icon

Moje dieťa nastupuje do škôlky v septembri 2013

pepita52
9. feb 2013

Ahojte maminky, takze tuto miestnost zakladam prave preto, lebo chcem aby sme sa podelili o nase skusenosti a ako to nase deticky budu zvladat a hlavne my maminky, kedze zacina zachvilku obdobie zapisov tak som ju zalozila uz teraz, ak sa niekto prida, budem len rada, minulorocna diskusia mala velky uspech 😀 😉

lenadka
3. sep 2013

Ahojte, ako to tu tak čítam, tak som rada, že u nás v obci je len jednotriedka s deťmi všetkých vekových kategórií a teda aj tie čo už neplačú, lebo keby 90% detí v triede plače ťažko presvedčím tú moju, ako je tam super 😅 . Včera aj dnes to zvládla celkom fajn, neplakala, len mraučala že do škôlky nejde a ak áno nech som tam s ňou celý deň. Zjedla všetko, na obed ju beriem domov. Pekne si zapamätala ktorá skrinka je jej, učiteľky trafili má zebričku jej oblúbené zvieratko, tie z lega čo má, stále sa s nimi hrá 🙂. Ale stále je nafučaná, vraj :"Mamí, ja už nejdem do tej hnušnej škoji!!!"

eala
3. sep 2013

@epelino ahojkaj, ja som na tom tak isto. My sme išli včera prvý krát, bolo to úplne super, no že cez deň troška poplakal, no keď som prišla pre neho o pol tretej, tak strašne plakal, hrozne mi to bolo ľúto, celý deň som nič nejedla, ani som nespala. Dnes ráno vstal a taktiež išiel s plačom, v škôlke sa ževraj ukľudnil, ale aj tak sa o neho veľmi bojím. Najhoršie, že ja som učiteľka - na prvom stupni, viem, že deti majú takéto reakcie, viem, že adaptácia u niektorých detí trvá dlhšie, no strašne sa preto trápim, bojím sa, koľko bude takto vystrájať... ☹

adrianai
3. sep 2013

Ahojte maminky, my sme včerajšok zvládli celkom dobre, ráno išla dcérka celkom v pohode, na to, že sme mali náročnú noc - bežne spáva krásne, to včera sa stále budila a mrnčala - večer som zistila, že to bola predzvesť možnej choroby ☹ Keď som prišla pre malú do škôlky (bola na celý deň, tak ako nám odporučili), bola trošku umrnkaná, že chce maminku, ale p. učiteľka hovorila, že to spustil jeden chlapček a potom reťazovka - skoro všetky detičky...ale potom doma mi Nel hovorila, že pôjdeme aj zajtra do škôlky....lenže je to inak - večer horúčka, soplíky, tak sme zostali doma, aj zajtra pre istotu, nechcem ju dávať do škôlky nie úplne fit - aj pre ňu by to bolo zle a nechcem aby aj ostatné detičky niečo pochytili...tak máme trošku inú adaptáciu ako som si predstavovala, ale verím, že to bude v poho 🙂

epelino
3. sep 2013

@eala Ja sa najviac bojim,ze sa neukludni vobec a bude plakat 4 hodiny vkuse az kym nepojdu spat. ... chudiatko moje male...

strapka
3. sep 2013

Moja slecna plakala ked som po nu prisla,ze nejde domov a dnes rano chcela ist do skolky este v pyzamku

eala
3. sep 2013

@epelino aj ja sa bojím o neho, vôbec sa nemôžem na nič sústrediť. ja idem pre neho až o pol tretej, musí sa vyspinkať, lebo doma by nespal. držím palčeky. dám vedieť, keď prídeme zo škôlky

marianna_c_
3. sep 2013

ahojte maminky, my sme boli do skolky vyzbrojeni a nachystani, maly sa strasne tesil, kazdemu sa chvalil, ze ide v pondelok do skolky, vcera pri nastupe este OK, ale jeden chlapec tam plakal, tak aj malemu krivilo hubinku, tak som neostala dlho, vraj potom lutostne chvilu plakal, ale sa ukludnil...boli sme prenho spolu s muzom aj malou, bol cely nadseny ked nas videl, vsetko nam porozpraval, ako sa deticky hrali, ako pani ucitelky kricali 🙂 ake tam maju hracky, ale on sa s nimi nehral, nikdy sa nehraval s cudzimi hrackami, ale svoju si nechcel vziat ziadnu :-/ no az vecer ked isiel spat, zacal s tym, ze uz nechce ist do skolky NIKDY a ze bude radsej doma...rano to iste, priidalo sa mraucanie. namiesto toho ako sa vie pekne pooobliekat sam som ho musela obliect ja...zavolala som susede nech idu s nami maju rovnako stare dievcatko a tiez sa jej moc nechcelo...obaja po ceste vyjednavali, ze tam budeme s nimi. Maly sa uz v skolke nechcel prezut, a potom uz nechcel ist ani do tiredy, musela som ho nasilu tahat, ked to neslo isla som prva, zobrala som velke auto-valec, co ho tak fascinoval, ale ani tak nechcel ist ☹ bolo to horzne, natahovala som ho ako maca ☹ potom sa dal prehovorit a ukazal mi postielku, ale ani za nic si nechcel zobrat ziadne hracky, nechcel sa ma pustit a stale dokola, ze ON CHCE IST RADSEJ DOMOV :-/ ☹ ja som z toho mimo, uz tuto noc nespala, nic mi nechuti :-/ som s malou doma, ale nevladzem ani nic robit, stale nan myslim a bojim sa ze dnes to bude omnoho horise, ked som odchadzala = utekala zo skolky, strasne reval az jacal az sa zacadzal ☹ je mi z toho nanic, neviem ci sa to zlepsi, lebo on je velmi rozumny, aj samostatny, ale rozumie si s kor s dospelymi, deti ho nezaujimaju, ani hracky, on radsej pracuje a pomaha pri skustocnej praci, sa bojim, ze sa tam nudi :-/

epelino
3. sep 2013

@eala aj ja ho necham do pol tretej, hoci som rozmyslala, ze ho dnes zoberiem na obed, ale tak pevne dufam, ze dnes to bolo aspon o malicko lepsie a neplakal stale, lebo ak ano, tak nadam tej ucitelke, preco mi nezavolali ☹ ja sa strasne bojim, co bude az prenho pridem a potom co zase rano... nebudem moct zase spat.. 😖

eala
3. sep 2013

@epelino ja sa tiež bojím hlavne toho, keď prídem pre neho a opäť toho rána. Ja ho nechcem brávať naobed, lebo by si zvykol a potom by mi tam už nechcel spať. Musíme to zvládnuť, dnes som sa rozprávala s p. učiteľkou zo škôlky a povedala, že sú deti, čo plačú aj mesiac, aj rok, no dúfam, že to nebude náš prípad, lebo potom by som to asi začala riešiť...

kristiii
3. sep 2013

Ach baby, reku nájdem nejaké skúsenosti s novými školkarmi lebo ja som dnes ráno odchádzala zo škôlky úplne mimo ale vidím že je vás tu vela ktoré ste na tom podobne, a detičky tiež. Môj malý bol včera ráno v pohode, do škôlky sa tešil už vyše roka a keď som poňho poobede prišla tak mal také očká uplakané...až sa chcelo aj mne plakať. A dnes tam už tiež nechcel ísť, keď sme prišli ku triede už tam dve detičky plakali tak sa k nim samozrejme pridal a za ním hneď ďalší chlapec čo prišiel po nás. Už len počítam minúty aby bolo pol tretej

mimirka25
Odpoveď bola odstránená
epelino
3. sep 2013

@eala Tak ja som isla pred 12 h k skolke, bolo tam par mamin a pytala som sa ucitelky ako nas maly, ked vysla. povedala, ze uz lepsie, ze sa ukludnil potom rano, aj sa zahral, aj nieco malo spapal. ale ze teraz place opat. medzitym maly vopchal hlavu do dveri a zbadal ma, tak som si ho musela zobrat domov 😉 viem, ze som to asi nemala robit, ale nemohla som to vydrzat a teraz mi spinka doma..

epelino
3. sep 2013

Maminky, ktore ste dali iba do obeda deturence, ako dlho ich nechate len do obeda? ako ich potom budete zvykat na spanok v skolke? maly mi ukazoval kde ma postielku, som sa ho pytala, ci tam chce spinkat a povedal, ze druhy raz 🙂 musim povedat, ze islo mi dnes hlavu roztrhnut, ale uz som kludnejsia. vraj aj na wc chodi sam, ze bol dnes velmi dobry.

kuriatko84
3. sep 2013

ahojte
aj moja mala vcera nastupila 1x do skolky a uplna katastrofa. Rano to bolo v pohode nevedela asi co ju caka, tak nestihla ani plakat a ked som po nu prisla tak sa mi tisli slzy do oci, ked som ju videla taku uplakanu a este aj zachripnuty hlas mala. Musela tam riadne revat. Ale davam za vinu ucitelkam, nakolko ju nechali pocikat sa. Mala je bez plienky od 19 mesiacov a nestalo sa jej, ze by sa len tak pocikala. Vcera sa vraj vypytala cikat , oni ju samu poslali na wc a nevedela si tam sadnut tak sa pred zachodom pocikala. /to mi povedala ucitelka) a dodala ze to uz musia zvladat vsetky 3 rocne deti, vysadnut na wc. Bola z toho uplne vedla. Doma bola potom uplne ina ako inokedy, taka utiahnuta bez nalady. No a dnes ju museli rano zo mna trhat ako mača. Bol to hrozny pocit ☹ Dufam, ze to coskoro prejde. Vsetkym vam rodicom a nasim detom drzim palce, aby sme to zvladli.

zuzu1104
3. sep 2013

@lliillii Ahoj, včera som mala napísať ako to môj syn prežil v škôlke. Tak bolo to v pohode, učiteľka ho chválila, že bol dobrý a že aj pekne spinkal na obed, že pre obedom trošku za mnou plačkal, ale že to bolo v pohode. Dnes išiel opäť a neboli žiadne slzy, keď som odchádzala. Tak hádam to bude v poriadku.

lliillii
3. sep 2013

No tak to tichá závisť a gratulujem ;) keď tu čítam čo niektoré matky prežívajú, tak som zhrozená a súcitim s nimi. Som rada, že niekto v tom veku ako moja malá, to tak dobre zvládol a budem dúfať že u nás to bude obdobne 🙂 držím palce nech sa mu tam aj naďalej páči ;)

nina233
3. sep 2013

Vcera som nechala drobca len doobeda s tym, ze uvidim, ako to zvladne (zvladol v pohode) a dnes bol uz cely den (sam sa pytal). Dnes aj spinkal, dokonca aj nieco spapal. Ked som prisla prenho bol trosku smutny. Chcela som ho nejako rozveselit, tak som sa ho pytala, kam chce ist a maly zahlasil, ze do obchodu kupit pribinacika, lebo je hladny 😀

zuzu1104
3. sep 2013

@lliillii ďakujeme 🙂 dnes to už bolo trošku horšie, viac plačkal, ale že to nebolo až také hrozné. Uvidíme, čo bude zajtra. A ty sa neboj aj tvoja malá to zvládne bez problémov. Buď kľudná ty a bude aj ona.

lliillii
3. sep 2013

@zuzu1104 Nj, to si hovorím aj ja, že keď som v kľude, tak bude aj ona 🙂 uvidíme ;)

zuzu1104
3. sep 2013

@lliillii budem držať palce 🙂

zuzub
3. sep 2013

Ahojte maminy, tak ja som sa dnes dozvedela, že malý môže od zajtra nastúpiť do škôlky lebo sa im uvolnilo miesto.takže normálne šoková terapia, zajtra ráno teda frčíme, som zvedavá aok to zvládneme, držte palce!

verini
3. sep 2013

no veru u nás je to tiež tak, že dve učitelky a striedaju sa doobedná a poobedná. zo začiaktu som bola v šoku poriadne, lebo vybrať sa s nimi na prechádzku.....odvaha....teda aspon podla mna, a teda to tak aj vyzeralo, že len jedna z tých dvoch ich brávala na prechádzky, druhá radšej vo dvore..
čo sa týka toho nástupu do škôlky, mám jednu dcéru, 6 ročnu teraz, ktorá išla v 4och rokoch do škôlky, a ani vtedy nebola na to pripravená...neviem či sa na to dá pripraviť, su povahy detí, ktoré nemajú problém ísť v troch rokoch do škôlky a su deti, ktoré sa len velmi ťažko lučia s mamami..kamarátkina išla ako trojročná, uuuplne v pohode. a naša si zvykala rok!!!
dávala som ju na začiatku len na pol dna. učitleky neboli s tým velmi spokojné. lebo pravda je , že potom ťažko zasa sa "prehodiť" a bum musíš už na celý den. aj ked mne sa zdalo lepšie aby si zvykala pomaly...ked prvý den hroozne revala. dalšie to isté. ked som prvý den pre nu prišla na obed, strašne plakala, že ona chce ísť domov. prežívala som velmi ťažké obdobie, velmi zle sa to nám matkám počuva, nech sme akékolvek flegmatičky....
teraz ma čaká druhé kolo..s mladšou dcérou. strašne sa teší, no uvidíme ako to bude zvládať. už odratávala dni na chladničke kedy pojde, no čo čert nechcel , ochorela..takže sme doma..mám stres ako to bude..
maminky, dám vám radu ak smiem, hlavne sa nenechajte podplatiť, alebo ako by som to nazvala. len to musíme vydržať. ked aj to dieťa plače, len nesmieme povoliť, lebo potom si na to zvyknu, že začnem plakať a mama ma zoberie...istý čas to potrvá kým si zvyknu..ani sa im nečudujem že sa takto správaju, ved ked si predstavím že tri roky su s nami doma, spokojné, naučené.. a zrazu bum, "mama ma kdesi odvlečie a nechá ma tam s cudzími deťmi a tetkami" (to by som i ja revala) 😀

vierki
3. sep 2013

my dnes az na rano v pohode, ze sa patko aj hra, obcas poplace, ale rychlo sa ukludni. ale vecer uz skoro zo spanku zacal plakat, ze do skolky nejde a chce byt so mnou, lebo mu je smutno. ☹ uz si myslel ze vstava alebo co, lebo povedal, ze dnes budem radsej doma....a najlepsia jeho hlaska zo vcera: a kto sa bude o mna starat ked pojde pani ucitelka do roboty? to tam budem sam?..... 😉 nevie pochopit, ze je to jej robota.

montinka
3. sep 2013

Joj zajtra aj nas asi caka kriticke rano. Tieto dva dni uplne v pohode,dnes rano trosku doma mrncal,ze bude so mnou doma,ze nechce ist do skolky ale vecer uz zaspaval s placom,ze on nechce ist do skolky,ze bude doma. tak som zvedava,co bude rano

titiva
3. sep 2013

ahojte maminy , ked to tu citam tak mam slzy na krajicku 🙂 ,moja mala zatial nenastupila v pondelok ,lebo mala teplotu cez vikend :'( ,ale tiez nas to caka ,pritom som toto vsetko uz absolvovala pred 11 rokmi ,s mojou starsou dcerou ,aj tak mam obavy a zmiesane pocity a este som k tomu bola dnes prvy den v praci ,ale to je ine mat ju doma s manzelom :D

epelino
3. sep 2013

@verini ahoj a malu teda nechas teraz na pol dna alebo na cely? ja som z toho zmatena, my sme maleho nechali prvy den cely ale skoro cely ho preplakal a dnes som ho zobrala na obed.. neviem co zajtra, aby som ho nenaucila ze budem prenho stale chodit, ale nechcem ani aby tam stale plakal... ☹

cajka13
3. sep 2013

Držím všetkým maminám čo musia vidieť svoje deti uplakané a nechávať ich v škôlke, lebo nie je iná možnosť. Našťastie u nás doma zaspávame s úsmevom a radosťou, že ráno ideme do škôlky a dnes tam už aj spinkala, všetko popapala je jej plná škôlka ako mi oznámila učiteľka.

nina233
4. sep 2013

Tak dnes asi uz prisla trosku kriza ☹ Rano sa drobcovi nechcelo vstavat, ze on do skolky nejde, lebo je unaveny, nechcel rano papat lebo je unaveny. Potom bolo uz fajn, rozpravala som mu ako sa budu hrat, maju nove hracky, novi kamarati atd. Prisli sme do skolky, prezliekli sa, ale pri dverach do triedy povedal, ze tam nejde alebo tam pojde vtedy, ked pojdem s nim dovnutra aj ja (plakali tam druhe deticky, tak mu to prislo luto). Ale nakoniec sme to zvladli, este mi aj zakyval bez placu z okna, tak som trosku kludnejsia. Uvidim co bude, ked pride poobede prenho.

renatka100
4. sep 2013

Moja mala dnes rano vstala chvilu sme sa hrali a potom to prislo mama je nechcem ist do skolky ☹ zacala plakat a stale plakala. Manzel ju bral a pocula som ju kricat az z auta. Uvidime co bude dalej. Jej argument bol mami ja tam budem sama 🙄

janicka11
4. sep 2013

ahojte..nasla som tuto skupinku tak sa idem vyplakat...Jaj baby som hotova. Dcerku som dala doskolky lebo som doma snic nestihala pri druhej dcerke a domacnosti...V pondelok nastupila tesila sa tak to bolo ok.Ked sme prenu prisli poobede strasne plakala..Neviem preco aj ocka mala uplakane...Vcera uz doskolky ist nechcela prehovorili sme ju akosi a splacom sla a poobede sa tesila vyzerala neuplakana a spokojna tesila sa nanas...A dnes zase uz nechcela ist tak som ju oklamala a sli sme tam a zo atrasnym placom tam sla...Boze teraz mi je strasne....Ja to nezvladnem...Ako kricala maminka prosim ta zober ma....Prosim...A zavreli dvere a vzali ju...rozmyslam nadnou....