Ako riešiť falošné obvinenia zo škôlky?
Ahojte prvý krát sem takto píšem o radu, ale fakt neviem si sama poradiť ako sa mám zachovať.
Syn má 6 rokov, chodí do škôlky. V piatok v škôlke vyrábali pre mamičky k MDD taký pekný list na výkres, na ktorom boli predpísané otázky o mamičke a deti diktovali odpovede. Bola tam klasika, ako sa mama vola, koľko má rokov atď..... Posledná otázka bola: Kedy je mamička smutná?
A môj syn nadiktoval že: keď ju tatino bije. (krasopisne učiteľkou napísané)
Malý to vytiahol zo skrinky keď som prišla po ňho, že sa mi ide pochváliť a ja som skoro skolabovala keď som to prečítala.
Baby v živote ma manžel nezbil, máme pekné manželstvo sme spolu roky, prešli sme kadečím, vždy nás všetko zlé posilnilo sme stabilný pár, stále sa milujeme aj po rokoch a dávame si to aj najavo aj pred synom, nie sme hádave, žiarlive typy nič také, sme slušná rodina obaja dobre zarobíme, myslím že máme dobrý život (nie sme žiadny sockári proste)
Jasné že sa občas pohádame a áno raz cca pred rokom sa nám stalo že sme sa pohádali pred malým čo sme si sľúbili že sa už nikdy nezopakuje a odvtedy si ani nepamatam že by sme sa pohádali. Manžel je kľudas vytočiť ho trvá dlho to ja som skôr ten výbušný typ.
Keď som sa malého spýtala prečo to nadiktoval (jasné že vôbec nechápal závažnosť tej situácie) tak mi povedal že nevedel čo má nadiktovať. Spolu sme sa ho potom ešte pýtali či sa doma bijeme či také dačo videl povedal že nie ja neviem čo mu to na um zišlo takéto dačo nadiktovať. S manželom sme z toho boli v piatok uplne hotoví nálada na bode mrazu ale malého sme s tým viacej trápiť nechceli.
Možno si poviete že malé deti veľakrát trepnú blbosť v škôlke veď hej... ale keby to tá učiteľka nezobrala vážne asi by to tam nenapísala nie? Teraz spätne ako sa zamýšľam ako sa ku mne chovali učiteľky na dvore keď som prišla pre malého ozaj na mňa zazerali bolo to celé čudné.
Ráno vodí syna do škôlky manžel a písal mi že ani upratovačka ho nepozdravila čo inokedy kričí cez celú chodbu aby sa pozdravila.
Sme dedina, sme síce prisťahovalci ale bývame tu už dlhšie...
Nevieme ako sa máme s manželom ďalej zachovať či to nechať tak a robiť sa akože nič, či ísť za tou učiteľkou alebo rovno za riaditeľkou a obhajovať niečo čo nie je pravda.
čo by ste urobili?
Ahoj, len ma v dobrom zaujíma ako ste to s tou škôlkou vyriešili?
Ja by som to nechala prejsť mlčaním a nerýpala sa do toho. AJ tak už ste a budete za socky a tak či tak to už vie celá dedina, čiže "zatlkávaním" akurát tak tento mýtus posilníš...
Ahojte tak včera keď som šla poobede pre malého bola tam iná pani učiteľka, Ráno viezol malého manžel do zbernej triedy a zasa pani upratovačka neodzdravila, manžel sa cíti hrozne, písal mi či nepôjdeme spolu za tou učiteľkou.... poobede sa dohodneme ako to spravíme ale rozhodne s nou chcem hovorit
Keď je to takto že ho ani nezdravia a zazeraju, tak by som si to s nimi rozhodne vydiskutovala, veď to je úplne nehorázne aby sa takéto veci rozširovali o slušnom chlapovi.. mňa by to teda veľmi hnevalo, ze by si o mojom mužovi čo by v živote ani psa neudrel mysleli že ma bije..
A nedostane obsac syn “vychovnu”? Ked nevedel napisat z coho si smutna ty, tak mozno to stiahol na seba a napisal z coho je smutny on.
Tiež si myslím, že je rozhovor na mieste. Ale dohodla by som stretnutie s oboma, s ucitelkou aj s riaditeľkou spolu. Spomenula aj, že personal po nás zrazu zazera, nekomunikuje.
Plus, na muzovom mieste by som asi aj konfrontovala tu upratovačku, to by som sa neudržala..
Inak, moja dcera ako malička rozprávala, že dedo ju bije a ukazovala rukami , že "tak, tak taaak.." akoby ju mlátil hlava nehlava. Môj otec (dobrák od kosti, ani ako dieťa som nikdy od neho po zadku nedostala) mal z toho obrovskú srandu a jej sa páčilo, ako sa dedo zábava a rehoce, tak opis stupňovala, ale mne teda nebolo všetko jedno..
U nás fyz.tresty nie sú, tak nechápem, kde na to tie deti chodia..
Ja by som to rozhodne s humorom nebrala.
Treba zobrať syna, muža a spolu ísť do škôlky si to vyjasniť. A muž nech sa spýta upratovačky, že čože ho zrazu nezdraví keď predtým kričala z diaľky.
My sme minule mali videohovor s mojimi rodičmi, kedy môj 4 ročný syn s úplne vážnou tvárou povedal svojim starým rodičom: mama ma dnes ZASE zbila. V živote som na neho nezdvihla ruku. Ani muž. Nevieme odkiaľ to má a najmä prečo.. vo všeobecnosti má také obdobie, že klame, žaluje, a keď sa ho spýtame, že prečo to robí, tak že vraj sranduje. Tak mu vysvetľujeme primerane veku, že prečo sa to nemá. Autorka, nerieš v sebe, to je proste dieťa. V škôlke by som to vysvetlila. Ináč, prikláňam sa k názoru, že to bola otrasná otázka od učiteľky. O to horšie, že to tam aj napísala, a pravdepodobne to rozniesli v skolke.
👍👍👍určite tam aj s manželom choďte. A upratovačky nech sa nabudúce manžel priamo spýta, prečo ho nepozdravila, bola by som zvedavá na jej reakciu...Držím Vám veľmi palce a nedajte sa, lebo ohováranie a krivda dokážu najviac ublížiť!!!
Hm, no u nas, ked som sa pytala dievcatka, ako ocko hovori maminke, tak som dostala odpoved "šibnutá".... Ale teda na spomienkovu karticku pre mamicku by som to veru nedala.... Zvlastne, ze to tam napisali🤷♀️.
Mozno by som to skor na ich mieste povedala vam osobne a vsetci by ste sa len zasmiali. Vy zhrozene a ucitelka zabavne.
No aj tak by som to na tvojom mieste neriesila. Deti kadeco povedia. Treba to brat s nadhladom...
Na to je taky dobry koment, ktory hovorime rodicom na rodicovskom: Neverte vsetkemu, co vam deti o nas povedia a my na oplatku zas nebudeme verit vsetkemu co povedia o vas.
Ja by som toto ako učiteľka ani nenapísala, aj keby to bola pravda. Príde mi to nevhodné
Tak v prvom rade, ta ucitelka asi padla na hlavu, ked bola schopna toto napisat ako serioznu odpoved... vlastne,v nultom rade, to je vobec co za debilnu otazku na vykres pre maminku k sviatku 🤣
Ja by som sa asi porozpravala s ucitelkou,ale skor takym usmevnym stylom, ze verim,ze to neberu vazne, lebo ze doma normalne fungujete.. a taktiez preco nemohla tuto vec formulovat inak alebo naco to napise na vykres, ktory ma byt darcekom z lasky 🤣 ci si naozaj mysli nieco take, alebo ci jej to dospelej osobe,na ucitelskom mieste prislo v pohode...
A v poslednom rade, mali vymysliet darcek, ktory je naozaj detskym dielkom... nie napisany pani ucitelkou
Inak,myslim si, ze tvoj syn to proste vzal ako hypoteticku otazku... ze kedy by si bola smutna.. no tak asi vtedy, keby ta tata bil 🤣 len to blbo vypalilo..
Ja by som vystihla príležitosť, keď budem s tou pani učiteľkou sama a povedala by som jej medzi štyrmi očami, čo ma zaskočilo aj ako som sa cítila. Viac by som to ale nerozoberala, pretože čím viac sa bude do toho špárať, tým to dopadne horšie. Každá aféra trvá 7 dní, a potom ľudia potrebujú ďalšiu aféru, o ktorej budú hovoriť. Bohužiaľ, takí sme ľudia. A treba si uvedomiť, že to čo povieme, nikdy nezostane tak, ako sme to povedali a treba si dávať pozor aj na svoje ústa. Táto pani učiteľka si to vôbec neuvedomuje, neuvedomuje si dopad svojich vlastných slov, keď to hovorí druhým.
Moj manzel doma nepije alkohol vobec, dovolim si tvrdit ze dcera 2.5 rocna ho nikdy nevidela pit alkohol. Isli sme do obchodu u nas na dedine, hned predavacky sa jej prihovarali co ide kupit a ona zahlasila na cely obchod ze tatinovi pivo 😂
Na tvojom mieste by som si to vykomunikovala minimalne s tou ucitelkou co to napisala. Ci ma zdravi nejaka upratovacka by mi bolo uplne jedno 🤷♀️ aj u nas na dedine pozdravim jeden krat druhy krat a ked neodzdravia nabuduce ignorujem.
@akvi tak neviem, co sposobila... A co chcu riesit s riaditelkou? A co urobi teraz s tym, ked si budu suskat? Deti tomu nerozumejú, tym je to jedno... A to, ze to vsetci vedia a ukazuju na nich prstom vobec nemusi byt pravda. Ked tak, tak skor sa porozpracat s ucitelkou.... Ano, nemala to napisat, to suhlasim... Ale co teraz s tym urobi riaditelka? Podla mna to netreba zbytocne rozmazavat. Ale tak to je moj nazor. Cim viac sa to bude riesit, tym to bude divnejsie a neprijemnejsie.
Myslim si, ze ucitelky to neriesia lebo deti toho natárajú. Raz som citala, ze neverte detom vsetko co hovoria doma lebo mi im neveríme vsetko co hovoria v skolke 🤣🤣🙈. Ale je to neprijemne. Moj maly v skole povedal novej ucitelke, ze ho bijem doma za dvojku z diktátu 🤣🤣🤣. Ucitelka to vytiahla na rodičku. Ucitelke som povedala, ze to nie je pravda a nemusi sa o neho bat, ze ja ho doma nebijem vobec. Pre mna to bolo vybavene .
Ja by som ju ohladom toho oslovila hned.Kedze uz nejaky den presiel,je to uz teraz divne ist riesit
Išla by som sa za riaditeľkou sťažovať
Tak pokiaľ viem, tie učiteľky v škôlke si toho vypočujú od tých detí.... To by bola sociálka podľa mňa denne v našich príbytkoch, čo aj mne malý doma porozpráva o svojich kamošoch a rodinných situáciach. A to je len zlomok. Ja by som sa na tom tak akurát dobre pobavila a riadne nahlas už rovno v šatni v škôlke. Ale tak to som ja, by som sa asi rehotala ako kôň, že ocino ma bije hahaha, no ten keby vedel čo si teraz pani učiteľky o ňom asi myslia 😂😂😂
pani upratovacka asi dostala od svojho muza po hube ked nevie odzdravit 🤣
Takéto sugestívne, navádzajúce otázky a ešte to zapíše a roznesie 🫣… a dá mamičke do skrinky ako darček ☝️. Chcela by som vysvetlenie riaditeľky.
Smer p.učitelky a vysvetliť im to, ale chapem tvoje pocity
Môj syn je autista, má 30rokov. Jedného dňa, daaavno pred jeho diagnostikovaním ma predvolala do školy riaditeľka. Začala takto: pri príležitosti dňa boja proti násiliu mali deti nakresliť ako si predstavujú násilie. Obrázok môjho syna bol celý nakreslený čiernou ceruzkou. Bolo tam zhruba toto: veľký čierny chlap s klobúkom, v ústach cigara, v jednej ruke samopal, druhá dlhánska ruka siahala medzi nohy drobnej žene. Krvi by sa mi nedodorezal. Jeho odpoveď bola, že nevedel, že má kresliť násilie, on si myslel, že má nakresliť znásilnenie...bol druhák. Hanba na celú dedinu
Aaaa, napadla ma druhá príhoda. Stavali sme dom, a bolo treba pálenku pre chlapov na brigády. Mladší syn, keď písali v škole po prazdninách, čo zaujímavé cez leto zažili, nespomenul si na nič iné, napísal iba jednu vetu- zberal som do kýbla slivky tatovi na slivovicu 😄
U nás na rodicku vždy povie riaditeľka: "Neverte deťom všetko, čo vám doma narozpravaju o škôlke. Ani my im neveríme všetko, čo nám rozprávajú o vás".
Bolo nevhodné, že to tam napísala ta ucitelka, ale robíte z toho strašnú kovbojku. Plus len sa domnievate, že vás niekto ohovára. Ale aj to vám môže byť jedno. Treba ísť za riaditeľkou a aj s učiteľkou to prebrať. Hotovo.
Autorka boli ste za tou učiteľkou?

Čudná otázka na MDD....toto sa nikdy nikde nepíše. Ja som vraj v škôlke raz povedala "Ocko bije mamku každý deň". Vraj na neho zazerali a cudovali sa, že nevizera na to. Na druhý deň som sa našťastie pomýlila a povedala: "Mamka bije ocka každý deň." Po druhej vete sa ucitelky zasmiali a povedali mamke aj s komentárom, že sa divilí v prvý deň. Treba to riešiť, lebo takto to len potvrdíte a najlepšie keď obaja pôjdete za učiteľkou.