icon

Do škôlky mi nechcú brať dieťa pred ôsmou hodinou

lenicka6697
2. jún 2017

Dobry den,

co by ste povedali keby Vase dieta nechceli pustit do triedy skolky pred 08:00 hod.? Mam 5 rocneho syna, ktory chodi do skolky na 4 hodiny len posledne mame problem, ze mi maleho triedna nechce pustit do triedy skor ako odbije 8:00 presne. Nevidim v tom problem ked prideme o 5 minut skor. Dnesne rano: prideme do skolky ako vzdy, maly sa prezuje, ide sa este vycikat, dvere, ktore vedu na chodbu do priestoru skolky kde su triedy triedna pride zavriet pricom dovtedy boli normalne otvorene, maleho dnu nepusti, este ho odsunie od dveri, ze nie je 8 hodin, prstom ukazuje na hodinky, bolo 07:58, neviem aky mala problem. Ine deti mohli vojst no moj maly nie. Deti z triedy na mojho maleho pozeraju a nieco si suskaju medzi sebou. Moj maly preslapuje v satnicke a caka na "povolenie vojst". Pozrem na hodinky, 8:00 presne ukazovalo, zazvonim, ucitelka vide a povie este nie, cakajte ...

Ako by ste sa citilo na mojom mieste? Ja som sa citila dost neprijemne. Inokedy prideme aj 07:50 a nie je problem. Uz neviem co si mam o tom mysliet.

ivanapetrasova
2. jún 2017

Tak na príchod do škôlky býva vždy nejaké časové rozpätie, nie presná hodina. U nas medzi 6 a 8. Takže rodič môže doniesť dieťa hocikedy v tomto rozpätí. Môj syn chodil minuly rok tiež na pol dňa a tak isto ako nosili rodičia deti na celý deň tak som ja nosila môjho na pol dňa. V tom nie je rozdiel predsa. A ak tam smie byť len presné 4 hodiny (čo je blbosť, nikdy som sa nestretla s hraním sa na minúty) tak ako učiteľka vie že po neho napr neprídeš o pol 12. A preto ho nesies na pol 8? Ale celkovo mi to príde ako somarina celé...

petrofka
2. jún 2017

Hahaha. Sry, ale ved mas pusu. Nenechaj pred synom ucitelkou robit so seba kravu. Predpokladam, ze je bud mlada bezdetna abo stara panna. Urcite neposielaj inspekciu, to je blbost na mraky. Skus s nou a ked nie, tak s riaditelkou. Ovsem nezabudni sebavedomo a pripadne na zaver dodat, ze sa ti to nezda v poriadku a budes sa informovat u zriadovatela ;) keby boli dajake pindy z jej strany.

esther03
3. jún 2017

Tak tomu sa hovori sikana rodica, takze pri najblizsej prilezotosti sa spytat ucitelky aky ma problem a podla akeho minutoveho nariadenia ide, nech ti ho ukaze. Nepochodpis ides o level vyssie riaditelka, nepochodis sup miestny urad odbor skolstva. Ale treba komunikovat, pytat sa, dozadovat sa vyhlasky atd. nie cakat pred triedou a nechat sikanovat seba i dieta.

sissy27
3. jún 2017

@lenicka6697 je jún, koniec školského roka... Deti chodia spravidla od septembra, resp. januára do škôlky, to odkedy sa toto deje?? no stať sa toto mne RAZ, tak už dávno to mám vydebatované s tou konkrétnou učiteľkou, riaditeľkou a keď nepomôže, tak idem vyššie. A nestojím tam ako svätý za dedinou, nedohadujem si audienciu u riaditeľky na konci roka láskavo budúci týždeň a najviac čo urobím je diskusia na nete. Proste stalo by sa to len raz a druhýkrát nedám šancu.

bluka2
3. jún 2017

Nechapem, chodi na 4h od 8-12, tak to mate dohodnute? V tom pripade to naozaj znamena, ze od 8:00, nie? Ci som nepochopila?

pillipilli
3. jún 2017

No mne to pride ,ze ste mali nejaky problem medzi sebou a teraz pani ucitelka ,vam to dava najavo.
Urcite sa tam nieco neudialo? Vies lebo taketo spravanie ,si myslim v dnesnej dobe je naakceptovatelne. V kazdej skolke je na prinesenia dietata urcity cas OD -DO.
Toto som este nepocula
Ja by som si otvorila hubu, ved ide o sikanu. Smer riaditelka a pred nou z oci do oci

vroni
3. jún 2017

@bluka2, podla mna nepochopila 😉 Ten chlapcek zrejme nepracuje vo vyskume NASA, kde ide o sekundy, ale normalne chodi do skolky, takze dohadovanie sa o piatich minutach a statie pred triedou je nemiestne. Iste, bolo by ine, ak by mali dohodnute casy 8-12 (neviem, ci taketo casove ohranicenie vobec existuje) a matka by vodila dieta o pol hodinu skor, ale to evidentne nie je tento pripad. Mne zase uplne unika, preco sa matka jednoducho neopytala ucitelky na dovod tohto konania, lebo takto je to cira konologia a hadanie.

barla5
3. jún 2017

Baby, nepoznavate ju? Tema vylucenie takmer 5 rocneho chlapca zo skolky. Lilly0812 a dalsich x nickov si uz nepamatam. Na 100% je to ona. Tak ako vtedy, ani teraz urcite nepovedala (nenapisala) vsetko.

lenicka6697
autor
4. jún 2017

@zuzana76 len s mojim, ine pusta normalne dnu

lenicka6697
autor
4. jún 2017

@jana_eyre
@surriana
@saskiaaa trva to dlhsie, nie len par dni. Viac krat som sa pitala triednej ucitelky preco ho nepusti do triedy ked je cochvila osem, nepusti ho. Predtym chodil na 6tu ako ostatne deti, byval nervozny, uplakany tak mu to pani riaditelka prelozila na 8smu (viacere deti v jeho veku chodia na 8smu ale nemaju problem, deti idu normalne do triedy, nestoja na chodbe ako my). Rano vstava niekedy uz o 5tej. Ide o to, ze neexistuje ziadny papier, doklad o tom, ze je prijaty, oficialne bol prijaty do konca februara tohto roku na diagnosticky pobyt. Teraz tam je lebo som poziadala pani riaditelku, potrebuje kolektiv

lenicka6697
autor
4. jún 2017

@katkalubkova nie je to sukromna skolka

jana_eyre
4. jún 2017

@lenicka6697 tak ale odpoved "nepusti ho" nie je odpoved.. Ziadala by som od nej vysvetlenie a opytala by som sa, ci sa jej zda normalne, ze dospelej matke dietata nedokaze odpovedat uspokojivo.. Nasledne by som sa opytala riaditelky v com je problem..

lenicka6697
autor
4. jún 2017

@sissy27 stava sa to vzdy ked prideme skor, takmer kazdy den. Minuly tyzden sme prisli 2 krat tesne pred 10:00 z dovodu vysetrenia u lekara. Ja som este niesla krv do labaku do nemocnice, do skolky som prisla o 12:06, uz bolo zle, ze idem neskoro. Moze to byt tym, ze v skolke sice je ale bez oficialneho predlzenia dochadzky

lenicka6697
autor
4. jún 2017

@bluka2 Nemame dohodnute ziadne casove rozpatie, preto ani ja nerozumiem tomu co sa deje. Triedna ucitelka je mladsia ako ja, opakovane som sa jej slusne pytala na dovod, ona vzdy iba ukaze na hodinky a povie, ze nas nemoze pustit, ze este nie je 8. Dovod doteraz neviem

lenicka6697
autor
4. jún 2017

@jana_eyre buduci tyzden mam dohodnute stretnutie s riaditelkou kde preberieme synovu dochadzku. Myslim, ze je to prave kvoli tomu. Vzdy ked sa spytam triednej ucitelky preco syna do triedy nepusti odpovie len, ze nemoze a ze to mam konzultovat s pani riaditelkou, ona v tyzdni vela casu nema no napriek tomu sme sa dohodli na stretnuti. Predtym byvali aj take dni, ze ak riaditelka v skolke nebola syna mi nechala doma. Odovodnila to tym, ze jedna ucitelka ochorola, kucharka tiez a v skolke je iba jedna ucitelka na 22 deti

lenicka6697
autor
4. jún 2017

@pillipilli syn by mal mat pri sebe asistenta, ktoreho skolka zatial nedostala. Syn ma poruchy pozornosti, je velmi zivy, expresivnu poruchu reci. Predtym byvali mensie nedorozumenia medzi detmi, maly nevie spolupracovat vo velkej skupine deti, malo sa sustredi. Posledne dni sa ani nechcel v kolektive hrat ani s nimi robit nejaku cinnost. Ma tam par kamaratov, ktory sa s nim hraju. Jediny konflikt, ktory bol, ked sa jedneho dna nahanali v skolke maly do jedneho chlapca nechtiac nabural hrackarskym nakupnym vozikom, rodicia chlapca boli nahnevany. On neublizi dietatu zamerne, toto sa stalo pri hre ked sa jasili, tak to popisala riaditelka aj triedna. To preco ma chodit neskor odovodnila riaditelka tym, ze chodil nevyspaty a mrzuty, stale vstava v rovnakom case.

esther03
4. jún 2017

@lenicka6697 od februara do juna sa ti nepodarilo stretnut s riaditelkou? Respektive, ked tvrdis, ze to trva dlho, od toho casu od kedy problem trva? Dalsia moja otazka, ako moze byt dieta v skole na cierno, bez prijatia na akykolvek pobyt (ci uz diagnosticky alebo klasicky)? Ako ti moze dat skolka asistenta ked decko je tam ako pises ty "nacierno"? Takze nie, ze skolka zatial nedostala, ale ani nemohla ziadat...Budem sa opakovat ako verklik z minulej temy, tvoje dieta potrebuje speci skolku. Nehovoriac o tom, ze uz je dost velke a malo by sa s nim pracovat tak, aby bolo schopne navsetevovat beznu ZS.

lenicka6697
autor
4. jún 2017

@deti95060810 Ahoj, ano, skor ako odbije 8 presne nemoze ist a ak pridem napr. 4 minuty po 12tej uz je problem, ze meskam. Prichadzam po syna pred 12tou a deti este obeduju, podla toho ako dlho su vonku. Asi dva krat sa stalo, ze som prisla o par minut (nie viac ako 5) neskor ked som bezala s uradu prace alebo od lekara. Ked my prideme neskor kvoli lekarskemu vysetreniu o 2 hodiny je to v poriadku no aj tak v skolke moze byt iba do 12tej. Horsie by to bolo kebyze mam chodit na 6tu do prace, neviem, ktory zamestnavatel by akceptoval dochadzku od 08:30 do 11:30. Teraz som na predlzenom RP.

ivanapetrasova
4. jún 2017

V prípade že syn je tam vlastne "na čierno" a vlastne len vďaka dobrosrdečnosti riaditelky tak to dosť mení situáciu. Vlastne môžeš byť rada že tam môže byť od 8 do 12. A nabudúce by si mohla napísať hneď na začiatku všetky fakty.

lenicka6697
autor
4. jún 2017

@esther03 od februara do juna som vela krat hovorila s pani riaditelkou no je casovo zaneprazdnena, navrhla stretnutie, rozhovor na 08.06. co je buduci tyzden. 3 mesiace som riaditelku ziadala o stretnutie. Co sa tyka toho prijatia bol oficialne prijaty od 09.01.2017 do 09.02.2017 na disgnosticky poby (chodili sme medzi 6-7:00 hod). Po tomto termine v skolke zostal no neexistuje, nemam v rukach ziadny dokument predlzenia dochadzky. Riaditelka sa vyjadrila, ze syna nechala v skolke lebo som ju o to poziadala, vysla mi v ustrety. Skolke riadne platim poplatky. O asistenta udajne riaditelka ziadala ale ci ho dostanu je otazne lebo ako skolka musia fungovat 1 rok co bude v polovici septembra tohto roku. Speci skolka pre deti s poruchou reci syna neprijala. Este sa budu robit jedny testy, ak by zistili slaby mentalny postih prijali by ho na 1 rok. Pracovnicka CSPPP za cas, ktory syn derajsiu skolku navstevuje sa nebola v skolke ani raz pozret ako sa malemy dari pricom mala aspon jedna do skolky prist. Medzicasom sme zacali chodit do Ambulancie poruchy reci a ucenia. Urobilo sa EEG vysetrenie mozku. Neurologicka synovi na zaklade vysledkov predpisala Tiapridal pol tablety vecer. Po precitani pribaloveho letaku som kupila radsej Esprico co je podla mna vhodnejsie.

lenicka6697
autor
4. jún 2017

@ivanapetrasova riaditela udajne spisala predlzenie dochadzky do konca juna 2017 no ja som nic nepodpisovala, nemam ho v rukach. Nejaky doklad by ale mal byt ked platim skolke aj stravu, veduca jedalne mi kazdy mesiac odovzdava sek.

lenicka6697
autor
4. jún 2017

@esther03 este ma napadlo, skolka ponuka moznost aby dieta chodilo do skolky prve 2 a posledne 2 tyzdne letnych prazdnin. Chcela som mojho syna zapisat na tie prve 2 tyzdne, z dovodu ak mu nebude umoznene tuto skolku nadalej navstevovat aby bol este chvilu v kolektive. Kedze takmer cely februar/marec bol syn doma chory. Pani riaditelka toto nedoporucila nakolko v skolke budy ine ucitelky, ktore syna nepoznaju, to bolo minuly tyzden. V piatom sa ma triedna opytala ci chcem syna na prazdniny zapisat, zrejme nevedela, ze nemoze. Bude ma mrzet ak od septembra bude opat doma bez kolektivu, kolektiv mu pomaha, prosperuje, dokonca zacal trochu viac rozpravat. Bude z toho zmateny ked zrazu rano poviem, ze do skolky uz nepojde, stravil tam pol roka zivota.

esther03
4. jún 2017

@lenicka6697 este raz neexistuje, aby si platila poplatky za skolku (teda miestnej casti alebo obci) a dieta by nebolo prijate alebo nebola mu prelzdena dochadzka. Takze prijaty je, nechodi na cierno a len ty nemas k domu doklad. Mala si ho ziadat. Nerozumiem kam by ho prijali na 1 rok ked by mal slaby mentalny postih? Preco by mala pracovnicka CSPPP ist pozerat do skolky dieta ako sa mu dari? To nie je v naplni ich prace.

lenicka6697
autor
4. jún 2017

@esther03 riaditelka skolky bola dohodnuta s pracovnivkou CSPPP ze sa pride pozriet ako sa synovi dari, zatial komunikuju spolu telefonicky. K tomu prijatiu na 1 rok, na poslednom sedeni v CPPP specialna pedagogicka oznamila, ze v juni sa bude robit test, ktory ma odhalit ci syn ma alebo nema nejaky mentalny postih. Na zaklade toho by mu vedeli v specialnej materskej skole spojenou so specialnou skolkou poskytnut 1 rok pripravny rocnik, kedze bude predskolak, v decembri bude mat 6 rokov. Skolka v ktorej teraz je bola jedina ochotna syna prijat. K tomu dokladu, uz by mi ho davno riaditelka dala keby existoval, alebo nie? Od februara preslo niekolko mesiacov. Ziadala som doklad o prijati, nedostala som ho. Skutocne neviem ci je teda riadne prijaty alebo je tam len s dobrej vole pani riaditelky.

Chcela som sa Ta spytat, je mozne dostat nejske potvrdenie na zaklade ktoreho by ho musela prjat speci skolka?

lenicka6697
autor
4. jún 2017

@esther03 viem, ze bezne chodia z CSPPP do skol a niekedy aj do skolok. Uz sa stalo, ze sme mali s jednou psychologickou s CSPPP dohodnute sedenie no osobne mi zavolala, ze nemoze lebo sa ponahla k inemu dietatu do MŠ. CSPPP by malo spolupracovat so skolkou. Napr. mal sa pre syna vypracovat individualny plan pre deti s NSK do skolky, doteraz vypracovany nie je. Malo ho vypracovat CSPPP spolu s riaditelkou MS, nestalo sa tak

esther03
4. jún 2017

@lenicka6697 nie nie je ziadny doklad na zaklade ktorého ta MUSIA prijat do speci skoly. Vsetko je to o volnych miestach. K tomu prijatiu, este raz zíadaj doklad do kedy je prijaty, ale isto mu je predlzena doba pobytu lebo inak by tam dieta nemohlo byt a este aj platiti poplatky. To si ako predstavujes? Ved kazde dieta za ktore platis MS ma svoje evodencne cislo (teda varioabilny symbol), ktory je uvadzany sa seku. V skolke v ktorej je teraz tvoje dieta nie je speci pedagog ani logoped, ale bezna ucitelka, takze vypracovany plan pre NKS ti je na dve veci, lebo ucitelka s nim nebude vediet fyzicky (ma tam dalsich 20-25 deti) ani kvalifikacne (nema na to vzdelanie) pracovat.

loginexistuje
4. jún 2017

V prvom rade ho do skolky v lete nedavaj pre tieto deti to vobec neni dobre a y sa im striedali tam ine deti a ucitelky si doma urobte si program
Porovnavat esprico vitaminy s tiapridalom je uplne mimo misu

Je vobec zazrak ze ho mozes mat v tej skolke ja by som to neriesila sustred sa na vybavenie skolky pre deti s nks tak aby tvoj syn dostal potrebnu terapiu

loginexistuje
4. jún 2017

To co pises o planoch cppp a pod plati len ak je dieta v skolke integrovane potom sa da aj asistent vybavit aspon taky z up ale to ty musis vsetko ako rodic riesit my sme tak mali aj integraciu aj asistenta

lenicka6697
autor
4. jún 2017

@loginexistuje cez cez letne prazdniny v skolke nebude, to som zvazila. Ucitelky by boli ine, nepoznaju mojho syna, nedoporucuje to ani riaditelka, mohlo by tam dochadzat k nedorozumeniam. Budeme chodit radsej do prirody, na vylety

lenicka6697
autor
4. jún 2017

@esther03 To iste si myslim aj ja, ze inal by sa poplatky neplatili keby nebol riadne prijaty, to by tam podla mna nemohol byt ani 2 hodiny, nieto este 4. Do konca juna bude v skolke urcite, ci bude moct nastupit aj po prazdninach sa dozviem vo stvrtok kedy mam dohodnuty rozhovor s riaditelkou. Nastupit by mohol opat v septembri no zalezi to od okolnosti a riaditelky, posledny mesiac ziadne vatsie problemy neboli akurat ked maju ist niekam na nejake predstavenie napr.do kina to idem s malym, sam s triedou by ist podla slov riaditelky nemohol, ma obavy ci by ho ustriehli, ci by vydrzal sediet na predstaveni, kratko udrzi pozornost, ak ho nieco nebavi nesedi pri tom. V Orlovom viem, ze je jedna trieda pre deti s NKS a poruchami reci no je plna, odtial nas poslali naspat do mesta, vsak, mate tam skolok dost... So skolkou spolupracuje Cirkevne centrum volneho casu, pracuje tam jedna pani, ktora podla jej slov studuje specialnu pedagogiku so zameranim na tieto deti, chcela by mojmu synovi robit asistentku no skolka jej to zrejme nepovoli. Snazi sa pomoct.