Do škôlky mi nechcú brať dieťa pred ôsmou hodinou
Dobry den,
co by ste povedali keby Vase dieta nechceli pustit do triedy skolky pred 08:00 hod.? Mam 5 rocneho syna, ktory chodi do skolky na 4 hodiny len posledne mame problem, ze mi maleho triedna nechce pustit do triedy skor ako odbije 8:00 presne. Nevidim v tom problem ked prideme o 5 minut skor. Dnesne rano: prideme do skolky ako vzdy, maly sa prezuje, ide sa este vycikat, dvere, ktore vedu na chodbu do priestoru skolky kde su triedy triedna pride zavriet pricom dovtedy boli normalne otvorene, maleho dnu nepusti, este ho odsunie od dveri, ze nie je 8 hodin, prstom ukazuje na hodinky, bolo 07:58, neviem aky mala problem. Ine deti mohli vojst no moj maly nie. Deti z triedy na mojho maleho pozeraju a nieco si suskaju medzi sebou. Moj maly preslapuje v satnicke a caka na "povolenie vojst". Pozrem na hodinky, 8:00 presne ukazovalo, zazvonim, ucitelka vide a povie este nie, cakajte ...
Ako by ste sa citilo na mojom mieste? Ja som sa citila dost neprijemne. Inokedy prideme aj 07:50 a nie je problem. Uz neviem co si mam o tom mysliet.
@mirka200 esteze je velmi ochotna riaditelka v skolke, kde chodime. Snazi sa pomoct aj krd taketo dieta este podla jej slov nemala. Ostatnym rodicom vysvetluje ako sa len da, ze je to dietatko proste take a ze ak aj ublizi nie je to zamerne ale nechtiac. Uz sa stalo, ze nejake deti povedia, aha, to je ten co robi zle a neposlucha, rodicia ich vzdy ohriaknu, niektory to vedia pochopit. Speci skolka nas zatial odmietla prijat, myslim, ze by velmi pomohli
@slniecko323 Tiapridal uziva teraz 10 dni po pol tablete vecer
@lenicka6697 kto mu predpísal Tiapridal? Psychiatrička, alebo neurológ? V MT je super psychiatrička pre deti chodia za ňou maminky od Žiaru na d Hronom až po Turzovku. ak by si chcela, napíšem ti kontakt. Super prístup, super odborník....
@deti95060810 neurologicka ho predpisala. U nas mame spickovu pedopsychiatricku, chodime k MUDr. Ziacikovej, ma aj detsky stacionar kam chodime pravidelne. Psychiatricka suhlasila s uzivanim Tiapridalu po telefone, sama by mu ho predpisala v septembri ako vhodnu liecbu
@deti95060810 nevyznam sa ale podla nasej lekarky je Tiapridal slabsi ako Strattera, ktoru tiez lekari detom predpisuju. Mna upozornila psychiatricka, ze vsetky tieto lieky su vhodne od 6 rokov, viem, ze ich predpisuju uz od 2 rokov (dufam, ze nie mladsim)
@lenicka6697 v Martine je škola s nultym pre deti s poruchami pozornosti a učenia....v Jamniku pre deti s poruchami reči.... Nie je to asi blízko vám,ale bližšie ako Prešov určite.
@esther03
@mirka200 ahojte, co by ste mi poradili na synove nechutenstvo? Uz druhy den nechce papat, v skolke zjedol uba trochu polievky a nic viac. Ma rad parky, rozky, ani tie nechce, ledva rano zjedol Pribinacika. Vcera nechcel tiez nic moc, rano zjedol 1 maly parok a z gulasu max. 4 lyzice. Od soboty ma kruhy pod ocami, je otapeny.
@petruldo to je super, ze je ZA. Co som si vsimla tak takmer vsetky (lepsie) odborne ambulancie su v Ziline. Kebyze mam tu moznost prestahovala by som sa tam kvoli skole, nebudem si moct financne dovolit kazdy den cestovat so synom od nas s PB tam aj spat, to by sme kedy prichadzali domov? O 16tej 17tej? Nehovorim kolko by sa previezlo, na internat maly sam urcite nepojde. U nas nic take nemame. Jedina specialna skola spojena s materskou skolou v meste syna nechce prijat. Mrzi ma, ze u nas nic take nemame. Vyzera to, ze PB nie je mesto ale dedina.
@lenicka6697 a nelezie nieco na neho? Ci myslis, ze to je z liekov?
@esther03 nemyslim si, ze by ten Tiapridal mal take ucinky po 10 dnoch, i ked psychiatricka to nevylucila, povedala, ze mozne to je. Najprv som si myslela, ze je to z horucav lebo v sobotu sme boli na detskom programe mimo mesto, dost bolo teplo. Horucku nema, ani nekasle, nesopli, po zaspati spinka dobre, nezobudi sa. Zajtra ma este nasa pediatricka dovolenku, keby aj nadalej nechcel papat urcite pojdeme k doktorke
Moja z Tiapridal sa rozjedla ako nikdy predtým......to bol jeden z hlavných prínosov tých kvapiek,keď ich brala. Hoci teda mala minimálne dávky. Brala tri mesiace v cca 6,5roku a teraz berie tretí týždeň ale zas minimálne dávkovanie, a tiež už furt hlási,že chce jesť,je hladná. Čo je u nás fantastické,keďže má 11 rokov a 25 kíl.....
Keď nebrala žiadne lieky,dávali sme na chuť do jedla kadečo ako kvasnice, Pikovit, b vitaminy,ale skutočne zabral len sirup Pediakid.
@yukki praveze moj syn mal celkom velku chut do jedla predtym, meria 116 cm vazi 22 kg. Teraz mi nechuti vobec, vcera ani dnes, pred chvilou spapal 1 rozok, aspon ze caj pije. Predtym pytal rozok skoro kazdu pol hodinu. Ani arasidove chrumky mu nechutia, zvlastne
@yukki vitaminovy, vyzivovy doplnok ma Esprico, to su cisto vitaminy. Pangamin mame kupeny no nechceme ho prepchavat liekmi, do toho este inhaluje a berie lieky na alergiu Aerius sirup a Nasonex do nosa (tie neutlmuju)
@lenicka6697 no tak držím palce,nech sa rozje zasa. Pangamin nie je liek v podstate.....a napríklad na mňa pôsobí ako injekcia všežravka, na Kiku nepôsobil vôbec.... Inak,utlmená veru nie je ani zamak....z Tiapridal u. Len akoby šťastnejšia, menej výbušná, menej opozičná...a hladná.
@lenicka6697 moze to byt len obdobie, u nasho sa to strieda kade jako, raz viac papa raz menej. Ked je to len par dni a nema ine priznaky asi by som to neriesila. Ked by to pretrvavalo dlhsie chod pediatricke. Ale pozeram, ze esprico obsahuje magnezium to moze utlmovat cize aj chud do jedla moze byt nizsia. Ked to bude trvat pridaj mu B-cko.
@lenicka6697 necitala som vsetky prispevky,ak to tam uz bolo spomenute,ospravedlnujem sa.Som ucitelka v MŠ a to co pises,nejak sa mi nezda.Ked je dieta prijate do MŠ a je jedno,ci na pol dna,alebo cely,musis dostat o tom papier,ktore potvrdzuje prijatie dietata do zariadenia.Jedno ide tebe ako rodicovi,jedno ostava v MŠ,podpisane tebou v dokumentacii a osobnom spise dietata.Cize ak ti to nedali,je tam dieta na cierno.Ten papier tam proste musi byt.My sme teraz davali podpisovat papiere rodicom,ktorych dieta je prijate od septembra.Opytaj sa na to,lebo toto nie je dobre
@alenka2812 dakujem, vsetko s riaditelkou tento stvrtok konzultujem, budeme mat (konecne) stretnutie. Tiez si myslim, ze nie je v poriadku, ze nemam dokument a predlzeni dochadzky, keby ho aj riaditelka mala v spise ja som nic nepodpisovala
@lenicka6697 v spise musi byt podpisany tebou,inac je neplatny.Tam je kolonka,prevzal,meno,adresa,datum,podpis

@lenicka6697 z vyssie uvedenych Tvojich prispevkov mi vychadzalo, ze Tiapridal dietatu nedavas, lebo vedlajsie ucinky... Tvoja babka ma inu diagnozu, to je jasne, ale tento liek ma siroky zaber indikacii. Ako laik tomu nerozumies. Ja som lekar. Videla som viacero deti s tymto liekom, ale pre iny zdravotny problem. Tak len to som chcela. A na Tvoju otazku, ci by som tento liek svojmu dietatu dala- ak by mu to bolo neurologom odporucane, tak ano. Ak by nastali vedlajsie ucinky vaznejsieho razu, nie-unava, spavost, tak samozrejme by sme hladali ine riesenie.. Papier znesie vela.. v letaku musia byt popisane vsetky mozne vedlajsie ucinky, hoci sa mozu vyskytovat len v minimum pripadoch.