icon

Dávate učiteľkám v materskej škole darček na Vianoce?

lenjaja84
14. dec 2025

Davate ucitelkam v matetskej skole nieco k Vianociam?

Strana
z2
bolarazjedna
14. dec 2025
@belllinka

A myslite, ze este nemaju vyse hlavy tych cajickov, kaviciek, medikov, bonbonier a sviecok? Zaciatok roka, koniec roka, vianoce, Den ucitelov, no slahlo by ma na ich mieste.

@belllinka však to môže darovať ďalej. Moja mama pracovala ako sestrička, vždy dostávala veľa čokolády aj kávy, niekedy kyticu alebo iný milý darcek... Nie, nebolo jej toho dosť, vždy sa úprimne potešila a keď tak darovala ďalej.

anonym_60c307
14. dec 2025

@lenjaja84 my cudzím ľuďom nedávame darčeky. A učiteľka spadá do kategórie cudzích.

anonym_5cef3e
14. dec 2025
@miadi

@anonym_5cef3e to uz je kazdeho osobna vec ci chce urobit niekomu radost alebo nie . Nie je povinnost dat nikomu nic .. ja ked dostanem darcek nepovazujem to za strkanie do zadku.povazujem to za štedrost a milotu . Kazdy veci vnima Podla seba .

@miadi ved jasne, kazdy robi to, co uzna za vhodne ... a my, ti druhi, si mozeme kludne mysliet, ze sa tym niekto chce a potrebuje napchat do rite niekomu .. dva tabory, ako vzdy a vsade

anonym_720e8d
14. dec 2025

Syn je v zs stvrtak.davam.

miadi
14. dec 2025
@anonym_5cef3e

@miadi ved jasne, kazdy robi to, co uzna za vhodne ... a my, ti druhi, si mozeme kludne mysliet, ze sa tym niekto chce a potrebuje napchat do rite niekomu .. dva tabory, ako vzdy a vsade

@anonym_5cef3e no take nazori ludi su mi presne tam kde si myslia ze pcham darceky . U prdele 😂 Ja by som si zas mohla mysliet ze toto len lakomci dokazu vypotit ale po pravde si o vas nemyslim nic . Hlavne ze Ja viem preco robim co robim a ako to citim . Kazdy sa riadi podla seba ako komu vyhovuje a Podla svojich moznosti . Je to dost psychicky narocna profesia a ja rada ocenim dobru pracu hoc len malym darcekom ktory nie je zbytocnost. Lebo je to uz ich volba na co ten kredit pouziju . Takze verim ze sa potesia . 😊

anonym_5cef3e
14. dec 2025
@miadi

@anonym_5cef3e no take nazori ludi su mi presne tam kde si myslia ze pcham darceky . U prdele 😂 Ja by som si zas mohla mysliet ze toto len lakomci dokazu vypotit ale po pravde si o vas nemyslim nic . Hlavne ze Ja viem preco robim co robim a ako to citim . Kazdy sa riadi podla seba ako komu vyhovuje a Podla svojich moznosti . Je to dost psychicky narocna profesia a ja rada ocenim dobru pracu hoc len malym darcekom ktory nie je zbytocnost. Lebo je to uz ich volba na co ten kredit pouziju . Takze verim ze sa potesia . 😊

@miadi asi predsa tak nebude, ak to potrebujes obhajovat 😅

anonym_25cb8c
14. dec 2025

@lenjaja84 prečo nie? Nejakú miniikebanu, čo si dá niekam na botník, alebo pre zručných perníkový domček. Proste niečo, kde je vidieť aj participovanie dieťaťa.

jaroe
14. dec 2025

@lenjaja84 tak to by mi ani nenapadlo. Ty prečo nad niečim takým rozmýšľaš?

matkahelka
14. dec 2025

@lenjaja84 ano davame. skladame sa cela trieda ucitelkam na velku vianocnu ruzu v crepniku a lindt pralinky (maju ich radi). aj vlani sme im to kupovali, aj teraz. nase ucitelky su fantasticke, zasluzia si darceky aj kazdy mesiac.

tetapetra
14. dec 2025
@luteam

@anonym_6bbe4b tak vidis u nas to nikomu nevadi. Akoze mna to trochu otravuje, ale tak nechcem byt jedina co nedonesie. Tak predpokladam, ze kazdy rodic musi informovat skolku ak ma dieta nejake alergie a ma specialnu stravu.

@luteam u nás bolo zákazene nosiť do škôlky jedlo z hygienických dôvodov.
@lenjaja84 nikdy ani do jasiel,ani do škôlky a ani do školy som nedávala darček

lienka.7
14. dec 2025
@luteam

@anonym_6bbe4b u nas v skolke je taky zvyk, ze posledny den pred prazdninami maju deti namiesto obeda akoze stedry vecer ze si ukazuju zvyky a tak. A kazdy rodic ma nieco doniest nie je to povinne, ale tak je mi blbe nedoniest nic, ked vsetci nosia. Bud oplatky, med alebo kolac nieco slane atd...

@luteam a co na to hygiena??? V skolke je prísne zakázané konzumovať donesenu stravu, nehovoriac o možných alergiach u detí... moja nemôže ani med ani orechy napr.

matkahelka
14. dec 2025
@lienka.7

@luteam a co na to hygiena??? V skolke je prísne zakázané konzumovať donesenu stravu, nehovoriac o možných alergiach u detí... moja nemôže ani med ani orechy napr.

@lienka.7 RUVZ s tym nic nema, je to o skolskom poriadku danej skolky.

hariet
14. dec 2025

Ja davam a velmi rada. Ucitelky mojej dcery su uzasne, citim naozaj vdaku, ze ma dobre ucitelky. Aj ja ako ucitelka velmi vela dostavam od mojich ziakov, tak mi to pride prirodzene.

pralinka25
14. dec 2025

@lenjaja84 ja davam tiez a vobec nie preto ze sa chcem pchat do riti. ucka v skolke uci uz moje tretie dieta, po tych rokoch si uz tykame a viem aka je. nie je to preddavok ale skor vdaka. viem ze by sa starala aj keby nedostala nic.
to iste dcerina ucitelka v skolke. ta robi pre tie deti prve aj posledne. brava ich vo svojom volne na akcie, kupuje im z vlastneho specialne pomocky (moja je dyslektik a kupila jej za vlastne do skoly pomocky aby sa jej lahsie citalo, pomaha jej, stara sa, zaujima sa, komunikuje s nami rodicmi, je proste skvela a to najmenej co mozem urobit je kupit jej na vianoce vzdy nejaky specialny pekne zabaleny caj. inak robi to pre vsetky deti nie len pre moju. decka ju doslova zboznuju, tesia sa doskoly vdaka nej. takze ano ja davam. ale je pravda ze hlavne preto lebo tie nase si to zasluzia a proste to chcem urobit. viem ze mnohe ucky nie su take ani zdaleka. nedavala by som keby mali na haku, decka by sa bali chodit do skoly atd. ja davam aj kolegom. nie vsetkym ale tym ktorych mam rada. preco nie. su to drobnosti. len tak lebo ... ak citis ze si to tie vase zasluzia preco nie.

lienka.7
14. dec 2025
@matkahelka

@lienka.7 RUVZ s tym nic nema, je to o skolskom poriadku danej skolky.

@matkahelka pokial by niekomu niečo bolo, tak tomu ver, že to hygienu zaujímať bude. A riaditeľka bude mať problem.

matkahelka
14. dec 2025
@lienka.7

@matkahelka pokial by niekomu niečo bolo, tak tomu ver, že to hygienu zaujímať bude. A riaditeľka bude mať problem.

@lienka.7 skolsky poriadok mame podpisany zriadovatelom, riaditelkou skolky a referentom z odboru hygieny a vyzivy skol.zariadeni RUVZ.

denithestrange1993
14. dec 2025

@lenjaja84 myslim ze to nie je ziaduce ani vhodne.

anonym_7fc496
14. dec 2025
@anonym_25cb8c

@lenjaja84 prečo nie? Nejakú miniikebanu, čo si dá niekam na botník, alebo pre zručných perníkový domček. Proste niečo, kde je vidieť aj participovanie dieťaťa.

@anonym_25cb8c kebyže mi prakticky cudzí človek dá miniikebanu alebo perníkový domček, tak by to so mnou ani neprišlo domov, lebo by to hneď letelo do prvého koša.

zara3
15. dec 2025

Viete je rozdiel mat ucitelov" ktori" si len robia svoju pracu - a ziadne extra z nich clovek nemoze ocakavat. Ako vynahradenie si casu pre deti, dat si zalezat na ich prospechu, zdravi; spokojnosti a bezpecnosti. Ja som mala takych ucitelov, ze mi bolo tazko nepocuvat, co hovoria, pretoze som vedela ako sa staraju a trapi ich, ked sa trapim ja doma, alebo mame tazkosti doma. Sami sa pytali, ako sa mame, ci tanto a tamto sa vyriesilo, ci sme jedli dnes, ci mame desiatu (uz som videla ucitelku davat aj svoju ziakovi), riaditelka sama nabalila spoluziakom s chudobnej rodiny stare oblecenie co mala doma po detoch, ale zachovale, este dokazali ti ucitelia pomoct ziakom so skolnym transportom, ked deti nemali peniaze, zohnali aj sponzora, aby sa dieta do skoly dostalo. Cela skola bola jak rodina. Nam bolo ako detom samozrejmostou priniest, alebo hocico vyrobit pre nasich ucitelov. My sme vedeli, ze cokolvek sa stane, mame sa na koho obratit a to s nami puberta mlatila.
Takze kedze uz teraz su mamicky, ktore este povedia "Ani za nic!", tak sa potom nedivim tym ucitelom, ze ich tie matky beru jak cislo, jak strom o ktory si dieta private a pridu si pre neho po vyucovaniu. Tie ucitelky beru zodpovednost aj za velmi nevychovane deti, ktore im pluju do tvare, nadavaju im, nepocuvaju ich, nerespektuju ich, a nedaj boze ze by sa nieco udialo, tak vy mamicky aj ocakavate, ze ucitelka, ktorej vy ani kvet nekupite, skoci za vase dieta do ohna. Ale ona musi byt furt pod pozorom od rodicov, lebo cokolvek ona povie (vetsinou) terajsiemu dietatu a aj keby to bolo pre jeho dobro, tak hned si ju rodicia podaju, ze "ako" si to ona dovoluje.
V detoch sa len buduje pocit vdacnosti a respektu ku ucitelovi (a nemusite s nim vychadzat),ked im venuju sami darcek preto, ze im ucitel pomaha sa vzdelavat.

anonym_4cfd09
15. dec 2025

Vcera sme chystali s dietatom balicky. A prave som sa zamyslala nad tym, ze chystame ludom z rodiny, ktorych vidime raz do roka. Nie sme inak v kontakte. A ludia, co k nam chodia opatrovat dieta takmee kazdy den nedostanu nic? Mne to nedava zmysel, tak sme nachystali balicky aj opatrovatelkam. Ako ucitelka nemam a nikdy som nemala rada nejake obdarovavania. Na vianoce som vzdy ja kupovala nieco pre triedu, co si nasli pod stromcekom. Ak som dostala nieco od deti, vacsinou som to postupne davkovala detom pocas roka.

euka210
Včera o 15:12
@lenjaja84

@euka210 no ja mam uzastne ucitelky a s malou mi velmi pomohli bez ocakavani ,tak sa pytam 🤷🏻‍♀️nesudte,ked neviete, Vy nedavate, fajn...

@lenjaja84 aj my sme mali v skolke uzasne ucitelky, nie vsetky, ale niektore moje deti milovali...vychodili skolku traja. Ale darcek na Vianoce proste nie. Skor slovne podakovat a nieco na konci sk.roku.

Strana
z2