Moje dieťa nastupuje do škôlky v septembri 2013
Ahojte maminky, takze tuto miestnost zakladam prave preto, lebo chcem aby sme sa podelili o nase skusenosti a ako to nase deticky budu zvladat a hlavne my maminky, kedze zacina zachvilku obdobie zapisov tak som ju zalozila uz teraz, ak sa niekto prida, budem len rada, minulorocna diskusia mala velky uspech 😀 😉
@nina233 mne vysvetlila riaditeľka,že to musí byť takto napísané podľa zákona.....u nás je prvý týždeň adaptačný na 2 hod a potom by mali nabehnúť na normálny režim,všetko záleži od teba a dieťaťa...minulý rok bol adaptačný týždeň na 4 hod,dostali obed a išli domov,ale tento rok to vymysleli inak........
dakujem pekne..lebo aj mi nastupujeme..a ked to naozaj bude tak.tak musim to nejako v praci vymysliet..
pekny den a vsetko dobre malemu skolkarovi 😉
Ahojte kocky aj my nastupujeme do skolky, budete niest aj kvety ucitelke?
@svetlanka101 nádherný príspevok, absolútny súhlas, úplne sa s ním stotožňujem aj ako mama aj ako učiteľka.Výhovorka, že sa staršie dieťa doma nudí má opodstatnenie, len ak sú mladšie dvojičky, alebo ak je mladšie dieťatko postihnuté, alebo choré. Naše babičky to zvládli bez automatických pračiek, umývačiek riadu, jednorazových plienok a iných vymožeností. Tiež mi je všelijako, keď vidím dvoj-trojročné deti, ktoré absolútne nie sú ešte zrelé na kolektív (lebo sú aj výnimky) ráno srdcervúco plakať a mamička je na materskej ....
kvietok na začiatku šk roka alebo kavu dezert, niekedy hanba že ostatne deti davaju a my na sucho,ale nie vždy sa dava ,a hlavne ked ide dieťa prvkrat do školky............učitelky su na triedu 2 jedna rano a druha po obede
Kvetinku pani riaditelke a pani ucitelke kupime, neviem ci tam budu prvy den obe, ved uvidime.No ale nam to leti, zachvilu pride to rano a sup sup do skolky 😀
@trnka77 neviem ako u vas v skolke ale u nas ked chodil syn a asi aj teraz to tak bude ze prvy mesiac budu obidve ucitelky chodit na cely den aby si zvykli na seba navzajom, predsa musia deti spoznat ako sa spravaju, ked pojdu von ... a myslim ze prvy den pridu urcite obidve 😉
Ja este neviem ci budeme nieco brat - kvietok rozhodnem sa tesne predtym
Co sa tyka adaptacie kazdy ma nato iny nazor, ja osobne si myslim ze najlepsie je ked nastupia hned na cely den. Zbytocne dietatu mutia hlavicku, najskor doobeda a ked si uz dieta ako tak zvykne sup ho na cely den (Niektorym detom to nevadi ale tie citlivejsie budu totalne domylene) A co viem tak najhorsie je to po prvom vikende 😅 , ked uz si drobec zvyka a sup je tu opat vikend a potom pondelok a zase odznova ..... 😅
Ale zvladneme to ako my rodicia tak aj nasi drobci 🙂 a potom nebudu chciet chodit domov 😀 ako ten nas 🙂
@nina233 my máme3 mesačnú adaptačnú dobu... je tam písané podľa zákona o výchove a vzdelávaní... ja som práve včera šla do škôlky s tým, že bude malá len doobedu, ale učitelka ma prehovorila, že mám vyskúšať chodiť si pre nu až po obednom spánku, že je lepšie aby si prešla celým cyklom a keby sa jej nepáčilo, tak to vieme zmeniť na pobyt len doobedu... malá sa tam veľmi teší a ked som jej vravela, že tam nebude spávať plakala, no uvidíme aká bude realita...
Ak mozem poradit... adaptacia je taka,na aku ste vy ako maminy pripravene.. ak ste v pohode,aj dieta bude v pohode,ak v strese,dieta bude nervozne,placlive,lebo vy ste nervozne a ono nevie,preco 🙂
Zo skusenosti je asi najvhodnejsi sposob prvy den kratsie 2-3 hod,nech si dieta otuka skolku,kolektiv,triedu,hracky.. 2.a 3.den na dopoludnie,s obedom a dalsie dni uz cely den ale vybrat skor,uz okolo 15 hod a postupne cas prichodu predlzovat. Nestraste deti spanim,len ze si lahnu,oddychnu rucky,nozky,ocicka,aby sa poobede oddychnuti mohli hrat 🙂 Nestraste ich skolkou...typu ved tam ti ukazu! To je najhorsie co moze byt.. davajte dietatku pohodlne a lahko obliekatelne oblecenie. Nie gombiky,snurky,su potom nervozne,ze im to nejde odopnut ked idu na zachod,obliekaju sa... zbytocne sa tym stresuju.. tak isto aj obuv. Su vhodne sandalky na suchy zips,lahko si obuju,noha sa vetra..nahradne oblecenie do skrinky,ak sa oleje,uspini. Ale 3r dieta by malo zvladnut prezliect sa samo..ak ma ucitelka 23 deti,nemozte sa hnevat,ak ho neprezlecie... prve tyzdne su najtazsie aj pre ne,kym si na deti zvyknu,pomojkaju ich,zaujmu,co najviac ulahcia pobyt v skolke.ak viete priblizne rezim skolky,dodrzujte ho aj vy. Ak cez vikend poviete dietatku nemusis spat a v skolke ze musi,je jasne ze chce byt radsej doma.. co sa tyka veci do skolky,vsetko vam povedia prvy-druhy den a vacsinou sa bud na zaciatku zbiera po 20-30€ na pomocky alebo vam daju zoznam co treba kupit (od hyg.potrieb,fArbiciek,farieb,papierov atd.)..Mesacne sa plati poplatok + dobrovolne,kt.sa schvali na schodzi + ak su vystupenia platite vacsinou do 2€. Postelne a uteraciky ako v ktorej skolke,povedia na zaciatku. Pyzamo nosite,opat nie na gombiky.. u dievcat aj hreben na vlasy. Prvy tyzden vacsinou povolia aj oblubenu hracku. Jedlo,pitie nenoste nerobi to dobrotu a vacsinou to hygiena a skolka nepovoli.a posledna vec. Skuste dodrziavat ranny prichod vcas.. ak pride neskoro,deti sa uz nehraju ale maju vychovnovzdelavacie aktivity a nastup je tazky..lebo sa nestihne pohrat. A lucenie,kratke! Cim dlhsie,tym horsie! A byt rozhodna,kludna 🙂 Mamka ta lubi,pohrajes sa,nieco nove naucis,napapate sa,polazkate a mamka pride.. ale neslubujte co nemozte splnit! Ak poviete,pridem hned poobede a pridete medzi poslednymi,dieta vam neveri...alebo ked poviete pridem ja a pride babka,je to pre neho sklamanie... takze pravdu! Mamka pracuje do 16hod,budem sa ponahlat ale pridem neskor. Alebo ak nebudem stihat ja,pride babka. Nech vie,ze je aj ina moznost... to velmi pomaha 🙂
ahojte 🙂 tak predsa aj my budeme mať doma škôlkarku 🙂 a to sme sa už zmierili s tým, že žiadna škôlka tento rok ešte nebude - skúšali sme šťastie v štyroch škôlkach a z každej jednej rovnaká odpoveď - pre nedostatok miesta neprijatá 😝 no ale dnes mi volala pani riaditeľka jednej z nich že sa jej uvoľnilo jedno miesto a môže nám ju zobrať - či ešte máme záujem - no jasne že máme 🙂 🙂 🙂 tak sa tešííííme no ale zase na druhej strane ma chytá stres a panika - nestihnem sa ani psychicky pripraviť na to čo nás čaká 😝 😀 ale tá radosť prevažuje, aj malá sa teší, tak nám zostáva len dúfať a veriť že sa jej tam bude páčiť a bude tam rada chodiť 😉 hmmm a "najlepšie" na tom je, že som zostala bez roboty, mala som PP na určitú dobu, v máji sa mi skončil, šéfko ma aj volal späť no ale nemala som zabezpečenú malú, nemal kto s nou zostať, tak som odmietla, oni si za mňa našli náhradu a už so mnou nerátajú, no čo už, asi mi neostáva nič iné, len sa začať obzerať po novej robotke 😅
ahojte baby, tiež budeme mať od septembra doma školkára, normálne mám z toho depky že kedy malý tak vyrástol, ved len včera sa narodil 😕 😔
pomaličky dokupujem veci do školky, netuším čo bude treba ale kupujem čo si myslím že asi bude treba 😀 nejaké tepláčky, tričká, pyžamká, papučky... neviem kolko toho bude treba, tak hádam toho nenakupim ani málo ani vela 😀
a ostatné budem kupovať podla potreby.
čo sa týka adaptácie mám z toho zmiešané pocity, moj malý nemá problém cudziemu človeku sa prihovoriť, chytiť za ruku a ísť preč, ale to len ked mne vidí na blízku, ale inak je dosť velký nervák 😝 😀
ahojte , aj nas maly ide od septembra do skolkz, ale som este doma s malou, tak ho tam nechcem nechavat cely cas. Myslite, ze je vhodnejsie cely tyzden doobeda abelo tri dni cely den? Poobede vacsinou nespava. diki
@salo @nanulik ja mám tiež riadnu nerváčku a to je dievča 😝 ale nemá problém zbiť aj staršie detičky, je jej jedno či chlapec či dievča, ak má pocit že jej ukrivdili tak je zle nedobre s nimi 😝 a pritom je to taký drobec útly, chudučký, ale teda sily má aj za troch chalanov 😝 a tiež keď sa jej niečo nepodarí tak hračky lietajú po celom byte kolkokrát uhryzne aj samú seba keď nemá nikoho po ruke a má nervy tak mám mindráky že čo bude v škôlke 😕
@lumarque zo začiatku ju dávam tiež iba doobeda, ako ju poznám tak je pre ňu lepšie keď si bude zvykať postupne, hneď na celý deň by to bolo pre ňu veľký stres... je na mňa veľmi naviazaná myslím že bude problém aj stými štyrmi hodinami no ale čo už, snáď si zvykne 🙂
och ani ma nenapadlo že to tak rýchlo zbehne však len teraz som riešila aký kočík jej vybrať a už je z nej velká slečna 😕 🙂
Ahojte, tak pomaly sa nam to blizi, aj nas maly ide do skolky o tyzden, ma 2 roky aj 7 mesiacov.. mam z toho veru stres.. hladam si pracu a do jednej som mala nastupit, ale chceli uz koncom augusta a zlakla som sa toho, ze by som nebola pri drobcovi, musel by ho tam vodit a vyzdvihovat niekto iny a doma by sme mali stresy z mojej novej roboty i z jeho skolky, no neviem, ci som urobila dobre, ze som si nechala utiect pracu. co by ste spravili vy? alebo chodite uz do prace? 😉

ahojte baby aj ja mam buduceho skolkara a stale mi vrta hlavou ci kupit kvietok pani ucitelke a riaditelke.vy kupujete?