icon

Incident v škôlke

25. jan 2023

ahojte, co som dnes zazila v skolke tak mám dost..dnes je u nas v skolke karneval, vsetky detičky natešené my sme chystali masku uz asi mesiac kedze moja slecna musi byt ta najkrajsia princenzna, v satni sme sa prezliekali rano a prisiel tam otecko s dievcatkom ktore nastupilo tento rok..bez masky..pyta sa ucitelka ze ci ju nejde obliect o masky lebo uz sa zacina karneval a vtriede su uz vsetky deticky v maskách.otec odvrkol ucitelke ze nie ze on tieto pohanske somariny nebude podporovat že jeho dcera sa nebude prezliekat za nic..dievcakto samozrejme smutne uplakane ked videlo ako su deticky pekne poobliekane, (princecne, víly, spidermani a podobne)..ucitelka ostala zarazena aj my ostatni rodicia ktorí sme obliekali detom v satni masky prose nechapem toto..dievcatko slo do triedy uplne so slzami v ociach ale evidentne sa tak balo otca ze sa ani neodvazilo plakat tak ucitelka ktora bola tiez v soku ale nic nepovedala jej posepkala ze ona bude teda rozhodkyna a vyberie najkrajsiu masku..no strasne mi bolo luto toho dietata..otec total kreten..akoze ja respektujem kazdeho vieru a presvedcenie ale nepride vam toto moc?

janetinka27
25. jan 2023

ale dobre uz, len pises dookola to iste. kazdy si o tom mysli svoje a kazdy si mysli co chce. tak sa uz nad to povznes. dnes bolo vela deti sklamanych a v zivote sa este velakrat sklamu, nemozes ludom diktovat ako maju zit.
ja z teba tiez nemam dobry dojem a co teraz

autor
25. jan 2023

ja mam znamu ktora detom na vianoce nekupuje darceky lebo vianoce su gycovy sviatok a len biznis a ona to nebude podporovat, nemaju ani mikulasa..aj ked bol v skolke mikulas alebo mali dostat darceky cez vianoce v triede tak ich na tie dni radsej nedala do skolky vobec..

autor
25. jan 2023

@janetinka27 neviem asi sa idem obesit na najblizsi strom..ked sa vam nepaci diskusia tak nereagujte..zvykknem to aj ja tak robit ked ma tu absurdita niektorych prispevok az šokuje..radsej sa nezapajam..

zuzana76
25. jan 2023

inak ja karneval tiez nemusim

kvetinka75
25. jan 2023

autorka tak prečo sa stále zapájaš, veď je evidentné že nesúhlasíš s príspevkami, ktoré nesúhlasia s tebou

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
7miriam77
25. jan 2023

Dievcatko chudiatko, otec blbec...ach jaaaaj

katkine_terapie
25. jan 2023

Tu vobec nejde o to, comu ocko veri/neveri a ake ma presvedcenie. V tomto pripade islo o to, ze ockovi bolo uplne jedno ako sa jeho dieta citi, neprejavil ani stipku. Ak by mal nejake presvedcenie, ze karneval v skolke je "zlo, ktore on nebude tolerovat ani sa na nom zucastnovat", mal ako milujuci rodic xy moznosti, aby tato situacia jeho dieta netrapila. Mohol dieta nechat doma, mohol sa vopred s ucitelkou dohodnut, že teda on ako rodic je proti, ci vie vymysliet pre dieta nahradne riesenie npr. Janka odmeni masku, ktora sa jej najviac pacila (nie najkrajsiu masku, ale taku, ktora ju najviac zaujme) alebo Janka bude krajat tortu/kolacik (samozrejme s pomocou uciteliek), rozdavat lizatka...atd. On nespravil nic, hodil vlastne male dieta "nech si zvyka na svet". Bez vysvetlenia, lasky, empatie... Och chuda dieta.

queen_mary
25. jan 2023

Boze aj ja prave zhanam masku. Neznasam to, tiez mi to pride zbytocne. Ale urcite by som toto synovi nespravila. Bud by som ho nezobrala do skolky, alebo mu zozeniem ten blby kostym. To bude nejaky zmagoreny dezolat ten otec. Ale urcite sa citil dolezito, ked to hovoril ucitelke 😀

kvetinka75
25. jan 2023

@queen_mary panebože dezolát. To ja keď vidím ten výraz.

lenkakravcova
25. jan 2023

@lianka123
Naša konfekčná veľkosť 4-5 rokov. 😄😀😄

merrysa
25. jan 2023

Mne pride moc, ze niekto verejne rieši druhych ludi. Ako sa vravi, nesud, nechodíš v ich topankach. Videla si tisicinu z ich dna a uz sudis.. Tes sa, ze,,tvoja slecna je ta najkrajšia princezna" a fakt ostatne neries..
Dievcatko bolo určite smutne, nevravim, ze otec reagoval idealne, ale mala to prežije, rovnako ako kopu dalsich sklamani v živote...

lenjaona
25. jan 2023

Nestaraj sa do cudzej výchovy ak nechceš aby to robili tebe

danusa63
25. jan 2023

@autorka Chodila som do škôlky 4 roky a za ten čas som videla XY deti s uplkanymi očkami, ktoré nemali masku. Učiteľka to vždy nejako zachránila. Nikdy neriešila, či rodič ma také presvedčenie, alebo onake, či majú rodicia nejaké problémy atď atď. To dieťa chce byť proste len obyčajné dieťa na karnevale, tak ako ostatné deti. Už celé ráno chúďa počúvalo frustrovanú mamku/otecka aký je karneval blbý a že ona nemal/a čas/chuť zháňať nejaký blbý kostým........

lianka123
25. jan 2023

@lenkakravcova tak to je parada! dieta stastne, mama stastna!

mamulik10
25. jan 2023

@zuzinka888 prosím Ta preco tu riešiš Vianoce a vieru? Co ma s týmto viera? Vies si to vôbec predstaviť co zaziva take male dieťa? Ked pride do triedy kde sú všetci v maskách a ono nemoze lebo jeho otec mal potrebu si niečo dokazovať? Vies ze toto bude mat maximálne dopád dieťaťa na jeho vývoj? Tak sa ukludni a netahaj sem vieru! Toto s vierou nic nema! Každý sme ako male dieťa zažili karneval a je nemysliteľné aby rodicia toto dieťaťu odopreli! Viera a Vianoce je druha vec. Tak sa kus zamysli pred tym ako ma oznacis a toto vypustis do sveta.

rik01lulaka
25. jan 2023

Je to jeho dcéra a on ju vychováva a keď nechce, aby sa jeho deti zúčastňovali na takých veciach je to jeho rozhodnutie. Dieťa musí dospieť a vyberie si svoju cestu. My s mužom tiež veľa veci dievčatám zakazujeme nakoľko s tým nesúhlasíme...nosenie čiernych vecí, tetovacky, lak na nechty, chodenie do kostola a mnoho iného a jednoducho áno tie deti sú z toho nešťastné, ale vysvetľujeme im aj dôvod prečo to tak je a, že keď dospejú tak buď nás pochopia alebo si vyberú svoju cestu...myslím, že aj ten otec dievčatku vysvetlil doma situáciu len deti svoje emócie v daný okamih ukážu...ale teda tiež neviem čo je na tom pohanské, ale pri súčasnom zmýšľaní mnohých ľudí, že pohania chlastali alkohol a obcovali kade tade tak sa nečudujem...

rik01lulaka
25. jan 2023

Áno Vianoce už bohužiaľ gycovy sviatok sú a ide len o brutálny biznis! Takže ja s tou známou súhlasím.

777januska777
25. jan 2023

@kvetinka75 tak ja si pamätám, že som vždy bola smutná, moja mama nemala na novu masku, vyrobila nám doma a po každom karnevale som vždy plakala, lebo som nevyhrala.

jana_eyre_2
25. jan 2023

Sranda je že tuto vedľa je téma o tom, že mamička nechce aby jej dieta bolo zobrazované na fotkách.. tam bola dourazana do kráv, deti ktoré nefotia dobre že niektoré ženy neoznačili za týrané a ako musia trpieť tým že nie sú na foto a bla bla.. a tu? Tu už je v poriadku že otec nahucal na učiteľku (nechcem si predstaviť tú búrlivú diskusiu akoby vyzerala keby to bolo napísané z pohľadu napr.nervozneho otecka ako to rázne učiteľke vysvetlil) a je vporiadku že dieťa túžilo po kostýme až mu bolo do plaču..

Nesudim konkrétneho otca, nebola som tam nevidela som to ani neviem aké mal pohnútky odmietať niečo tak nevinne ako je prezlečenie sa do kostýmu.. len sa pozastavujem nad tou dvojitostou - na jednej strane strašné, že rodičia nechcú aby ich deti boli na webe, na strane druhej je úplne v poriadku takýto nervózny tatinko... Zvláštne sú tieto pohľady naozaj..

777januska777
25. jan 2023

@stanulienkat inak prečo sa automaticky predpokladá, že pán bol katolík? Lebo co ja viem, tak karneval nie je proti katolíckeho náboženstvu vôbec a normálne kresťanská cirkev s nim nemá problém. Takže ak si potrebuješ kopnúť do kresťanstva, tak nájdi na to s autorom vhodnejsiu tému.

777januska777
25. jan 2023

@jana_eyre_2 ide podľa mňa o to kto to píše. Ono keby tu napísala maminka, ze odmieta dat masku svojmu dieťaťu, lebo je to proti jej presvedčeniu, tak verím tomu, ze jej povedia svoje. Lebo ta maminka by písala za seba, presne ako písala ta na tie fotky. Ked ale píše autor niečo takéto ako toto, kde ohovára druhého, tak to je úplne iná situácia. Tu autorka rieši problém ktorý počula, nepozná rodinu, nepozná nič, len niečo videla a už ma záver. Tam v tej téme maminka písala za seba. Nehovorala.

kvetinka75
25. jan 2023

@777januska777 a z vlastnej skúsenosti viem, že veľakrát si človek vysvetlí situáciu inak ako to je. Domýšla a hodnotí podľa seba. Nepozná žiadne podrobnosti ale hodnotí, kritizuje a odsudzuje

kvietocek87
25. jan 2023

Zoberte si, že dieťa ide dajme tomu po chorej prvý deň do škôlky a vy ani neviete, že nejaký karneval vôbec má byť.Dieta musí ostať v škôlke a čo rodič pôjde chytro niekde utekať masky zháňať namiesto práce.Moznosti je vela.Alebo nemajú peniaze na masky alebo vzťah k vytváraniu vecí.Rodic zareagoval možno kvôli tomu tak.Absolutne nevieme,ako daná rodina žije.Netreba súdiť

jana_eyre_2
25. jan 2023

@777januska777 áno chápem, je to tak.. avšak preberá sa tu všeličo už sa často krát ani nepozastavujem nad tým ak niekto píše o vypocutom rozhore..

scorpionflower1
25. jan 2023

Nechaj tak, niektori proste ospravedlnuju, ze sa k druhym, aj k vlastnym detom, spravaju ako dementi tym, ze vsak oni "maju realne problemy" akoby sme my, co myslime aj na svoje dieta realne problemy nemali :D prosto sú to chúdence topiace sa v najväčších problémoch na svete a to ich oprávňuje sa správať ako neokrôchaný debil k učiteľke aj vlastnému decku. Treba im popriať veľa zdaru do budúcnosti a krásny vzťah s deťmi v starobe (to potom zas tie deti budú nevďačné)... Btw.Moja dcéra mala karneval pred polrokom, kostým som zháňala dva dni pred Helloweenom a nebol problém, doteraz má z toho zážitok a spomína na to, dokonca si pamätá kto z jej spolužiakov mal akú masku.

scorpionflower1
25. jan 2023

@lenkakravcova Úžasnýýý robot (?) šikovní ste....

zuzinka888
25. jan 2023

@mamulik10 presne tak ako sa citi dieta ktore neoslavuju npr. Vianoce a vsetci sa ho pytaju co dostali pod stromcek a co dostali oni. Vieru do toho vobec netaham vianoce totiz oslavuju aj neveriaci. Dietatu sa musi vela veci vysvetlit a je jedno ci ide o karneval, halloween, iny sviatok alebo o nejake obmedzenia v jedle. Uveduem priklad moje dieta sa citi rovnako zle/ smutne/ a ukrivdene- ked mamicky nosia do skolky sladkosti a moje nemoze lepok- dostane a idu do kosa. Alebo ked donesie niekto tortu do skoly- a moje ma fuj tycinku ktoru som dala pani uc.pre tieto pripady. Ale ono by si dalo tu tortu. Tiez neraz plakalo. Rovnako sa citi zle a musim to dietatu vysvetlit. Nevies ako to bolo, vies len postoj mamicky. Preto si myslim, ze nadavat niekomu do debilov je cez. A ano viem ze toto je ina situacia. Narazala som skor na to ci by si to povedala tomu oteckovi do oci ze je debil. Ale za klavesnucou je kazdy geroj.

victory7897
25. jan 2023

@lianka123 máš 2 deti alebo 20? Ty si tiež riadna trúba , nedávaj ich do škôlky keď sa Ti nepáči a nechaj ich doma , nebudeš musieť riešiť karnevaly, vystúpenia atď, momenty kedy sa deti tešia a majú radosť a majú to raz za rok ne každý deň tak netrep...deti majú len jedno detstvo, nepýtali sa na svet , nerozumejú,že nemáme čas,veľa roboty a my im to tu takto ,,spestrujeme ,, takými hlúposťami že nesom schopná zohnať jednu masku..

scorpionflower1
25. jan 2023

@kvietocek87 Tak by som slušne a s úctou poprosila učiteľku nech dieťaťu pomôže niečo vyrobiť a vysvetlila mu situáciu. O karnevale sa dáva vedieť aspoň dva týždne vopred v každej škôlke, ktorú poznám. To, že sa niekto dostal do takejto situácie neznamená, že má právo na niekoho útočiť, napr. na učiteľku, ktorá za to vôbec nemôže. Nikto a nič neospravedlňuje hrubé správanie k druhým. Keď občas niekto vybuchne, keď má deň blbec, dá sa to len pochopiť a nie ospravedlniť a tvrdiť, že má na to z nejakého objektívneho dôvodu právo. Keď sa niekto správa arogantne a hrubo je to vždy jeho slabosť a jeho chyba. Problémy sa dajú riešiť inak a nesúhlas sa dá vyjadriť slušne.