icon

Čo robiť, keď dcéra zo škôlky prišla doškriabaná?

8. apr 2024

Ahojte, teraz sem píšem úplne nahnevaná takže zo mňa kričia emócie. Dnes šiel manžel do škôlky pre dcéru (tri roky). Dcéra prišla celá doskriabana na tvári, škrabance do krvi tesne veľa očí. Učiteľka mu vravela, že jej to spravil nejaký chlapec a že sa to nestalo prvý krát. Vraj neustále ubližuje aj ostatným deťom a že to už riešila s jeho rodičmi, a bude to riešiť znova. Čo mám robiť ja? Okrem toho že mám chuť si ráno dotyčného chlapca počkať a poriadne mu nakopat zadok?? To naozaj má moje dieťa doplácať na nevychovaného smrada? Kam tá vaša benevolentna výchova podľa vás smeruje? Len mu tu nepíšte, ako mu mám povedať keď ho stretnem nono toto sa nerobí. Také veľké dieťa sa už má vedieť správať!!

Strana
z3
moonlight1210
8. apr 2024

Je to dieta, takze ho nemozes nakopat. Hoci si velmi nahnevana.
Ale mozes si rano/poobede pockat na jeho rodicov a obrazne nakopat ich (od srdca im povedat, co si o tom myslis).

Pozaujimaj sa avsak aj o to, ci nahodou nemaju jednoducho dieta s osobnostou poruchou, a hoci s tym bojuju, nedokazu ho uplne agresivnemu chovaniu oducit. Nemusi za tym byt vzdy benevoletna vychova.
Ale samozrejme moze to byt chybou rodicov, ktori zle aplikovali benevolentnu vychovu na dieta, ktore potrebuje viac citit mantinely, tak sa uz vymyka kontrole.

candii
8. apr 2024

Nemyslíš vážne že smrada a nakopat zadok 3 ročnému dieťaťu .. len to nepovedz jeho rodičom lebo nakopany zadok budeš mať ty.

simca06022011
8. apr 2024

odpusti si recicky typu kam ta NASA benevolentna vychova smeruje... ide o jedneho chlapca tam u vas v skolke... cize ziadna NAŠA.
A take velke dieta? je to 3r dieta.. sa trosku preber... nie ublizovat nemoze, ale su deti co skusaju a robia zle, dovoluju si, a nie nemusia mat ani poruchu :DD a rodicia si s tym tazko poradia na dialku, to je fakt. V kazdej jedenj skolke/jasliach je takyto nejaky expert. Tak sa ukludni, lebo ked vyletis bude to iba kontraproduktivne. Beriem ze pises v zlosti a si vytocena, preto skor ako napises takyto prispevok treba to chvilu predychat :DD
Vyries to s ucitelkou a rodicmi. Kludne si ich pockaj na nich rano. V prvom rade ucitelka ma mat paky na to aby chlapcovi ak robi zle vymyslela patricny trest, a zakrocila. A aj to riesila s rodicmi dookola.
Najlepsie je aj dceru ucit, sa od neho drzat prec, ak jej niekto ublizuje nedat sa... to je vec, ktora najlepsie funguje.

mabenn
8. apr 2024

Uplne ta chaoem, tiez by som mala nervy. Ale tie nervy by som otocila voci skolke: to ako je mozne, ze chlapec stiha toto urobit? Kde je dozor? A este povedia, ze to robi aj ostatnym???? Ved to je ich zodpovednost deti ustrazit

sticker
dzejny656
8. apr 2024

Ahoj, ja by som ti odporúčala naučiť dcéru brániť sa a čím skôr tým lepšie. Rodičia s tým nemusia mať nič. Moja malá mala tiež obdobie keď bila ostatné deti, samozrejme že som jej to nedovolila keď som bola s ňou a dookola som vysvetľovala, ale v škôlke nie som takže to si musia ustriehnuť učiteľky. Párkrát narazila na deti, ktoré jej to vrátili a bolo vybavené.

simca06022011
8. apr 2024

@mabenn tak ono je to sekunda.. moju takto jeden drobizg doskriabal a to som vedla nej stala.... dalsie pokusy som uz zastavila, ale aj tak.. aj dcera bola chvilu v soku ze co sa deje.

Neskor v skolke tiez s aobjavilo, hryzol jeden chalan a tak, ked sa to stalo druhy krat povedala osm nech vrati.. a vybavene, viac nikoho nepohryzol. Mala mu taku uvalasila a odvedy sa neda otlkat

autor
8. apr 2024

@candii áno, myslím to smrteľne vážne, má ranu pár milimetrov od oka. Nebudem si dávať servítku pred ústa, keď sa jedná o decko, ktoré mi mohlo zmrzacit dieťa. Ja úplne chápem, keď sa deti sotia, naťahujú o hračky a podobne ale takéto násilie nie som ochotná tolerovať a áno, deti, ktoré sa takto správajú by som najradšej nakopala. Niekto im musí ukázať, kde sú hranice a rodičia, ktorý sa nimi sami nechajú otlkat to zrejme nedokážu.

candii
8. apr 2024

Takže nie si ochotná tolerovať násilie ale násilie ideš produkovať .. zaujímavá teória

candii
8. apr 2024

A čo tým dosiahnes keď nabehnes na malé dieťa ako osadnicka a zacnes kričať ako nepricetna ?

autor
8. apr 2024

@mabenn stalo sa to keď boli deti vonku, bola s nimi len jedna učiteľka (druhej ráno ostalo zle a musela ísť domov). Zasa chápem, že tá jedna nemôže byť všade keď dáva na nich pozor. A aj keď sa to stalo tak reagovala pohotovo, ona dávala toho chlapca dolu z mojej dcéry, keby nie, ktovie akoby to dopadlo. Keď som zisťovala, čo tomu predchádzalo, nikto mi nevie povedať. Učiteľka vravela, že neeviduje konflikt, pýtala som sa dcéry, tá nevie. Vraj sa hrali vonku, on sa rozbehol a skočil nanu. Spadla na zem a začal ju skriabat. Keď sa učiteľka pýtala chlapca prečo to spravil, tak bol ticho a chcel biť aj ju. Ráno osobne zistím hádam viac

autor
8. apr 2024

@candii sloboda jedného konči tam, kde začína sloboda druhého. Nie, násilie nepodporujem, ja si chcem brániť svoje dieťa. Keď mu to nevedia vysvetliť jeho rodičia, tak odomna by pochopil, že minimálne mojej dcéry sa viac už nemá dotknúť.

candii
8. apr 2024

Ako ja ťa chápem ale diskutuj to s jeho rodičmi a nie že vystartujes po malom chlapcovi ako furia so slovami malý smrad ako nehnevaj sa .. keby takto nejaka dospelá ženská vyštartovala po mojom synovi tak jej rýchlo skočím do úsmevu

autor
8. apr 2024

@candii podľa tvojich reakcií len usudzujem, že ty si presne tá mater, ktorej keď niekto povie alebo vidí, že jej dieťa ubližuje iným, tak ideš naňho sladkými slovami ako zlatíčko moje nono, to sa nesmie a ešte ho pritom hladkas po hlave. Denne takéto stretam na ihriskách tak mi je úplne jasné, že s tebou nemá ani význam sa ďalej baviť.

candii
8. apr 2024

A ty si zase tá mater čo sa stará do cudzích ľudí a snaží sa vychovávať cudzie deti.

20erika07
8. apr 2024

To je asi príspevok na vyvolanie vášní. Nechce sa mi veriť, že sa jedna matka dokáže takto vyjadrovať.

luccija
8. apr 2024

Choď za riaditeľkou učiteľka Ti potvrdila, že to nebolo prvý x možno má chlapec poruchu a my sme zvykli také deti posielať na psychologické vyšetrenie.Si určite nahnevaná, ale tá učiteľka fakt nemôže všetkých ustrazit.Je to smutné takých agresívnych a deti s dg pribúda v každej triede som mala aspoň 3.A vždy boli posunutí do špeciálnej škôlky, lebo diagnostika ich odhalila.Dceru pouc nech sa mu vyhýba a hneď volá učiteľku.Uz, aby chudata chodili so strachom do skolky

autor
8. apr 2024

@candii ako a ty čakáš, že keď mi príde domov dobyté dieťa, že sa len usmejem a pôjdem ďalej? Zdravie mojej dcéry, fyzické aj psychické sa má bytostne dotýka. Keby jej ten chlapec neublíži, tak sa nestarám. Mám PRÁVO SA STARAŤ. Ako fakt si ma teraz pobavila, že sa starám do cudzích ľudí 😀 preboha veď mi zbil dieťa, budem sa starať

candii
8. apr 2024

Pozor pozor je to 3 ročne dieťa, ktorému chces nakopat zadok. Nabudúce môže tvoja dcéra niekomu ublížiť .. ako by sa ti páčilo keby jej matka prišla tvojej dcere, malemu smradovi nakopat zadok .. ? A nehovor mi že sa to nemôže stať .. sú to deti. Si dospelá osoba a máš to DISKUTOVAT s učiteľkami a ďalej s rodičmi nie vybakovat po malom chlapcovi ktorý ešte ani nevie kvôli čomu je na tomto svete. Ty si divná

luccija
8. apr 2024

@mabenn vieš koľko trvá, pokým sa rodičia dostanú k psychológovi?Aj ja som mala takéto v triede ešte sa matka rozčuľovala, že on je najmladší má dvoch starších bratov a tlckuju sa a preto to robí v škôlke.Hodil si okuliare o zem a poslapal, každému robil zle, aj učiteľku išiel kopnúť.Zatial, kým sme nemali papier museli sme ho tolerovať

monitka80
8. apr 2024

Tu zlyhala p. učiteľka, pravdepodobne ide o dieťa s nejakou diagnózou, keď píšeš, že to nie je prvýkrát. Učiteľka musí mať takéto "problémové" dieťa pri sebe a stále na očiach. Chápem, že si nahnevaná, ale takto sa vyjadrovať o 3ročnom dieťati, je silná káva.

luccija
8. apr 2024

@candii je rozdiel ublížiť a ublizit.S rodičmi by som sa ani nerozprávala načo?Na to je riaditeľka a učiteľka pre každého rodiča je jeho dieťa anjelik.

@monitka80 to sa absolútne nedá, keď má x deti.Ved ho nemôže priviazat o opasok.

candii
8. apr 2024

@luccija najskôr by som to riešila s učiteľkou, ak by sa to opakovalo s rodičmi. Ale určite nie "s tým malým smradom" a nenakopala by som mu zadok 😁 viem, že ak má dieťa problémové správanie škôlka ho môže aj vylúčiť ..

mili2016
8. apr 2024

Úplne ťa chápem chceš chrániť svoje dievčatko ale napísať že chceš nakopať zadok trojročné mu chlapcovi je trochu cez... Nie ešte nie je veľký, je to tiež dieťa. Rieš to s učiteľkou, riaditeľkou s rodičmi ale nie s dieťaťom 🤦🏻‍♀️

jumama
8. apr 2024

Si rozculena, s velkou pravdepodobnostou to dieta za to nemoze, ale jeho rodicia. Za zlu vychovu mozu rodicia. Cize nie dieta trestat, ale pockat si na jeho rodicov a im dohovorit. Mozno zistis, ze sa s nimi neda a ze mozno to dieta je bite a preto agresivne na ostatnych... moze tam byt vselico. Take malinke dieta je obrazom svojich rodicov.

monitka80
8. apr 2024

@luccija ale dá...syn bol tiež integrovaný v školke a vždy ho mali pod dozorom, aby sa niečo náhodou nestalo.

lienka.7
8. apr 2024

Autorka, chápem ta uplne, aj keď teraz z teba hovorí hnev... ries to zajtra s riaditeľkou, učiteľkou... a už tu chcem vidieť iné, ako by boli v pohode, keby im došlo domov doskriabane dieta , no jasne 👌
A žiaľ mnoho detí sa nevie správať, lebo ich to nenaučili ich rodicia. 👎 ja keď vidím ako na pieskovisku "velke" dieta hádže piesok a matka mu 10x povie aby to nerobilo a ono to aj tak urobí (a ešte sa aj uskeri) a ona mykne iba plecom, ze co mam robiť... tak ja mam zase chuť na kopať do riti ju 👍

stanulienkat
8. apr 2024

@mabenn
@monitka80 nie, ucitelka nezlyhala, nemoze mat oci na 20 detoch v jednej sekunde. Vam dieta napriklad nikdy nespadlo? A to ste boli na neho 1 dospela osoba. Ako moze ucitelka mat v merku tolko deti, ked 1 matka neustriehme svoje? Nevinte zo vsekeho ucitelky.

mamatroch
8. apr 2024

Ja som bola na tej opacnej strane ako Ty. Moj syn po nastupe do skolky (kam chodil od prveho dna velmi rad a stresy z toho nemal) pohryzol jedno dievcatko do ruky az mu odtlacky zostali, druheho chlapca do ucha... Doma pritom v zivote nikoho predtym nepohryzol... Bola som preto este vo vacsom soku ako pani ucitelka.
Nastastie mame rozumne p. ucitelky a obidvoch incidentoch ma hned informovali. Doma som si s nim v klude sadla a bez hnevu si medzi styrmi ocami vypocula jeho dovody. U nas bol problem ten, ze mu deti brali hracky (vedel sa a stale sa vie podelit, no trhanie hraciek z ruk bola pre neho nova vec, ktoru sa musel naucit spracovat, kedze ma sestry teenagerky a tie sa uz o jeho auticka velmi nezaujimaju). Pokusal sa to riesit tak, ze to chcel povedat p. ucitelke (= vyziadat si pomoc od dospeleho), ale snazili sa ich viest k tomu, aby na seba nezalovali (co zase aj chapem, lebo ved niektore deti by zalovali este aj skaredy pohlad a ucitelky maju tiez len jedny usi a nervy), tak nepochodil a citil sa nuteny si pomoct sam 🤷 .
Na druhy den som p. ucitelkam toto tlmocila a dohodli sme sa, ze teda moze im prist povedat. A zaroven som synovi vysvetlila, ze ma takemu dietatu povedat, ze teraz sa s tou hrackou hra on, ale ked sa dohra, moze si ju zobrat ono.
A p. ucitelkam som povedala, ze u neho na nevhodne spravanie najlepsie zabera vylucit ho zo spolocnej aktivity a poslat ho bokom (predsalen ako mama som vedela, co na neho zabera). On sa potom sam upokoji, ospravedlni a je opat vsetko ok. Bolo potrebne to zrealizovat v skolke ozaj len parkrat a toto fyzicke ublizovanie velmi rychlo skoncilo a teraz je syncek v skolke jedno z najoblubenejsich deti tak u kamaratov ako aj p. uciteliek.

Eventualne si mozes vyziadat stretnutie v skolke: riaditelka / p. ucitelka, rodicia toho nezbednika a vy, rodicia ublizenej, idealne aj s detmi.

monitka80
8. apr 2024

@stanulienkat čítajte s porozumením, píšem, že ak je problémové dieťa, je treba, aby to jedno problémové dieťa bolo pri učiteľke, aby mohla zasiahnuť, najmä ak sa to opakuje. Nepíšem, že má byť naraz pri 20tich deťoch, ktoré jej asistenciu ani nepotrebujú, lebo sa vedia prehrať na dvore samé. Ale, ak mám v triede dieťa, ktoré viem, že musím mať na očiach, tak som pri ňom.

eva_176
8. apr 2024

odkial vies, co robia rodicia, ako vychovavaju, a ze je to ich chyba?? ziadne dieta nie je neviniatko, ktore nikdy nic nepokazilo, nezlomilo, nespravilo, ci uz naschval alebo omylom. Ale nemam rada, ked sa za detskym spravanim hned riesi vychova a rodicia. Boli tam, ked sa to stalo? nie! myslis si, ze ho doma ucia, ze sa to robi takto a takto a skusaj to na detoch v skolke? pochybujem! Aj moje dieta ma viac zraneni zo skolky aj skoly, lebo sa stali nehody aj naschvaly, ma aj skrabanec hned vedla oka, lebo sa jasili s klucom a stalo sa - bol v nespravny cas na nespravnom mieste. Svet sa nezrutil, nebolo to prijemne, niektore sme riesili s ucitelkou, nieco aj s rodicmi. Urcite sa stali nehody aj na ihrisku,v skolke ci v skole, kt. z nepozornosti vyviedlo moje dieta. Ale ze takto zovseobecnovat a hadzat vinu na rodicov a vychovu, ktora je v 3 rokoch sotva viditelna...

Strana
z3