Je neskoro v piatich rokoch riešiť logopédiu?
Dobrý večer. Dcéra môjho brata má 5 rokov a nerozumieme jej ani slovo. Rozprávali sme sa s babkou o tom a dohovárala synovi aby s ňou zašiel na logopediu. On je pracovne dosť vyťažený a jeho žena bola doteraz dva roky na úrade práce čiže len doma a tá to nerieši. Ju zaujímajú len psy s papiermi. Tým sa venuje napríklad chodí každú nedeľu na cvičisko potom výstavy a také veci okolo psov. Navyše je veľmi urážlivá a naozaj je potrebné poriešiť to dieťa pretože jej nerozumieme ani slovo
Napríklad príde k nám niečo mi hovorí a ja vôbec neviem čo chce tak jej hovorím ukáž mi to a hádam čo by to asi mohlo byť... Nie je neskoro teraz riešiť logopediu? Onedlho pôjde do školy a je to škoda ak by bol odklad kvôli reči....ja som len tak poznamenala že či s ňou chodí k logopedičke a ona len že načo veď sa naučí rozprávať. Ale aby v 5 rokoch nevedela napríklad vysloviť ovečka a povie omečka? Alebo milačik miuačik? A potom sú to úplné skomoleniny ktoré sa ani nepodobajú na to slovo a dokonca ani moje deti jej nerozumeju čo chce
@kikappp
@mimonkabananova
No ano, z jej prispevkov je uplne jasne ze svagrinu neznasa.
Ale ake riesenie by ste navrhli vy? Ci rada: Zamet si pred svojim prahom" znamena staraj sa o svoje deti a nestaraj sa do druhych?
Ale ak sa takou radou riadi aj skolka a pediater, tak kto tomu dietatu pomoze?
Ja socialku nechapem ako nejaku mamickovsku policiu. Skor ako pomoc. Poradia a daju navod ako situaciu zlepsit a myslim ze su urcite objektivny.
@andreatytler rada zameť si pred vlastným prahom znamená: pozri sa sebakriticky na svoje chyby. Prečo by k tomu tak mal pristupovať aj detský pediater a škôlka ? Sociálka? Tie ich zdvorilostné návštevy? ....nebuďte smiešna. Čo Vy viete o Tom ako to vnútorne ťaží tu matku? Čo Vy viete o tom, že s ňou doma necvici podľa logopedickych tutorialov , ktorých je na webe už x trilionov ? Či nieje objednaná na kopec možných vyšetrení ? Zhoršená reč u dieťaťa je od kedy zanedbaná starostlivosť? Však dvojročné cigancence z osád alkoholických rodičov melú ako o život. Ženská zrejme švagrinú má dobré odhadnútu aká to je klebetna krampampuls a nieje jej vôbec povinná ju zasvecovat do súkromných zdrav. problémov jej dcéry.
@andreatytler autorka ja neobjektívna zakomplexovana ,zavistliva osoba ,cítiť to s každej jednej vety .(závidí aj to ,že sa mamička ma čas venovať psom )
Pediater a skola majú povinnosti riešiť a aj riesia ak sa niečo s detmi deje ,žijete v neakej naivnej predstave .(autorka spomina aj bitku ).Deti už aj samé povedia v tomto veku ak by sa niečo také dialo .Chcela by som ta vidieť ako by si ty brala ako pomoc ak by ti sociálna "zaklopala "na dvere .Koli s prepáčením neakej pomylenej osobe.
@kikappp tu nielen autorka je žiaľ pomýlená osoba , ale aj drvivá väčšina komentujúcih
Autorka, ja by som v tomto veku a pri tom sposobe vychovy dala podnet na socialku. Je to v zaujme deti. Ak ta neterka nebude chodit na logopediu a nebudu s nou cvicit doma, moze sa stat okrem ineho aj to, ze ju neprijmu kvoli reci do skoly a bude mat odklad. Co nie je az take zlo. Avsak len za predpokladu, ze by sa s nou pocas toho roku pracovalo. No ak aj nadalej bude svagrina na dcerku kaslat a nahodou tam je aj narusena komunikacna schopnost, oneskoreny vyvin reci, myofunkcna porucha jazyka, expresivna porucha reci a podobne, nebude im stacit raz mesacne logoped a mozu dostat odporucanie na skolu pre deti s narusenou komunikacnou schopnostou. To idem uz do krajnosti. Ale pri tej lahostajnosti svagrinej a pri tom, ako opisujes neterkinu rec by ma tento scenar neprekvapil. A naozaj si neviem predstavit, ako by potom riesila svagrina skolu a ucenie sa s malou. Skus sa nezavisle poradit na socialke, nemenuj nikoho konkretne, len ze poznas taku rodinu a chcela by si im dohovorit. A informuj sa najskor vopred na socialke, co by ich cakalo v pripade podania podnetu.
@macinko321 vy si myslite ,ze škôlka a pediater sú úplne mimo? Nechápem čo tu splieate o sociálnych .Ved autorka zjavne ma mamicku v zuboch. Akoze pediater a ucitelky sú totálne neschopné kravy len autorka a ženy na MK vedieť hneď co he dietatu a ako ho matka vychováva.
Co ak ťa mama aj vie aj riesi ale je to jej osobná vec a nechce o tom rozprávať s " milou "svagrinou
Cítite podprahovo ze jej všetko vadi ,ze si fotí psov ,ze je doma a bla bla a koli takej osobe ma ju aj jej deti stresovať sociálka.Este raz to sú naozaj pediater a ucitelky total neschopné podľa vás ? Véd pediater sa rozprava s dietatom ,pýta sa ho a vie ako odpovedá,učiteľka je s nim každý deň ale len uuuuzasna švagriná riesi na MK .Rozum mi zastáva.