Skoro 3-ročný syn má problém s kakaním do záchoda
Ahojte mamičky, prosím už mi poraďte ako ste to robili vy, lebo ja asi robím niečo zle 😢
V novembri bude mať syn 3.roky, ale od septembra ideme do škôlky, ale my máme problém s kakaním do záchoda keď sme von.
Doma sa vycikáme, vykakáme, už sme celé dni bez plienky, nosíme trenky, keď sme von tak sa pýta cikať, ale akonáhle treba kakať tak zakaždým to ide do trenkoch. Čo mám robiť ? Však my ho nevezmú do škôlky, aj dva krát sa pokaká a stále do trenkoch. Ako mu to mám vysvetliť, že to nesmie ísť do trenkoch???
Ďakujem
presne tak - jednoducho ho sledovať , alebo drsne mu dať trenky do rúk a oprať ... nebude mu to príjemné a snáď to zaberie . Teraz sa k deťom pristupuje ako v rukavičkách - no je to presne to , čo netreba .
@kristinka2021 nebudeme si klamať. Raz sa mu deti v škôlke vysmejú a dá si záležať, aby sa mu to nestávalo. Celá vec ukončená 🙂.
Materinsky plural… jedna z veci ktora hned prezradi o matke takmer vsetko 😃 normalne ked sa pokakate do plienok tak vas prezlecu a doma operes.
Pardon do slipov 😃😃😃
Aj ty máš problém do trenkoch?
Skúšať ďalej a keď sa pokadi prezlečú ho a dostaneš balíček, myslíš, že je každé dieťa úplne bez nehôd?
@kristinka2021 vezmu
Povedz ze nevies ako je to mozne ze doma to funguje vsetko v poriadku a ze asi ta zmena na neho tak zaposobila a nech ho prezlecu
Neskor ti to bude zadrzovat a kakat len doma
Poznala som chlapca co v skolke chodil kakat zasadne len vtedy ked boli vonku a chodil kakat do detskeho zahradneho domceka
Tak ja si doteraz pamätám skolkarske záchody, mala som tam strach a nikdy som tam na veľkú nešla, učiteľky odišli a ja malé decko , v tom tmavom priestore. 🤣 Ale to není tvoj prípad, potrebuješ si ho odsledovať , veď si ho poznáš a hneď na záchod aj vonku treba, veď sú aj detske. A nerob z toho vedu, naučí sa. Po jednom kakaní inde, veľká pochvala, ešte máš tri týždne, to dáš. Trénujte a buďte teraz, čo najviac vonku ..
@kristinka2021 mne pride naozaj fajn, že zatiaľ ste toho toľko uz zvladli. Určite by som to sem-tam pred ním ocenila.
A čo sa týka toho kakania vonku. Tak netlacit, nehresit. Skôr vyjadriť podporu, že mu doverujes a veris, že aj to casom postupne zvládnete. Keď bude cítiť, že to potrebuje urobit, môže ti to pokojne povedať a ty mu rada pomôžeš.
Podľa mna je to najmä o psychike. Nech cíti skôr bezpečie a nie strach, nátlak ci tvoje sklamanie.
Zas to debilné množné číslo🙄
Pana beka, to aj ty nosis trenky? A ucis sa od plienok? Aku znacku plienok si taka velka zena kupuje. A to aj ty nastupujes s dietatom do skolky?
Necakaj kym pojde sam … odsleduj priblizny cas a nastav ho na to, aby chodil doma … vecer alebo rano, asi lepsie vecer … kniha do ruky a na velku. Ja som tak naucila… len Teraz zase je problem, ze chodi citat .. ako dedo
Ja som niekde citala, ze to dieta si potom v skolke kakanie necha na doma a bude tam mat "stiahnutu riť", lebo bude mat stres a kopu aktivit... takze nemaj obavy. Ale hned po prichode domov cakaj, ze to pojde. To by vlastne mohlo nacviku pomoct. Niektore deti maju pri tom rady sukromie
Pana beka, to aj ty nosis trenky? A ucis sa od plienok? Aku znacku plienok si taka velka zena kupuje. A to aj ty nastupujes s dietatom do skolky?
@anonym_2ef427 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Materinsky plural… jedna z veci ktora hned prezradi o matke takmer vsetko 😃 normalne ked sa pokakate do plienok tak vas prezlecu a doma operes.
@anonym_66e9a1 a v kombinacii s katastrofalnym sklonovanim absolutne vsetko 🫠
Tak ja si doteraz pamätám skolkarske záchody, mala som tam strach a nikdy som tam na veľkú nešla, učiteľky odišli a ja malé decko , v tom tmavom priestore. 🤣 Ale to není tvoj prípad, potrebuješ si ho odsledovať , veď si ho poznáš a hneď na záchod aj vonku treba, veď sú aj detske. A nerob z toho vedu, naučí sa. Po jednom kakaní inde, veľká pochvala, ešte máš tri týždne, to dáš. Trénujte a buďte teraz, čo najviac vonku ..
@lion777 starsia dcera potrebovala sukromie, inak sa nevykakala, to bolo strasne, ako sme chodili na tanecnu a musela som po nu ist skor, domov vykakat a potom ist, inak bolo zle nedobre. Jej vadilo, ze tam su zachody jeden vedla druheho a nemohla sa tam zavriet a vybavit sama, co potrebovala. Inak, uplne ju chapem.

Doma sa sam pyta ked mu treba? Ak ano, tak mimo domu sledovat a ked uz vidis, ze bude kakat, tak hned zasiahnut a posadit na zachod.