Kto už odrátava dni do návratu do škôlky?
Kto už odratava dní do konca týchto nekonečných prázdnin? Priznávam sa, uz nech je štvrtok, nech sa mi obnovia nervy a fyzické sily 🤣🤣 syn bol 24/7 doma každucky den, babky sú ďaleko + neochotne, ostatná rodina sa tvári ze sa ich synovec netýka a citujem "este sa necítime byt sním same par hodín" (ma 4r..).... Láska ku synovi a vianoce okej krása ale to každodenné varenie lebo treba 5x dodňa papat, vymýšľanie aktivít a upratovanie to už nieje krása. Snáď niesom sama tu..... 😂😭
@anonym_autor máš šťastie, že sa ti narodil pred štyrmi rokmi, keď počas covidu zatvorili škôlky na takmer tri mesiace, to by si asi neprežila
@anonym_autor máš šťastie, že sa ti narodil pred štyrmi rokmi, keď počas covidu zatvorili škôlky na takmer tri mesiace, to by si asi neprežila
@anonym_1d2b6a a čítam že jeden kus len, no na zblaznenie 😁
Ja chapem,ze nie každý to ma rovnako... Ale ja mam pocit, ze som v okolí asi jedina ktorej nevadi mat deti doma. Mne je praveze po kazdych prazdninach smutno,ze maly ide do skolky. Mame dve deti (skolkara 5r a mladsiu 2,5 ta je este doma). A ked niekoho pocujem,ze bozeee mat oboch doma to je psychiatria, co mam s nimi cele dni robit! Vsak im netreba vymyslat furt aktivity každú minútu. Ja s nasimi fungujem tak,ze mi asistuju pri beznych cinnostiach, aj sa zahraju sami, aj si čosi precitame, niečo zahrame a zrazu vecer a dalsi den za nami...
Ale nejako to nepriznávam. Lebo mam pocit ze som divna, keď si uzivam cas s detmi. Lebo to ked sa hned nestazujem ako mi doma zavadzaju, tak sa niektore tvaria akoby si vymyslam, alebo sa chvalim alebo na neviem 🤷
Ano, aj ja si rada kuknem vecer film s muzom, venujem sa zalubam a niekedy mam všetkých plne zuby 🤣 ale celkovo som si asi nikdy nepovedala ze uz nech zacne školský rok alebo skoncia prazdniny.
@anonym_autor ja sa neteším. Som s nimi rada doma. Nevadí mi ani variť, ani hrať sa s nimi, ani chodiť vonku. Skôr ma unavujú tie choroby, pre ktoré nemôžu byť v kolektíve. Oni sú radí medzi deťmi, majú super učiteľky. Ale počítam to ešte na taký týždeň len so mnou. Skôr ja im leziem na nervy ako oni mne. 😃
Tesime sa velmi cela rodina,lebo je to maleho prvy velky den v skolke a som rada,ze nam to vyslo,ze tento velky den mozme ho zaviest obaja,aj ja aj muz.Dnes sme ho boli este doobliekat,tricka,teplacky,pyzamka,papucky sme minule kupili,oteplovacky.
Cely vyobliekany od hlavy az k päte.Uz to vsetko len po podpisovat.
Ja prichadzam akurat z nocnej,a v piatok uz sama maleho doveziem.
Jaj tesime sa.
A ja este zajtra volno,a v stredu si pojdem pospat do kuchynky.Muz ma uz 4dni volna,odrobil 1 nocnu a zase volno,ale zase robi vikend a ten ja mam volny,takze tiez len 2dni odrobim.Tesime sa velmi,aj ja do prace,lebo zacinam na novom mieste tak euforia aj s toho.
syn 3,5r ale vôbec sa neteším že ide do školky ale vidím na ňom že chce isť za detmi a majú gymnastiku v školke kde velmi rád chodí
toto obdobie (prvé prázdniny) sme si veľmi užili ,manžel mal celý čas dovolenku každý deň sme robili niečo iné , syn ani nespí cez deň doma ako v školke takže od rána 7-20 bol hore ale nastavili sme si režim , syn sa zahrá aj sám , chodili sme po návštevách občas prišiel niekto k nám žiadna rutina a nuda
u nás dokonca ani tv nebýva zapnutá cez deň chápem že niekto to môže brať takto že húra koniec prázdnin ale ja som to nikdy nechápala a ani nechápem doteraz
Ja už odrátavam dni do jarných prázdnin 😀. Milujem prázdniny a dovolenky, moje deti sú síce už školáci, ale aj v škôlke to bolo rovnako. Žiadne ranné ponáhľanie, pekne každý spí, koľko potrebuje. Ešte dodám, že nevarím každý deň, pomerne často ideme na obedové menu do reštiky alebo do nákupného centra.
Pošli ho ho k nám. Jeden ks hore - dole, to sa stratí. Mne sa veru koniec prázdnin nepáči.
Mne je ľúto, že prázdniny končia. Sme všetci spolu doma a baví ma to 🤩. Vôbec sa neteším, že o 2 dni začne celý kolobeh škola, škôlka, krúžky,… a okrem 2h som s deťmi 24/7 tieto sviatky. Už sa budem tešiť na jarné a letné prázdniny. Ale asi to má každý inak.
@anonym_autor a nie su skolky od 7.1??
Ja sa aj tesim aj netesim 😀 tym, ze aj manzel mal volno tak ten cas sa super vyplnal, stale sme niekde behali vela zazitkov, ale na druhu stranu sa aj tesim, ze bude mat zas nejaky rezim a bude konecne zas medzi rovesnikmi a kamosmi v skolke. Uz sa len modlit, ze navrat tam bude bez nejakej velkej dramy, predsalen boli tie decka dost dlho doma😀
Ja sa teda urcite netesim na koniec prazdnin, ked znovu zacne skola, ucenie, povinnosti. Autorka, musi byt narocne krmit doma jedneho skolkara, chcela by som ta vidiet starat sa o niekolko skolopovinych pocas skolskeho roka. Proste matka roka!
ako ja mam fakt niekedy pocit, ze to asi admin vymysla tie prispevky,, pochopim, ked su deti 2 tyzdne chore v beznom roku,, ale cez Vianoce?,,, mate kopec podnetov, novych darcekov, na mohych miestach napadol sneh a kazdy den v telke milion rozpravok,,, toto su najlepsie 2 tyzdne s detmi doma....
Ja som si vedela vyplnit kazdy den s malou, ma 4,5r, dnes sme ju 1x postavili na lyze, mali sme spolocne sankovacky, Vianocne pecenie a vsetko okolo toho , netesim sa na kolobeh, skolka/kruzky atd...
Nikdy som nemala takéto pocity, a to má dcéra čochvíľa 15. A tiež nechodila na prázdniny k starým rodićom, akurát posledné roky chodí v lete 2x po týždni k svojmu otcovi
@anonym_autor ja to mam naopak, ubehlo to velmi rychlo a na navrat sa netesim vobec.
Jooj, to tu ani nepis, lebo sa ozvu len matky, ktorym deti doma voobec nevadia a miluju cas straveny s detmi a ty budes ta cudna macocha, co nechce vlastne deti 🙈
Ja tiez sice neodratavam dni, deti sa aj zahraji, sice v mojej pritomnosti, ale take dva dni byt osamote by bolo super 😀 nevarit, neriesit mamiii, mamiiii, pod von, som hladna, bordel vsade... pokojne ozelejem. mna napr desia uz jarne prazdniny, nie kvoli detom, ale kvoli tomu, ze kde zas budu, kym ja budem v praci
Tesim sa a dnes už bol
Sice len jeden, ale s PAS, VD a ADHD. Bolo to aj pekne, ale vystavena som riadne
ako ja mam fakt niekedy pocit, ze to asi admin vymysla tie prispevky,, pochopim, ked su deti 2 tyzdne chore v beznom roku,, ale cez Vianoce?,,, mate kopec podnetov, novych darcekov, na mohych miestach napadol sneh a kazdy den v telke milion rozpravok,,, toto su najlepsie 2 tyzdne s detmi doma....
@midka co s chorymi detmi vacsinou nejde.
Ja mam 2 a 3 rocne a skolakov tiez. Aj pri shonu a viacej prace mi chybaju a vobec som pritom malych do skolky nedala. Ja si ich chcem uzit co najviac aj ked mame aj zle dni. Ja neviem, preco sa stazujete, kolko neni prace okolo jednoho dietata, podte pozriet 2 male a skolakov, to je vela prace. Ale mame doma cisto, pomahame navzajom. Cez vianoce sme sice boli doma, muz robil cele sviatky tiez, ale cele dni som s detmi pozerala filmy, objednali donasku. Ja neviem, mne samej je po hodine, dvoch smutno aj manzelovi a smejeme sa navzajom, ked si ideme von "ze konecne trocha klud" a potom sa nevieme dockat domov 😁
Ja chcem ešte pozerať vianočné rozprávky 😂
Nie, nikdy ma netešilo, že končia prázdniny. Som rada, že nás sa to netýka. Rada trávim čas s rodinou, s deťmi. Dobrovoľne a veľmi rada si každý týždeň beriem i synovcovho drobca.
Varenie je u nás 365 dní v roku, teda okrem dovoleniek
Ten čas deťmi rýchlo letí a veľmi rýchlo vyletia z domu Prečo si čas s nimi nevychutnať?
Ked sa hovori A, tak treba povedat aj B. Ano, ja sa tesim, ze pojdu do MS....lebo? Nie kazdy ma volno a pecie perniky kazdy den. Dnes som popri detoch musela aj pracovat. ( Ano, aj manzel) No, to je taaaak srandovne a romanticke ked mate meeting a za dverami mate vankusovu vojnu.
@anonym_autor vermi tieto zimné prázdniny som mala aj ja voľno čiže v práci som bola naposledy 23.12 a dnes a konečne to boli kľudne zimné prázdniny užila som si ich parádne konečne aj moja autistka mala kľudne dni bola spokojná až do soboty v nedeľu už nebola spokojná dnes už bola v dss a spokojná konečne som si oddýchla so staršou dcérou sme sa zahrali opäť spoločenské hry s mužom sme čo to porobili okolo domu a najmladšia bola spokojná behala po dome šťastná spokojná oddýchli sme si všetci
Jooj, to tu ani nepis, lebo sa ozvu len matky, ktorym deti doma voobec nevadia a miluju cas straveny s detmi a ty budes ta cudna macocha, co nechce vlastne deti 🙈
Ja tiez sice neodratavam dni, deti sa aj zahraji, sice v mojej pritomnosti, ale take dva dni byt osamote by bolo super 😀 nevarit, neriesit mamiii, mamiiii, pod von, som hladna, bordel vsade... pokojne ozelejem. mna napr desia uz jarne prazdniny, nie kvoli detom, ale kvoli tomu, ze kde zas budu, kym ja budem v praci
@ajuga hej však toto, dlho som váhala to tu vôbec Dat, lebo tieto matky lietajúce na obláčiku s duhou ma už ukamenovali... Kto chce nech si urobí aj 10 deti, nech sedí doma a nech žije z utierania zadkov, ale nech to nenormalizuje, lebo to (v dnešnej dome) už nieje normálne. Tie ktore sú na MD s x-tým dieťaťom jasne ze mali čas spokojne vypekat perníčky a gulat sa v dekach pred telkou, no nevedia ani prd o matkach ktoré už pracujú. Chcela som mať domáce svoje koláče holt piekla som po nociach. 22,29,30,31,2 január som pracovala na homeoffice, kym dieta z obývačky spravilo dreváreň, Lebo nie, Dat mu tablet do ruky neuznávam. A ano, varenie je otravné, to nech mi žiadna matka nehovorí, ze ju baví radostne stat pri hrncoch. Jou cestoviny su hotové hneď ale nedajú sa jesť každý deň a kumulativne sú to hodiny strávené vymýšľanim, kupovanim, varením pestrej a vyváženej stravy... Keby sme s mužom sami tak občas obzijeme aj na parkoch... A ďalšia vec, dieťa v kor tomto veku potrebuje KOLEKTÍV. sediet doma pri matkinej sukni ho nenaučí to, co mu dá kolektiv. Potrebuje rovesníkov, hranie sa a rovesníkmi, rovnakú úroveň komunikácie, a tiež aj pedagogický vplyv a každý deň pestré aktivity, co ja určite doma nemám kapacitu ani chuť vymyslat...
@ajuga hej však toto, dlho som váhala to tu vôbec Dat, lebo tieto matky lietajúce na obláčiku s duhou ma už ukamenovali... Kto chce nech si urobí aj 10 deti, nech sedí doma a nech žije z utierania zadkov, ale nech to nenormalizuje, lebo to (v dnešnej dome) už nieje normálne. Tie ktore sú na MD s x-tým dieťaťom jasne ze mali čas spokojne vypekat perníčky a gulat sa v dekach pred telkou, no nevedia ani prd o matkach ktoré už pracujú. Chcela som mať domáce svoje koláče holt piekla som po nociach. 22,29,30,31,2 január som pracovala na homeoffice, kym dieta z obývačky spravilo dreváreň, Lebo nie, Dat mu tablet do ruky neuznávam. A ano, varenie je otravné, to nech mi žiadna matka nehovorí, ze ju baví radostne stat pri hrncoch. Jou cestoviny su hotové hneď ale nedajú sa jesť každý deň a kumulativne sú to hodiny strávené vymýšľanim, kupovanim, varením pestrej a vyváženej stravy... Keby sme s mužom sami tak občas obzijeme aj na parkoch... A ďalšia vec, dieťa v kor tomto veku potrebuje KOLEKTÍV. sediet doma pri matkinej sukni ho nenaučí to, co mu dá kolektiv. Potrebuje rovesníkov, hranie sa a rovesníkmi, rovnakú úroveň komunikácie, a tiež aj pedagogický vplyv a každý deň pestré aktivity, co ja určite doma nemám kapacitu ani chuť vymyslat...
@anonym_autor ja normálne pracujem (HO), aj som s deťmi napiekla, aj sa váľala v deke, s mužom sme sa pri varení striedali, aj pri hraní s detmi. Myslím si, že je to skôr o nastavení v hlave a nie o lietaní na obláčiku. Skôr ty toho nemáš tak veľa, keď si neužívaš poriadny kľud od povinností. 😅

@anonym_autor materinská láska je nekonečná, že?
Týždeň, dva a sme v koncoch.🙃