa).

wieruska1
20. sep 2025

Jasne ze po nich kricim. Obcas revem tam, ze suseda sa vecer smeje ze zacala upratovat. A moje deti? Tie nic. Salam parky, este syn sa ostentativne spyta ze co tolko kricim. No nic synu, to len tak z dlhej chvile! Alebo mozno preto, ze ked som normalne rozpravala nikto nereagoval .

Ale inak je fakt ze ked zacnem sepkat tak sa boja a vedia ze uz je zle. Kym revem jak zmyslov zbavena este to nie je tak vazne….

A teraz vsetky matky, ktore detom dohovaraju aj ked sa uz 3x smarili o zem a 2x pod auto. Nie som proti reapektujucej vychove, ale deti budu v prvom rade reapektovat mna.

jablkovastrudla
20. sep 2025

Ja zvysujem hlas lebo moje deti su asi hluche 😆 jeden je polohluchy (pocuje iba na jedno ucho) a druhy robi zle a smeje sa a hovori mi no no, takze vie ze robi zle a aj tak robi zle. Vtedy si opakujem, je to iba obdobie 🫣
Najviac sa mi paci ked zvysim hlas a starsi sa na mna pozrie a opyta sa ma preco kricim, aj ked som mu to predtym povedala 3 krat normalny tonom. Vtedy chytam tik do praveho oka 😃 Deti su uzasne!

anonym_f7a65b
20. sep 2025
@simona20201309

@simona20201309 toto je snad myslene ako sranda
To fakt tak vychovavas svoje dieta/deti?
Difam ze sa moje dieta nikdy s tvojimi nestretne lebo takych ludi nechce mat clovek pri sebe, pockaj trosku a ucidis “plody” takej vychovy ked ti budu tancovat na hlave a ty budes chuderka pri nich co nic nezmoze

anonym_1d157b
21. sep 2025
@simona20201309

@simona20201309 píšeš to ironicky
Ale vieš kolko rodičov v dnešnej dobe presne takto vychovava svoje dieťa?
Za každú cenu musíš dieťaťu vyhovieť, splniť mu všetko na svete aj ked vteští na 3kilometre
Proste vyhovieť mu
A to dieta ti da facku a ty sa z toho smeješ ake jeho to milé,zlate
Dieťa rastie a ma ta čoraz viac za pajáca lebo veď MÔŽE
mamka mu vyhovie stále....
Och, zažila som nie raz a nechapala som🤦‍♀️
Každého osobná vec,ano,chápem
Ale potom vyrastajú deti ktore nemaju rešpekt pred nikým a ničím
Cele zle

Za mňa,.. samozrejme ze som na svoje decká zvýšila hlas ak bolo treba.
Aj po zadku dostali (nie,žiadne tyranie, ale mali hranice)
Jedno z deti je uz takmer dospelé ale ak treba,nema problém zvýšiť hlas aj teraz
Po zadku mu uz samozrejme nedám, ale raz aj facka letela v puberte ked bol drzý
Pomohla
Nedavam im všetko na zlatom podnose a aj napriek tomu mame skvelý vzťah

slovakboy
21. sep 2025

@tatiana234 nechať vzdorovité dieťa panovať nad tebou a nad okolím je pre jeho vývoj nie dobré. Dieťa sa cíti v takom prostredí neisté a bude ešte horšie. Ono potrebuje mať definované hranice inak sa bude cítiť, že ho rodičia nevedia ochrániť. Podvedomé uvažovanie doetata je také: “mama otec urobte už so mnou poriadok lebo ja som takto v ohrození. Bojím sa a hneváte ma akí ste slabí”. A preto sa jeho spravanie ešte zhoršuje.
Otázka je ako to urobiť správne. Aby to nebola bitka, krik, strach, ponižovanie. Občas zakričať ak neviem inak momentálne je pochopiteľné. Ale riešiť to len krikom a bojovať neustále s dieťaťom je znak že to rodič nezvláda a nefunguje to. Zlomiť dieťa a donútiť ho iba počúvať je ešte horšie.

anonym_1e5da8
21. sep 2025
@anonym_1d157b

@simona20201309 píšeš to ironicky
Ale vieš kolko rodičov v dnešnej dobe presne takto vychovava svoje dieťa?
Za každú cenu musíš dieťaťu vyhovieť, splniť mu všetko na svete aj ked vteští na 3kilometre
Proste vyhovieť mu
A to dieta ti da facku a ty sa z toho smeješ ake jeho to milé,zlate
Dieťa rastie a ma ta čoraz viac za pajáca lebo veď MÔŽE
mamka mu vyhovie stále....
Och, zažila som nie raz a nechapala som🤦‍♀️
Každého osobná vec,ano,chápem
Ale potom vyrastajú deti ktore nemaju rešpekt pred nikým a ničím
Cele zle

Za mňa,.. samozrejme ze som na svoje decká zvýšila hlas ak bolo treba.
Aj po zadku dostali (nie,žiadne tyranie, ale mali hranice)
Jedno z deti je uz takmer dospelé ale ak treba,nema problém zvýšiť hlas aj teraz
Po zadku mu uz samozrejme nedám, ale raz aj facka letela v puberte ked bol drzý
Pomohla
Nedavam im všetko na zlatom podnose a aj napriek tomu mame skvelý vzťah

@anonym_1d157b Absolutne suhlasim. U nas sa tiez krici, ked opakovane dieta neposluchne alebo je to velmi vazna situacia.
A tiez suhlasim s tym ''bez kriku'',co z deti rastie. Mame v rodine u manzela. Normalne je to na vyskum a doprialaby som to vidiet vsetkym matkam ''na deti sa nekrici''. Manzelova sestra ma tri deti, nekricali nikdy s muzom. Najstarsie dieta je skolak,ked sme zakricali na nase dieta,ktore hadzalo kamene smerom k macke,tak toto dieta dostalo zachvat placu,pol hodinu mimo,lebo niekto krical. Podotykam,nie na neho. Druhe dieta sa z tohto nekricania,ked robi nieco zle a nie je mu vyhovene, hadze o zem. Riesenie? Rodicia ho objimaju,kym neprestane. Vysledok? Trva to dlhooo a aj tak dosiahne dieta,co povodne chcelo. Napriklad prezlect nohavice s kvapkou vody. Tie ostatne dve drti su medzicasom na volnobeh. A tretie,to je asi naj. Ma dva roky a stale ho nosia na rukach,lebo to tak chce. Naposledy ich za cca hodinovu navstevu vytrieskalo naozaj zakerne a silno po hlavach asi 6x za sebou 10x za hodinu. Rodicov. A reakcia? Nie ze ho nedali na zem a nie ze nekricim,ale ani neupozornili,ani ruku dole nedali,nic,ze dcerku to prejde. Ja kukam,viem o ich vychove,ich styl,nejdem sa im montovat. Muz to ale nevydrzal a skrikol pri opakovanom pokuse na dieta,ze co robi svojej matke,jeho sestre. Dieta total zachvat a svagrina urazena,ze sa nekrici,jeho to prejde a moj muz to prehnal. Ked sa jej spytal,se dokedy sa chce nechat otlkat,lebo to fakt boli riadne facky,tak ze dieta to raz prejde,to je obdobie...takze,ano,nekricte na deti,nech nemaju hranice,nici to ich psychiku. A to,ze ti rodicia vyzeraju ako vysklbane kury,to je v pohode,dovolme detom vsetko,ony najlepsie vedia...je mi luto oboch stran,ale nie je to moja vychova. Takze s rozumom a s hranicami,bez nich by sme aj my dospeli boli divi,nieto deti

anonym_f34732
21. sep 2025

Áno, kričím a hlavne, keď prídem do izby a je tam neporiadok, ktorý už mal byť dávno uprataný. Vtedy sa vo mne prebudí šelma. 🙂 Deti sú však už staršie. Na dvojročné som nekričala. Mám však v rodine švagrinú zo 6 ročným dieťaťom dievcatkom.Ona, že na ňu vôbec nekričí. Splní jej všetko čo chce. Ona si zmyslí, že chce v obchode niečo a hneď to dostane. Chce sa voziť v kočíku, tak ju vozí v kočíku. Minule tu bol môj bratranec a doniesol mojim chlapcom autá. Ju už predtým zobral do hrackarstva, že, aby si niečo vybrala. Tak jej teraz nekúpil nič. Ona spustila taký krik, že až, že aj ona chce auto. Švagriná ju hneď zobrala a utekala jej kúpiť to auto. Ani nevie ako svojmu dieťaťu ubližuje, aby mi dieťa takto rozkazovalo. Ona sa nechce česat, obliekať. Tak ju nečeše a oblieka iba to čo ona chce. Minule 38 stupňov a ona išla na prechádzku v zimnom overale, že aby sme ju ešte pochválili aký má pekný overal ze si ho chcela obliecť. Oveľa lepšie by švagriná urobila keby po nej skríkla a dala jej po zadku. Neviem čo vyrastie z takýchto detí. Tiež však nie je dobré vyrastať v kriku a preháňať to. Ja som mala také detstvo. Krik bol u nás na dennom poriadku. Všetko treba robiť s mierou. Na niektoré veci je dobré sa povzniesť, predýchať to. To sa však musím učiť stále aj ja.

misana84
21. sep 2025
@anonym_f34732

Áno, kričím a hlavne, keď prídem do izby a je tam neporiadok, ktorý už mal byť dávno uprataný. Vtedy sa vo mne prebudí šelma. 🙂 Deti sú však už staršie. Na dvojročné som nekričala. Mám však v rodine švagrinú zo 6 ročným dieťaťom dievcatkom.Ona, že na ňu vôbec nekričí. Splní jej všetko čo chce. Ona si zmyslí, že chce v obchode niečo a hneď to dostane. Chce sa voziť v kočíku, tak ju vozí v kočíku. Minule tu bol môj bratranec a doniesol mojim chlapcom autá. Ju už predtým zobral do hrackarstva, že, aby si niečo vybrala. Tak jej teraz nekúpil nič. Ona spustila taký krik, že až, že aj ona chce auto. Švagriná ju hneď zobrala a utekala jej kúpiť to auto. Ani nevie ako svojmu dieťaťu ubližuje, aby mi dieťa takto rozkazovalo. Ona sa nechce česat, obliekať. Tak ju nečeše a oblieka iba to čo ona chce. Minule 38 stupňov a ona išla na prechádzku v zimnom overale, že aby sme ju ešte pochválili aký má pekný overal ze si ho chcela obliecť. Oveľa lepšie by švagriná urobila keby po nej skríkla a dala jej po zadku. Neviem čo vyrastie z takýchto detí. Tiež však nie je dobré vyrastať v kriku a preháňať to. Ja som mala také detstvo. Krik bol u nás na dennom poriadku. Všetko treba robiť s mierou. Na niektoré veci je dobré sa povzniesť, predýchať to. To sa však musím učiť stále aj ja.

@anonym_f34732 nie je tvoja švagriná na instagrame? Lebo videla som take decko čo v lete behalo v zimnej kombinéze… neviem ako sa vola ten profil ale taká rysava mamička

tiika
21. sep 2025
@anonym_f34732

@anonym_1e5da8
@anonym_f34732
To, co popisujete je extrém. Vy navyše spajate dve odlišne veci - nekričanie na dieťa a to, že jeho rodičia mu dovolia robiť všetko, co chce a vo vsetkom vyhovejú, len aby neplakalo a bolo spokojne.

Nerozumiem tomu, prečo si takmer všetci myslia, že inak ako bez kriku to nejde. Ide. Ja nekricim a zároveň nebezim do obchodu, aby som dietatu kúpila, čo chce, ani nekupujem, na čo si ukáže, nedovolím mu obliecť si hocičo, udierat ma alebo niekomu ubližovať atď.
Urcim hranicu a buď sa nejako dohodneme, alebo oznamim, co bude nasledovať a následne to i vykonam. To sa predsa da aj bez kriku. Následne je dieťa sice smutne, sklamane, či nahnevane, niekedy place. Ale to je úplne normálna reakcia a pocity spojene s tym, že niečo nedostalo, niečo sa mu nepáči. Som tam, aby som mu pomohla to spracovať a upokojit sa.