Ako riešiť falošné obvinenia zo škôlky?
Ahojte prvý krát sem takto píšem o radu, ale fakt neviem si sama poradiť ako sa mám zachovať.
Syn má 6 rokov, chodí do škôlky. V piatok v škôlke vyrábali pre mamičky k MDD taký pekný list na výkres, na ktorom boli predpísané otázky o mamičke a deti diktovali odpovede. Bola tam klasika, ako sa mama vola, koľko má rokov atď..... Posledná otázka bola: Kedy je mamička smutná?
A môj syn nadiktoval že: keď ju tatino bije. (krasopisne učiteľkou napísané)
Malý to vytiahol zo skrinky keď som prišla po ňho, že sa mi ide pochváliť a ja som skoro skolabovala keď som to prečítala.
Baby v živote ma manžel nezbil, máme pekné manželstvo sme spolu roky, prešli sme kadečím, vždy nás všetko zlé posilnilo sme stabilný pár, stále sa milujeme aj po rokoch a dávame si to aj najavo aj pred synom, nie sme hádave, žiarlive typy nič také, sme slušná rodina obaja dobre zarobíme, myslím že máme dobrý život (nie sme žiadny sockári proste)
Jasné že sa občas pohádame a áno raz cca pred rokom sa nám stalo že sme sa pohádali pred malým čo sme si sľúbili že sa už nikdy nezopakuje a odvtedy si ani nepamatam že by sme sa pohádali. Manžel je kľudas vytočiť ho trvá dlho to ja som skôr ten výbušný typ.
Keď som sa malého spýtala prečo to nadiktoval (jasné že vôbec nechápal závažnosť tej situácie) tak mi povedal že nevedel čo má nadiktovať. Spolu sme sa ho potom ešte pýtali či sa doma bijeme či také dačo videl povedal že nie ja neviem čo mu to na um zišlo takéto dačo nadiktovať. S manželom sme z toho boli v piatok uplne hotoví nálada na bode mrazu ale malého sme s tým viacej trápiť nechceli.
Možno si poviete že malé deti veľakrát trepnú blbosť v škôlke veď hej... ale keby to tá učiteľka nezobrala vážne asi by to tam nenapísala nie? Teraz spätne ako sa zamýšľam ako sa ku mne chovali učiteľky na dvore keď som prišla pre malého ozaj na mňa zazerali bolo to celé čudné.
Ráno vodí syna do škôlky manžel a písal mi že ani upratovačka ho nepozdravila čo inokedy kričí cez celú chodbu aby sa pozdravila.
Sme dedina, sme síce prisťahovalci ale bývame tu už dlhšie...
Nevieme ako sa máme s manželom ďalej zachovať či to nechať tak a robiť sa akože nič, či ísť za tou učiteľkou alebo rovno za riaditeľkou a obhajovať niečo čo nie je pravda.
čo by ste urobili?
Jeeezin, vobec neries.
Syn to ponal vseobecne. Mamicky su smutne, ked ich oteckovia biju.
My sme mali v skolke rodicovske a decka sme sa pytali, co mozme cakat. A moj chlap zo srandy, ze samozrejme iba dobre veci, lebo inak si to s ucitelkou vybavi.
Prisli sme na rodicko a tam ucka vystrasena, usluzna, dobre ze sa neklanala.
Pokecali sme, vsetko v pohode a na konci ucka vravi, ze mala pred stretnutim obavu, lebo nase dieta jej oznamilo, ze otecko je na nu nahnevany a pride si to s nou vybavit😀
Ja som raz dietatu vecer citala rozpravku, kde bol spomenuty skolnik. A dieta nevedelo, kto je to skolnik, tak som vysvetlila, ze skolnik je najväcsi pan na skole, ze on vsetkym sefuje.
(V skolskom areali maju so skolkou spolocneho skolnika, Floriana. Taky ten typ, co porobi poriadky s rodicmi aj ucitelmi😀)
A ucka na tom rodicku, tiez ked uz bola uvolnena atmosfera, tak potmehudsky, ze nase dieta povedalo skolnikovi, ze mamka vravi, ze on je pan kral.😁😁😁😁
(No a ja s tym skolnikom prichadzam pracovne do styku🙈🙈🙈😀)
Zazila som... prisla dcera zo skolky a vravi "mami a ja som Vlasticke povedala,ze ta ocko bije...vies ako si vcera kricala, ked ta steklil"... s druhou ucitelkou si tykam, tak som sla za nou, ze co ta moja vyviedla... tak mi vravi, ze jej to vravela Vlasticka taka sokovana,ale ze jej sa to hned nezdalo, ze nevyzeram ako tyrana zena...a ze nabuduce nech sa steklime,ked nam dieta spi🙄😃 hanba na sto rokov...suhlasim s nazormi vyssie,urcite ist do skolky za vedenim a vydiskutovat si to...
@tykat ja som mala nedavno horsie...syn sa v noci rozplakal, ze chlapci v skolke ho biju...doplnil detaily o tom, ako ho nejaky zamerne dusi na zachodoch, kde su samy...cista sikana to vyzerala...bola som pripravena, ze idem robit poriadky do skolky, ale nieco sa mi nezdalo, lebo spominani chlapci su mensi ako syn...po prichode do skolky - 1) chlapci velki kamosi, 2) na zachodoch nesu nikdy samy 3) ukazalo sa, ze syn do nich rypal (na zaklade oblubeneho serialu Tom a Jerry), az kym mu to nezacali vracat a uz bolo zle...takze ja si davam velky pozor aj z tej druhej strany, personal je vdakabohu perfektni
Toto mi pripomenulo, keď môj muž ako malý vravel v škôlke že mu mamina prikladá horúcu žehličku na ruky, keď neposlucha.. moja svokra sa síce vedela spravodlivo naštvať ale teda zle svojim deťom nikdy nerobila.. muž vraví že sám nevie že prečo mu to skrstlo v hlave, že on mal často takéto nápady.. 🤣 učiteľky to vtedy nezobrali vážne, len to svokre povedali.. deti proste povedia blbosti, pani učiteľky si musia určite všeličo vypočuť.. porozprávala by som sa s učiteľkou a dala veci na pravú mieru, nerozumiem prečo to vôbec napísala do niečoho čo má byť darček pre teba 😳
Moj syn povedal v skolke ze ho bijem- boxujem mu do brucha. Spomenul mi to ked sme prisli zo skolky a dalsi tyzden mali prazdniny. Krvi by ste sa mi nedorezali v tom momente- inak sme v Krajina kde je bitie deti trestne.
Po tyzdni som sa rozpravala a ucitelkou a on to nepovedal nikomu, klamal mne 🤦🏼♀️ naozaj neviem ako ho taketo nieco napadlo
Inak nerozumiem pani ucitelke ze bola schopna taketo nieco napisat ako darcek pre mamu 😐
@autorka, citujem ťa... ja nechem nijako na ňu útočiť ani ju obviňovať že to rozniesla..... Je to ohováranie a pani učiteľka, ako pedagogický pracovník by mala vedieť, že také veci sa nerobia!
Ako ti písali vyššie, dajte čo najskôr stretnutie s pani učiteľkou s manželom. Trvajte na tom, aby ONA po celej škôlke sa ospravedlnila za to, čo spôsobila. Takú otázku normálny pedagog a študovaný psycholog nedáva malým deťom, nieto ešte k sviatku svojej mamy.
Šla by som i za pani riaditeľkou a vysvetlila, že syn nevedel čo má odpovedať. Dať veci na pravú mieru.
@stanielka17
@stanielka17👍😅🤣😂takto som sa s chuti už dlho nezasmiala...😅🤣😂
možno si ani nevedel predstaviť či si smutná, ak smutná nebývaš a rozmýšľal, kedy by si bola smutná a prišiel na takúto odpoveď.
@1mina u nás si v škôlke jedno dievčatko vymyslelo, že mama je tehotná a riaditeľka poznajú sa bývajú v jednej dedine jej gratulovala🙂autorka ja na mieste učiteľky to tam nepíšem a radšej sa porozprávam s mamou čo dieťa povedalo.Ale v každom prípade choď za ňou aj tak v škôlke milujú klebety a už sa toho asi nezbavis, ale veľmi nepríjemné.
Som jedina ktorej sa to vobec nezda tragedia ale vtipna storka???? Osobne by som sa na tom zasmiala, papier k Dnu matiek vyhodila a vobec to neriesila. Omg, niektore to tu radite riesit s riaditelkou, preboha ved ju to vobec nezaujima a ani zo nema ako riesit(keby to pravda bola). Sa neberte tak vazne, to fakt takto prezivate co si kto o vas mysli? Ved nech si myslia ze ta bije, a co? Vysumi to ako kazda senzacia o 3 dni....
Uz ked sme pri tom, co vsetko deti nakecaju.. moj syn svojho casu, ked bola ziva kauza s Kocnerom a bolo ho plno vo vsetkych mediach, tak kazdemu rozpraval, ze Kocner je jeho otec. Aj cudzim ludom, ktorych stretol nahodne na ulici.. ze teraz ho bude musiet navsetvovat vo vazeni.
Netusim, ako k tomu dosiel, ale teda nebolo mi vsetko jedno, ked na mna ludia zazerali. U nas bolo viac takych nedorozumeni s tym, co vsetko syn kdekomu nakecal. Ma velmi bujnu fantaziu 🙂
Aj keby to bola pravda, ucitelka mala mat v sebe dost taktu a vobec to tam nemala napisat
Mne hneď napadlo, že možno to syn nepochopil ako "kedy je mama smutná" ale "kedy by bola mama smutná", tak nadiktoval nejakú prvú vec, ktorú považuje za zlú, nesprávnu.
Na Vašom mieste by som šla spolu, tj aj s manželom do škôlky a uviedla veci na pravú mieru s tým, že ste si všimli aj tu odmeranosť a dávate si to do súvisu s týmto nedorozumením.
Na odľahčenie - mňa majú v škôlke asi za alkoholičku, malá im zadrela, že "maminka rada pije víno". Realita? Raz za mesiac si dám pohár vína s manželom a aj to malá spí, čiže ma nevidí. Len vie, že doma víno máme v špajzi, tod vsio. Deti proste niekedy povedia aj niečo, čo je "mimo".
@zooeynka o par rokov to na zasmiatie bude, ale posramotit si takyo zbytocne v dedine povest, nie je aktualne na zasmiatie. I ked prist za ucitelkou a tvrdit, ze to nie je pravda... ucitelka si moze povedat, ze trafena hus zagagala a nemusi rodicom na 100 percent uverit. Nev7em, ci im to vysvetlivanie pomoze
Moja dcera na otazku,kolko mam rokov,odpovedala,ze 87 🤦♀️ Mala som vtedy 37 a doteraz mi nikto moj pravy vek netipuje.
Inak,ja tiez ucim v MS a aj ke y mi niektore dieta nieco take povedalo,tak to tam nenapisem.To co za kravu ucitelku mate. Syn to mohol pochopit tak,ze vseobecne hociktora mamicka je smutna,ked ju jej manzel bije.Take veci zachyti aj zo správ v TV
@adalmba 😅😅😅😅 jogurt a vodu? Ty si aká nenáročná 😂👌
Deti toho veľa narozprávajú. Neber si to tak. Kamoška s mužom si hádzali na dvore tým lietajúcim tanierom. Nechtiac trafili synčeka. Ten mal pod okom monokel. V škôlke sa ho pýtali, ako sa mu to stalo a on povedal, že "mama s tatkom sa hádzali tanierami a trafili ma"... Ale všetci sa nad tým zasmiali.
Och no, blbá otázka a blbá odpoveď. Deti ak nevedia odpoveď tak fantazia jednoducho funguje.
Verím, že sa cítite blbo.
Mne sa stalo ze skoro 4rocnny zjedol skrutku. 1,3mm. Na pohotovosti po RTG sa pýta Dr, že Jožko, prečo si to zjedol? On odpovedal ,že bol hladný.
Našťastie na druhy den sociálnka neprišla .
Ja nechápem hlavne tieto otázočky na telo v týchto inštitúciách,až mi to prišlo niekedy ako sondovanie..Moja raz mala tiež otázku už si presne nepamätám čoho sa to týkalo len viem že zo slovenčiny"že kde sa cítiš najbezpečnejšie" - a ona zadrela že vo svojej izbe.. tiež to vyzeralo ako odpoveď tyraneho dieťaťa,fakt som sa chvíľu cítila totálne zle. Nič si z toho nerob,práve naopak chod pre malého vysmiata a spokojná. Čím viac sa budeš obhajovať tým viac to bude podozrivé. Vi viete aká je pravda a to je podstatné. Neboj za pár dní si ľudia budú riešiť život niekoho druhého,to nám ľuďom veľmi ide.
Učiteľka jednoducho napísala čo jej povedalo dieťa....nejako to nepreháňať, učiteľke len povedať že to nie je pravda a zasmiať sa na tom....oni vedia že deti si v tomto veku veľa navymýšľajú....
Urcite by som svoje znepokojenie vyjadril najprv u ucitelky a ak by sa nic nezmenilo tak aj u riaditelky...nech vidia ze vas to trapi lebo ja by som si vyprosil aby po mne zazeral cely zbor este aj upratovacky. Co je to za ucitelku to hned utekala a kvakala aku senzaciu sa dozvedela? Ako nejaka dedinska hus
@isis234 súhlasím,takéto otázky sú cez.U nás mali deti taky kruh a tam boli otázky čisto vyzvedacke. Rozmýšľala som na čo to je dobre,na nič som neprišla.
My sa bežne dotahujeme v rámci srandy, ako si nájdem milionára,mm mladú peknú a pod.hluposti...no ako to môže potom v škôlke vyzerať? A to ešte keď muž zadre" ved počkaj ak budeme sami , dostaneš poriadne na zadok" ďalej radšej nepokračujem...
@mogaa ty si urcite učiteľka že?
Pre tie ktorym to je na zasmiate.
veru pekný dar k dnu matiek. Keby to aj bola pravda ako by to asi znášala žena ktorú muž bije? Asi by sa rozplakala,nie? Veru pekne.
Za mňa určite riešila . Akože aby niekto pozeral na mňa cez prsty určite nie . Držím palce až to vyriešite
Asi poznas ten vtip: pani ucitelka prosim, neverte vsetkemu, co vam nase dieta rozprava o nas, za to slubujem, ze ani ja nebudem verit vsetkemu, co nam rozprava o vas...
Ano, deti velakrat natrepnu blbosti. Ale co je to za pani ucitelku, ze to aj napise?! 🤦♀️ Hanbit by sa mala ona.
Tvl, to sa akože tá učiteľka vôbec nezamyslela, že čo to spôsobí, ak to pravda nie je a čo to spôsobí, ak by to aj pravda bola?? Mala milion inych riešení a spraví tú najväčšiu blbosť a ešte to evidentne roztrubi po celej škôlke a tým pádom aj po celej dedine. No mám dosť. Určite by som sa šla porozprávať s učiteľkou, ale nie v zmysle, že sa obhajovať, že ma muž nebihe, ale v zmysle toho, že či vôbec premýšľala nad tým, čo píše a aké to môže spôsobiť nepríjemnosti.

Utkvel mi prispevok od jednej baby spred par rokov, kde pisala, ze jej dieta raz v skolke zahlasilo, ze ked ocko nie je doma, chodi za mamou cierny ujo. Takze sa netrap, deti toho vedia narozpravat, aj co nie je vobec pravda 🙂