icon

Ako pomôcť, keď dieťa plače v škôlke?

baruska199028
9. aug 2024

Dobrý deň,

chcela by som sa poradiť, dcéra nastupuje od septembra do školy a tento mesiac je posledný v škôlke s tým že 3 týždne bola doma v júli.
Do škôlky sa tešila, nemala problém no od začiatku mesiaca respektíve od 2.8 začala v škôlke plakať že jej chýbam, v sobotu sa mi priznala že sa jej snívalo že som umrela , momentálne čakám druhé bábätko a som v 23tt , stále ma prosí aby som aspoň jeden deň prišla pre ňu na obed domov no v práci mi vedúca povedala že urobím to raz a bude chcieť chodiť stále na obed domov.
Každý deň sa s ňou rozprávam každý deň vysvetľujem no dnes išla usmiata , včera poobede 4hodiny mi stále hovorila ako chce ísť na obed domov nepomohlo žiadne vysvetlenie, ráno ale išla usmiata pekne pozdravila pani učiteľky a zrazu keď sme išli do herne tak spustila taký krik zavesila sa na mňa ako malé mača silno sa držala tak že ja som ostala ako soľný stĺp nevedela som čo robiť, dve učiteľky ju zo mňa trhali a malá so slzami ako hrachy kričala: mami povedz im že idem na obed prosím prosím.
Mne bolo tak zle z toho ale ledva som prišla do práce chvalabohu.
Dcérka vždy keď sme prespali u mojej mamy tak chcela s ňou spať, včera sme tiež prespali s tým že ráno som si ju našla u seba v posteli a pýtala som sa mami že čo sa stalo , mama povedala že dcéra počkala pravdepodobne kedy zaspí a ušla ku mne do postele , mama sa zobudila v noci a hľadala malú pod stolom , či náhodou nespadla z postele no všade ale teda bola u mňa.
Mama to pripisuje k tomu že sa dcére sníval ten sen o mojej smrti.
Nikdy predtým toto nerobila myslím keď bola v nižších ročníkoch teda po letných prázdninách možno iba jeden deň, a potom v pohode ale zrazu takto až mi to srdce trhá no nemám ju s kým nechať doma.
Viete mi prosím Vás poradiť ako ísť na dcéru? Po prípade ako s nou rozprávať som zo všetkého zúfalá.

Ďakujem veľmi pekne.

Strana
z2
baruska199028
autor
9. aug 2024

@betulinka1 toto mi pri malej ani nikto nepovedal kurník že som sa vtedy nepýtala čo a ako , už budem múdrejšia, samozrejme ak mi odmietne dat daňový bonus a nebude s nami žiť tak to nahlásim jeho zamestnávateľovi , robí v DPB

earlgrey
9. aug 2024

@baruska199028 Prvé dieťa má 6 rokov, za 6 rokov nespravil nič pre to, aby ste spolu žili a ty mu chceš veriť? Je to tvoja vec, ale mala by si otvoriť oči čím skôr.
Koľko máte rokov ak to nie je tajné? lebo táto celá situácia je ako pri nejakých pubertiakoch, ktorým rodičia rozkazujú, čo majú robiť. Že mama mu kúpi topánky? 🫣 tak to je fakt super dôvod na to, aby nežil so ženou a svojími deťmi. Prečoo? prečo si sa nechala znova oplodniť?

baruska199028
autor
9. aug 2024

@earlgrey ja budem mat v septembri 30 a on má 36 , stále rozpráva len o kryptomenach že keď pôjdu vyššie tak potom sa dá niečo riešiť

nikushka8
9. aug 2024

@baruska199028 tu nie je problem skolka a aj ten sen je iba dosledkom stresu,ktory to dieta preziva. Su normalni rozpravat dietatu,ze sa viac nevratis? Jasne,ze sa boji,ze ju v skolke necháš. To sa boji kazde dieta,nieto este zijuce v takejto rodine. A debaty o utajenom porode? Vies co tej malej ide hlavou? Ze aj ju raz niekde nechas,opustis, nevratis sa. Pre dobro svojich deti prerus kontakt s priatelovou rodinou, vybav vyzivne,nech plati,ked je neschopne prerastene decko mame pri sukni. Hlavne uz nedovol,aby ti z dietata robili chodiace vystresovane klbko nervov. Ci ked sa narodi surodenec, bude pocuvat,ze mama ju uz nema rada, ma nahradne dieta a pod dristy???

baruska199028
autor
9. aug 2024

@nikushka8 tak to je pravda že aj to môžu spraviť ani som nad tým takto neuvažovala, je pravda že malá chce niekedy aby som ju obula no a akurát pred svokrou a ona povedala mama ta obuva a ty budeš prebalovat brata ..
Ešte pred tým než sa dozvedela svokra že čakám malé tak na dcerinu vetu : chcela by som súrodenca odpovedala načo ti je ? On smrdí, musíš prebalovat okakane plienky bude ti brat hračky všetko ti zje a len plače a plače ale ja som dcéru vzala preč a normálne som sa s ňou porozprávala že nech to nepočúva že babka rozpráva somariny .
Takže naozaj budem musieť obmedziť kontakt asi so všetkými a žiť len pre deti lebo okolie nemá dobrý vplyv na nás.
Pod tým všetkým stresom som si to ani neuvedomila

nikushka8
9. aug 2024

@baruska199028 mas nadherne dievcatko, chran si ju! Srdce ma boli,ze musi take veci pocuvat. 6rocne su uz strasne rozumne, vela veci chape,ine zase nie. Treba sa s nimi vela rozpravat, vysvetlovat. A zaroven su este male, potrebuju lasku. Potrebuje teba, preto ten plac, straca pevnu podu pod nohami. Sprote reci vedia velakrat ublizit viac ako facka, ci bitka. A ostane to v človeku aj navzdy.

alex49
9. aug 2024

Nechápem prečo si splodila s takýmto idiotom ďalšie bezbranne dieťa. 😔 6 rokov ma dcéru a nevie sa o ňu postarať, ty sa tváris ze mate vzťah a pritom spolu ne bývate a nevie sa ani finančné postarat
Chuda dcéra nečudujem sa, že ma stres, v takomto prostredí by ho malo každé dieťa.

simona20201309
9. aug 2024

@baruska199028 a zas.... ,,moja mama povedala že mu neverí nos medzi ocami"
🙈
A ty???? Prepáč ale na fotke nevyzeráš na 20.... nemáš už svoj rozum?

baruska199028
autor
9. aug 2024

@simona20201309 ja som mu povedala že keď tak veľmi hovori že v roku 2025 už bude určite vlastne bývanie tak nech sa k tomu aj tak postaví, moja mama nám chce dať pozemok na Záhorí aby sme tam niečo postavili on chce zase niečo bližšie k BA kúpiť takže je to v štádiu riešenia.
Samozrejme že nevyzerám na 20 keď v septembri budem mat 30 , to všetko je len dôsledok toho že celý čas mi ovplyvňovali ľudia v mojom okolí život ale je pravda že už musím zmeniť veľa vecí v mojom živote a samozrejme ze nechcem aby sa moje dieťa trápilo

basska_b
9. aug 2024

Nechapem, co to kolegyne splietaju, moja dcerka chodila do skolky ako predskolacka len na pol dna a aj v skole pojde hned po obede domov a este mi socialka neprisla. Ty mas ale tazsiu situaciu: pretoze pracujes 8hodin a teda nemozes si kazdy den vziat pol dna dovolenky. Toto by mala tvoja dcerka pochopit. To, ze sa jej snivalo, ze si zomrela, to znamena, ze zacina tuto temu riesit, zacina si to uvedomovat a treba k tomu pristupit citlivo. Vysvetli jej, ze je vsetko v poriadku, ze v tvojom veku je mala sanca, ze z nicoho nic by si zomrela. Od septembra uz ide do skoly ci je predskolacka?

jeennyv
9. aug 2024

@baruska199028 za prve do neba volajucu sprostost ti kolegyna s tou socialkou povedala, dieta v skolke ani v zs nemusi byt poobede v druzine ho vyberies a ok…mala ocividne tazko spracovava vsetko sen atd…ty v prvom rade si mama , si tehu asi ruka hore das zachvilu kolegyni na materskej a to ju skrie…

basska_b
9. aug 2024

Jeemine a to co natarala svokra dcerke? To su teda ludia... moja 3rocna sa 8 mesiacov po porode brata budila s placom v noci a potom to zrazu prestalo
.. a zrazu mi pri zaspavani povedala "maminka, mne sa snivalo, ze si odisla a nikdy si sa nevratila. Ale uz sa mi to nesniva".
Po roku a pol od narodenia surodenca ma konecne pustila z domu do obchodu, restauracie ci k lekarovi BEZ PLACU.

jeennyv
9. aug 2024

@basska_b suhlasim podla mna aj dieta vnima veci zdravie, zmeny atd aj tehu zenam sa sniva kde co…

baruska199028
autor
9. aug 2024

@basska_b áno ide do školy no keď bude toto robiť sa bojím aby ju nevrátili naspäť

basska_b
9. aug 2024

@baruska199028 Neboj... oni budu rozumiet. Bude to narocne obdobie pre vas vsetkych a len my mamy sme schopne zladit potreby vsetkych zapojenych a upokojit emocie. A ked uz budes na MD, mozes hocikedy bravat dcerku hned po obede, ak jej to tak bude vyhovovat. Samozrejme aj tebe ak to bude pasovat. My budeme mat podobnu situaciu a ja som za citlivy pristup. 4.5rocnu nedavam do skolky vobec, aj kvoli chorobam a 6.5rocna prvacka sa sice strasne pyta do druziny (ona neni taka citliva povaha), ale mne to dako nevyhovuje kvoli 1.5rocnemu, ktory spava poobede 14-16. Potrebujem ju najneskor 13.30 vyzdvihnut. Ale tak ja som na RD a mam moznost 100% home office prace, cize to je ine.

simona20201309
Autor odpoveď zmazal
majcinka212
11. aug 2024

ja mam momentalne to iste. dokonca je vo svojej triede, so svojimi učiteľkami. len je tam navyse par inych deti z inej triedy. pondelok zvladol, utorok uz ostal doma co mal hodinovy plač večer tak sme sa dohodli ze jeden den ok, v stredu isiel prvy po spánku, v štvrtok sa rano v skolke dogrcal a piatok uz bol isty doma🤦 tiez tvrdí ze mu je smutno, dokonca aj v skolke place 😏 nerozumiem tomu, ved chodil kazde leto do škôlky a teraz predskolak toto 🙃

berinkaj
11. aug 2024

No mam podobny vekovy rozdiel…mala je tiez v MS a cakala som babatko…ked som bola doma snazila som sa po nu chodit skor resp ju prekvapit ze som prisla ja. Rana neplakala ale nadsena nebola tak som jej povedala rezim dna co ju caka a ze ked skonci v skolke urobime si babinec…kolacik ihrisko. Potrebuje ta citit pri sebe…chce mat istotu…ty si jej istota. V nasej MS sa asi obcas krici a mala sa boji ze to na nu tak byva taka ustrachana az placliva…je to vela zmien…ked sa babatko narodi bolo by fajn keby si si na nu vymedzila cas ktory bude len vas. Drzim palce nech vsetko dobre dopadne a zmeny ktore vas cakaju su krasne a raz dva do nich vhupnete 😉

Strana
z2