Moje dieťa nastupuje do škôlky v septembri 2013
Ahojte maminky, takze tuto miestnost zakladam prave preto, lebo chcem aby sme sa podelili o nase skusenosti a ako to nase deticky budu zvladat a hlavne my maminky, kedze zacina zachvilku obdobie zapisov tak som ju zalozila uz teraz, ak sa niekto prida, budem len rada, minulorocna diskusia mala velky uspech 😀 😉
No dnes to bolo hrozne ...prve dva dni sa tak tesila do skolky ani si ma nevsimala ked som odchadzala a dnes sa nedajboze odtrhnut odo mna ... nechapem :/ no nastastie tam na nu uz cakala kamaratka Tamarka tak sme to nejako zvladli 🙂 dufam ze zajtra uz bez cirkusu vojdeme 😅
ahojte. tiez sa k vam pridavam, syn mi nastupil do skolky pondelok. chodieval uz minuly rok, otvorili v novembri jednu triedu malych deticiek, len bol kazdy mesiac chory... chodieval na pol dna, az posledne 3 mesiace chodil na cely den... pacilo sa mu tam, aj ucitelky mal super. teraz sme menili skolku, lebo tam sme museli dochadzat mhd, prestupovat, a prijali ho konecne tu do skolky co mame pri cinziaku... pondelok isiel celkom v pohode, hned na cely den, cele pobede rozpraval co robili, ake hracky vselijake tam maju , ze sa mu tam paci.... vcera sme vstavali s revom, ze nikam nejde, ze chce byt doma s nami, preco ho tam nechavam sameho... v skolke uz neplakal, zakyval mi z okna... pobede sa zas nezastavil, co mi hovoril co vselico sa ucili, aj vecer chcel ist este do slkolky 😀 😀 😀 . a dnes rano zas mrncal ze tam nejde, no ukecala som ho 😉 .
tak si snad vsetci nasi skolkari zvyknu, aj mne slza vypadla ked ma stiskal v satni jak pijavica, a isla som rychlo prec 😉 . drzim nam vsetkym palce
ahojte 🙂 aj my sme dnes strašne plakali ☹ už ako sa ráno zobudila vyjednávala že tam nepôjde, cestou do škôlky fňukala a v šatni začala robiť cirkuuus moje malé kuriatko tak mi jej bolo lúto keď som ju tam nechala ☹ ani som sa s ňou nelúčila, to by len bolo horšie ale trhalo mi to srdce ☹ no ale nejak si zvyknúť musí... už sa neviem dočkať kedy si pôjdem pre ňu strašne mi chýba 😅 som zvedavá čo povie pani učitelka, včera že plakala tak polhodinku a potom sa hrala a tancovala a keď ma zbadala tak tiež spustila plač a sa na mňa hnevala že som ju tam nechala 😝
@janicka11 ahoj my sme na tom rovnako, to nadsenie z neho upadlo po prvom dni, teraz sa poobede vzdy vyrozprava a vecer uz zaspava s tym, ze tam NIKDY nepojde...neviem, co mam s nim robit, dnes rano tam boli vsetky deticky take pekne, ale ako tam prisiel tak on musel zacat plakat, teda respektive revat, ze on IDE RADSEJ DOMOV, musela som odtial rychlo prec, lebo by to bolo len horsie, ako vcera ked som tam ostala asi 10 min a uz sa to len zhorsovalo ☹ som z toho stale mimo...aj som uz olutovala, ze som si ho este nenechala doma, ale co ked by to bolo o rok este horsie, ja neviem... on sa tam asi nudi, lebo jeho zaujimaju take "dospelacke" roboty, a co tam s hrackami 😀 ale snad si zvykne, musime dufat, ze to bude len lepsie
@marianna_c_ @janicka11 hlavne neustupujte!!! deti su potvorky oni vedia ze raz povolite a potom uz budete mat problem, casom si zvyknu a budu tam chodit s nadsenim. Je to pre ne velka zmena zrazu som bez mamy. A verte, ak by ste ich dali o rok neskor bolo by to to iste ak nie horsie lebo by boli starsie a boli by s vami zase o rok dlhsie. To casom prejde 😉
Ahojte, aj u nas dnes.. po ceste kym si neuvedomil, kam ide, tak v pohode, ale ked spoznal cestu, zacal plakat, ze chce ist prec. v satni sa uz cely triasol a ked som ho chcela dat ucitelke, tak krical, ze chce kakat, mal taku polohnacku ☹ potom som ho zaviedla do triedy, kde mali na stole drevenne puzzle a hned sa zapojil a hladal a skladal.... pochvalila som ho, aky je sikovny a utiekla 😖 potom som pocula plakat deti, ale jeho som nepocula... uvidime co dnes povedia nanho. doma je inak hrozne hladny, aj mi povedali,, ze velmi malo zjedol a este sa aj v noci budi, ze chce mliecko, lebo cely den hladny, tak aj v noci ma prazdne brusko, aj ked ja mu pred spanim dam jest. no neviem ☹
@renatka100 presne toto je aj nas argument...ja tam budem sam....ale dnes bolo zas trochu lepsie, vydrzal neplakat az ku dveram triedy. ale v noci plakal zo sna a musel byt pri mne nalepeny.
@michalag jaaj velmi sa snaxim a vravim si ze to bude dobre,ale nieje...Je mi jej luto myslim nanu stale ze co prave robi...:(
@marianna_c_ tak sme v tom obe narovnako..kazdy vecer mi zqcne hovorit ako tam nepojde...som zvedava co poobede..o dve hodky si ideme prenu...
@nescafe28
@janicka11 hlavne to nedavaj najavo, ked sa lucite, rychlo chod prec cim skor odides tym lepsie. Niektorym detom trva adaptacia tyzden inym zase 1,2,3 mesiace .. kazde dieta je ine. Viem ze je to tazke ale skus sa niecom zamestnat aby si nato nemyslela, venuj sa Sarinke a ked spinka nieco rob.
Viem co to je, moj starsi je introvert tazko nadvazuje nove kamaratstva a ja ako naschval som videla ked boli na ihrisku kazdy den, do toho som bola tehu takze hormony pracovali poriadne, prerevala som cely cas a sedela som pri okne ked boli hodku von. Ked nesli na ihrisko aj ja som to lepsie zvladala, ale trvalo to tak mesiac
@michalag jaj sak prqve sa snou ani rozlucit nemozem mam ju narukach drzi jak kliest a nasilu mi ju vzali z ruk a ona strasne plakala a prosila aby som ju vzala a v tom ucitelka zavrela a ja odisla...
jaaj,sak sa snazim robit doma co sa da upracem navarim ale kazdu chvilu kuknem nahodiny co take robi....
Tiez ma napadlo ci nestaci aby bola ken na pol dna teda poobede by som ju brala....Je to tazke viac ako 3roky sme spolu nonstop a teraz toto...
@janicka11 ak ju teraz budes bravat len na doobedie tak potom ked si uz zvykne nebude chciet byvat poobede. Najlepsie je hned na cely den, nech vie ze to tak bude byvat, fakt detvaky su prespekulovane, hned si zrataju preco vtedy som mohla a teraz uz nemozem ...
Aj mne moja chyba je tu zrazu strasne ticho, musim mat doma podmaz bud TV alebo net lebo ma to zabija, ale viem ze v skolke jej je a bude dobre 🙂
A kedy sa chystate maminky do prace? teda tie, co nie su na MD s dalsim dietatom. Pockate , kym sa dieta adaptuje alebo ako?
@epelino myslím že na celý deň ju nachystám a uvidím podla situácie ako to bude vyzerať....je to velmi tažká situácia, ked nič nechceme pokaziť, a chceme aby sa tí naši najmenší mali čo najlepšie...však
dcéra chodila 2 týždne len doobedu, ale poviem vám pre mna to bolo dosť unavné, lebo som mala pocit že chodím len hore dole a to som chodila aj ráno aj na obed s mladšou. potom už neviem presne prečo, či bol nejaký sviatok, alebo iné volno, že som jej už potom tak, že a už budeš tam aj spať. no nebolo to celé jednoduché, ale moja dcéra bola osobitný prípad...chi. ale veru ked chodila minulý rok, tak veru chcela chodiť do škôlky, koolko krát som si povedala že som ani nedufala že sa toho niekedy dožijem. xixi
najhoršie je, že potom príde choroba, a sme zasa na začiatku.....
Ahojte 🙂
Aj ja sa pripojim do diskusie 😵
Ja som viedla v pondelok do skolky svoje uz stvrte dieta, no odplakala som si to ako pri prvom( asi preto ze stredne dievky to zvladli bez placu, zle si zvykala len najstarsia). Syn ma 3 roky a zacal chodit len na pol dna( sme na predlz. materskej) 😒
Prve dva dni to bolo hrozne, trhali ho odomna, o dvanastej mal oci cervene, uplakane ☹ Vecer uz plakal, ze nikam nejde a dokonca zahlasil, ze sa ani zobudit nechce ☹ ☹ ☹
Dnes rano to bolo uz lepsie, pofnukaval, no nebol to uplny hisak, v triede revalo asi 5-6 deti, no desne( chudence deti aj ucitelky) 😒
Deti si ozaj zvykaju rozne 😒 Najstarsia dcera si zvykala. tiez velmi tazko, byvala z toho chora a potom zasa zvykat od zaciatku, no plakali sme skoro do vianoc 😨 ☹ Ale potom z nej bola skolkarka ako lusk 🙂
Prajem vsetkym nasim detickam, nech si co najrychlejsie zvyknu( a nech to zvladneme aj my maminy- nieje to lahke ani pre nas) 😉
@verini Ved prave, ze my nevieme, ako sa chovaju tam cez den. mne povedali, ze sa potom ukludni, no neviem,ked som tam prisla vcera cez obed, tak plakal.. mozno su uz tie deti aj unavene, lebo vsetky okrem jednej vraj spinkali a to maly musi zaspavat doma so mnou.... a tiez sa bojim, ze tam je hladny, lebo on doma nechcel jedavat sam a povedali, ze aj tam zjedol velm malo.
inak baby moja mala nastupila 13maja do skolky minulom skolskom roku a teraz po dvoch mesiacoch isla a parada asi som spravila velmi dobre že som ju dala ked už boli deti zohrate aj s ucitelkou a pekne sa jej venovali ked prisla a mali na nu viac priestoru a teraz ked nastupili deti je tam vela co placu a tie ucitelky nevedia ku komu maju skocit skor je to asi lepsie dat pocas roka aj moja bola vyplasena ked tam teraz prisla nevedela preco placu už aj nrjake deti prestali chodit po prvom dni držim palceky
@kuriatko84 a toto je presne ten problém, učitelky .............
keby to brali nie ako svoje zamestnanie, ale ako svoje poslanie, že by k deťom sa správali naozaj ako k svojim, bolo by to uplne iné, aj nám by sa lahšie dýchalo. len čo keď učitelky sú už všade vyžité, už by mali zmeniť zamestnanie. pretože toto urobiť dieťaťu ktoré je prvý den v škôlke, no chudatko.
tiež som zistila, že učitelky nikde neurobia nič navyše..nič..len to najnutnejšie..
a je to smutné ☹
@epelino no moja takto štrajkovala skoro trištvrte roka, ona sa na to pozrela a povedala jej maminka také nevarí a hotovo, a jej to nechutí......ani neskusila
neboj sa, ono sa to poddá, chce to naozaj svoj čas, aj ked chápem čo prežívaš, je to veelmi ťažké nechať ho tam ked vieš že nechce......ale neostáva nam iné, len vydržať, veru kolko krát somišla ja zo škôlky a volala som mužovi čo som až sa rozplakala mu, ako plakala zasa, ako nechcela tam ísť......a nervozna som bola potom celý deň, že čo ako bolo
veru ten prvý den to bolo tak že bola na doobedie, a ked som prišla po nu na obed, hrooozne revala chudatko moje malé..to mi až srdce trhalo. a trhá mi i teraz ked si na to spomeniem..ale prežili sme..
my máme do škôlky asi tak cca 15 min. pomalej chôdze, a 1000 x mi povedala že ona tam nechce ísť, viete ako mi boloooo.
@michalag ved aj ten moj je skor introvertny, ziadne cislo, co by sa pred ostatnymi predvadzalo, nikdy to nemal za potrebne, teraz sa bojim, ze tam iba niekde sedi v kute, ale ked len sedi nevadi, hlavne aby neplakal a aby mu nikto nerobil zle, lebo to by bol koniec ☹
@janicka11 ja som tiez zvedava aky bude poobede, velmi mi na tom zalezi, este hodku a sup aj s malou za bracekom 🙂 drzim palce, aby to dobre dopadlo 🙂
@verini je to strasne si len pomysliet na to, ako tam to chudatko moje stalo pred tym zachodom a plakala, ze ona si tam nevie sadnut a ucitelka sa na nu z dialky pozerala ako tam place a cika do pyzama. Musel to byt pre nu riadny stres, lebo ona len ked sa v zapale hry zabudla vypytat, tak si obcas trosicku cvrkla 1 kvapku a hned rozlutostene plakala, ze sa pocikala. Ale nikto jej nikdy za to nevynadal. Tak hento musel byt sok jak ...
No ale vcera to zvladla celkom v pohode, dokonca ked som pre nu prisla tak mi povedala, ze nechce ist este domov, a to som prisla o 14.45h. A vcera uz aj spinkala. Som zvedava co bude dnes...
@epelino ja som s malym na predl. materskej( do roka a pol byval stale chori) teraz to je uz lepsie, preto som ho aj dala do skolky. Uvidim ako sa bude zdravotne drzat a ked vydrzi aspon ako- tak chodit( nie ze bude tyzden v skolke a 3 tyzde doma 😠 ), tak potom by som predlz. matersku zrusila a po novom roku ho dala na cely den a ja by som KONECNE isla po troch materskych do prace 😉
Ja idem dnes na pohovor, ale veru sa mi do tej prace este nechce, ked neviem co bude s malym..... a preto ho ani nemozem dnes vyzdvihnut, ale manzel, lebo pohovor mam 14,30h, prave taky zly cas, tak budem trpnut ☹
@kuriatko84 no moje bobátko malé, ani ju nepoznám, ale je mi to hrozne luto, cítim to ako moje keby sa mu to stalo..
No tak ten moj drobcek dnes v skolke cely den nic nejedol (od pol 8 do pol 4) ☹ Prisla som o 15,30 hod., drobec kruhy pod ocami, posobil unavene, bol velmi smutny, tak mi ho bolo velmi luto. Ucitelka mi oznamila, ze nechcel nic jest cely den. Ani doma nebol velky papkac, ale pri mne aspon nieco zjedol, ale v skolke nic. Ako ste to riesil, ked vam v skolke odmieta drobec cely den jest?
@nina233 To by som aj ja rada vedela, snad sa to casom spravi, aj ked cloveku to je luto. moj maly chodi zo skolky hladny a smadny, hned mu davam doma obed apotom zje to, co normalne za cely den. je to asi ich reakcia, mne povedala ucitelka, ze ho museli krmit a zjedol velmi malo ☹
@verini bolo to hrozne, uz na to nemozem ani pomysliet 😖
ale dnes ma moje kuriatko prekvapilo, ked som prisla pre nu tak sedeli vsetci pri stoloch akurat prisli z olovranu a nieco isli robit asi, no a ona ked som na nu zakricala od dveri tak zahlasila detickam ze "juchu moja maminka uz prisla" a zostala sediet medzi nimi, tak som na nu musela zavolat este raz a povedat je, ze ide sa domov a ona zase nic a rozmyslala ci ma ist so mnou alebo ostat 😀
no ale evidentne tiez moc toho v skolke nezjedla, lebo doma šrotovala vsetko co zbadala 😝
tak som zvedava co bude rano...

@janicka11 u nas presne to iste 😒