icon

Kedy informovať škôlku o nenastúpení dieťaťa?

mary174
8. júl 2025

Ahojte maminy, rada by som sa s Vami poradila lebo nik z okolia nevie.
Mam dve deti 3r a pol roka. 3 rocnemu sme podali ziadost do skolky pd septembra, do jednej skolky nam dieta vzali. Ale eozmyslame ze asi si ho necham doma a pojde o rok ako 4 rocny do skolky.
Ak ste boli v rovnakej situacii dokedy treba dat v skolke vediet ze dieta nenastupi ? Na ich stranke som nic nenasla, pojdem tam osobne ked deti vyzdraveju ale celkom ma to zaujima.

Strana
z2
maryetta
8. júl 2025

Tak hadam cim skor. Mozno niektora mamina je zufala ze nema miesto pre svoje dieta.

zuzanockamt
8. júl 2025

@mary174 Volať čím skôr, aj dnes. Netreba čakať.

sisska96
8. júl 2025

Čím skôr, ale nechápem prečo má trčať doma ak môže ísť do škôlky

mary174
autor
8. júl 2025
@sisska96

Čím skôr, ale nechápem prečo má trčať doma ak môže ísť do škôlky

@sisska96 nehnevajte sa, ale to naozaj nie je Váš problém 🙂

veronika_pb
8. júl 2025

Najlepsie cim skor, aby vedeli to volne miesto posunut inemu dietatu. Akoze, zoznamy deti kto kam chodi, sa vraj uzatvaraju az v polke septembra, dovtedy sa vselijako este prehlasuju a oficialne zapisuju deti, ale uz len z moralneho hladiska by som dala vediet cim skor. Ja ked som mala rozhodnutie z novej skolky, ze mi deti vzali, hned som kontaktovala staru skolku, ze nenastupia - sice to uz bolo po tom, ako posielali rozhodnutia, ale vsak maju na kazdeho telefon, tak zavolaju prvemu pod ciarou, ze sice sme vam postou poslali ze neprijimame, ale uvolnilo sa miesto - beriete ci nie? Mne tak minuly rok volali zo skolky z vedlajsej dediny, ze vedia, ze do nasej mi nevzali, ale ze v ich dedine je miesto, ci chcem.

sisska96
8. júl 2025

chuďa decko

mary174
autor
8. júl 2025
@sisska96

chuďa decko

@sisska96 pekny den zelam

mary174
autor
8. júl 2025
@veronika_pb

Najlepsie cim skor, aby vedeli to volne miesto posunut inemu dietatu. Akoze, zoznamy deti kto kam chodi, sa vraj uzatvaraju az v polke septembra, dovtedy sa vselijako este prehlasuju a oficialne zapisuju deti, ale uz len z moralneho hladiska by som dala vediet cim skor. Ja ked som mala rozhodnutie z novej skolky, ze mi deti vzali, hned som kontaktovala staru skolku, ze nenastupia - sice to uz bolo po tom, ako posielali rozhodnutia, ale vsak maju na kazdeho telefon, tak zavolaju prvemu pod ciarou, ze sice sme vam postou poslali ze neprijimame, ale uvolnilo sa miesto - beriete ci nie? Mne tak minuly rok volali zo skolky z vedlajsej dediny, ze vedia, ze do nasej mi nevzali, ale ze v ich dedine je miesto, ci chcem.

@veronika_pb jasne, ja som sa len vcera dozvedela ze ho prijali, u nas je dost problem moc som neratala ze vezmu, cize riesit sa to chystam do konca tohto tyzdna

januska12323
8. júl 2025

Čím skôr, potešíš ďalších rodičov. Stačí zavolať nemusíš osobne.

anonym_5cbd31
8. júl 2025
@sisska96

chuďa decko

@sisska96 to si ako dovolíš takto kritizovať?
Väčšina detí je v škôlke len "odlozenych" kým su rodicia v praci, ci si to niekto prizna alebo nie.
Úroveň štátnych škôlok aj celkovo školstva na Slovensku je zúfalá, dieta o nic nepríde ak tam nebude chodiť, tobôž nie 3rocne.
Stačí ze nezapadá ucitelkam do škatuľky a uz je škôlka skor na traumu, a nie na osoh pre neho aj pre celú rodinu.
Samozrejme rátam s tym ze daná mama sa mu bude plne venovať, bude sa venovať deťom ako súrodencom a nebudú ho držať doma v bubline izolované.
Dieta sa dokáže bez problémov socializovat aj bez skolky.
Moj sa naučil niektore veci rýchlejšie nez rovesníci v škôlke, a socializoval sa na ihrisku, na sídlisku, v rodine, na rôznych aktivitách kam som s nim chodila.
A vidím ze sa naučil o svete viac ako deti v škôlke lebo sme spolu spoznávali svet, naše mesto, prírodu, vylety.

@mary174
My sme mali rovnaký pripad, písala som v polke augusta cca ked sme sa rozhodli. Dávali sme iba odklad, teda Žiadala som o prerušenie dochádzky, aby miesto mal na ďalší rok, kedze sme xhceli aby do tejto skolky nastupil a nemusela som zháňať inde miesto.
Riaditeľka nam to sama takto navrhla. Aj keď teda nakoniec nie som spokojná ako sa to vyvinulo s touto konkrétnou skolkou. Vám držím palce aby ste si cas doma spolu este užili a aby o rok išlo v škôlke vsetko podľa predstáv 🤩

mary174
autor
8. júl 2025
@anonym_5cbd31

Väčšina detí je v škôlke len "odlozenych" kým su rodicia v praci, ci si to niekto prizna alebo nie.
Úroveň štátnych škôlok aj celkovo školstva na Slovensku je zúfalá, dieta o nic nepríde ak tam nebude chodiť, tobôž nie 3rocne.
Stačí ze nezapadá ucitelkam do škatuľky a uz je škôlka skor na traumu, a nie na osoh pre neho aj pre celú rodinu.
Samozrejme rátam s tym ze daná mama sa mu bude plne venovať, bude sa venovať deťom ako súrodencom a nebudú ho držať doma v bubline izolované.
Moj sa naučil niektore veci rýchlejšie nez rovesníci v škôlke, a socializoval sa na ihrisku, na sídlisku, v rodine, na rôznych aktivitách kam som s nim chodila.
A vidím ze sa naučil o svete viac ako deti v škôlke lebo sme spolu spoznávali svet, naše mesto, prírodu, vylety.

@mary174
My sme mali rovnaký pripad, písala som v polke augusta cca ked sme sa rozhodli. Dávali sme iba odklad, teda Žiadala som o prerušenie dochádzky, aby miesto mal na ďalší rok, kedze sme xhceli aby do tejto skolky nastupil a nemusela som zháňať inde miesto.
Riaditeľka nam to sama takto navrhla. Aj keď teda nakoniec nie som spokojná ako sa to vyvinulo s touto konkrétnou skolkou. Vám držím palce aby ste si cas doma spolu este užili a aby o rok išlo v škôlke vsetko podľa predstáv 🤩

@anonym_5cbd31 ďakujem za reakciu 🙂 velmi ste mi pomohli

janababana
8. júl 2025

@mary174 toto je chyba procesu, ale ze brutalna. Ked sme davali ziadost do skolky a dieta prijali, mali sme par dni na potvrdenie, ci nastupi - zavazne dorucit papiere skolke o nastupe. Kopec mam zufalo caka, ci im dieta vezmu do skolky, daj vediet co najskor ze nenastupi, urobis spravnu vec

bebina23
8. júl 2025
@mary174

@anonym_5cbd31 ďakujem za reakciu 🙂 velmi ste mi pomohli

@mary174 vobec si ich nevsimajte. Moja isla do skolky ako 4,5 r, lebo ju skor nevzali, ale ani som to nesilila, tiez bol mladsi brat. A z triedy bola najsikovnejsia, ked nastupovala do skoly, poznala cisla aj vedela citat. Doma sme vela kreslili, tvorili, prirodzene sa sama zaujimala a rozvijala. Praveze ako nastupila do skolky sa ten rozvoj spomalil, tam nemali tolko casu ucitelky na tie sikovnejsie deti, musela ist s davom. Doma sa viete venovat tomu dietatu omnoho viac ked sa chce a je priestor a aj mu to omnoho viacej dať.

bebina23
8. júl 2025
@anonym_5cbd31

@mary174

@anonym_5cbd31 presne. Suhlasim

anonym_5cbd31
8. júl 2025
@janababana

@mary174 toto je chyba procesu, ale ze brutalna. Ked sme davali ziadost do skolky a dieta prijali, mali sme par dni na potvrdenie, ci nastupi - zavazne dorucit papiere skolke o nastupe. Kopec mam zufalo caka, ci im dieta vezmu do skolky, daj vediet co najskor ze nenastupi, urobis spravnu vec

@bebina23 napodobne, syn sa nástupom do skolky uz neučí toľko ako predtým. Každý den sa mi sťažuje ze sa v škôlke nic neucia a nic tam nerobia zaujimave 🤭 ale toto nepochopia mamičky deti ktoré su priemerne a spadajú do skolkarskych tabuliek. Moj druhý syn je taky, predpokladám ze jemu bude v škôlke super a aj sa tam veľa naučí kedze mu to ide vsetko pomalšie.
Preto som taka nespokojna s našou skolkou lebo vobec nevie pracovať s tými inými detmi, syn to tam len musi pretrpieť kým sa doma moze venovať tomu co chce a učiť sa takým tempom ako mu vyhovuje.
Keby som mohla, tak ho do skolky nedám, aspon nie do takejto bežnej 🙄
Každopádne mu to ohromne prospelo ked ostal dlhsie doma, aj jemu, aj jeho vývoju a vzdelávaniu, aj súrodeneckému vzťahu, aj celej rodine. Najlepšie roky to boli pre nás.

@janababana záleží od skolky, u nas brali všetky deti aj tie co nemali 3r ešte. Samozrejme je fajn dat vedieť co najskor, ale nie vždy zaplní skolka to miesto. Nam to riaditeľka povedala tak, ze to miesto akoze drzia nášmu, oni za neho peniaze dostanú ale budu len radi ze maju o niečo menej deti v triede.

basska_b
8. júl 2025

Niektore radia , ako keby horelo. Teraz su prazdniny, je otazne, ci tam je personal, ktory okamzite po doruceni tvojej info bude telefonovat niekomu z poradovnika. Ja som mala 4.5rocnu prijatu, no potom som zistila, ze som tehotna v juni. Kedze uz jednu stratu v 9tt som mala predchadzajuce Vianoce za sebou, s malou dusickou som cakala, ci sa v auguste dopracujem k tehotenskej knizke. A az ked som ju dostala, volala som posledny augustovy do skolky, ze chcem rok odklad. Skolkarske choroby v tehotenstve pripadne s novorodencom ak nemusim znasat, tak isto nepotrebujem...

mary174
autor
8. júl 2025

Dakujem Vam, este nad tym popremyslam, ale skor som priklonena ze zostane doma. Okolie skor pozera naco riesim skolku ked som doma ze aj tak by bol doma chory kazdu chvilu a ze lepsie to zvladne mensi krpec ked nebude par mesacne babo

nikushka8
8. júl 2025

Volala by som do skolky,co najskor, mozno niekoho potešíte. To bol aj nas pripad, volali nam v polke jula,ze sa im uvolnilo miesto a dceru beru.

jamidea
8. júl 2025

@mary174 tak toto vytaca mna v praci neustale. Vystavujem rozhodnutia o prijati pre skolkarov. Vopred volam, ci prihlaska plati, alebo uz nieco maju. Urobim 500 admin.ukonov aby mi o mesiac zavolali, ze vlastne este rok poockaju, ci by sme im podrzali miesto. Nie nepodrzali, len na nich cakame.
Treba oznamit skolke co najskor!!!!

jamidea
8. júl 2025
@basska_b

Niektore radia , ako keby horelo. Teraz su prazdniny, je otazne, ci tam je personal, ktory okamzite po doruceni tvojej info bude telefonovat niekomu z poradovnika. Ja som mala 4.5rocnu prijatu, no potom som zistila, ze som tehotna v juni. Kedze uz jednu stratu v 9tt som mala predchadzajuce Vianoce za sebou, s malou dusickou som cakala, ci sa v auguste dopracujem k tehotenskej knizke. A az ked som ju dostala, volala som posledny augustovy do skolky, ze chcem rok odklad. Skolkarske choroby v tehotenstve pripadne s novorodencom ak nemusim znasat, tak isto nepotrebujem...

@basska_b urcite majy z teba v ms radost. Zato, ze tebe je to fuk, ms mozno kvoli tvojej "nehoriacej povahe" uniklo niekolko tisic od statu. Pretoze do 15.9.si musia za teba zohnat nahradu, inak maju o cloveka menej na ucte.
Takze hori.

mary174
autor
9. júl 2025
@jamidea

@basska_b urcite majy z teba v ms radost. Zato, ze tebe je to fuk, ms mozno kvoli tvojej "nehoriacej povahe" uniklo niekolko tisic od statu. Pretoze do 15.9.si musia za teba zohnat nahradu, inak maju o cloveka menej na ucte.
Takze hori.

@jamidea u nas v meste najdu nahradu za 1 den 🙂

mary174
autor
9. júl 2025
@jamidea

@mary174 tak toto vytaca mna v praci neustale. Vystavujem rozhodnutia o prijati pre skolkarov. Vopred volam, ci prihlaska plati, alebo uz nieco maju. Urobim 500 admin.ukonov aby mi o mesiac zavolali, ze vlastne este rok poockaju, ci by sme im podrzali miesto. Nie nepodrzali, len na nich cakame.
Treba oznamit skolke co najskor!!!!

@jamidea kazdy ma pravo zmenit nazor, my sme boli rozhodnuti ze do skolky ide. Teraz zacinam pochybovat kedze sa nam zmenila zivotna situacia(tu to pisat nebudem), mame pravo dieta do skolky nedat, myslim si ze to prezije kazdy aj ludia co sa ,,namakaju,, s rozhodnutiami 🙂 pekny den

jamidea
Autor odpoveď zmazal
mima172
9. júl 2025
@mary174

@mary174 Ihneď. Na to miesto čaká mnoho mamín 🙂

jamidea
9. júl 2025
@mary174

@jamidea kazdy ma pravo zmenit nazor, my sme boli rozhodnuti ze do skolky ide. Teraz zacinam pochybovat kedze sa nam zmenila zivotna situacia(tu to pisat nebudem), mame pravo dieta do skolky nedat, myslim si ze to prezije kazdy aj ludia co sa ,,namakaju,, s rozhodnutiami 🙂 pekny den

@mary174
Moj mobil si robi co chce a zmazal mi celu odpoved.
Nemam chut to pisat opat, takze len kratko.
Narodenie dietata nie je zmena, kvoli ktorej sa prijate dieta nedava do ms. A ak ano, hlasi sa to hned, nie v septembri.
Preto je sr v takej ...., lebo si kazdy mysli, ze svet sa toci len okolk neho, ze kazdy vsetko moze ale povinnosti ziadne.

jamidea
9. júl 2025
@mary174

@jamidea u nas v meste najdu nahradu za 1 den 🙂

@mary174 v sucasnosti je velmi malo deti do skolok, zacinaju slabe rocniky

zuzudrnda
9. júl 2025
@mary174

@mary174 my sme tak nechali dcérku. Zavolala som riaditeľke s obavami a zobrala to veľmi fajn.

mary174
autor
9. júl 2025
@jamidea

@mary174
Narodenie dietata nie je zmena, kvoli ktorej sa prijate dieta nedava do ms. A ak ano, hlasi sa to hned, nie v septembri.
Preto je sr v takej ...., lebo si kazdy mysli, ze svet sa toci len okolk neho, ze kazdy vsetko moze ale povinnosti ziadne.

@jamidea nehnevaj sa, ale ked uz chces byt neprijemna citaj celu diskusiu. Neviem o tom ze by som niekde pisala ze idem to riesit az v septembri 🙂

mary174
autor
9. júl 2025
@jamidea

@mary174

@jamidea nikto normalny si k novorodencovi neda starsieho do skolky

jamidea
9. júl 2025
@mary174

@jamidea nehnevaj sa, ale ked uz chces byt neprijemna citaj celu diskusiu. Neviem o tom ze by som niekde pisala ze idem to riesit az v septembri 🙂

@mary174 citala som diskusiu, v ktorej padli vyjadrenie, ze sa tu damy tvaria, akoby horelo. Od zaciatku reagujem na celkovy vyvin diskusie tuna, nie iba na cisto tvoju otazku.
A na druhej strane, tvoj postoj nevyzera, ze by si to sla rovno dnes riesit.
Objektivny realny nazor z praxe moze byt neprijemny, je vsak podlozeny.

Strana
z2