3,5 ročný syn má na noc plienku
Ahojte,maly ma 3,5 roka a stale ma v noci plienku..ked chce cikat tak sa vobec neprebudi a rano je plienka mokra..stalo sa ze mal aj 10 dni suchu ale zas sa pocikava,do rana proste nevydrzi a to obmedzujem pitie,nepije uz ani mlieko vecer..ked ho v noci zobudim ze idmee cikat tak je z toho 5 minutovy cirkus s tym ze sa mu nechce.cakame druhe dieta takze ho ani nemozem vzait na ruky aodniest na WC aj nasilu..nechcem to nejak zatial riesit s doktorkou..cez den je bez plienky od 2 rokov..
Ahoj neda mi sa nezapojit, moj syn mal teraz 4roky a stale ma na noc plienku pritom cez den chodi pekne sam cikat aj kakat len v noci velmi tvrdo spi cez den plienky nema od 20m dokonca pred rokom a pol mal suche plienky aj v noci ale prisiel zlom skolka a narodenie dcerky a zas sa zacal v noci pocikavat skusali sme v noci budit a davat na zachod ale nerobilo to dobrotu bol nervozny nemohol potom zaspat aj my sme boli s mm nervozni a ja vstavam aj k malej na kojenie tak sme to nechali tak a teraz sa stane ze ma aj suchu rano alebo malinko ciknute,viem ze sa to da do poriadku a vsade citam ze do 5r je to v pohode, kazde dieta je ine a neznamena ze dieta ktore ma v noci plienku ako 5rocne je menej inteligentne ci zaostalejsie ako to co dobre ze v roku nechodi same na wc a este si aj splachne, nastal nejaky trend v predbiehani mamiciek ktore dieta zacne skor chodit,rozpravat ci byt bez plienky, a ani to neznamena ze rodic zlyhal preto ze dieta ma este plienky. Vsetko chce svoj cas ! Ozdaj vecne tie plienky mat nebudu.
@hameeda
@lydia22 dakujem baby..ja cakam druhe babo takze ani nemam na to nervy nejak ho budit a tahat z postele ale ked sa zobudi sam tak sa snazim ho na WC dostat,ale teda reve jak tur,nechce sa mu,velakrat je uz aj tak pocikany..a teda potom nevie zaspat aj hodinu,dve :( tak asi este pockam a potom sa uvidi co a jak..na poradni v januari to ani nepoviem a ak sa to buduci rok neda do poriadku tak potom uvidim..
A to som si myslela, že som jediná, čo som nebola "schopná" svoje dieťa odplienkovať na noc. Ešte nemáme ani tri roky a ja už teraz niekedy mám pocit, že moja dcéra je jediná čo má plienku na noc v takom veku 🙂 ale po prečítaní tejto témy som kludná.....podotýkam, že nočné budenie na nočník u nás nepríchádza do úvahy, keďže mi len pred 3 mesiacmi začala prespávať celú noc - od narodenia. Tak sa teším, že konečne nemusím 5-krát za noc vstávať......som pohodlná mamička? no a nech som.....mám pocit že si to aj zaslúžim 😉
moj najmensi ma tiez plienku na noc..vobec ho nebudim na cikanie,nikdy som to nerobila ani pri jednom synovi...vsetko ma svoj cas,kazde dietatko je ine a kazde sa to raz nauci.....podstatne je aby boli decka zdrave,ved zo vsetkeho vyrastu..
@danteska nestresuj sa teraz. moj mladsi mal na noc plienku do 5 aj 1/4 roka. tiez som ho budila a zistila som, ze sme len zbytovne vsetci nevyspati a nervozni. pride to same. starsi syn bol bez plienky na noc od 2 a 1/4 roka, lebo sa budil na cikanie a plienku nechcel. nocne odplienkovanie som vobec neovplyvnila, deti si to zariadili podla seba. 😉
@danteska naozaj sa nestresuj. moji všetci mali dlho plienku na noc. najstaršia do 6 rokov, prostredná do 9 a 5-ročný ešte stále má. a pritom cez deň bez nehody, vydrží dlho predlho na záchod ked mu treba od 3ch rokov. ale naše deti spia strašne tvrdo. aj ja aj manžel sme sa ako deti dlho pocikávali, tak to neriešim. určite s nimi po doktoroch nechodím, ja mám z toho z dectva strašne zlé vzpomienky a svojim deťom by som to neurobila. skrátka treba vydržať, kedy to príde. na posteliach máme ochranné plachty, raz za dva roky im kupujem lacné nové matrace a hotovo. ale v noci ich budíme, teda teraz už len syna, to by inak plienka nezvládla 🙂 občas mám pocit, že ke´d sa dcéra nebudila, bolo lepšie. teraz sa zobudí a namiesto na záchod, chodí po dome a vrieska, kričí, aj trikrát za noc, aj tak musíme vstať a navygovať ju do kúpeľne, bojíme sa, že raz spadne zo schodov, zaviedli sme malú lampu, ktorá svieti celú noc. predtým sme ju polospiacu posadili na záchod a bol pokoj celú noc 😅
@panki nemyslím, že si pohodlná. roky dávame deti na záchod v rovnakom čase zhruba a nefunguje to, že by sa začali budiť v tom čase, ako píšu múdre knihy. a navyše, o 6tej vstávam do práce, tak snáď mám právo na trocha spánku 🙂 ešte, že teraz už ich dáva viacmenej na záchod manžel, ked príde z práce okolo 23h. len si pospi, malá potrebuje usmiatu mamu viac ako suchú plienku 🙂
no do 9 rokov je podla mna už čas na riešenie to s lekárom....
moja má síce len 2 roky a 2 mesiace ale zbadala som už na odúčaní od plienok cez den že na to treba čas
od mája (v juni mala 2) som ju ,,učila" bez plienky cez den - jasan že prvé dni bolo ocikané pomaly aj balkon ale do 2 mesiacov si zvykla, dokonca pred 2 týždnami vždy ked sme šli po ceste auto sa pocikala lebo ,,nevydržala" ale tento týžden sme boli na výlete dala som jej plienku a pýtala sa cikat hovorim jej (boli sme na dialnici) vydrž alebo sa tentokrat môžeš do plienky a vydržala vyše hodiny a pol cestu a doma sa vycikala
takže treba čas - teraz máva cez obedný spánok a v noci takiso - plienka kopcom plná ale ona v noci vypije vela vody, ja by som to neriešila do tých max 5 rokov - potom už áno ved pôjdu do školy a si myslím, že sú už dosť vyspelí aby sa zobudili na cikanie, resp. vydržali
susedia, rodina ani babka blažková nemusia vedieť že tvoje 4 ročné dieťa má problém ešte a budete spokojní 🙂
@billam
@koralinka nie. Mna ťahali po gynekologiach po nemocniciach, mám z toho dodnes zimomriavky. Aby sme si rozumeli, také napríklad 6-ročné dieťa sa nepocikava rovnako ako 2-ročné. Plienka ide do koša často len preto že uz je obnosena. Naozaj sa také dieťa pocika vynimocne. A akože čo by lekár vyriešil? Ja nepotrebujem traumatizovat deti. Ja som si tým prešla. Navyše tu by mi lekár povedal že to je normálne a dieta z toho vyrastie.
@billam dosť som si za tie roky o tom naštudovala, viem, že to nemá žiadne iné dôvody, len že máme v rodine oslabený svalový tonus a tvrdý spánok. neviem, či si myslíte, že lekár vie čarovať. mňa ako dieťa riešili a nič nevyriešili. chodiť ku gynekológovi v šiestich rokoch zbytočne asi nie je to, čo matka chce pre dieťa. ani chodiť k psychológovi roky a zatiaľ sa začne budiť tak či tak. tú plienku mala dcéra viacmenej pre istotu, ja som to ani nesledovala, ona sa o to starala sama a raz mi povedala, že ich má už dlhšie zbytočne, že sa budí. čo z toho robíte takú cowbojku? plienky sa predávajú aj pre teenagerov, z toho, čo som na nete prečítala, tak je to úplne normálne v tomto veku a v UK by to určite žiaden lekár neriešil, že sa dieťa raz za mesiac pociká. lekár nemá čarovnú paličku, že idem k lekárovi a na druhý deň sa dieťa už nikdy nepociká. zapisovať mokré a suché noci, celé dni to dieťaťu pripomínať, nech to každý vie, nech je dieťa traumatizované? už tretí raz tu píšem, že mňa rodičia k lekárovi zobrali a teda lekári nič nevyriešili... hm...
@luciauk ahoj 🙂 . Ja pridam moju skusenost, mam 5 rocneho syna, toto leto skusame bez plienky. Ano som z toho zufala, boli sme na specialnom vysetreni (raz), ma chvalabohu vsetko v poriadku. Je to vec hormonu,ktory nema este dostatocne vyvinuty. Mne dal lekar umely hormon - ktory nelieci, iba nahradza. Tak som si povedala, ze radsej ako chemiu nahradim plienku 🙂. Sice sme bez plienky (cca dva mes),ale dva krat do tyzdna,niekedy aj viac sa mi pocika. Sme z toho nesvoji,mrzi nas to,ale hormonu nepomozeme rychlejsie dozriet, zial....TAkze aj u nas, vysetrenie ano, dobre....ale nic nam to nepomohlo, takze ja suhlasim s luciou...
@danteska urcite neni si sama....
mi mame rovnaky problem.... maly mal 3 a cez den je okey uz dlhsie ale v noci... este nie....ale sa ani necudujem 2 mlieka stihne do rana , vela veci som zu vyskusala.. ale nocne budenie ale tak to uz uplne ze nie.. bolo to hrozne kazde 2 hodky ho budit cikat cely den bol nervozny unaveny somarina :(((
podla mna tak ako sa naucil aj cez den tak sa to nauci aj v noci tak udfam ze to vyrastieme a spolu zvladneme 🙂)
a take somariny ze je to des balit dieta do plienky no sorry to tu nepatri.... sorry
@danteska ahoj 🙂 ja som mala ten problem ked mal 3 roky a zacinal chodsit do skolky ,zacala som mu davat tie plienkove gatky co kupis v DM ale aj hocikde a to bol nejaky signal pre neho ze to uz nieje plienka ale len nejake gate,tak sa odnaucil sam vsugerovali sme mu ,ze to uz nieje plienocka ale len gatky a fungovalo to aj u dcery ktora presla z plienok na gatky uz ako 20 mesacna a od 2 rokou je mame suchu uz len pre istotu !!!deturence su az velmi sikovne a mudre a mi im musime vysvetlovat tak ako dospelym a oni pochopia !!! 😉 a hlavne rano musis velmi sa tesit a gratulovat mu ,ked bude sucha plienka,ze je uz krasny a velky chalan a ma suche gatky a to je super.a este mu mozes skusit hovorit aj to ,ze ak nebude mamaka musiet kupovat plienky tak moze kupit za tie peniazky nove oblecenie,gumacky aj hracku a potom ak nahodou sa ti to podari ,ist s nim niekam do obchodu a povedat nech si vyberie nieco za tie usetrene peniazky !velmi sa potesi!!u nas to tak fungovalo,tak prajem aj tebe vela trpezlivosti a vysvetlovania a hlavne chvalenia 🙂 😉 😉 😀
@martija za tie roky rokúce s plienkami som prešla kadečím, smútkom, zlosťou, pocitom neschopnosti, dospeli sme k tomu, že sa naozaj nič nedeje, nedá sa to tu popísať v malom príspevku. poznám minimálne jedno dieťa nadopované od lekárov pre jeho dobro, ďakujem neprosím. keby to bol problém, tak to riešim, občasné pocikanie je predsa normálne aj u starších detí. keď kupujeme plienky pre deti, tak tam vidím aj pre 15-ročných. chcela som povzbudiť mamičku, aby sa necítila previnilo, keď sa jej nechce noc čo noc nosiť vo vysokom štádiu tehotenstva malého na záchod a nakoniec mám blbý pocit z toho, načo som tu písala. ja viem, že doktori môžu zistiť príčinu, ale čo z toho? veľa sme čítali o tom, snažili sme sa to riešiť, ale nič nefungovalo, tak mse sa priklonili k vyčkávacej metóde. mám plno iných starostí, večer padám od únavy, som rada, že muž ich budí v noci už dlho. predtým sme sa na tom aj hádali, hlavne keď som bola vo vysokom štádiu tehotenstva a naozaj som nevládala. teraz je to také v pohode, nikto sa už mesiace nepocikal a vôbec to neriešime. preto to ani nevnímam ako problém. veľa šťastia
@luciauk vsak to je tu narodny sport - pre dobrotu na zebrotu 🙂
A hlavne, ked je to aj dedicne, ja si pamatam,ako som sa pocikala vnoci, uz som musela byt skolacka, a susila som to na lampe 😀 . A ajhla je zomna zdrava zena, takze naozaj ak sa nieco nepozdava tak k lekarovi a ak je vsetko v poriadku treba sa uvolnit a brat to tak ako to je.
Raz som dokonca citala clanok o pocikavani sa vnoci dospeleho chlapa, roky!!! chodil po vysetreniach a vsetko bolo v poriadku,tak si myslim,ze naozaj na tom nevidim nic zle, ked si sa snazila niekoho uchranit pred utrapami vysetreni, ktore nie vzdy mozu byt prijemne...napriek tomu si myslim,ze tvoja rada nebol prikaz, iba skusenost a kazda zena sa slobodne moze rozhodnut sama za seba, no nie?
@danteska a ani sa neprehadzuje alebo neplace ?lebo moja mala zacne fnukat aj teraz niekedy a ja uz k nej pridem a opytam sa ci treba curat a ona ,ze ano tak ju zoberiem a dam sadnut na nocnik ale pritom ju drzim ,lebo ona spi dalej 🙂 a jak sa vycura obleciem pyzamko a do postielky a spime uz do rana
ja mam synčeka má 2 roky a 3 mesiace.od 1 roka som skúšala dávaž ho na nočník,ked sme boli doma plienku som mu nedávala,jasné že sa my aj pocikal no chvíľku som ho v tom nechala a neskor mu to začalo prekážať,že je pocikaný a potom sa mi sám od seba začal pýtať cikať.takže sa mi začal pýtať cikať ked mal 14 mesiacov.ale na spanie má stále plienku.cez den uz vobec nemá ale v noci ho jednoducho bez plienky nemozem nechat pretoze ráno je plienka tazká ako balvan 🙂 😵 v noci my vypije strašne veľa čaju.neviem myslím ze este je cas odnaučať ho od plienky na noc.čo vy na to?
@charluc prehadzuje,aj sa stane ze sa zobudi lebo hlada Mončičaka-to ma este mjho 🙂 no a vtedy ho preberiem uplne a chcem aby isiel na WC lenze to zacina cirkus a plac ze chce pat,cikat netreba..a o 5 minutach revu ked to nahodou nevzdam ideme na WC a bud je uz pocikany alebo plienka sucha a pekne sa vycura..rano ho chvalim ze sme v noci cikali,ze to tak ma byt a plienocka je sucha atd atd atd... on proste aj ked sa v noci zobudi-ale nie na curanie- tak nechc eani z postele zliezt..om u nasich a vcera sme to absolvovali a mamina sa pytala rano ze co tak maly plakal a ja ze no to bola nazorna ukazka toho ako chodime v noci na WC..cel dom zobudil..ale som neustupila a vycikal sa,plienka bola sucha rano..

@danteska: no tak môj ma 3,5 a ešte sa nám v živote nestalo žeby mal plienku suchú rano,zatiaľ to neriešim, pretože mám ešte dvoch maldších tak nočný cirkus nepotrebujeme, bude starší rozumnejší tak uvidíme potom