icon

Aký dojem máte z mladých učiteliek v škôlkach?

20. nov 2024

Mamicky, ake mate dojmy s dnesnych mladych uciteliek v skolke? Ja musim byt kriticka, pride mi ze tu profesiu si vyberaju dievcata ktorym sa nic nechce robit. Pamatam si svoju ucitelku, tiez bola mlada vtedy, vedela milion basniciek a pesniciek, krasne kreslila a bola velmi kreativna.
Mam pocit ze dnes uz to tak nie je, ucitelky si pripravia nieco co si vygooglia, nakreslit zvladnu dom a zaspievat pec nam spadla. Zaroven nedokazu citlivo komunikovat s detmi ktore nastup do skolky neznasaju bez problemu, napr placu rano pripadne sa zacnu pocikavat. Ako to vnimate vy vo svojich skolkach? Je to pre vas dolezite?

autor
20. nov 2024

@aurora33 https://ahojmama.pravda.sk/clanky/ucit-sa-basni...

Len pre info. A to ze ja ovladam basnicky a pesnicky mi napr pomohlo ked mi dieta revalo v autosedacke a nechcela som mu strcit mobil do ruky, ked som uspavala, ked som potrebovala zaujat pri prebalovani alebo kupani….

basska_b
20. nov 2024

No my sme mali jednu mladucku, ma tak 30 a ta bola totalne uzasna, aktivna, laskava..., takisto moja kamoska z Litvy, 31rocna, krasne sa detickam venuje...
ale to je asi este generacia Y. Generacia Z podla mna robit nechce 😂

aurora33
20. nov 2024

Takze ani nevieš odpovedať bez toho, aby si nemusela posielať články. Troska irónia. Zaujímavé, že moje deti nepotrebujú mobil v keď cestujú autom, ale ani im nemusím recitovať. To mi ako vysvetlíš?

petronelag
20. nov 2024

Ale veď oni v škôlke idú podľa odborne spracovaného plánu s ohľadom na súčasnú dobu a sú tam aj básničky a piesne. Ani ja by som nebola rada, keby dieťa malo takúto mamu, ktorá všetko kritizuje a vie najlepšie. Dá sa to, čo dieťa nepočuje v škôlke doplniť aj doma, ak má dieťa o to záujem.

aurora33
20. nov 2024

Takže očividne ta básnicky a 4 kapitoly činčina nenaučili rozmýšľať svojou hlavou a tvoriť vlastne vety a jednoducho sa obhájiť.

autor
20. nov 2024

@aurora33 vysvetlim ti to tak ze niektore deti v aute vracaju ine nie, niektore nie, niektore spia, ine nie….Tvoja otazka je uplne debilna.
A poslala som ti odkazy aby si nemala komentare ze su to len moje nazory ale ty si si aj tak nasla dovod zhodit ma.

petronelag
20. nov 2024

Deti sa tam učia dosť básničiek a potom si aj robia napr. oslavu Vianoce alebo o zime, o Jari, o veľkej noci o zvieratkách, syn vedel veľa básničiek, ktoré sa naučil tam.

aurora33
20. nov 2024

Podla mňa sa zhadzuješ sama. Plus ten tvoj slovník. Aj slovo ,,debilná” máš z nejakej básničky?

mimikarol
20. nov 2024

Ani jej deti nechodia do škôlky ale vie aké sú tam učiteľky a že sú "telce" lebo nevedia 40 pesničiek a čin čin...
Mám dosť na dnes..... 🤦🏼‍♀️

veronicka1901
20. nov 2024

V škôlke mám už len najmladšiu dcéru, ale pani učiteľky má skvelé. Pre mňa sú u učiteliek dôležité úplne iné hodnoty ako to, či vie spievať, či kresliť.

autor
20. nov 2024

@aurora33 nie, to je v slovniku pri tvojom nicku. Miesto aby si reagovala na to co je obsahom clanku zautocis na mna lebo som ti poslala nieco cim viem podlozit potrebu ucit deti basne. Nebudem uz na teba reagovat. Aj tak si presla do osobnych utokov miesto toho sby si sa drzala temy. Ale to sa stava ludom ked im dochadzaju argumenty.

petronelag
20. nov 2024

@petronelag Dokonca s nimi cvičili aj básničku alebo sa to dalo aj spievať na lepšiu výslovnosť "r" - syn si to niekedy spieval, "Na cestičke roháč, rohami si krúti" atď.

aurora33
20. nov 2024

Mňa zaujímali tvoje osobne skúsenosti a nie stiahnuté články z internetu. Ty sa nevieš sama obhájiť, tak začínaš útočiť. Vlastne celá ta tvoja téma je o zhadzovani učiteliek, pričom tvoje deti ani nechodia do škôlky. Seba tu zvelebujes aká si super, lebo vieš 40 básničiek a keď ti tu napíšeme a zdovodnime že to absolútne nie je dôležité, tak prejdes do útoku. No krása. Veľa stastia v ďalšom živote, pretože ty si absolútne nepochopila čo je dôležité.

autor
20. nov 2024

@aurora33 takze k obsahu clanku sa nevyjadris ano?

lonely66
Odpoveď bola odstránená
aurora33
20. nov 2024

Ty si sa vyjadrila svojimi slovami keď som ti dala JEDNODUCHÚ otázku?

basullinka
20. nov 2024

@lonely66 presne tak. Ja sama učím na 2. stupni a často si poviem, že tie baby obdivujem a teda toto by som asi nedala 😅

autor
20. nov 2024

@aurora33 ak to nie su moje slova nie je to pravda? Minochodom vyjadrila som sa ti ako mi basnicky v zivote pomohli.

aurora33
20. nov 2024

Nič si sa nevyjadrila. A ešte aj klameš. Krása.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
autor
20. nov 2024

@aurora33 uff ty si strasne toxicka osoba. Esteze ty si sa vyjadrila

matkahelka
20. nov 2024

@aurora33 sorry, tebe o co ide? mala si blby den a potrebujes sa vyventilovat? ved autorka pod prvym linkom na clanok vypisala situacie, pri kt. pesnicky a basnicky pouzivala. uplne nemiestne utocis len preto, ze pre niekoho su slovenske basne a piesne dolezite. trochu zvolni.

kiki68
20. nov 2024

@matkahelka ale toto je prave to, co robi z ucitela v MS ucitela, rodic nepozna obsiahnute aspekty vyuky do takeho detailu, cize je prirodzene, ze povazuje jednu zlozku za velmi dolezitu. Kazdy nieco ine. Tu su to pesnicky a basnicky. Ale nie je to gro pri vyucovani v skolke, to je ovela komplexnejsie. Vela ludi mi chodilo s napadmi “ jej toto som nasla “, boli super pre skupinu 3 deti, ale nie 24 deti. Toto sme sa snazili vzdy vysvetlit, ze to je zlozitejsie ako sa na pohlad zda. Keby sa to ludia hrabu robit, tak mame v Rakusku personalu ako maku. Opak je pravdou.

matkahelka
20. nov 2024

@kiki68 niekde spochybnujem, co pises? nie. pytala som sa vyssie, ci je nutny takyto agresivny hejt len preto, ze pre niekoho su slovenske basne a piesne, kvazi nase dedicstvo, take dolezite. a podstatne dolezitejsie, co uplne chapem, ako par anglickych slovicok, ktore sa dieta nauci za mesiac v 1roc. ZS. mimochodom, neviem sice, ako to je v AT, ale na SR urcite ucitelky nemaju presne do bodky dane, co s detmi maju robit, co vyrabat, ake aktivity vytvarat, aspon s tymi mladsimi 3-4r. mam kamosky, kt. maju deti na inych skolkach, roznych a tie aktivity su rozne. su skolky, pre mna uplne nepripustne, kde deti pocas dna pozeraju rozpravky, su skolky, rovnako pre mna nepripustne, kde je iba jeden den v tyzdni tvorivy. a teda, na SR nie je nedostatok uciteliek v MS.

aurora33
20. nov 2024

@matkahelka nemala som blby deň, ani nemám, len sa normalne pýtam autorky jednoduchú vec a nevie odpovedať. Odkedy počet naučených básní priamo zodpovedá kvalite človeka/ učiteľa? Lebo očividne tu autorka nakladá na dve ucitelky, ktoré ani neučia jej deti, ale ona jednoducho vie, že oni nenaučia deti básne. Akože wtf? Neviem kto tu je toxický….

kiki68
20. nov 2024

@matkahelka ucila som na Sk a bolo to do bodky dane, presne komplet rozpisane aktivity, mladym ucitelkam sa to viac kontroluje. Odovzdavas mesacny a tyzdenny plan. Tam vypisujes aj strany prac listov ( predskolaci) a detailne ake tvary a co sa bude precvicovat. Nie vsade mozno na tom baziruju,ale bez planu je to co za vzdelavanie? Ze idem nieco robit s detmi? A nikto nevie co? Kolegyna to mala horsie, v inej skolke mali tyzdenne pohovory a preberany plan. Za vsetko, co nebolo podla riaditelky mali zdrba. Dalsia musela mat komplet opisy priprav ako na skole.

kiki68
20. nov 2024

@matkahelka inak my sme to mali tie basnicky a co s tym aj skrz vhodnost obsahu. Aby sme tam deti neucili nejake sprostosti. Lebo neni nic horsie ako rodic, co pride a stazuje sa, co to dieta vie

zuzana76
20. nov 2024

autorka, noze nam prezrad, kde budes pracovat po skonceni materskej a rodicovskej dovolenky, prideme sa pozriet a budeme kritizovat a mozno sa vymenime, ty pojdes do tej skolky a my ostatne mozno na tvoje miesto (ak si teda vobec niekde pracovala)

matkahelka
20. nov 2024

@kiki68 nepisem o predskolakoch, pisem o malych detoch. neviem,kedy si v MS na SR ucila ty, teraz urcite nic do bodky dane nie je. ak by bolo, neboli by take markantne rozdiely v aktivitach. ako je mozne, ze v niektorej skolke deti 3x tyzdenne presedia hodinu pred rozpravkami a v inej ako je rok dlhy sa projektor s rozpravkami ani nezapne? ako je mozne, ze moje dieta malo od septembra uz milion aktivit a akcii zo skolky a v inej skolke nemali absolutne nic? ako je mozne, ze moje dieta kazdy jeden den v skolke nieco tvori/vyraba a inej skolke sa tvori raz tyzdenne? je uplne ok, ze ucitelky odovzdavaju plany s aktivitami, tie aktivity si vsak zjavne tvoria a prisposobuju ako vyhovuje im.