icon

Do škôlky v septembri 2011

katmi
17. dec 2010

ahojte.. ktorí sa chystáte do škôlky budúci rok v septembri? Rada by som vedela Vaše postrehy,názory, ako je to s prihláškami do škôlok atď. Ďakujem..

romantic
15. apr 2011

ahojte..aj my cakame v pondelok na vyrozumenie tak som zvedava....aj vy mate obavy ako to budu nase deti zo zaciatku zvladat v skolke?ja mam velke...a mimochodom mna jedna riaditelka sprdla ze mamicky si nemaju co davat viac ziadosti do skolok,lebo potom nevedia ci maju ratat s tym dietatom alebo nie..

winona24
15. apr 2011

@romantic a jaaaaj....ani mi nehovor...ja si ani neviem predstaviť,ako ja budem dusiť plač ,keď ju prvý deň budem nechávať v škôlke.... 😅 😅 😅 ja si to neviem predstaviť,že ako to bude zvládať....som strašne zvedavá

skrecok
15. apr 2011

@winona24 aj ja. 😅

zuzka1.
15. apr 2011

ahojte,
pridavam sa k tym, ktore si v septembri poplaču 😀 😀
ucitelky videl, stretol, deticky v skolke pozna asi 5, tak to snad nebude take strasne. ako sa s tym vyrovnam ja, uvidime 😀

winona24
15. apr 2011

no to bude prdel.....už sa vidím ako budem dýýýýchať a snažiť sa,aby to na mne nebolo vidno 😀 😀

tak aj naty by mala mať nejakých kámošov z ihriska...ale ako sa pani riaditeľka vyjadrila...zámerne deti do rovnakej triedy (ak sú kamoši) nedávajú.... čo som trochu nepochopila....že sa im to neosvedčilo 😕

zuzka1.
15. apr 2011

@winona24 asi aby neboli moc besne, potrebuju si ich samostatne vyformovat? 😕 😅 asi
no ale zase pre dieta na adaptaciu lepsie ked pozna niekoho len tym by mali asi pani ucitelky viac prace, udrzat deti na uzde, ale tak jeden pedagog by mal mat na take veci metody.

romantic
15. apr 2011

presne tak,pre pokoj deticiek by ich mali dat s kamosmi do jednej triedy aby sa citili pokojnejsie....moj syncek ma rad deti ale to bude prvykrat co bude bezomna...kamoska ma dvojicky-chalanov poriadne certiska a ta pre istotu pozorovala 2 tyzdne svoje deti z daleka aby videla co robia 🙂 vzdy sa schovala za auto,strom,dom no zaco sa dalo a sledovala ich...ale ked clovek musi do prace tak to asi nepojde ...mozno si najmem detektiva 🙂

syslica
15. apr 2011

@deirdra
@winona24
😀 😀 fakt sranda, ani mi nenapadlo, až keď si na to upozornila 😀 hotová ZOO - a to tu máme na Koníku aj mamu čo má tuším v brušku "malého svišťa" 😀
U nás sa tiež nedá nastúpiť v januári... a ako to bude v septembri, na to ani myslieť nechcem. Malý syslík je extrémne plachý po ockovi, v čom má oproti staršiemu obrovskú nevýhodu, ale zas vyrastá odmalička so súrodencom, hádam sa teda do kolektívu rovesníkov začlení bez veľkých problémov.... no už sa teším, ako si o tom potom budeme písať tu v téme.

atrami
15. apr 2011

@mima22 , to divné, že v januári neberú, že jednoducho musí nastúpiť už v septembri. U nás príjmu, ale zoberú až po dovršení 3 rokov. Moj je oktobrový a je prijatý, ale nastúpi najskor v oktobri, alebo až keď nastúpim do práce.
Záleží na povahe dieťaťa, niektoré sú schopné aj od 2 rokov a iné ani v 4. Moj najmladší by nemal problém ak by išiel aj teraz, len má plienku na zadku. Inak sa naje sám aj sa povyzlieka, je samostatný, má rád kolektív. Najstarší rok chodil len na 4 hodiny, čo si nemohol zvyknúť. On je menej spoločenský, tak mal problém. Prostredný sa tešil, rýchlo si zvykol.

maatuulka
18. apr 2011

no maminy, nas do skolky nezobrali :(((

jitkatatarova
18. apr 2011

Nas tiez nevzali,lebo zatial nemam pracu, 😠 tak nas dali na cakaciu listinu,kde sme hned na vrchu.Vraj este nie je nic stratene,moze sa to do septembra este zmenit.A to sme povodne boli v zozname zobratych.Ale neberiem to tragicky,moj manzel mi na to povedal ze aspon si mozem hladat pracu na ciastocny uvezok a nemusim sa hned po materskej zodrat v robote. 😀 Hned mi zdvihol naladu.

splash
18. apr 2011

Ahojte. Mali sme prihlášky v 3 škôlkach v BA (palkovičova, šancova, radiova) a nezobrali nás nikde. Malý bude mat v polke októbra 3. Čo teraz? Mám riešiť nejakú súkromnú škôlku, alebo opatrovateľku, alebo mám ostať ako dobrovoľne nezamestnaná doma, keďže sa mi o dieťa nemá kto postarať???? ☹ ☹ ☹

kesi32
18. apr 2011

@splash my sme dali dcéru do súkromnej škôlky do času, pokiaľ nebude prijatá do štátnej ☹

deirdra
18. apr 2011

@splash my sme na tom podobne, tiez nas nevzali, riaditelka povedala, ze ak sa nieco uvolni, tak sa nam ozve. Tiez riesime, co budeme robit, ale asi ho dame do sukromnej (uz teraz tam chodi 2x do tyzdna na doobedie, aby si zvykal). Len vsetko zavisi od toho, co mi tento tyzden povie sef, ci ma vobec v septembri vezmu na full-time, mam to slubene, ale sluby sa slubuju...🙂 Ten rok (dufam, ze menej) to nejako vydrzime, hoci ked si pomyslim na tie prachy, tak sa mi hlava toci... No a potom ho uz dufam vezmu, ale zas bude blbe zvykat ho na nove prostredie, viac deti, nove ucitelky, iny pristup... Je to proste komplikacia☹
Moja kolegyna mi hovorila, ze ked mas dieta, ktore nie je v septembri trojrocne, musis jedine niekoho podmaznut, tak to v BA vraj teraz funguje☹

cuchre
18. apr 2011

nam dnes prislo z 1. skolky ze nevzali, lebo kapacita. dufam, ze nebudu robit problemy, lebo som nezamestnana. a preco som nezamestnana? lebo syn mal vo februari 3 roky a nevzali ho do skolky. dufam teda,ze nas aspon do 1 vezmu, este ostavaju 2.

zzuzzik
18. apr 2011

@deirdra @kesi32 @splash @maatuulka baby treba podat staznost na ministerstov socialnych veci alebo na ministersto skolstva teraz neviem kde patria skolky, ale ja to idem robit,sice az na buduci rok.... ako je moze ze stat nedokaze zabezpecit to, aby mamicka si mohla dat dietatko do statnej skolky je tu nejaka spravodlivost? pokial sa neozveme nic sa robit nebude, ja pojdem podat staznot aj na miestny urad, on to ma tiez v kompetencii. Kde pride k tomu mamicka ze musi platit sukromnu skolku a niektora jej susedka si dietatko veselo dava do statnej, pokial sa nebudeme stazovat nic nezmozeme len budeme platit, ja to tak nenecham ja si pojdem skolku vyhadat aj keby co bolo nas to caka o rok, ale uz teraz viem ze nas nezoberu mala sa mi narodila 5 septembra 😀

salomuska
18. apr 2011

@zzuzzik skolky su v kompetencii obci (zriadovanie, financovanie), takze najlepsie je naozaj ist na ten Miestny urad

maatuulka
18. apr 2011

@zzuzzik staznost? myslis, ze tym daco poriesim? to by sme museli vyvolat celoslovensku staznost.

lula26
18. apr 2011

Obec zo svojho , v dnešnej dobe bohužiaľ, nie veľmi veľkého rozpočtu toto neporieši. Keď sťažnosť, tak na ministerstvo a ešte lepšie na vládu.

tin007
18. apr 2011

@zzuzzik mozes to skusit so staznostou, pozri si vsak vopred zakon, ktory hovori o tom, ze prednostne sa beru deti 5 rocne a deti s odlozenou skolskou dochadzkou a az potom (podla miesta) ostatne deti. jednoducho povedane 1 rok pred nastupom do skoly ti dieta musia v statnej skolke zobrat, ale skor nemusia 😕

kiwinka21
18. apr 2011

ahojte maminky..je tu dakto z jaroviec??este mi nedoslo potvrdenie..a ivanka sa uz tak tesi medzi babetka.🙂

zzuzzik
18. apr 2011

@salomuska
@maatuulka
@tin007 no babenky tak nenecham to len tak to si piste, to ze je to v zakone tak napisane, ze prednostne najprv predskolskeho veku, potom so surodencom a neviem co este, je jedna vec, ale aby statne skolky mohli zobrat cca 25 deti a je ich prihlasenych 145 tak to je sila nie? to niekto na to z vysoka kasle, poznam mamicku z ihriska co osobne bola urobit bordel na miestnom urade a dieta jej nakoniec umiestnili v danej skolke, takze nic nie je stratene

atrami
19. apr 2011

@zzuzzik , neboj sa už aj ja som bola nštartovaná, že podám sťažnosť. U nás v dedine je jedna školka. Malého mi zoberú od oktobra. Ale ak by som sa neozvala, nezobrali by mi ho.
Treba si zistiť, či do školky nechodia deti z iných obcí, alebo deti, ktoré podla bydliska patria inam. Niektorá kočka tu písala, že sa sťažovala a nokoniec zistili, že v školke sú prihlásené neexistujúce deti.

zzuzzik
19. apr 2011

@atrami veru veru moja rec, dobry napad s tym miestom bydliska, ze je tiez dobre si zistit, mnohi rodicia podmastia v skolke, aby to mali blizko do prace a pritom su z inej casti mesta alebo dediny, ja ticho so zalozenymi rukami nebudem, preverim si aj to, to teda nie ja nebudem platit horibilne sumy, co som komu urobila, co si nevybojujem nemam to plati u mna vzdy takze do toho baby treba sa stazovat, stazovat, stazovat, uz sa konecne musime naucit, ze aj stazovanim sa da nieco vyboxovat, ved to nie su male peniaze,

maatuulka
19. apr 2011

maminy keby som sa chcela stazovat tak kde to mam poslat? na miestny urad?? a co by som tam mala napisat? prave som dopisala odvolanie, zajtra ho idem poslat do skolky.

tin007
19. apr 2011

@maatuulka zriadovatelom MS je zvycajne prislusna miestna cast (u teba to bude MC Raca) alebo obec/mesto. zvycajne pisem preto, lebo zriadovatel moze byt aj sukromny (napr. cirkev, alebo nejaky sukromny podnikatel) a ten si moze stanovit vlastne kriteria na umiestnenie deti do predskolskeho zariadenia

Pre vsetky, ktore sa chcu "stazovat", spiste peticiu/staznost/ziadost, obehnite ihriska a ostatnych rodicov a predlozte na urade toto. Urcite to bude mat vacsiu silu ako list s 1 podpisom.

cuchre
20. apr 2011

tak sa hlasime do klubu skolkarov. sa tesim, len ma trosku sklamalo, za nas neprijali do skolky, ktoru mame za domom, ale do alokovanych tried na druhy koniec vrakune. asi som prilis pohodlna 🙂 ale som rada, ze mame skolku

romantic
21. apr 2011

@zzuzzik ahojcek,veru treba urobit poriadok ked treba lebo si robia s nami co chcu...az ked sa clovek ozve,cize si otvori usta aj na Uradoch tak konecne nieco robia.....vsade su zvyknutí ze si ludia nechaju skakat po hlave a su ticho...a to sa tyka aj skolok

romantic
21. apr 2011

ozaj nas prijali do skolky ale riaditelka ma uz vo februari upokojila ze nas vezmu od septembra 🙂 len dufam ze to krpec zo zaciatku bude zvladat v pohode a zvykne si......uz aby to bolo za mnou ☹

zzuzzik
21. apr 2011

@romantic tak gratulujem, moja mala nastupuje do jasliciek teraz v septembri a som z toho cela hotova, aj my dufame ze sa zacleni dobre, ona je velmi spolocenska a malo maminkovska, ale ja sa bojim hlavne tych infektov. Vela zdaru prajeme 🙂