Je možné prijatie 5-ročného dieťaťa do školy?
Ahojte, je možnosť, že by dieťa zobrali do školy ako 5 ročné? S tým, že 6 bude mať na začiatku októbra. Samozrejme ak by to schválila psychologička. Lenže kedy to keď tak riešiť? Aby bola aj v tej predškolskej triede v škôlke.
Neter isla tento rok, museli obehat par psychologov, narodeniny mala az 12.10.... je uplne v pohode, jedna z najlepsich v triede... riesili to uz rok v predstihu pediater, cpp (dva krat tam myslim museli ist).
Je to možné, ale nerobila by som to. Nie je kam ponáhľať sa.
no ak ma dieťa ist na buduci september 2026 do prvej triedy treba to teraz zacat riesit. to , ze nie je predskolak nevadi, ale musi riesit veci ako predskolak.
skolne musite latiti tak , ci tak, kedze sa jedna o predcasne zaskolenie, zakon nato nemyslí, my sme tak tiež mali, dieťa septembrove. tiež islo dp skoly ako 5 rocne, par tyzdnov nato malo 6 rokov. a skolne sme cely rok platili.
zavolaj do cpp ako postupovat, kedze budes od niech potrebovat papier s odporucanim. my sme boli 1x na "skuske", hned povedali, ze jasnacka, ze dieťatu dalsi rok v skolke v nicom nepomoze, nech ide do skoly.....
lenze musis to riesit ty ako rodic, nie skolka.
a reči nie je sa kam ponahlat, to potom tí rodicia uvidia, ked budu mat doma 26 rocneho dospelaka a bude akuratne koncit vysoku skolu a stale sa o neho budu musiet zo zakona starat......
za mna chod do toho, uvidis ....
a este k tomu nase dieta nebolo v predskolskej triede, kedze mali 1,5 triedy predskolakov, takze v tej pol triede boli aj predskolaci aj nepredskolaci......
Moze nastupit do skoly aj ako 5-rocne, ak bude mat 6 rokov do konca roka a psychologicka odporuci, ze je na to zrele. Ak psychologicka suhlasi a dieta je pripravene, skola ho prijat moze 🙂
Je to možné, ale nerobila by som to. Nie je kam ponáhľať sa.
@tanalyn ak je dieťa na školu po každej stránke zrelé, nevidím dôvod, aby bolo ďalší rok v škôlke. Od detí, ktoré sa narodili koncom augusta je mladšie o pár týždňpv. Chcela tak dať do školy dcéru moja susedka a pod tlakom okolia to neurobila. Dcérka sa v škole potom nudila, lebo už dávno vedela čítať a písať, v kolelktíve si nenašla kamarátov, lebo boli myslením niekde inde, ako ona. Preto by mal zrelosť posúdiť odborník, spýtala by som sa na názor aj učiteliek v škôlke a podľa toho by som sa rozhodla.
a este k tomu nase dieta nebolo v predskolskej triede, kedze mali 1,5 triedy predskolakov, takze v tej pol triede boli aj predskolaci aj nepredskolaci......
@lucik194 nemusí byť v predškolskej triede, ale pracuje sa s ním, ako s predškolákom. V menších škôlkach, s jednou, dvomi triedami nie je nikdy trieda predškolákov a deti sú do školy pripravené tak, ako z triedy, kde sú len predškoláci
@tanalyn ak je dieťa na školu po každej stránke zrelé, nevidím dôvod, aby bolo ďalší rok v škôlke. Od detí, ktoré sa narodili koncom augusta je mladšie o pár týždňpv. Chcela tak dať do školy dcéru moja susedka a pod tlakom okolia to neurobila. Dcérka sa v škole potom nudila, lebo už dávno vedela čítať a písať, v kolelktíve si nenašla kamarátov, lebo boli myslením niekde inde, ako ona. Preto by mal zrelosť posúdiť odborník, spýtala by som sa na názor aj učiteliek v škôlke a podľa toho by som sa rozhodla.
@anonym_f19f17 presne toto je aj môj príklad. Ja som koncom augusta, ale pred tými x-rokmi má ešte nechceli pustiť do školy ako skoro 6-ročnú, čiže som išla až o rok neskôr a teda nudila som sa veľmi v škole a pre učiteľky to bola záťaž, nakoľko sa mi museli viac venovať, dávať mi úlohy navyše a podobne
Ja si myslim ze ked nema nejake problemy tak je to uplne v pohode lebo dieta nemusi byt ani vysoko nadpriemerne inteligentne aby v pohode zvladalo prvy rocnik v takom veku kedze je to proste jednoduche. Vela deti sa aj nauci citat same este v skolke a vela dalsieho a nie su to geniovia.
Ja si myslim ze ked nema nejake problemy tak je to uplne v pohode lebo dieta nemusi byt ani vysoko nadpriemerne inteligentne aby v pohode zvladalo prvy rocnik v takom veku kedze je to proste jednoduche. Vela deti sa aj nauci citat same este v skolke a vela dalsieho a nie su to geniovia.
@leidin prvú triedu zvládne takmer každé dieťa. Problémy sa ukážu až vo vyšších ročníkoch. Niekedy až na druhom stupni.

cpp a testy na predčasné zaškolenie.