icon

Ako získať asistenta do škôlky pre dieťa?

6. máj 2025

Poprosím o radu .dieťa by malo od septembra ísť do škôlky ale je oneskorené vo vývoji a je tam podozrenie na autizmus. Kým sa však dopracujeme k diagnóze konečnej bola na odporučenia špeciálna škôlka prípadne ak veľmi chceme normálna škôlka ale s asistentom.
Chceme ho dať do špeciálnej tam ideme aj na zápis ale je velka pravdepodobnosť že ho nezoberú pretože budú brať staršie deti a proste nebude miesto .
Je možné naraz sa hlásiť aj aj do škôlky pričom do oboch vlastne treba aj požiadať o asistenta ? Ide mi o to že či nebude problém ak napr ho zoberú do oboch v Tom prípade by som uprednostnila špeciálnu škôlku - tak že čo potom ten asistent čo bude pridelený do normálnej ? Nebude problém keď potom odmietneme nastúpiť do normálnej ak už tam bude pridelený asistent ?

sara07
6. máj 2025

uprimne bude zázrak ak vôbec bude mat asistenta
len nejak okolo 45% detí má reálne asistenta, zvyšok plava nejak systémom
kludne zapíš do oboch škôlok , toho čoho sa obávaš je dost nepravdepodobne

hopatko
6. máj 2025

Ak nemate uzatvorenu diagnozu, tak vam asistenta nedaju. Potom s diagnozou aj tak treba odporucanie od CPP na asistenta a ak sa nemylim, tak ziadosti o asistenta sa podavaju niekedy teraz v maji. Takze ak ide o nastup v septembri, nevidim ti ruzovo, nestihate terminy. Avsak, isla by som uz davno osobne do beznej skolky a vsetko konzultovala s riaditelom MS, ale podla mna je velmi neskoro.

kepassa
6. máj 2025

Presne ako pise hopatko. Nie je to velmi realne. Kolko ma rokov, tri? Aby ho vobec niekam takto vzali...

iqoska
6. máj 2025

O asistentovi môžeš iba snívať. A v špecke majú svoje asistentky učiteľa. Teda neviem o žiadnom dieťati v špecke že by ešte malo osobného asistenta. A to ani v ťažkých prípadoch diagnostikovaných a s kombinovaným postihnutím.

hopatko
6. máj 2025
@iqoska

O asistentovi môžeš iba snívať. A v špecke majú svoje asistentky učiteľa. Teda neviem o žiadnom dieťati v špecke že by ešte malo osobného asistenta. A to ani v ťažkých prípadoch diagnostikovaných a s kombinovaným postihnutím.

@iqoska bez uzatvorenej diagnozy dieta do specky nezoberu, ani ak ma oneskoreny vyvin, to nestaci.

iqoska
6. máj 2025
@hopatko

@iqoska bez uzatvorenej diagnozy dieta do specky nezoberu, ani ak ma oneskoreny vyvin, to nestaci.

@hopatko U nás berú aj neuzatvorené na diagnostický pobyt, ale verím ti že inde je to inak. Moje dieťa tiež nemalo uzavretú diagnózu.

kacena4
6. máj 2025

ak nemáte uzatvorenu diagnózu ťažko vám dajú asistenta, po ďalšie o asistenta na budúci školský rok sa žiada teraz do polovice mája, ak školka nepožiada teraz od septembra ho nedostane. teda peniaze na neho. žiadosť o asistenta môžete dať len do jedného zariadenia. v špeciálnej školke majú asistenta len ťažko postihnuté deti keďže je tam znížený počet detí v triede nie je dôvod tam mať asistenta takže by som si dala žiadosť o asistenta do normálnej škôlky.

jaskolka
6. máj 2025

Do špeciálnej škôlky asistenta nedajú osobitne len pre jedno dieťa. Švagriná je učiteľka v takm zariadení,mozu mať v triede maximálne 10 detí, čiže malý počet. Je tam síce asistentka,ale tá je pre všetkých. Osobitne asistent (pre jediné dieťa)ani neviem či vôbec je v špeciálnej škôlke. Čiže buď normálna s asistenciou,keď ešte vôbec vybavíte to tetaz,alebo špeciálna bez asistencie.No keď nie je ešte stanovená diagnóza,tak špeciálna škôlka tiež nevezme dieťa

sanssa
6. máj 2025

Ja nerozumiem preco by mala len snivat o asistentovi? U kamosky v skolke maju jedno dievcatko, ktore ma asistentku a je v podstate asi "len" ADHD.. Ale akoze ked uz je tam nejake podozrenie, tak by som riesila rovno tu specialnu skolku.

hopatko
6. máj 2025
@sanssa

Ja nerozumiem preco by mala len snivat o asistentovi? U kamosky v skolke maju jedno dievcatko, ktore ma asistentku a je v podstate asi "len" ADHD.. Ale akoze ked uz je tam nejake podozrenie, tak by som riesila rovno tu specialnu skolku.

@sanssa citaj vyssie preco moze len snivat. Nema diagnozu, nestiha terminy, nema odporucanie z CPP na asistenta a este o tom ani ta skolka nevie (ani autorka).... a tvoje tvrdenie, ze kamoska ma mozno "len" ADHD je na urovni plochej zeme, kedze ani ty ani ja nevidime jej zdravotnu dokumentaciu. Dali sme autorke rady a fakty z realneho zivota, a nie ze jedna babka povedala alebo ze nejaka kamoska ma....

sara07
6. máj 2025
@sanssa

@sanssa pretože to dieta malo štastie len
moje dieta ma papiere od škôlky, dg, cppš snád len z pekla nemá papier a pečiatku a nikdy v živote nemal asistenta, nebolo nikdy prachov a nemá ho ani teraz
45% detí má asistenta, zvyšok plava systémom
ten asisten tam je určity postup nan ako ho má žiadat škôlka, na základe čoho , atd ..
nefunguje to tak chcem tak sa luskne a má , nie na sk

bosorkabb
6. máj 2025
@sara07

@sanssa pretože to dieta malo štastie len
moje dieta ma papiere od škôlky, dg, cppš snád len z pekla nemá papier a pečiatku a nikdy v živote nemal asistenta, nebolo nikdy prachov a nemá ho ani teraz
45% detí má asistenta, zvyšok plava systémom
ten asisten tam je určity postup nan ako ho má žiadat škôlka, na základe čoho , atd ..
nefunguje to tak chcem tak sa luskne a má , nie na sk

Je veľmi malá pravdepodobnosť že dieťa asistenta dostane. V špecke nemá každé dieťa svojho asistenta a v bežnej MŠ je to nepravdepodobné.
Za ďalšie. O asistenta od septembra treba žiadať do mája a treba k tomu vyjadrenie CPP, vyjadrenie MŠ a hlavne diagnózu.
A ako píše
@sara07 málo detí má vlastného asistenta. A na všetko sú presné postupy.
Mám autistu a mohla by som písať a písať.

sara07
6. máj 2025
@bosorkabb

Je veľmi malá pravdepodobnosť že dieťa asistenta dostane. V špecke nemá každé dieťa svojho asistenta a v bežnej MŠ je to nepravdepodobné.
Za ďalšie. O asistenta od septembra treba žiadať do mája a treba k tomu vyjadrenie CPP, vyjadrenie MŠ a hlavne diagnózu.
A ako píše
@sara07 málo detí má vlastného asistenta. A na všetko sú presné postupy.
Mám autistu a mohla by som písať a písať.

@bosorkabb vd prave a potom ta tu "zabije " sansa prispevkom

bosorkabb
6. máj 2025
@sara07

@bosorkabb vd prave a potom ta tu "zabije " sansa prispevkom

@sara07 to píšu osoby ktoré to nezažili na vlastnej koži. Takých mám najradšej.

michaelamaryam
14. máj 2025

Musíte mať vyšetrenie od CPP , klinický logoped ,klinický psychológ neurolog ,,, ja si tým teraz prechádzam a to je moje dieťa v normálnej škôlke ake musí ísť do špeciálnej školky . Keď chcete asistenta do školy vo škôlke musia mať školského psychológa ten vám pomôže . ... Viem o čom hovorím . Alebo sa obráťte na riaditeľku ona vám pomôže zabezpečiť.

sara07
14. máj 2025
@michaelamaryam

Musíte mať vyšetrenie od CPP , klinický logoped ,klinický psychológ neurolog ,,, ja si tým teraz prechádzam a to je moje dieťa v normálnej škôlke ake musí ísť do špeciálnej školky . Keď chcete asistenta do školy vo škôlke musia mať školského psychológa ten vám pomôže . ... Viem o čom hovorím . Alebo sa obráťte na riaditeľku ona vám pomôže zabezpečiť.

@michaelamaryam škola by mala mať školského psychologa, len realita je táka že ho má malokto a škôlka nemusí mať psychologa
a aj ked bude mať neviem koho tak vôbec nemusi dieta mat prideleneho asistenta
asistent nie je podmienovany len psychologom

michaelamaryam
14. máj 2025
@sara07

@michaelamaryam škola by mala mať školského psychologa, len realita je táka že ho má malokto a škôlka nemusí mať psychologa
a aj ked bude mať neviem koho tak vôbec nemusi dieta mat prideleneho asistenta
asistent nie je podmienovany len psychologom

@sara07 ja viem čo píšem . Moje dieťa má 100%nks a dneska sa potvrdil autizmus aj iné diagnozy. Volala som do špeciálnych škôlok kde musím svoje dieťa preložiť a ty mi dali podmienky prijatia . Dostala som odporučenie na vyšetrenia od svojej detskej doktorky . Školská psychologička si ma volala a aj mali na nástenke go škôlke že majú psychologa skoksheho. Byť klientom CPP a komunikovať s riaditeľkou . Keď školský psychológ nieje nárok na požiadať riaditeľka škôlky pomocou CPP ... Ja si tymto teraz prechádzam a píšem taký postup aký ho už absolvujem momentálne . Asi tak .

sara07
14. máj 2025
@michaelamaryam

@sara07 ja viem čo píšem . Moje dieťa má 100%nks a dneska sa potvrdil autizmus aj iné diagnozy. Volala som do špeciálnych škôlok kde musím svoje dieťa preložiť a ty mi dali podmienky prijatia . Dostala som odporučenie na vyšetrenia od svojej detskej doktorky . Školská psychologička si ma volala a aj mali na nástenke go škôlke že majú psychologa skoksheho. Byť klientom CPP a komunikovať s riaditeľkou . Keď školský psychológ nieje nárok na požiadať riaditeľka škôlky pomocou CPP ... Ja si tymto teraz prechádzam a píšem taký postup aký ho už absolvujem momentálne . Asi tak .

@michaelamaryam ale to je špecialna škôlka nie normálna škôlka
špecialna škôlka tam tie postupy su uplne iné ako v klasickej škôlke ,aj iné zloženie persolnalu v triede atd ..
ja som písala o klasike

wenka25
14. máj 2025

O asistenta pedagóga žiadajú školy a škôlky do 23.5. a na to je potrebné mať dg z CPP,neurológa alebo klinika a v správe od odborníka uvedene odporúčania na asistenta.

michaelamaryam
15. máj 2025
@sara07

@michaelamaryam ale to je špecialna škôlka nie normálna škôlka
špecialna škôlka tam tie postupy su uplne iné ako v klasickej škôlke ,aj iné zloženie persolnalu v triede atd ..
ja som písala o klasike

@sara07 aj o klasickej škôlke som tiež písala nakolko chcela riaditeľka žiadať asistenta pre moje diéta. Aj tam je takýto postup . Nie všetky vyšetrenia ale tam je CPP A pscyholog musí byť tiež .

sara07
15. máj 2025
@michaelamaryam

@sara07 aj o klasickej škôlke som tiež písala nakolko chcela riaditeľka žiadať asistenta pre moje diéta. Aj tam je takýto postup . Nie všetky vyšetrenia ale tam je CPP A pscyholog musí byť tiež .

@michaelamaryam berieš to moc dramaticky
v normálnej škôlke ta pošlu do cppš kde prejdeš cez psychologičku, špec, pedagogičku pripadne logo , niekde chcu aj neurologicke vyšetrenie, dostaneš správu a na základe tej riaditelka žiada asistenta
normálna škôlka nemava psychloga môžu mat nejakého spolupracujuceho , niektore tak maju napr logopeda
a v normálnej škôlke ti tieto papiere asistenta nezaručia , ani v škole to je realita ... nie su prachy alebo ludia ...

michaelamaryam
15. máj 2025
@sara07

@michaelamaryam berieš to moc dramaticky
v normálnej škôlke ta pošlu do cppš kde prejdeš cez psychologičku, špec, pedagogičku pripadne logo , niekde chcu aj neurologicke vyšetrenie, dostaneš správu a na základe tej riaditelka žiada asistenta
normálna škôlka nemava psychloga môžu mat nejakého spolupracujuceho , niektore tak maju napr logopeda
a v normálnej škôlke ti tieto papiere asistenta nezaručia , ani v škole to je realita ... nie su prachy alebo ludia ...

@sara07 neberiem . Prechádzam tým a píšem len pravdu a viem aké vyšetrenia mi boli odporučené a čo nie . . A nechápem prečo mi tykate.
Neznášam ľudí ktorý sa nikdy nevideli a hneď si týkajú .

sara07
15. máj 2025
@michaelamaryam

@sara07 neberiem . Prechádzam tým a píšem len pravdu a viem aké vyšetrenia mi boli odporučené a čo nie . . A nechápem prečo mi tykate.
Neznášam ľudí ktorý sa nikdy nevideli a hneď si týkajú .

@michaelamaryam si na forum, kde si všetci tykame , neviem či si si to všimla

nie si jediná ktorá toto vybavovala a riešila .... ja ti len vysvetlujem rozdiel nič viac a nič menej

nemusiš byt hned pasivne agresívna , ked ti nepíšem čo sa ti nehodí, a ked teda vyžaduješ vykanie, nie je problém ale skús to napísať normálne, bez negativneho podtextu , ludskejšie