Koľko môžem nechať dieťa doma zo škôlky?

17. okt 2022

Ahojte,koľko dní môžem ospravedlnit ja ako rodič a nechať doma dieťa zo škôlky?V septembri bol doma týždeň,mal sopliky.Teraz je doma od minulého týždňa od stredy.Zase sople,jemu zatekali a kašle ako tuhý fajčiar.Bere antibiotiká Zinnat.Vidim tam zlepšenie,no ešte to není ono.Este stále kašle.Problem je že on nevie si ešte sám vyfukat nos keď má sopel.Ucim ho to doma,no nejde mu to.Neviem ako ho to naučiť?Nechcem aby každý mesiac bol doma.Tym pádom aj ja musím ostať doma z roboty.Zatial som ho odhlásila ešte na dnes a zajtra a zajtra uvidím čo ďalej.Neviem koľko dní môžem ho ja nechať doma a po koľko dnoch už treba papier od lekára do škôlky?Synček má 3 a pol roka.

ariannazara
17. okt 2022

V našej škôlke musia mať papier od doktorky len predskolaci. Deti 3,5 ročne môžu byť doma kľudne aj mesiac nikto to nerieši.

ikonica
17. okt 2022

Papiere od lekara sa riesia len u predskolakov. Cize kludne ho mozes nechat doma aj mesiac a nemusis nic dokladovat. Ale nechaj ho poriadne doliecit, lebo ti ho o par dni zas otocia pri dverach, ze je chory...

klarissa25
17. okt 2022

Škôlka nie je povinná

ajajaj00
17. okt 2022

3,5 rocny je uplne jedno kolko bude doma..az predskolaci maju napr 5 dni ospravedlnenie od rodica ak chyba viac ako 3 dni musi byt papier od dr

jaskolka
17. okt 2022

Poriadne ho doliecit,taky malý skolkar nepotrebuje papiere od doktora, aj celé mesiace ho môžeš mať doma. U predškolaka už to je asi iné, tam je ten rok povinný.
Zvýšiť imunitu,hlavne tetaz jesennom období, vitamíny, ovocie, zelenina, pripadne skontrolovať na orl nosohltanovu mandlu.
Ono to obdobie, že na začiatku škôlky sa na dieťa všetko "nalepí" neminie takmer nikoho. Proste úplne nová mikroflóra okolo neho a telo sa musí prispôsobiť.

kacena1991
17. okt 2022

U nas v skolke sa tiez papiere od lekara riesia len u predskolakov... Dcera ma 3 roky a v septembri bola v skolke 7 dni dokopy a tento mesiac tam zatial vydrzala jeden tyzden inak ke furt chora ako tam nastupila a staci len donslovnicka napisat ospravedlnenku a podpisat papier ze nie je infekcna.

dzina007
17. okt 2022

No kym berie atb by som ho do skolky nedavala vobec. Ma oslabenu imunitu, nemate dozor nad stravou. Nahodou sa vysype neviete ani ci z liekov ci z jedla. A teda ked berie atb tak lekarka vam papier da.
Neviem ako u malych deti ale predskolaci mozu byt 5 po sebe iducich dni doma osoravedlnene od rodica a potom uz musi lekar

autor
17. okt 2022

@jaskolka Môj je aj alergik,no ešte v štádiu vyšetrenie že na čo všetko konkrétne je alergicky.Len cez leto mu to potvrdili alergiu.Na imunitu som mu dávala Imunoglukan aj Vironal,no ako vidím nepomohlo.Kazdy deň sme vonku za každého počasia,vraj aj to je dobré na imunitu.A aj tak je chorý.
@kacena1991 Ako to riešia že je furd chorá,čo jej dávaš na imunitu?

ukulela
17. okt 2022

S antibiotikami ho do skolky ani nevezmu....

zuzanaete
17. okt 2022

@ajajaj00 U predskolakok rodic ospravedlnuje do 7 dni. Lekar az viacej dni.

autor
17. okt 2022

@ukulela Ešte na zajtra ráno má antibiotiká a už dobral.

ukulela
17. okt 2022

hned po dobrati by som ja osobne do kolektivu nedala, ak by som mohla ostat este dva tri dni doma, no ak to inac nejde, bude musiet ist ... ak ide len o ospravedlnenie, riesi sa len u predskolaka. co sa tyka chorobnosti, mne dok minuly rok povedala, ze 7-8 viroz za sezonu je OK. a asi to u nas aj sedi ... od septembra teraz 3x chory. len ja si viem zariadit homeoffice na preskacku s muzom, tak to nie je az na taku slucku ....

autor
17. okt 2022

@ukulela Mne už hrozí vyhadzov v práci,tak neviem ako to vyriešiť.

petronelka47
17. okt 2022

Sa priprav že budeš doma každý mesiac

autor
17. okt 2022

@petronelka47 Dúfam že nie

petronelka47
17. okt 2022

To som aj ja dúfala,realita je však iná. Držím palce 🙂✊

kacena1991
17. okt 2022

Este stale papa umele mlieko rano aj vecer cize tam ma vitaminov habadej, plus jej este navyse davam vitamim C a ovocie, zeleninu jedava fakt na kopy. Kym nenastupila do skolky bola chora raz-2 krat do roka tak som myslela ze ma dobru imunitu ale touto skolkarskou chorobnostou si asi musi prejst kazde dieta🤷‍♀️