Môj syn ide v škôlke do inej triedy ako jeho kamarátka

zoja_
4. sep 2022

Ahojte baby začal sa školský rok a skolkari idú do škôlky. To sa stalo aj mne malý 3 ročný išiel do škôlky, dali sme ich s kamoškou do rovnakej škôlky lebo on a jeho mala sú na seba veľmi neviazany. Vyrástli spolu.
Cele týždne som malému hovorila ako pôjdu do škôlky, prišli sme za riaditeľkou po prihlášky a jasne sme jej povedali ze si želáme aby boli spolu, ona ze v pohode, otvárali sa len 2 triedy. Prišiel deň D piatok.
Ideme do škôlky oni ruka v ruke a príde realita on 1.B mala 1.A rozdelený?! Môj malý samozrejme dostal amok, nechápal prečo niesu spolu. Šla som za riaditeľkou ona ze mala toho veľa ze to prehliadla ze buď to po rieši pondelok ale ze nič mi nesľubuje. Mňa to tým pádom veľmi sklamalo, odmieta mi ísť dieťa do škôlky. Išli sme von on plakal kde je ona no čisté psycho. Ako by ste sa zachovali?

babovka2321
4. sep 2022

@zoja_ opatovne by som ju len poprosila a dietatu vysvetlila, ze musi vydrzat mozno aj par dni. Verim, ze riaditelka to tiez neurobila naschval, len nevie, kde jej hlava stoji. Ako inak by si sa chcela zachovat? Vynadat jej? I tak je to len jej dobra vola, ze vam vyhoveje.

pribinak
4. sep 2022

Nerobila by som cirkus. Pockala by som pár dni a potom ju opäť poprosila
Ver že takmer každý rodič má nejakú požiadavku a na začiatku roka je to čistý blazninec

Mimochodom aby syn nebol sklamaný, mize sa stat, že kamosku očarí nejaké iné dieťa a bude z toho omnoho väčší problém

viktoriq0
4. sep 2022

Poprosila by som zas riaditeľku

lauriik
4. sep 2022

Co uz chces robit teraz? Musis pockat do pondelka ci vam vyhovie a ked nie tak syn to urcite prezije. Najde si novych kamaratov. 🤷🏼‍♀️

zuzinka888
4. sep 2022

@pribinak ano toto poznam. Najprv sme " bojovali" aby boli spolu v triede a teraz sa vobec nerozpravaju ani nepozdravia. Uz su skolacky na 2.stupni a vobec sa nebavia. Ani v skole ani v sukromí.

zoja_
autor
4. sep 2022

@lauriik jasne len keď ju uvidí vkuse tam vonku všade tak bude za ňou istotne plakať 🙄

jana_eyre_2
4. sep 2022

Nám sa stalo to isté pri prvom synovi.. mal ísť do škôlky ako 4,5r (dovtedy ho nevzali) a mal ísť so svojím bratrancom vďaka ktorému sa do škôlky tešil.. môj syn bol prave v náročnom období, pretože sa mu práve v prvý školský deň narodil brat, ja som nebola doma dva týždne a keď sme sa lúčili pred tými dvoma týždňami brala ma sanitka, takže v tom období bol viac citlivý ako inokedy.. proste zle načasované.) Prvý deň bolo všetko vporiadku, nastúpil do škôlky s bratrancom, hrali sa,, prišiel vysmiaty ako lečo.. a na druhý deň? Prišli s tatom do škôlky, a tam ho otočili vo dverách od dnes si v tejto triede a bratranec v druhej.. malý reval ako túr, hrozne sa to dotklo jeho aj bratranca.. keby šlo o môjho muža, on to chcel riešit kľudne, je to taký nekonfliktný človek.. ale keďže tam bol môj brat čo má v krvi Srbsku krv, ten vybuchol ako dinamit u riaditeľky.. syna vrátili do pôvodnej triedy a sú dodnes spolužiaci a kamaráti.. sice v škole v druhom ročníku na neho zabudli (normálne nebol v žiadnej triede zaradený 🙈) ale tak čo už.. nikdy nepochopím prečo si takto komplikujú život.. aj pre učiteľky je predsa žiadúce ak sú tam deti spokojné..

anjelicek26
4. sep 2022

Ver tomu, ze riaditelka ma toho skutocne vela a toto prehliadnut mohla. Ak vam vyhovie tak vyhovie, ak nie, tak sa budu vidavat cez prestavky na skolskom dvore a v druzine... Tiez ma syn kamosa v paralelnej triede, toho najlepsieho...ono v podstate je dobre, ze ich nedali spolu, lebo boli jak dva cecky... teraz maju kopu novych kamaratov + stale sa po skole a na dvore zahraju aj spolu... prvak, co place kvoli tomuto asi na skolu moc zrely nie je, treba mu to normalne vysvetlit, ze ved o nu neprisiel, stale tam je, stale sa uvidia, stale su kamarati... .

ankare
4. sep 2022

@zoja_ určite to ries, veď to isto nie je veľký problém pre riaditeľku. Ale pre Vaše deti ano. Držím palce!

jana_eyre_2
4. sep 2022

@anjelicek26 veď píše že ide o skolkara, či zle čítam?

pribinak
4. sep 2022

@anjelicek26 toto sú škôlkari

anjelicek26
4. sep 2022

@ankare ale to znamena, ze ine dieta, ktore prave zaskolili bude musiet presunut do tej druhej triedy, aby jej sedeli pocty... a take, ktore chce vymenit, nemusi najst
@jana_eyre_2 tak 1A a 1B je podla mna prva trieda...

anjelicek26
4. sep 2022

@pribinak tak som nic nenapisala, mna zmiatli tie triedy... to by nemal byt problem to vymenit, ved urcite nie vsetky deti nastupili prvy den, tak to prehodia...

eeffka
4. sep 2022

@zoja_ nuz... aj ked ich daju spolu rataj s tym ze dievcata podju k sebe, aby este len potom nebol problem

jana_eyre_2
4. sep 2022

@anjelicek26 "Cele týždne som malému hovorila ako pôjdu do škôlky, prišli sme za riaditeľkou po prihlášky a jasne sme jej povedali ze si želáme aby boli spolu, ona ze v pohode, otvárali sa len 2 triedy." To píše..

ankare
4. sep 2022

@anjelicek26 zaskolili? Veď boli v škôlke len jeden deň. Aj to isto len pár hodín.

pribinak
4. sep 2022

@anjelicek26 tiež si myslím že by im mohla vyhovieť

moni73
4. sep 2022

@eeffka m9ja dcera prezila celu skolku s kamosom ruka v ruke

eeffka
4. sep 2022

@moni73 a moja nie, prisla a nasla si nove kamosky... kazde dieta je individualne

kandelabra
4. sep 2022

pamätám si, ako som sa ako malá tešila že už pôjdem do školy, lebo tam budem mať kamarátku. Neboli sme si ani tak veľmi blízke, ale ten pocit, že tam niekoho poznám, koho mám rada, že to nebude všetko neznáme a cudzie - myslím, že pre dieťa je to psychickou oporou, nevie do čoho ide a takto má aspoň nejakú istotu. Ak by na to riaditeľka náhodou zabudla, poprosila by som učiteľky aby jej to pripomenuli - aj oni budú mať o robotu menej, dieťa bude kľudnejšie.

sissy27
4. sep 2022

@zoja_ ja by som hlavne dieťaťu vopred nesľubovala takéto veci. Ono netočí sa celý vesmír len okolo prdelky tvojho princa, má tam ďalších 20 detí na hranie a takisto tej malej treba nechať priestor, aby si vytvorila nové vzťahy (aj o tom je škôlka), nie len aby ma “guľu na nohe” v podobe tvojho syna. Budú mať aj spoločné aktivity a chvíľu bez seba hádam vydržia. Ešte príde veľa všelijakých fáz toho čo dieťa chce alebo nechce a netreba vždy vyhovieť, ešte aj za cenu toho, že s tým budeš buzerovať ďalších ľudí.
Synovi vysvetli, že to proste inak nešlo, ale s kamoškou budete tráviť čas vždy, keď sa bude dať a isto aj iné deti sú super.

adalmba
4. sep 2022

@zoja_ mne rozdelili dvojčatá, minulý rok boli spolu a teraz dali 1 úplne do inej triedy. Tiež sa bojím ako to zajtra zvládneme. To bude horšie, keďže oni sú spolu od ,,splodenia,, a stále spolu

vilma7
4. sep 2022

Podľa mňa by to tam možno vôbec neprežíval, keby si.mu týždeň netlkla.do hlavy, že budú spolu. Nečudujte deti tak na seba lebo budú o to viac sklamané. Ja by som to nechala tak, kamarátiť sa môžu predsa aj po škôlke. Treba im nechať priestor aj na nové kamarátstva...

zoja_
autor
5. sep 2022

Volala mi riaditeľka ze nemá problém ich dat spolu 🙏 ze sa ospravedlňuje ze si našu požiadavku nezapisala, že nemá problém vyhoviet detičkam aby sa v škôlke cítili lepšie 😍

nikky6
5. sep 2022

nooo tak vidis, nakoniec to vsetko dobre dopadlo a budz rada, ze mate zjavne dobru riaditelku, ktora nad tym len nemavla rukou a nakoniec vam vyhovela