Ako dlho spia deti v škôlke?
Dobrý deň,
ako dlho spia vaše deti v školke? Resp. ako dlho musia ležať a v akých časoch?
V našej by mali od 12.30 do 14.30 (tak to je v školskom poriadku aj v šatni, kde majú zverejnený denný režim) ale už o 11.45 sú v postieľkach. Je to bežné aj v iných škôlkach?
Ďakujem všetkým za odpovede, vidím, že záleží od konkrétnej šķôlky 🙂
@luccija ja tomu rozumiem, mne syn doma spáva a aj keď náhodou nezaspí tak vždy leží, na toto som vždy dbala, ale spí max hodinu, tak toľko aj leží, viac ho nenútim.Myslím že tie 2 hodky by ešte ako tak vydržal ale O 30-45 minút spánku viac ako je v školkom poriadku mi príde dosť veľa, keby som toto vedela skôr tak hladám hneď inú škôlku kde sa zohľadňujú spánkové potreby aj starších detí a nie len tých väčších spachtošov 🙂 aj v rodine máme dieťa čo v škôlke dokonca nechajú o pol hodinu dlhšie spať, ale v noci nespí ani 8 hodín tak jasné, že potrebuje dospávať.
@luc2020 vieš to je ťažko ulahodiť každému.Su deti, ktoré tam boli od 6:30 a vstávali doma skoro a tie už boli unavené ďalšie vstáva 7:30 a do škôlky príde na 8 jedno bolo najedené z domu a raňajky nechcelo druhé už od 7 sa pytalo kedy budeme jesť🙂koľko detí toľko rodín s iným režimom a každý chce pre svoje dieťa najlepšie🙂
@luccija ja viem, že sa nedá každému vyhovieť, úplne to chápem a mám taký istý názor. Úplne by stačilo keby sa dodržiavalo to, čo je napísané v školskom poriadku a keď už nie tak to spraviť tak aby boli spokojné obe skupiny detí 🙂 (skús sa na to pozrieť aj z pohľadu rodiča utrápenébo dieťaťa - prečo vyhovejú deťom, ktoré sú unavenejšie ale tým, ktoré nie, lebo ich dali spať skôr a nestihli sa unaviť sa už nevyhovie? ). Ja som len chcela vedieť či je to bežné aj v iných škôlkach...v našej šķôlke som to riešila viackrát, nie som z tých čo sa chodia na MK posťazovať, toto je asi prvý moj príspevok 🙂
@luc2020 je to bežné v každej škôlke a ja som bola v súkromných a tie isté pravidlá museli aspoň ležať .Chapem, len pri toľkých deťoch nikdy nenájdeš kompromis.To máš ako v práci🙂)jedna chce klímu, druhá nie, ďalšia počúvať rádio, druhej nechutil obed.Vies koľko x mne povedala nejaká mama, že nedovoľte jej spat, lebo večer je o 22 hod ešte hore a dieťa bolo tak unavené, že hneď spalo no ako nedovolis dieťaťu spat?My sme mali riaditeľku, ktora mala na všetko odpoveď, takže, keď sa rodičia sťažovali povedala, že po škôlke maju rodičia zobrať deti poriadne von nech sa unavia, aby večer zaspali, alebo ráno skôr budiť nech zaspia cez deň🙂
Tento spánok a choroby deti to k škôlke patri.
@luccija ano ležať sa väčšinou musí všade, ale prekvapujem ma, že v našej MŠ a aj v pár ďalších ako tu čítam, je to tak dlho a nič sa s tým nedá robiť. Keď musí dieťa ležať 2 hodiny a 45 minút je to rovnaké trápenie ako dieťa nedať spať a nasilu ho držať hore 🙂 ale ako som už písala, mne nevadí, že musí ležať ak nezaspí, vadí mi že musí ležať dlhšie ako by mali. Ale mám ponaučenie, že zbytočne je čítať školský poriadok, keď v niektorých veciach si aj tak škôlka robí inak, hlavne aby bolo na papieri všetko ok ... do budúcna si určite budem lepšie preverovať čo a ako sa v škôlke robí a dodržiava, kým sa pre ňu rozhodnem 🙂

@luc2020 tak pani učiteľky očividne naozaj chcú mat volno. náša 2 ročná spáva 13:10-14:20, a to ma len dva roky a spi už len 1.10hod, vacsie deti ktoré nemajú už taku spankovu potrebu trápiť že musia lezat a nemrvit sa je choré….
@katarinka289 to je pekná teória čo by mali vtedy robiť….ale často ich človek vidí len že sedia a pijú kavu, vlastne ešte ani raz som ich nevidela robiť nič iné