icon

Do škôlky v septembri 2011

katmi
17. dec 2010

ahojte.. ktorí sa chystáte do škôlky budúci rok v septembri? Rada by som vedela Vaše postrehy,názory, ako je to s prihláškami do škôlok atď. Ďakujem..

atrami
12. apr 2011

@petra1303 , u nás mala kamarátka opačný problém. Robí profesionálnu maminu a dostala deti- chlapcov. Jeden, bol z DD v Rakúsku a druhý v Maďarsku. Boli 2 mesiace na Slovensku, tak vedeli len základy- ako vypýtať jesť, že chcú cikať, ako sa volá a podobne. Dostali sa do kolektívu a teraz už hovoria krásne. Na deti sa lepí jazyk oveľa rýchlejšie.Inak súhlasím s @len.petra. Základné veci by mala vedieť pomenovať.

maatuulka
13. apr 2011

ahojky maminy, nam vcera prisiel list z prvej skolky, ze sme neprijaty :( tak nam este ostava druha skolka.. netrpezlivo cakam na verdikt. Ak nas nevezmu ani tam tak neviem :/

winona24
13. apr 2011

ja budem oba verdikty vedieť zajtra...jeden ráno a druhý okolo 4tej 😒

syslica
13. apr 2011

Malý syslík je škôlkar - od septembra, podmienkou je absolvovanie mesačného adaptačného pobytu. Dostala som vyrozumenie v ten istý deň, ako mi z firmy oznámili, že keď nastúpim do práce po RD, dostanem výpoveď. 😢

winona24
13. apr 2011

@syslica jeeeej gratulácia veľká k prijatiu do škôlky.... to s tou robotou ma mrzí ☹ (ja sa podobnej situácie tiež bojím...u nás v robote sa stalo veľa zmien,veľa ľudí prepustili,tak mám veľký strach z podobného scenára ako u Teba)

syslica
14. apr 2011

@maatuulka Vieš, čo hovorili nám pred podaním prihlášok? Že nemá zmysel podávať si prihlášku na viac štátnych škôlok naraz, pretože oni si to aj tak skoordinujú minimálne v rámci BA, aby nebol problém s duplicitným prijatím a aby dali možnosť čo najväčšiemu počtu detí... tak ja si myslím, že ak je to ozaj tak, do tej ďalšej vás určite príjmu 🙂 .

syslica
14. apr 2011

@winona24 Ďakujem pekne a pozriem večer, ako ste dopadli vy 🙂 , verím, že dobre! Syslíci budú chodiť do jedného areálu, to je super... no a kam budem chodiť ja, to je ešte otázne.

skrecok
14. apr 2011

@syslica Mýlia sa, že nemá zmysel podávať viacero prihlášok...Lebo práve v BA v Podunajských Biskupiciach a v Petržalke nám povedali, že aby sme dali viacej prihlášok aby sme zvýšili šance na prijatie.

syslica
14. apr 2011

@skrecok No teda! Tak to bola z ich strany zámerná dezinformácia 😠 . Potom už fakt neviem, čomu mám nabudúce veriť. Ale malý syslík bol zlatý, každý sa ho vypytuje, či už chodí do škôlky a on že, nie, ešte na to nemám papier! A keď "papier" konečne dostal, všetkým nám ho poukazoval, dobreže aj susedom nie, tak sa tešil 😀 .

skrecok
14. apr 2011

@syslica To musí byť zlaté. 😵
No, náš síce má rád deti, ale keď s ním v škôlke nebude niekto z nás tak nepôjde. 😖 Jemu by veľmi pomohol adaptačný pobyt, škoda že nemá takú možnosť...Chudáčik, rovno budeme musieť v septembri "hodiť do vody" a odísť. 😔 Musíme niečo vymyslieť, aby nemal z toho traumu...je strašne lipnutý na nás. Keď je u babky sám, to je v pohode ale u cudzích je katastrofa.

babulina
14. apr 2011

vcera sme dostali vyrozumenie - bambulka je prijata 😵 😵 😵

cuchre
14. apr 2011

baby, gratulujem, my stale cakame...ale hadam to tento tyzdne stihnu 🙂

winona24
14. apr 2011

ahojte...takže v MŠ Turnianska NEPRIJATÍ ☹ ☹ riaditeľka do očí povie,že kvôli dátumu narodenia (14.9)...a vo vyjadrení,že z dôvodu duplicitnej prihlášky a že doporučenie prijať na Strečniansku...tam idem na pol štvrtú....ale čakám aj tam negatívnu odpoveď....

syslica
14. apr 2011

@skrecok Náš adaptačný pobyt je vlastne tiež "hodenie do vody v septembri", akurát keď učiteľky po mesiaci usúdia, že sa "dobre neadaptoval", môžu mi ho vrátiť domov 😖 . A aj inak sa obávam, že sme presne ten istý prípad ako Riško, s bratom, neterkou a u starých rodičov je to super, ale inak od mamy ani na krok. Na predchádzajúcej stránke som písala o Hráme sa na škôlku v MC Bublinka, to je ozaj super, starší bol v pilotnom programe, keď to ešte len odskúšavali, mladší bohužiaľ nestihne, lebo MC koncom apríla zatvárajú a znova fungovať začne v úplne iných priestoroch až v septembri (ak sa ich dovtedy podarí zrekonštruovať).

@winona24 Turnianska nie je v Petržalke? Úplné Kocúrkovo... tak najprv odporučia dať si viac prihlášok ak písala skrecok, a potom -akože- neprijmú pre duplicitnú prihlášku? Verím, že v druhej škôlke budete úspešnejší!

winona24
14. apr 2011

@syslica jj v Petržalke....ja som tak zvažovala ,že či dať na viac škôlok prihlášku,ale muž ma tlačil...že či som normálna ,že len na jednu dám prihlášku....tak som dala na dve....uvidím poobede.... 😅 dám vedieť

llumka
14. apr 2011

ahojte, my dnes o 14hod mame ist do skolky - pifflova, som zvedeva co povedia.neviem ci mam zobrat aj maleho,v tom case mozno bude spinkat, alebo mam dat spat neskor ked sa vratime zo skolky, poradte mi

ivett1
14. apr 2011

ahoj, tak od včera máme oficiálne rozhodnutie o prijatí nášho synčeka do MŠ 🙂 ...od septembra s trojmesačným adaptačným pobytom...zápis (zasadanie rodičov novoprijatých detí) budeme mať až o mesiac... 😅
pevne dúfam, že do septembra sa viac osamostatní, lebo sme presne ten istý prípad, ako píše syslica...u starých rodičov bez maminy vydrží, aj u strýka, krsného, ale ...zatiaľ to chceme riešiť tak, že ho postupne hodinku po hodinke budeme nechávať v detskom centre...no, uvidíme 😅

@winona24 držíme palce...

babulina
14. apr 2011

@winona24 drzim palce
my mame adaptacny dva tyzdne, s tym ze po tyzdni je moznost nabehnut na polden, ak sa do troch tyzdnov neadaptuje tak dovi dopo, snad bude vsetko ok, nasa je total spolocensky typ ale niekedy vie prekvapit

winona24
14. apr 2011

😵 😵 😵 😵 máme doma škôlkárku..... ďakujeme za palce....pomohloooo.... (že ako mi odľahlo) 😀 😀 😀 😀 😀

ivett1
14. apr 2011

@winona24 super 😀 😵

deirdra
14. apr 2011

Tak a mame to - z obidvoch skolok oznamenie o neprijati. Z jednej mi volala riaditelka, vraj nema 3 roky, tak je to beznadejne. Maju vraj nejaku vyhlasku z magistratu ci z ministerstva ci z ktorej onej, ze dieta musi mat dovrsene 3 roky.
Tak som zvedava, co budem robit☹

syslica
14. apr 2011

@winona24 Gratulujeme! 😎

babulina
14. apr 2011

@winona24 super super 😵

syslica
14. apr 2011

@deirdra Skúste sa proti rozhodnutiu odvolať prípadne požiadať o prijatie od novembra, keď už bude mať tri roky... možnože nejaké deti prestanú chodiť (alebo nezvládnu adaptačný pobyt 😒 ) a miesto sa uvoľní. Zatiaľ ako jediné riešenie zostáva súkromná škôlka, kde už Ondrík chodí.

deirdra
14. apr 2011

@syslica Jasne, ina moznost asi nie je, este nam mozno pomozu babky a nebude musiet byt v skolke kazdy den, to by trochu ulahcilo rozpoctu... No uvidime.
Inak je to sranda, ked sa syslica bavi so skreckom 😀 😀 😀 😀

winona24
14. apr 2011

@deirdra 😀 😀 😀 😀

mima22
14. apr 2011

ahojte
je tu niekto ak taky co dava dieta v septembri do skolky a nebude mat vtedy este tri roky?
mne mala nastupuje v septembri a v januari bude mat tri roky.
chcela som dat malu az v tom januari ale by mi ju nevzali lebo tu beru iba od septembra
keby sme si mohli dovolit tak by som s nou hned doma ostala do dalsieho septembra ale nemozem lebo vsak by som nic nedostavala,boze mne to bude strasne luto ked bude tej skolke no ale to asi kazdej mame.
Nasa bude chodit najrpv len na styri hodiny az kym si ja nenajdem robotu.

mima22
14. apr 2011

poznam dost bab co nemaju dobry nazor nato ked idu deti skor do skolky jak v troch rokoch

len.petra
14. apr 2011

@mima22 neboj, zvykne si 🙂 len ma trošku zaráža, že sa u vás nedá nastúpiť v januári 😒

adrioska
14. apr 2011

@mima22 moj syncek je novembrovy, takze tiez este nebude mat v sept. 3 roky. Kamoskin syncek je januarovy a dava ho od sept. do takej skolky, kde su ochotni jej ho prijat, kedze na inej skolke nechceli a od januara by tiez nemala istotu. Do prace sa musi vratit, tak co ma robit. Netrap sa, urcite si dobre zvyknete. A na nazore inych mamiciek nech Ti vobec nezalezi, je to Tvoj zivot a Tvoje dieta, kazdy nech sa stara o svoje. 😉