icon

Čo nosia vaše deti do škôlky, školy, keď majú sviatok?

zvedavamt
10. okt 2011

ja moc za sladkosti nie som,tak som len narýchlo malej vymyslela nesladký darček na meniny pre spolužiakov. Dali sme smajlíkové balóniky s napísaným menom ALI od zadu a šnúrky do vrecúška, ona im ich rozdala, len im ich nedovolila pani učitelka nafúknuť v triede. Ale že to malo úspech. Poprosím nové rady a nápady, kedže nás čakajú narodky za chvílu. Dakujem

Strana
z2
adulik23
12. okt 2011

@zvedavamt u nas Misko trval na tom, ze donesie kamaratom tie malicke kinder cokoladky, a k tomu som kupila 100% jablkovy dzus a kukuricne chrumky. 🙂 (velke balenia, aby sa uslo kazdemu). po olovrante im ucitelky urobili party, a malo to velky uspech. 🙂

ucitelky dostali male balenie rafaela 🙂

tomika
12. okt 2011

My sme brali ten Brumik macko-keksik či čo to je.V maďarsku je to ovela lacnejšie,nakupili sme ich tam 😀 .

tosomja
12. okt 2011

kazdy, koho poznam, dava detom do skolky, ci skoly nejaku sladkost...presne, ako tu pisala jedna mamicka, neznamena to, ze ju musi zjest hned, alebo ich musi dostavat kazdy den...Ak doma deti vedieme k tomu, aby si sladkosti nahradili cerstvou zeleninou a ovocim, v skolke ich k tomu vedu aj ucitelky, urcite viac ocenia nejaku tu sladkost. Hoci rucne vyrobene darceky su krasne, deti to, zial, nevedia takto pochopit. 😀

linddi
17. okt 2011

Moja má práve dnes 4 roky a doniesla do škôlky také tie balené mini roládky a na každú sme nalepili na malé zvieratkové kartičky meno spolužiačky-ka. Učiteľkám som dala bonbošku.

elise
19. okt 2011

my sme dali deťom male pečiatky s meniacim sa obrázkom a malý ich sám ukladal do ozdobných taštičiek s mackovým motývom. učiteľkám sme dali medovníkove srdiečka🙂

xlucia
14. sep 2012

u nas je to obvykle fidorka 😉

zlatovlaska123
14. sep 2012

Ja neviem mamičky,prečo robíte takú vedu z tých sladkostí.Veď to normálne patrí k životu, v normálnej miere to ešte nikomu neublížilo. Jedli sme ich my, jedli ich naše mamy, jedli ich všetci.Ako dať dieťaťu na sviatok do škôlky za misu ovocia je síce zdravé, ale koho to poteší? Možno tak pani učiteľku.Veď vy keď robíte doma oslavu pre rodinu, tak im tiež nepredložíte na stôl misu ovocia, ale upečiete poriadny koláč, či nie? Veď oslava je aj o tom - trochu si zamaškrtiť, no nie?

karamel
14. sep 2012

my nosime kinder cokoladky alebo milky milkinis

anjelicek26
14. sep 2012

U nas v skole a skole sladkosti tiez nosit nesmu... uz kvoli tomu, ze je vela deti alergickych... malej robievam muffiny, ucitelky im ich ale daju az po skole, ked im to odsuhlasi rodic.. Saska ma zvyseny cukor a nie idealne zubky, mne osobne by vadilo, keby ju niekto nieco take daval, ked jej stale omielam, ze kym zubok neopravia, nesmie.

e_z
15. sep 2012

U nas si na narodeniny spravia v skolke taku malu oslavu. Deti stoja v kruhu, ucitelka zahra na gitare a zaspievaju spolu s detmi (Happy birthday je u nas fakt oblubena), niektore deti zagratuluju oslavencovi a dostane maly darcek (vacsinou nieco, co vyrobili ine deti alebo nejaku drobnost -malinke plastove auticko a pod.). Kazdy oslavenec sa citi vtedy vynimocne a nepotrebuje k tomu ziadne sladkosti.
Ja som za to rada, pretoze si myslim, ze sladkosti nech si dava kazdy rodic svojmu dietatu ake chce a kolko chce. Takze to, co je podla niekoho v pohode sladkost pre dieta, tak pre ineho nie.
Peniaze, ktore neminiem na sladkosti radsej dam skolke na nejakej slavnosti, kde sa zvyknu zbierat peniaze na konkretnu vec (napr. nova preliazka a pod.).
Meniny sa u nas neoslavuju vobec. Deti chodia do skolky v zahranici.

skoricaxx
19. sep 2012

No inšpirovali ste ma asi vyrobím vymalovánky

bianca
19. sep 2012

my jedine sladkosti.Krasne detstvo a banany naj im kupi mama.Toto je oslava a nie hodina zdravej vyzivy.Och aka som ja bola dolezita ked som stala pred triedou a kazdy mi gartulovala.To bolo take carovne a kazdy bol rad ze ma neaku sladkost... u nas v skolke sa davaju sladkosti ale az ked idu deticky domov takze uplne v pohodke ma rodic prehlad co dieta je

stanislavao
19. sep 2012

no ja si myslim, ze ovocie sa detom ako darcek nerata, lizatko ano. nosime aj omalovanky, mozete kupit farbicky, ceruzky - po kuse sa daju uz kupit. balony, papierove trubky, pistalky - co sa pouziva na oslavy.

ekka
19. sep 2012

my sme tento týždeň mali rodičovské združenie a tam nás výslovne upozornili, že žiadne sladkosti, iba ovocie, že p. učitelky to deťom nakrájajú a každý si zoberie, no darmo, chodíme do zdravej školky

bambulka026
19. sep 2012

U nas nosia sladkosti, ci uz cukrik alebo cokoladku, lizatko....
Zatial s tym nik nemal problem...
Syn mal narodeniny dnes, a my sme zobrali tie malicke Milka cokoladky, je ich tam 32kusov, takze sa uslo kazdemu...
Jasne ze im povolia zjest to az ked sa naobeduju...myslim ze mala tablicka cokoladky ziadnemu dietatu neublizi...pokial nema alergiu... 😀

zuzu7899
7. sep 2016

@ivett1 ako ste robili tie krabicky dakujeme 🙂

sense
7. sep 2016

som upiekla tortu , mali ju deti na olovrant...samozrejme po dohode s ucitelkou v skolke...

johanka_de_arko
7. sep 2016

Vsetko co sa v skolke detom dava musi byt povodom z hygienicky overenej kuchyne alebo originalne zabalene z obchodu.keby islo dieta do skolky velmi skoro o nejakej siestej,moze mu rodic dat nejaku balenu "lupacku",ale nie doma namasteny rozok. Tak nechapem ako je mozne ze vam do skolky dovolili doniest ovocie z neovereneho zdroja, ci doma vyrobeny zakusok a nedovolili sladkost,ktoru moze kazdy rodic v pripade alergie ci pohorsenia nad mnozstvom cukru vyhodit a svojmu dietatu proste nedat. Nase deti nemaju alergiu,ale ked som videla v skrinke,ze dostali nejaku sladkost,ktora je z podvratnej cokolady ci tretotriednej kvality,nedala som im ju a hotovo.isli sme zo skolky do obchodu a kupila som im nieco ine ako nahradu,aby im nebolo luto,ze sme to vyhodili.nie jablcko,ani mrkvicku,nie som ziadna bio matka.normalnu sladkost.kazdy rodic ma predsa prehlad o tom kolko sladkosti zje jeho dieta.dristy typu "moje dieta sladkosti vobec nepapa,namiesto nich si pyta ovocie a pije iba cistu vodicku,dzusik mu nechuti"... pri takych reciach mi je tych deti luto. Nase deti tiez sice nie su obklopene sladkostami,dovolim si povedat,ze niekedy sladkost nevidia aj cely tyzden ci dva a nijak im to nepride. Nie sme akosi mlsavo zalozeni a ani doma sladkosti neskladujeme.Vlasy sa mi ale nezjezia,ked da niekto nasim detom sladkost v skolke,ci nasa babka ich ponukne,lebo to tak vzdy robi. Obcas im kupime vonku presladene dzusiky,ale nerobime to zakazdym.a iste,vedia pit aj cistu vodu,ale nie je to ich hlavny pitny rezim.vsetko s mierou.
som ucitelka a my v skole gratulujeme aj detom ktore nedonesu pre ostatne deti vobec nic. Ved sviatok maju tak ci tak,ci uz rodic do toho zainvestuje alebo nie.a filozofovat nad tym ci to je horalka ci jablcko....ved to ma byt o tom sviatku a gratulacii.dieta sa ma citit vynimocne,nie zozat slavu za kreativitu ci financne zazemie zo strany rodicov.
Pacil sa mi tu ten napad s ozdobnymi krabickami.deti maju radi taketo vecicky.a iste,nemusia v nich byt len same sladkosti,ale urcite by som tam nejaky cukrik dala.a mozno nejaku nalepku ci balonik (to sa mi tiez pacilo).deti to miluju.

igorfuxo
7. sep 2016

Ja som do papierovych vrecusok (takych ozdobnych) dala dievcatam par sponiek a chlapcom tetovacku (alebo nalepku). A lizatko. Ucitelkam tiez do takeho vrecka kavu Nescafe 3v1 a cokoladovu tycinku.

ivett1
8. sep 2016
szaboova429
11. mar 2017

@ivett1 dobry den pozem poprosit postup na tie krabicky.dakujem a ci stacia tie farebne papiere dakujem

maykaaa1122
11. mar 2017

ani ja nie som moc za sladkosti,ale si myslim,ze vsetkym detickam raz za cas kazdy dopraje sladke,preto ja to budem riesit tak ,ze pokupim Bebe Brumiky a cukriky tie mim2soft-ovocne a mam postarane...

etusinko
4. feb 2019

@ivett1ako si prosím vyrábala tie krabičky?

michaelats
2. okt 2021

Ahojte 🙂 chcela by som sa opýtať... Syn bude mať narodeniny, chodí do triedy žabky...a chcela by som dať urobiť žabky magnetky alebo odznak ? Či je to zlý nápad....?🤔

ckatka
7. okt 2021

V našej škôlke je 40 detí. To je 40 narodenín, 40 menín, plus x ďalších príležitostí ako Mikuláš, vianočný večierok, karneval, veľká noc, diskotéka, návšteva taka onaka..
A v realite ma moje decko každý boží deň v skrinke sladkosť. Ale keby normálnu....
Najlacnejší sajrajt, cukor, margarín, múka...
To bez milosti vyhadzujeme. Nie. Naozaj nie. Toto moje dieťa jest nebude, milé mamičky.
A tie, ktoré sa obhajujete tým, že "všetci sme to jedli a tu sme", tak si uvedomte, že sme generácia s najvyšším výskytom onkologických ochorení vôbec. A je to hlavne zo stravy a z prostredia.
Ja naozaj nechcem aby moje dieťa bojovalo v 30tke s rakovinou a v 50tke umrelo na infarkt. Snažím sa mu dať dobrý a zdravý základ a stravovacie návyky, s ktorými prežije dlhy a plnohodnotný život. To, čo ovplyvniť dokážem, to ovplyvním, aj keď mi je jasne, ze je to možno max polovica všetkých vplyvov.
A k téme - dala som vytlačiť nálepky tlapkova patrola a možno kúpim balóny. A upečiem tortu.

dupinka
7. okt 2021

Dávali sme ovocnú kapsičku, alebo v bio obchode kúpené ovocné lízatko, tiež bublifuk... Mladšiemu na narodeniny, keďže má na MDD, som piekla bublaninu.

Strana
z2