Ako získať asistenta do škôlky pre dieťa?
Poprosím o radu .dieťa by malo od septembra ísť do škôlky ale je oneskorené vo vývoji a je tam podozrenie na autizmus. Kým sa však dopracujeme k diagnóze konečnej bola na odporučenia špeciálna škôlka prípadne ak veľmi chceme normálna škôlka ale s asistentom.
Chceme ho dať do špeciálnej tam ideme aj na zápis ale je velka pravdepodobnosť že ho nezoberú pretože budú brať staršie deti a proste nebude miesto .
Je možné naraz sa hlásiť aj aj do škôlky pričom do oboch vlastne treba aj požiadať o asistenta ? Ide mi o to že či nebude problém ak napr ho zoberú do oboch v Tom prípade by som uprednostnila špeciálnu škôlku - tak že čo potom ten asistent čo bude pridelený do normálnej ? Nebude problém keď potom odmietneme nastúpiť do normálnej ak už tam bude pridelený asistent ?
Ak nemate uzatvorenu diagnozu, tak vam asistenta nedaju. Potom s diagnozou aj tak treba odporucanie od CPP na asistenta a ak sa nemylim, tak ziadosti o asistenta sa podavaju niekedy teraz v maji. Takze ak ide o nastup v septembri, nevidim ti ruzovo, nestihate terminy. Avsak, isla by som uz davno osobne do beznej skolky a vsetko konzultovala s riaditelom MS, ale podla mna je velmi neskoro.
Presne ako pise hopatko. Nie je to velmi realne. Kolko ma rokov, tri? Aby ho vobec niekam takto vzali...
O asistentovi môžeš iba snívať. A v špecke majú svoje asistentky učiteľa. Teda neviem o žiadnom dieťati v špecke že by ešte malo osobného asistenta. A to ani v ťažkých prípadoch diagnostikovaných a s kombinovaným postihnutím.
O asistentovi môžeš iba snívať. A v špecke majú svoje asistentky učiteľa. Teda neviem o žiadnom dieťati v špecke že by ešte malo osobného asistenta. A to ani v ťažkých prípadoch diagnostikovaných a s kombinovaným postihnutím.
@iqoska bez uzatvorenej diagnozy dieta do specky nezoberu, ani ak ma oneskoreny vyvin, to nestaci.
ak nemáte uzatvorenu diagnózu ťažko vám dajú asistenta, po ďalšie o asistenta na budúci školský rok sa žiada teraz do polovice mája, ak školka nepožiada teraz od septembra ho nedostane. teda peniaze na neho. žiadosť o asistenta môžete dať len do jedného zariadenia. v špeciálnej školke majú asistenta len ťažko postihnuté deti keďže je tam znížený počet detí v triede nie je dôvod tam mať asistenta takže by som si dala žiadosť o asistenta do normálnej škôlky.
Do špeciálnej škôlky asistenta nedajú osobitne len pre jedno dieťa. Švagriná je učiteľka v takm zariadení,mozu mať v triede maximálne 10 detí, čiže malý počet. Je tam síce asistentka,ale tá je pre všetkých. Osobitne asistent (pre jediné dieťa)ani neviem či vôbec je v špeciálnej škôlke. Čiže buď normálna s asistenciou,keď ešte vôbec vybavíte to tetaz,alebo špeciálna bez asistencie.No keď nie je ešte stanovená diagnóza,tak špeciálna škôlka tiež nevezme dieťa
Ja nerozumiem preco by mala len snivat o asistentovi? U kamosky v skolke maju jedno dievcatko, ktore ma asistentku a je v podstate asi "len" ADHD.. Ale akoze ked uz je tam nejake podozrenie, tak by som riesila rovno tu specialnu skolku.
Ja nerozumiem preco by mala len snivat o asistentovi? U kamosky v skolke maju jedno dievcatko, ktore ma asistentku a je v podstate asi "len" ADHD.. Ale akoze ked uz je tam nejake podozrenie, tak by som riesila rovno tu specialnu skolku.
@sanssa citaj vyssie preco moze len snivat. Nema diagnozu, nestiha terminy, nema odporucanie z CPP na asistenta a este o tom ani ta skolka nevie (ani autorka).... a tvoje tvrdenie, ze kamoska ma mozno "len" ADHD je na urovni plochej zeme, kedze ani ty ani ja nevidime jej zdravotnu dokumentaciu. Dali sme autorke rady a fakty z realneho zivota, a nie ze jedna babka povedala alebo ze nejaka kamoska ma....
@sanssa pretože to dieta malo štastie len
moje dieta ma papiere od škôlky, dg, cppš snád len z pekla nemá papier a pečiatku a nikdy v živote nemal asistenta, nebolo nikdy prachov a nemá ho ani teraz
45% detí má asistenta, zvyšok plava systémom
ten asisten tam je určity postup nan ako ho má žiadat škôlka, na základe čoho , atd ..
nefunguje to tak chcem tak sa luskne a má , nie na sk
@sanssa pretože to dieta malo štastie len
moje dieta ma papiere od škôlky, dg, cppš snád len z pekla nemá papier a pečiatku a nikdy v živote nemal asistenta, nebolo nikdy prachov a nemá ho ani teraz
45% detí má asistenta, zvyšok plava systémom
ten asisten tam je určity postup nan ako ho má žiadat škôlka, na základe čoho , atd ..
nefunguje to tak chcem tak sa luskne a má , nie na sk
Je veľmi malá pravdepodobnosť že dieťa asistenta dostane. V špecke nemá každé dieťa svojho asistenta a v bežnej MŠ je to nepravdepodobné.
Za ďalšie. O asistenta od septembra treba žiadať do mája a treba k tomu vyjadrenie CPP, vyjadrenie MŠ a hlavne diagnózu.
A ako píše
@sara07 málo detí má vlastného asistenta. A na všetko sú presné postupy.
Mám autistu a mohla by som písať a písať.
Je veľmi malá pravdepodobnosť že dieťa asistenta dostane. V špecke nemá každé dieťa svojho asistenta a v bežnej MŠ je to nepravdepodobné.
Za ďalšie. O asistenta od septembra treba žiadať do mája a treba k tomu vyjadrenie CPP, vyjadrenie MŠ a hlavne diagnózu.
A ako píše
@sara07 málo detí má vlastného asistenta. A na všetko sú presné postupy.
Mám autistu a mohla by som písať a písať.
@bosorkabb vd prave a potom ta tu "zabije " sansa prispevkom
Musíte mať vyšetrenie od CPP , klinický logoped ,klinický psychológ neurolog ,,, ja si tým teraz prechádzam a to je moje dieťa v normálnej škôlke ake musí ísť do špeciálnej školky . Keď chcete asistenta do školy vo škôlke musia mať školského psychológa ten vám pomôže . ... Viem o čom hovorím . Alebo sa obráťte na riaditeľku ona vám pomôže zabezpečiť.
Musíte mať vyšetrenie od CPP , klinický logoped ,klinický psychológ neurolog ,,, ja si tým teraz prechádzam a to je moje dieťa v normálnej škôlke ake musí ísť do špeciálnej školky . Keď chcete asistenta do školy vo škôlke musia mať školského psychológa ten vám pomôže . ... Viem o čom hovorím . Alebo sa obráťte na riaditeľku ona vám pomôže zabezpečiť.
@michaelamaryam škola by mala mať školského psychologa, len realita je táka že ho má malokto a škôlka nemusí mať psychologa
a aj ked bude mať neviem koho tak vôbec nemusi dieta mat prideleneho asistenta
asistent nie je podmienovany len psychologom
@michaelamaryam škola by mala mať školského psychologa, len realita je táka že ho má malokto a škôlka nemusí mať psychologa
a aj ked bude mať neviem koho tak vôbec nemusi dieta mat prideleneho asistenta
asistent nie je podmienovany len psychologom
@sara07 ja viem čo píšem . Moje dieťa má 100%nks a dneska sa potvrdil autizmus aj iné diagnozy. Volala som do špeciálnych škôlok kde musím svoje dieťa preložiť a ty mi dali podmienky prijatia . Dostala som odporučenie na vyšetrenia od svojej detskej doktorky . Školská psychologička si ma volala a aj mali na nástenke go škôlke že majú psychologa skoksheho. Byť klientom CPP a komunikovať s riaditeľkou . Keď školský psychológ nieje nárok na požiadať riaditeľka škôlky pomocou CPP ... Ja si tymto teraz prechádzam a píšem taký postup aký ho už absolvujem momentálne . Asi tak .
@sara07 ja viem čo píšem . Moje dieťa má 100%nks a dneska sa potvrdil autizmus aj iné diagnozy. Volala som do špeciálnych škôlok kde musím svoje dieťa preložiť a ty mi dali podmienky prijatia . Dostala som odporučenie na vyšetrenia od svojej detskej doktorky . Školská psychologička si ma volala a aj mali na nástenke go škôlke že majú psychologa skoksheho. Byť klientom CPP a komunikovať s riaditeľkou . Keď školský psychológ nieje nárok na požiadať riaditeľka škôlky pomocou CPP ... Ja si tymto teraz prechádzam a píšem taký postup aký ho už absolvujem momentálne . Asi tak .
@michaelamaryam ale to je špecialna škôlka nie normálna škôlka
špecialna škôlka tam tie postupy su uplne iné ako v klasickej škôlke ,aj iné zloženie persolnalu v triede atd ..
ja som písala o klasike
O asistenta pedagóga žiadajú školy a škôlky do 23.5. a na to je potrebné mať dg z CPP,neurológa alebo klinika a v správe od odborníka uvedene odporúčania na asistenta.
@michaelamaryam ale to je špecialna škôlka nie normálna škôlka
špecialna škôlka tam tie postupy su uplne iné ako v klasickej škôlke ,aj iné zloženie persolnalu v triede atd ..
ja som písala o klasike
@sara07 aj o klasickej škôlke som tiež písala nakolko chcela riaditeľka žiadať asistenta pre moje diéta. Aj tam je takýto postup . Nie všetky vyšetrenia ale tam je CPP A pscyholog musí byť tiež .
@sara07 aj o klasickej škôlke som tiež písala nakolko chcela riaditeľka žiadať asistenta pre moje diéta. Aj tam je takýto postup . Nie všetky vyšetrenia ale tam je CPP A pscyholog musí byť tiež .
@michaelamaryam berieš to moc dramaticky
v normálnej škôlke ta pošlu do cppš kde prejdeš cez psychologičku, špec, pedagogičku pripadne logo , niekde chcu aj neurologicke vyšetrenie, dostaneš správu a na základe tej riaditelka žiada asistenta
normálna škôlka nemava psychloga môžu mat nejakého spolupracujuceho , niektore tak maju napr logopeda
a v normálnej škôlke ti tieto papiere asistenta nezaručia , ani v škole to je realita ... nie su prachy alebo ludia ...
@michaelamaryam berieš to moc dramaticky
v normálnej škôlke ta pošlu do cppš kde prejdeš cez psychologičku, špec, pedagogičku pripadne logo , niekde chcu aj neurologicke vyšetrenie, dostaneš správu a na základe tej riaditelka žiada asistenta
normálna škôlka nemava psychloga môžu mat nejakého spolupracujuceho , niektore tak maju napr logopeda
a v normálnej škôlke ti tieto papiere asistenta nezaručia , ani v škole to je realita ... nie su prachy alebo ludia ...
@sara07 neberiem . Prechádzam tým a píšem len pravdu a viem aké vyšetrenia mi boli odporučené a čo nie . . A nechápem prečo mi tykate.
Neznášam ľudí ktorý sa nikdy nevideli a hneď si týkajú .
@sara07 neberiem . Prechádzam tým a píšem len pravdu a viem aké vyšetrenia mi boli odporučené a čo nie . . A nechápem prečo mi tykate.
Neznášam ľudí ktorý sa nikdy nevideli a hneď si týkajú .
@michaelamaryam si na forum, kde si všetci tykame , neviem či si si to všimla
nie si jediná ktorá toto vybavovala a riešila .... ja ti len vysvetlujem rozdiel nič viac a nič menej
nemusiš byt hned pasivne agresívna , ked ti nepíšem čo sa ti nehodí, a ked teda vyžaduješ vykanie, nie je problém ale skús to napísať normálne, bez negativneho podtextu , ludskejšie

uprimne bude zázrak ak vôbec bude mat asistenta
len nejak okolo 45% detí má reálne asistenta, zvyšok plava nejak systémom
kludne zapíš do oboch škôlok , toho čoho sa obávaš je dost nepravdepodobne