icon

Je normálne, že škôlkari dostali sáčkovú polievku?

20. jún 2024

Je podľa vás normálne že škôlkari dostali na výlete v zoo sackovu polievku? Učiteľky mali plastové misky kde každému vysypali vrecúško a zaliali vodou z bufetu v zoo. Ako druhé mali bagetky čo pripravili v skolke. Obed mali mat v skolke tak som to pochopila ja. Nie zabezpečený škôlkou a teda už vôbec nie takto…. Ešte aj ta horúca voda v tom plaste. Bagetky mali zevraj u autobusára ktorý čakal na parkovisku pred zoo v chladnicke. Myslite že ma zmysel osloviť riaditeľku či je to podľa nej Ok?

patus_2
20. jún 2024

Ja len taký malý detail, zistí si, ako sa varia polievky vo veľkých školských kuchyniach. A k téme, som učiteľka, viem čo znamená vziať deti na výlet a možno ťa polievka a bageta boli parádnym zážitkom... Keď ju zje raz za rok, nič sa nestane, hoci ju jedlo z plastovej misky. Ja sama instantné veci bežne vôbec nejem, ale každý rok sa teším na stanovacku na vifónky a kura na paprike. Netreba to brať až tak vážne, najviac problémov vzniká práve v hlave....
A keď sa ti nepáči, tak nabudúce choď na výlet s ním, alebo ho vôbec na výlet nepúšťaj....

kp7333
20. jún 2024

No skandal. Poucenie pre ucitelky: nabuduce kupit detom v zoo langos alebo hranolky s kecupom. Alebo zrusit vylety uplne.
Inak si si ista, ze tie misky boli plastove? V poslednej dobe vidim v obchodoch uz len papierove/bambusove. Myslim, ze jednorazove plastove pribory a riad uz EU zakazala.

enya00
20. jún 2024

tak nabuduce si decko nedaj na vylet a ucitelky nebudu musiet riesit taku drblinu 🤦‍♀️ hadam sa ti decko z toho neposralo, ci? Zomrie z plastov a sackovej polievky, boze moj, chuda ucitelka🤦‍♀️ nabuduce ti ho dufam na vylet ani nevezme

lubkavargova1
20. jún 2024

No a teraz si predstav, ze my sme mali minuly tyzden prespavacku v skolke....grilovali sme spekacky, fajne mastne, s bielym chlebikom a este aj hromadu kecupu mali a vsetko sme podavali na palstovom tanieriku, mali sme aj plastovy pribor...vodu sme kupovali v bandaskach a vonku sme dali 1 lavor kde si vsetky deti umyvali ruky a aj 1 uterak kde sa do toho vsetci utreli....este sme vecer aj vatru mali kde deti sedeli okolo a fajne sa vyudili....a vecer, po veceri sme ich len bezne osprchovali, a sup spali sme na matracoch na zemi....a kazdy si to uzival, a mame bohovsky zazitok, ze aky to bol super den....a aby som nezabudla mamicky nam napiekli muffinky a kolace s posctivym fajnovym maslovym kremom, a hromadou cokolady....no posielaj na nas inspekciu....

mirkam3
20. jún 2024

Myslím si, že riaditeľka ma (snad) iné starosti ako riešiť takúto banalitu. Ok, zdravé to nebolo, ale predpokladam, že žiadne dieťa neutrpelo ujmu.... Autorka, môžeš sa pred najbližšom výletom vopred opýtať, aka konkrétne bude strava, keďže si naposledy bola nemilo prekvapená. Viac by som to nerozmazavala. Polovica deti možno tu polievku ani nezjedla a navyše, ak by si nosilo každé vlastnú stravu, jedli by možno aj oveľa vacsie sprostosti (a ochutnávali by aj od seba navzájom, cize sa tomu nevyhnes, max tsk mozes naucit svoje dieťa, aby sa toho alebo hentoho nedotklo…).,

mclissa
20. jún 2024

@lubkavargova1 to ani nepis autorke lebo dostane infarkt.
Joj chybaju mi taketo opekacky.

kristinka92
20. jún 2024

autorka čo ti bránilo dietatu navarit a nabaliť domáci poctivý 5hodin varený vývar a druhé jedlo do termosky?? chod ty nabuduce s 20detmi na výlet a rieš stravu. sackova polievka neni zrovna standard podľa mna, ale keď to malo prvýkrát doteraz, tak ho to raz v živote nezabije. a z bagety tiež neumru. či čo sa očakávalo? že pani učiteľky so sebou budú trepať plny hrniec horúcej polievky a druhý hrniec rizota pre 20deciek? ako inak to mali riešiť? dotrepat ich do zoo a otočka rýchle naspat aby stihli obed v škôlke? ake mas riešenie ty?

lakebabe
20. jún 2024

Ja v dnešnej dobe tie učiteľky aj ľutujem. Normálne by si za takéto premotivovane matky zaslúžili nejaké ocenenie. A inak plastové misky sa už nepredavaju len papierové

zuzanaete
20. jún 2024

Nase deti este nemali sackovu polievku alebo teda o tom neviem. 🙂 Ale ak by im niekto dal v krizovom rezime, co vylet je, tak to absolutne neriesim. Vecer si mohla pridat trochu viac zeleniny na vyvazenie a hotovo.

chvostik1
20. jún 2024

@kristinka92 možno si tam mali navariť z nejakého zvieratka z výbehu 🙂))) Taký vývar z pelikána alebo pečený medveď alebo grilovaný tiger či opica... To musí byť iná delikatesa 🙂)))

tomasisa
20. jún 2024

Za mojich detskych cias sme chodili na vylet aj viacc krat rocne, mama zabalila lepenak, a do octovej flase vodu....a zijeme

kimina21
20. jún 2024

@lienka.7 co sa navazas,staraj sa o svoje deti.ja som nikde nepovedala,ze by som mu dala polievku.typicke mamicky alo ty,clovek povie iny nazor a hned sa pustia do posmeskov.

maciatkolulu
20. jún 2024

@kimina21 jedlo si sama nachystať nemôžeš....môže s a pokaziť atď...takže ideál nedávať dieťa na ten čas do škôlky a vysvetliť mu,že nemôže s ostatnými,lebo nemôže raz za čas spapat niečo nebio🤷. Ono v tej škole ti pozere,skôr či neskôr také veci,že budeš cumiet,keď sa dozvies čo si dalo tvoje bio dieťa . Ja tomuto nerozumiem a obdivujem učiteľky. Moje decka nemali nikdy žiadne zákazy a je paradox ,že fakt sladké skoro vobec nejedia. No,takže buď nejakú bio škôlku,súkromnú odporúčam,alebo teda mať dieťa doma až do maturity,alebo to chudá nedávať má výlety. Ale vážne už niektorým preskakuje z toho materstva

monnci2226
20. jún 2024

ako potom likvidovali tie nedojedene polievky? vylievali to tiez tomu ochotnemu panovi bufetarovi niekde? v konecnom dosledku je to velmi pozitivny prispevok - pani ucitelky klobuk dole, ze si vyrobili robotu navyse, pri uz tak extremne tazskej ulohe byt so skolkarmi na vylete a k ochotnemu panovi bufetarovi uplne smekam, poskytnut miesto skolkarom na zjedenie polievky, zohriat im zadarmo vodu, zlikvidovat po nich zvysky vsetko uplne zadarmo na ukor casu, miesta k platiacemu zákazníkovi.... neni to s tou nasou krajinou az tak zle 😊

lienka.7
20. jún 2024

@viestta jezisi, zabudla som ja krepa🙈🤣 dik za upozornenie😉😘 mas uplnu pravdu, ziadne vlny a nebezpecne ziarenie ale oheň! Ako v praveku 👍🤣🤣🤣

ibrunova
20. jún 2024

Ja som chodievala s deťmi na školské výlety, ak mali možnosť kúpiť si niečo sami, tak to som sama niekedy čumela, čo všetko nakúpili a zjedli.. Jedna kočka v buse vracala z toho všetkého, čo pojedla, vystúpila z busu a o 5 minút jedla hranolky s tatárskou 🙂

kimina21
20. jún 2024

@maciatkolulu co sa navazas,staraj sa o seba.ako vies,ze som bio.ze nesuhlasim so sackovou polievkou,tak som hned bio.povedala som svoj nazor.nikoho neurazam.moje deti nezeru,tvoje nech si zeru,co chcu.moje deti chodia do statnej skolky a ked idu na vylet,tak im rodicia chystaju jedlo.tak mi nepis,ze si nemozem nachystat.to ze si ho ty nemozes nachystat a je ti jedno,co zeru tvoje deti,je tvoja vec.

lienka.7
20. jún 2024

@autorka prosím ta, pre dobro všetkých, drz si dieta vo svojej "bubline", ok? Naši v skolke na deň detí dostali vieš co? Pizzu!!! Kks, okazite píšem starostovi sťažnosť, nech odvola riaditeľku a idem organizovať petíciu. 🤦‍♀️
A to, ze vyhodis aj 2000€ mesacne za stravu esre neznamená, že sa tvoje dieta stravuje ok. Nejaký "prehresok" raz za uhorsky rok tvojmu sterilné dieťatku neublíži, neboj sa. Ci nebodaj skončil s katarom žalúdka na jiske, či aký máš problém vlastne?

maciatkolulu
20. jún 2024

Draha moja,žijem z podstatne viac ako 500 eur pre troch,nakupujem výhradne v rrrrrrakuskej bille plus, muža mám výborneho kuchára. Uvažujem ale triezvo a zdravo. A tak sa u nás aj vari. A vieš čo,decko mi zozvacha s radosťou aj mrazené nugetky a sackove cestoviny,normálne mu to pri plnom vedomí a s vs titulom dovolím naservírovať. Ale tak je to rrrrrakuske ,tak snáď🤣🤣 Akože prepáč,tváris sa dosť exkluzívne,ako je PREBOHA možné,že máš decko pravdepodobne v STATNEJ SKOLKE???? Sa cítiš? 🤣🤣🤣NULOVE povedomie,to čo chces potomkom ponúknuť???? Takéto predprimarne vzdelanie???? Hrôza. 🫣 Snáď si už volala národný toxikologicky,alebo aspoň pozrela následky požitia instantnej polievky z plastu na guuugli.... A ako samozrejmosť beriem ,že si už pisala na ministerstvo školstva. Ale ja chápem,musíš byť vystresovaná. Na smrť. Predpokladám,že ledva stíhaš prácu a dieťa a ešte k tomu bio stravu variť,nakupovať....a toto všetko ti doslova poserie jedna neuvedomela obyčajná učiteľka. Na JRD s ňou 🤣🙋

maciatkolulu
20. jún 2024

@kimina21 jejda dýchaj,alebo si daj čokoládu,prípadne pohár vína,zjavne ti niečo chyba🤣

doriiis
20. jún 2024

No však autorka,len choď za riaditeľkou.X dni po výlete,keď už deti aj zabudli,čo jedli.Pani riaditeľka ťa takto na konci roka,keď ani nevie,čo skôr,určite privíta s otvorenou narucou a ešte aj kávu spraví.😅To vieš.
Len budeš za trapku

lienka.7
20. jún 2024

@kimina21 niektoré kým tu niečo napíšete, radšej použité sedu mozgovú kôru a nebudú tu potom musiet ist ostatné z vašich "genialit" do kolien. Len toľko k tomu.

xrcdny16
20. jún 2024

Na toto len: co ti pere:D

kimina21
20. jún 2024

@lienka.7 asi o sebe hovoris

dominikamacakova
20. jún 2024

A balíky sladkostí napríklad na Mikuláša ti nevadia? Čítala si si niekedy zloženie lízatka? Nie si určite 100%tná ani doma, tak nerieš... Ja sa tiež snažím aby sme sa zdravo stravovali, ale určite by som sa neposrala z jednej sáčkovej polievky na výlete.

zuzudrnda
20. jún 2024

Autorka, na upokojenie, myslím,že dieťaťu sa nič nestane, ale som skôr ma tvojej strane a pokojné to za mňa mohli byť len tie špagety. Ozelela by som sackovu polievku z plastov. Deti by na spagetach prežili a radšej požiadať od rodičov desiatu. To,že je to bežné a akceptovane,je nastavenie spoločnosti, kde počnúc nemocnicami,končiac školskými zariadeniami je strava / akceptované mnozstva sladkosti/ aká je (mimo časti súkromných), rovnako to nerieši väčšina ľudí, tak sa čudujem,že zakladas túto diskusiu, podporu by som necakala...ale verím,že dieťa si výlet užilo tak či tak. Netráp sa tým. Mimo stravu, učiteľky obdivujem sza každu aktivitu navyše. Nie je to sranda.

anonymous87
20. jún 2024
zuzka0605
20. jún 2024

ja s tebou uplne suhlasim.a mne by to teda vadilo.nie nahodou sme najhorsi v EU v umrtnosti na choroby ktore suvisia so stravou.bohuzial ak nema rodic povedomie, dieta nezmoze nic.mozno az v dospelosti.stravovanie v sk. zariadeniach je problem sam o sebe.

cookie29
20. jún 2024

Boze prepac, Ty si ale vazne 🐄. Niezeby si bola rada, ze ucitelky zobrali deti na vylet, ze sa otravovali s vybavovanim, organizovanim a podobne, ale ozyvas sa kvoli tomuto? Keby mali sackovou polievku na obed kazdy tyzden, nepoviem. Ale co mali so sebou tahat cely obed pre neviem kolko deti?! a keby vam boli kazali nachystat piknik, tak nadavate, ze maju zaplateny obed v skolke. A to by este boli dalsie prusery, lebo niektore deticky by mali sladkosti a pod a ony chcu vsetky to iste atd....

Mne slo dieta na vylet dnes a ked som videla ten batoztek, co bude cely den musiet vlacit, lebo my sme pinik robit museli, je mi smutno

jednoduchomaria89
20. jún 2024

Myslím, že to je tak jedno 😅 o pár rokov bude piť hektolitre energy drinkov a fajčiť