Mám dať dieťa do škôlky kvôli tehotenstvu?
Ahojte, chcela by som poradiť, čo by ste robili na mojom mieste. Máme 2 deti - skoro 4 rocnu, 2,5 rocnu a teraz som tehotná v 13tt.
Dcéra je prihlásená do škôlky- začala chodiť v septembri veľmi sa jej páčilo, chodila 2 mesiace za ten čas mala 4x atb objavili sa priblemy s mocovymi cestami- čakali sme na termín na operáciu pol roka. Teda bola somnou a mladšou pol roka doma, bolo nám fajn, teraz je mesiac po operáciu a môže ísť do škôlky. Tešila sa, no bola 2 dni a chytila angínu s vysokými horúčkami (nemá imunitu keďže sme doma a neboli sme pol roka chori aj keď chodíme ak k mojej sestre sa hrať s jej detmi, aj na ihriska atd ) najhoršie chytili sme to všetci, najhoršie samozrejme ja. Po pár dňoch sa mi tak pohoršilo že som musela do Dr, mala som vysoké teploty, dostala injekcie infúzie atd.
Lekárka mi odporučila, aby počas tehotenstva nechodila do škôlky preto ja som slabá a ohrozuje to dieťa, nemôžem byt každý týždeň na liekoch. Tak isto led pôrodim v novembri- chcem aby bola dcéra doma, kvôli novorodencovi aspoň 3-4 mesiace, ma indikáciu aj kvôli operácii močovej rúry- cez zimu aby bola doma.
Problém- neviem ako sa zachovať, najradsej vy som dcéru nechala doma. Lekárka povedala, že veď nežijeme zavretí doma, chodíme von, aj sa hrať k sestre slebo von každý deň. Čiže jej to neublíži. Na druhu stranu bojim sa že príde o kamarátov, zážitky, deti v skolke zažijú niečo čo nenahradim ani keď robíme aktivity, ideme do hernicky na hodinu atd. Bojim sa že bude meškať v rozvoju atd. V skolke sa jej páči, nechcem aby sa cítila obmedzovaná tým ze ma 2 súrodencov. Veľa tehotných ma deti čo sú v skolke.
No ďalšia strana nechcem byt chorá a ohrozovať dieťa, samozrejme.
Ako by ste sa zachovali?
@hruska91 my sme riesili/riesime to iste: dcerka nastupila do skolky ked mala 3 roky a 2 tyzdne…bol zaciatok marca…ja som v tom case bola v 13tt…zo zaciatku tam vydrzala chodit 2,5 tyzdna a prisla 1.choroba…samozrejme ja som sa od nej nakazila tiez…a potom kazdy druhy tyzden choroba: tyzden skolka, tyzden doma a tak dookola…ja som tiez 2x musela brat atb, co som crp mala vyše 100…synček sa narodil 5.9., cize zaciatok septembra, v ten tyzden bola dcerka doma ale kedze ja som sa potrebovala zotavit z porodu a potrebovala som trocha kľudu, predsa len som sa stale len zoznamovala s novym cloviecikom a zvykala/ucila som sa byt “dvojmamou”, dali sme dcerku dalsi tyzden do skolky: hned o tyzden sme boli cela familia chora…syn ma 8 mesiacov a uz bol 7x chory, aj napriek tomu ze dcera od novembra do marca do skolky nechodila…do novembra bol chory 4x a od marca do dnes 3x…takze NESUHLASIM s nazormi ze ved na jar uz chorobnost klesa:D dcera bola chora aj v juni,ked koncil skolsky rok a tiez zaciatkom septembra ked bolo este relativne teplo…moja rada pre vas: bud ju tam dajte a budete stale cela rodina chora, alebo ju tam nedajte aspon 1 rok…lebo tieto vizory u novorodenca/batolata to je hotova KATASTROFA,maleho nalievam sirupmi proti kaslu s prestavkou 3 dni uz od velkej noci a stale kasle…hotovy des! Zial, mysljm ze to maju rovnako vsetky mamicky, ktore maju jedno-dve deti v skolke a este dalsie mensie, ze to najmladsie je tiez stale chore, lebo starsi surodenci nieco donesu zo skolky…tomu sa skratka nevyhnete
Fakt nechapem, ze maju deti taku strasnu imunitu. Mne to normalne nepride ist z choroby do choroby. Nic v zlom, ale mozno malo pohybu vonku?
ich zdravotné problémy netreba ututlávať, ale riešiť. pani doktorka vas radšej necha všetkych pekne zavretých doma, ako by mala urobit odborné vyšetrenia, za ktoré možno ako lekárka nemá od poistovni balík penazí, ale pre dieta sú prospešné. bohužial taká je pravda 🙂
odporucam deti nechat prejst nasledovnými vyšetreniami:
- imunoalergológia
- biorezonancia
- farmakológia (zatiaľ najlepšia aku poznám je Nové Zámky)
doplniť kozie kolostrum, Vitamín C z jadier hroznových semien, B-komplex. obmedzte biele pečivo
neodporúčam sa riadit slovami pani dr. a ostavat doma. odporučam vyliečit deti postupmi vyššie, čo najviac byt vonku, otužovať,
@banderaska29 práveže záhada je že mladšia/ 2,5 rocna/ prešla všetky choroby za 2-3 dni bez atb, atb brala od narodenia 2x . Chvála bohu 🙏🏻
Slabší článok je tá staršia 4rocna. Strava rovnaká, von chodíme rovnako. Ale kym nesla do škôlky chorá bola do 3 rokov len raz (sople ). Potom sa to nejako zlomilo od septembra.
@hruska91 nie je obdobie bez chorob. Su velke vykyvy teplot, v nasej skolke nedavno chybala polovica deti, syn bol tyzden doma. Ale je pravda, ze to vsade moze byt inak. My byvame na severe
@stanislavicenka ale ja som pisala o jej a mojom dietati. Ak behom 2 mesiacov mala 4x atb, urcite o rok neprejde skolku bez chorob...
@banderaska29 Uplny suhlas, Mam dojem, ze pani doktorka ma tendenciu riesit veci ostat doma za kazdu cenu a strasit ludi debilinami, ze norma je 10 infektov rocne z toho 2 s ATB.
My sme chori neboli 2 roky, Ani raz ani jedno dieta. Potom dosiel covid a trosku nam to po covide stuplo. Ale stale su to 2-3 infekty rocne. Mam kamosky, tiez mi nehlasia, ze ich deti su chore kazdy mesiac. Pani doktorka ma podla mna zvlastny pristup. Suhlasim so vsetkym, co si napisala
@banderaska29 Biorezonancia? To ako vazne?
@mircalla V tomto nemas pravdu. Ty mas uz velke deti, tazko to porovnavat. Ja mam 3r, v marci nastupil. Je kazdy den vonku, vitaminy nedavam hocijake, ale lipozomalne, najlepsie na trhu, najlepsia vstrebatelnost. Zelenina, ocovir je samozrejmost, neobliekam ho ako cibulu. To decko je od marca chore nonstop. Atb kazdu chvilu, lebo mu to vzdy vsetko prejde do usi. Vysetrenia porobene. Ma Imunor, lebo plucny uz nevedel na to pozerat. Deti su extremne, ale extremne chore. To nie je budovanie imunity, to je z choroby do choroby, ale ziadne soplicky a kaslicky, to je zakazdym Ventolin, Flixotide, lebo saturacie mu padaju na 90. Toto nie je o imunite, ani o otuzovani, toto je o extremnych virusoch a baciloch, ktore privliekol Covid so sebou. Uz zacinam zo zufalstva konspirovat, co toto ma byt. A pre taketo dieta prepac, ani nahodou nie je lepsie ist do skolky a lekarka nedramatizuje. Takze autorka, rozhodne nechat doma. Toto niesu bezne skolkarske virozky a sopliky. My sme boli kvoli nim uz 2x v nemocnici.
@hruska91 tym ze ostanete vsetci doma len oddialite problem chorobnosti. Ako nik ta nenuti dat deta do skolky. Bude predskolacka, potom bude musiet a choroby ti domov bude nosit aj potom. Pises, ze mladsia je ok. Takze by som zacala riesit starsiu, vydupat si vsetky mozne vysetrenia. Tak ito ty. Neexistuje. ze by si bola stale chora len koli tehu a chorobnosti deti. mate zlu imunitu, bud nevybudovanu alebo "stratenu" (covid obdobie????). Treba na to popracovat. Ale izolovanim sa imunita nebuduje. Ine je ihrisko a stretko s kamoskou a ine je byt s 20timi detmi z roznych rodin a prostredi v jednej triede. Ja som mala podobny pripad. Starsia mala takmer 3,5 roka ked sa narodila mladsia (koncom decembra). Starsia chodila do skoly druhy rok a chora nebyvala. Mna ani nenapadlo ju do skolky nedat. Prisla som z nemocky, 31.12. sme pekne oslavili Silvester, 1.1. sa vyspali do ruzova a 2.1. nabehla pekne do skolky. O dva dni na to som trepala aj babätko na gymnastiku a sos tarsou sme si to tam uzili. A babätko bolo nieco ñuñu pre vsetky tam 1,5 az 4 rocne deti a vsetky ju museli ohladkat, par so soplom az po kolena, par jej zakaslalo do tvare, par pokychalo atd. A takto to islo kazdy tyzden. A dieta chore nebolo.
@drahomirrra ja mam 4 rocnu, chodi do skolky a nebyva chora. ATB este v zivote nemala. Zaujimave, lebo zijeme tiez v tej istej kovidovej dobe, ked prisiel prvy lockdown bola batola, takze imunita ziadna, nedavame ZIADNE vitaminy okrem tych v ovoci a zelenine (aj tam vobec nejake su), decka mi behaju aj po snehu bose, papuce nepozname (ani doma, ani v skolke), okolo nas su rovnake extremne virusy a bacily. Tak cim to u vas je? len imunitou alebo nejakym vrodenym problemom.
@hruska91 neviem, ja som tiez mala 4r a 2r ked som bola tehu s 3. Prvy siel a chodil stale do skolky v 4r, druhy v 3r. Tretiemu vsetko nosili domov, ale teraz ma z nich najlepsiu imunitu.
Ale u nas neboli ziadne zdravotne problemy, ani deti, ani ja. Jasne, zs kazdu virozu som chytila nakoniec od nich aj ja, ale Atb moji brali par krat za 7-11r...virozy-priedusku,laryngitidy, chripky vsetko bez Atb...to uz fakt musela pri angina co ju mali asi 1x alebo nieco netypicke.
Je teplo teraz, ked chce chodit do skolky, tak ju daj...a v zime uvidis ako imunita to bude zvladat.
Moji uz skolaci su tento sk.rok nenormalne casto chori...ako male deti...bud kvoli covidu alebo ze 2 zimy presedeli doma na on line vyucku a vtedy chory vobec neboli.
@yanni Imunoparametre ma viac menej v norme. Otazka imunity (vitaminy, otuzovanie a podobne) je tu zbytocna, nakolko nie je absolutne preskumana dostatocne. O ziadnom “vrodenom probleme” neviem. Kym nebol v skolke, nebol chory ani raz a to chodil bezne von, stretal sa s detmi v rodine, ziaden problem. Tu a tam sopel.
Mozno mas proste stastie a rodicia nevlacia extremne chore deti do skoky, kde chodi tvoje dieta. My take stastie a uvedomelych rodicov nemame.
Plus virusy a bacily su tak zmutovane a silne, ze mam pocit ze toto za nasich detskych cias nebolo. A to mam 32, niesom stara baba.
A to, ze trepes novorodenca na gymnastiku medzi male deti so soplami, je vylucne tvoj problem.
Obcas mam pocit, ze vzdy vas par musi prist do takejto temy, aby ste si dokazali, ze vase deti su zdravsie, vynimocne, aj ked ich priamo nasilu vystavujete patogenom. A z ostatnych matiek urobili truby, co nevedia asi budovat imunitu. Ved dobre, tlieskame. Omfg.
@drahomirrra Deti som nemala chore nikdy, ani ked boli male. Maju 7 a 12. Vitaminy nedavam ziadne. Ked zacal covid, dcera mala 4 roky. Syn zacal mat akurat po covide alergie. Jednoducho necujem sa, ze vsetci maju imnuitu v prdeli pri pristupe, zafula vetrik, podme domov....pripadne v skolke je chripka, nedam dieta do skolky, vsetko sterilizujem a dezinfikujem. Proste prehanate a potom to takto dopadne.
Myslim, ze ta lekarka hovori vseobecne ze norma je tolko a tolko infektov. Nie je.
@drahomirrra Ale ak ma dieta dobru imunitu, tak kazdu hovadinu v skolke nedostane. To je cele. Extremne chore deti do skolky, neviem, neriesim, nepytam sa, kto kasle atd, nie som FBI....Ale predsa vzdy sa niekto najde, kto to urobi.
To neznamena, ze vsetko musi moje dieta rovno dostat. Pretoze ma aku taku imunitu. Tym nechcem hovorit, ze nedosiahne kiahne.
My chori do skoly ci skolky nechodime.
@mircalla Moje dieťa má podľa výsledkov imunitu v norme a aj tak vždy v škôlke ochorie, po cca týždni. Lebo sú v tej škôlke tak choré deti, že by ochorel aj Chuck Norris. O to tu ide.
Ženy buďte radi že máte zdravé deti. To je najviac ❤️
@hruska91 Držte sa aj vy, poznám tie boje, keď je stále čosi.
@drahomirrra Takze komplet je chora potom cela trieda? Ak ochorie tvoje dieta, tak potom musia vsetci podla tvojej logiky....asi tazko
@mircalla Takmer vždy až na pár výnimiek ľahne aj celá trieda, akurát že sa vystriedajú tie deti, čo práve prišli z maródky.
@drahomirrra áno, biorezonancia 🙂
nám pomohla zistit, že moj maly mal po očkovani mozog posiaty hliníkom (trpel aj epilepsiami po Hexa vakcíne). nasledne sa nastavila alternatívna liečba na vyčistenie. samozrejme sme mali za sebou x vyšetrení, kde západná medicína vôbec nepomáhala.

@hruska91 nedaj do škôlky. Užijete si s bábätkom. Moji 3 chodili len do predskolky a v škole všetko v pohde zvládajú. A ak ma oslabenú imunitu, počkaj, pojde 5 ročná a všetko bude lepšie.