Ako chodia vaše deti (3 roky a viac) v noci cikať?
V noci sa 3-ročná dcéra raz budí na to, že potrebuje cikať. Máva tesne pred tým zlé sny, takže je to rozpoznateľné, že už jej treba. Niekedy na nás volá s plačom, ak ešte nespíme, niekedy s krikom ukazje na stenu, že tam "niečo" ide - ale to už vieme, že je potrebné ju vziať na záchod a potom spí ďaliej. Hodina, kedy ciká sa líši, zatiaľ spíme všetci v jednej izbe. Sama na záchod vyjde s pomocou schodíka (teda starého podsedáka - skvelá a lacná alternatíva, týmto odporúčam 😉 ), ale nezasvieti si, lebo je vypínač privysoko, takže sama cikať tak skoro chodiť nebude. Máte skúsenosť?
no sme na tom podobne noemka chodi cikat 1 az 2 krat noci ☹ - so mnou nie sama uz by som si velmi zelala celu noc prespat bez pauzy ,bolo lepsie ked mala plienky vtedy sme sa vyspali ale teraz ,ak dobre viem oblicky by nemali ;pracovat"' v noci,kamoskina dcerka mala 2,5 roka a rano mala vzdy suche plienky ona vybrala plienku mala prespi celu noc nepocika sa .....zavidim jej
inac tebe by som odporucala aby si zobudila malu aby nemala zle sny ,neplakala a nemusela vas volat krikom
Malá má 4apol a chodí cikať takmer každú noc. Nevidím na tom nič divné, ja chodím tiež a 3 roky som mala už dávno 😅 😉 pijeme dosť veľa tekutín, takže je pochopiteľné, že musia ísť von 🙂
ma 4 roky,ked jej treba cikat prehadzuje sa v posteli ,obcas place,tiez rozprava nezmysly co ani nerozumiem,ukazuje cosi.....len jej poviem ano,som tu stebou,zly snicek je uz prec,vycika sa a spi j..potrebuje raz v noci,tiez sa hodina lisi 😠
Náš mal 3 roky teraz 8.11 - cikať v noci nechodí, naposledy o 19.30 a potom až ráno okolo pol 8mej cca.
ahoj ja mam dvojcata a je to rozdielne maju 3 a pol,dcerka prespi celu noc ta nejde cikat ale ta cika aj cez den malo ☹ ale zato maly chodi na wc aj za nu v noci ide aj 2krat ale zobudi sa sam a ide sam.spia v izbe sami a pri postely ma nočnik tak sa vycika a lahne si sam alebo pride k nam a spi u nas,ale to neriešim lebo niekedy ani neviem kedy dojde 🙂 a takto to robi od 2 rokov.skus dat malej nočnik a nemusi chodit na wc.
Ako vam vsetkym zavidim, keby moj 3 a pol rocny syn aspon chodil na nocnik,ale na noc mame plienky, strasne vela pije cez den a aj v noci a preto sa kazde rano prebudza s pocuranou plienkou a dost casto az s precuranou celou postelou.
nas ma 4 a pol a chodi kazdu noc 🙂 chodi sam, zapne si svetlo a sa vycika 🙂
ja mam tiez dcerku ta bude mat v january 6 rokov a tiez sa v noci prehadzuje alebo mrnci a vtedy viem ze jej musim povedat aby sa isla vycikat a potom spi v pohode ale uz je to menej caste ako do teraz.Malý ma tiez 3 roky a 4 mesiace,takisto ako hovory "krasnulka" mala som do teraz presne ten isty problem stale pil aj v noci dva trikrat mlieko.Spravila som to takto :vyhodila som vsetky flase pred nim a vysvetlila som mu ze je uz velky pit s flase.S pohara tolko nevypije da si dva glgy a dost.A v tom case som prestala davat plienky asi dva tyzdne v kuse sa pocuraval kym si zvykol(dala som na postel umelý obrus a na to plachtu).Takze som fungovala aj v noci prezliekat ho a aj plachtu menit.Potom to trochu ustalo ,teraz ho dam vycikat ked ide spat v noci ho asi dvakrat budim aby sa vycikal,ale pomaly si zvyka uz tak casto sa nepocikava ,niekedy vydrzi aj celu noc..
moj nema este ani tri roky, ide vecer cikat pred spanim a potom az rano okolo osmej....
nas nechodi. davam ho ale cikat okolo 23tej. ale bol nedavno tyzden u mojej mamy a ta ho nedavala a v pohode vydrzal...
ja mam 4 rocnu a cikat v noci nechodi a to chodi spat o 8 ,,,a vydrzi do rana a potom rano sa kolo 6 vycika a rovno aj vykaka lebo nocnik jej nechavam pre istotu v detskej izbe 😉
naš mal v septembri 3roky a pekne chodi sam cikat-a to raz za noc okolo polnoci-sam si zasvieti v detskej,potom na wcku-dvihne si dosku a sam sa vycika a splachne.a ja sa na to splachnutie zobudim ked on odchadza do izbičky.stane sa tak 2 krat do tyždna že nejde celu noc cikat až rano ked sa chystame do školky. všetko zavisi podla toho kolko toho večer vypije....ale samozrejme nočnik ma vždy v izbičke
Aj ja mám trojročnú slečnu,naučila sa sama cikať,keď mala dva roky a odvtedy nepotrebuje,ani pienku,ani cikať v noci.Zaspinká o ôsmej,teraz síce vstáva skôr,lebo sa ide škôlky,ale cez víkend v pohode vydrží spinkať do deviatej,do pol desiatej a nejde cikať.Viem,však,že je to individuálne a nie je to žiadny problém,keď v noci deťúrence cikajú,hoci aj dvakrát za noc,asi viac pijú,aj keď mi sa už pred spinkaním snažíme menej,ale nie vždy sa to dá.
Vili od 23 a pol mesiaca nemá plienky ani na noc. Cikať v noci chodí podľa toho koľko pred spaním vypije. Nedočiahne na svetlo, takže musím s ním. Ale v priemere je to tak raz do mesiaca, musí v noci cikať. No myslím, že to záleží od samotného dieťaťa....niektoré pijú viac iné menej. A radšej nech sa v noci vypýta cikať akoby sa malo pocikať 😉
u nas zalezi kolko malinka vypije - ked viac tak cikat ide, ked menej tak nie... Tiez pije menej odkedy sme odstranili flasu v noci a namiesto dzusika sme zacali davat cistu vodu...
ked sa jej chce cikat tak mrnka, sama cikat neide lebo ma vysoku postel a v bezpeci by z nej nezliezla, takze radsej idem s nou - ona cika tak v polospanku, cize ju len ulozim a spime dalej ( moja mala az do skoro 3-och rokov neprespala noc bez 2,3-och prebudi, takze ja si momentalnu situaciu uzivam a mam pocit ze sa konecne trochu vyspim 🙂 )
ja som zdrava a mam noci kedy idem na toaletu viackrat,, takze si myslim ze ked dieta viac pije tak je to uplne ok 😉
moja trojrocna niekedy chodi a niekedy nie. Ale nastastie uz to sama zvlada, takze niekedy uz len pocujem, ako splachne a umyva si ruky. Podla mna na tom nie je nic cudne, ak jej treba. Ved aj ja sa niekedy zobudim s tym, ze potrebujem ist na toaletu.
my plienku na noc davame , a prave dnes mu ju MM nedala cikol až nadranom do gati --- už by sme sa radi aj toho zbavili .... aj ked kakať chce len do plienky 🙄
moja dcérka od 2,5 roka v noci cikať nechodí, vyciká sa večer a potom až ráno. zo začiatku som ju budila aj v noci ale potom robila taký cirkus, že nám riadne dlho trvalo kým sme zase zaspali, takže som ju prestala budiť, a spí celú noc.
moja mala ma dvaapolroka a v noci nechodíme cikať. Vyciká sa tesne pred spaním a ráno ked sa zobudí. Ja som ju ani nikdy v noci na cikanie nebudila, ved mne by sa tiež nepáčilo, kedy ma niekto v noci budil, že chod cikať. Iné je ked sa dieťa v noci vypýta, tak je to úplne v poriadku.
moja v noci cika len vtedy, ak sa vecer pred spanim nevycika. niekedy jej jednoducho "nejde" aj ked posedi na nocniku. neskor, ked idem spat ja, ju potom v spanku dam na nocnik, ani sa mi nezobudi a vycika sa.
Ahojte, tak my mame 3 roky a 6 mesiacov a ja ho davam cikat okolo desiatej jedenastej. Niekedy ani nevie o sebe a niekedy sa vycika niekedy nie. Uz davno uvazujem ze ho nechat tak ze ved sa sam vypyta ale zatial vzdy zvitazi to ze ho idem dat cikat.. Ak vidim ze mu to nejde tak sa ho stale pytam dookola ze ci mu treba cikat a on mi povie ze ano alebo nie a ked ano tak chvilu cakam a ked nie tak saho spytam ci sa nepocika a povie ze nie ideme buvat dalej... Takto to riesime mi neivem ci je to spravne ho davat este cikat alebo ho nechat nech sa sam zobudi...
Myslím, že ak sa dieťa, ktoré je už dlhšiu dobu bez plienok v noci nezobudí a samé nevypýta cikať, nemalo by sa budiť.
Naša Hanka je bez plienok na noc presne (na deň) od dvoch rokov a nikdy som ju v noci nebudila a ani ona sama sa nezobudila, že by potrebovala cikať. Ide večer pred spaním a potom až ráno.
... a to od momentu, čo je na noc bez plienok sa mi v noci pocikala jeden jediný krát (aj to bolo viac menej "cvrknutie")
ahoj, naša Viki, keď mala tri roky nechodila v noci cikať, vždy som ju pred spaním dala ma WC a potom išla až ráno 😉 ...zato teraz ako 4 a polročná chodí raz za noc...a pekne sama, zasvieti si sama, aj sa poutiera a umyje si ručičky...akurát, že nám to príde oznámiť, že ide cikať, takže nás vlastne zobudí 😉
Môj má skoro 3 roky a chodí bežne v noci cikať.A nikdy nie sám 😠
Petko chodi niekedy, ked vela pije, teda viac ako obvykle. ale nebyva to casto a uz sa naucil sam. ale ja sa vzdy na to zobudim, pockam, kym sa vrati do postele a spime dalej. asponze nemusim vstavat 😅 este ma to sice raz caka, ale dovtedy si uzivam neruseny spanok 😀
ano chodi maly, nie pravidelne kazdu noc, ale chodieva. Zobudi sa na potrebu. Maly ma 4 rocky. Asi zavisi od mnozstva vypitej tekutiny pred spankom.

ahoj, u nás bolo niečo podobné, teraz má 5 rokov a už sa málokedy stane, že by išla. Asi posledné 2-3mesiace prestala chodiť, alebo ide len výnimočne 😉