Moje dieťa nastupuje do škôlky v septembri 2013
Ahojte maminky, takze tuto miestnost zakladam prave preto, lebo chcem aby sme sa podelili o nase skusenosti a ako to nase deticky budu zvladat a hlavne my maminky, kedze zacina zachvilku obdobie zapisov tak som ju zalozila uz teraz, ak sa niekto prida, budem len rada, minulorocna diskusia mala velky uspech 😀 😉
@kaktusik007 chodime aj na logopediu a uvidime ako to bude lebo kazde dietatko v skolke musi prejst aky mi si testami ci co a psycholozka potom urci ci je dieta zrele do skoly alebo je este take hrave a zostane este jeden rocik v skolke.ale nezaskodi mu ten jeden rocik este v skolke nech si to este potom uzije.ved do skoly bude chodit roky.a ja som tiez vysla strednu v 19.
Tak aj ja sa pridavam, od septembra budem mat doma skolkara. Trochu sa obávam, lebo maly je taký mamin cecek, palce pre drobnosti, hlavne ked je unavený a je dost drobny, len 92cm a 13kg a vlastne 3 roky bude mat až koncom septembra, tak aby ho tam ostatní chlapci neprevalcovali. No snáď to zvládne a nájde si kamarátov🙂
Ináč co všetko vedia vaše deticky? Maly sa vie ako tak sám obliecť, vyzliect (nevie vyzliect tričko), aj gombiky si pozapina, uz sa ho snažím ucit aj ísť samého na wc, hoci sa nevie sám utriet a papkat dokáže sám, ked mu jedlo nakrajam. Tak dúfam, že to na skOlku stačí a ostatne sa postupne douci a učiteľky im ešte budú pomahat.
@luciaj moj mal v aprili 3 roky, vie toho dost, len on si povie nie, mama oblec a vyzlec- teraz mame take obdobie, ale to aj preto lebo mam doma este 8mesacneho, tak chce aby som aj jeho obliekala a atd, inak sa vie obliect okrem tricka pekne sam, aj vyzliect, papa vsetko len lyzickou, niekedy vidlickou, tak ucitelky budu pomahat zo zaciatku, a ostane sa nauci aj od deti, dufam, teraz sa uz tesi, tak uvidime ci mu to vydrzi 🙂
A kupujete uz nejake veci pre deticky do skolky , ci az na konci augusta?Myslim pyzamka, papucky, teplaky a atd? 😉
Ahojte , aj ja sa k vám pridávam 😉 aj my nastupujeme v septembri do škôlky , malá sa teší ale ja mám z toho veľký strach !! už teraz sa mi cnie , že s ňou nebudem celý deň , ale jej to nedávam najavo 😉 inak kedy kupujete výbavičku do škôlky ? a koľko ks teplákov jej mám asi tak zaobstarať ?
ahojte aj my nastupujeme v septembri do škôlky.... veľmi sa teším, že bude mať dcérka program a ona sa veľmi teší na detičky a tety učitelky... no uvidíme aká bude realita.... čo nás čaká... ako bude reagovať, či tam bude chodiť s radosťou... ale o sebe už teraz viem, že len si na škôlku spomeniem mám v hrdle velkú guču a slzy na kraji... ved ona je ešte taká malinká, bude mi veľmi smutno za ňou... aj ked viem, že jej tam bude dobre a hlavne veselšie, vela sa toho naučí ... ach jaaaj
@pepita52 ved to , ten mesiac ubehne ako voda,a je tu september, uz si to neviem predstavit vodit ho do skolky, tak uvidime ako to zvladneme , @carrie4 tiez sa musim spytat kamosky co treba doniest maleme do skoly, sama neviem, do zasoby maju v skrinkach teplaky a spodne pradlo, ak by bola nejaka ta nehoda, na prezlecenie, uteracik, mydlo pastu a tak- take veci to sa kupi hnedka.
ahojte, aj môj drobec ide do škôlky od septembra, pravdaže ak mu svokra do jeho hlavičky nenatlačí, že do ŠKôLKY ÍSŤ NEMUSÍ, že môže byť u nich a podobne, nakoľko tri roky nemali oňho záujem, ale nevadí.
ja som rada že pôjde, ide do škôlky kde sú detičky dokopy - od najmenších po najväčšie, nakoľko akceptuje len staršie deti, malé nie! nevie čo je škôlka a ani nejako netlačím naňho, že musí to vedieť.
mám trochu aj obavy ako to zvládne, lebo všade len so mnou - mama poď a podobne, ale hádam sa to utrasie. najväčšiu traumu budem mať z chorôb, to je moja nočná mora, ale verím že zvládneme!
ahojte, aky typ papuciek zaobstaravate pre svoje ratolesti do skolky? dcerka nosi doma RAK, otvorena spicka, s prackou. su fajn, akurat neviem ci by neboli lepsie take co si bude sama vediet obut (tieto si totiz vyzuva tak, ze vytiahne aj ten predny "sandalovy" popruh a tak ho potom treba navliect spat a tiez zapnut pracku.
a ked sa pytate co dokazu vasi prekskolkari, tak moja mala pri jedle posedi tak 10 sekund, zasadne sa nenakrmi sama, ved existuje tooolko zaujimavejsich cinnosti... pitie musim priebezne ponukat, kaka zasadne iba do plienky (po sediacky tlacit nebude), no ale aspon ze na nocnik si dojde sama, vyzlecie sa, vypiska, postrasi toaletakom 🙂 a naspat vytiahne gatky a teplacky/kratasy. vie sa sama obut/vyzut pokial su topanocky na suchy zips. najviac sa bojim toho, ze v skolke nebude jest ani pit :(. nie je velky jedak a vela jedal jej nechuti, napr. sladke jedla ako buchty, palacinky nezje vobec, omacky nelubi, ovsene vlocky a krupicu tiez nie. a zaspava ududlavanim sa na flaske, v maminej alebo tatovej pritomnosti, tak som zvedava ako to tam bude prebiehat... jaaaj, uz teraz mam zaludocnu neurozu 🙂))).
Ahojte maminky.Aj nas Martinko nastupuje do skolky 😉 Bude mat 2 roky a 8 mesiacov.Velmi sa tesi ,skolku pozna lebo tam chodil kazdy den po starsiu segru.Len ja mam otazocku ktora sa tyka skor mna.Mala som nastupit do prace ale parada sa nekona 😠 Tak co teraz?Mam narok na poberanie RP aj ked nepracujem a dieta mam v skolke? 😲 dakujem za rady.A krasne prazdninove dni prajem 😎
@kojka84 ak sa nic nezmenilo, tak ak ho das na adaptacny pobyt - len na 4 hodiny tak ano - od 8:00 do 12:00 ... inak sa mi vidi ze nie. A je to podla mna idealne mas moznost byt doma zatial co si bude maly zvykat. Na zaciatku zvyknu byt deti velmi chorlave, tak aspon nebudes mat problem v novej praci kvoli marodke. Na tie 4 hodky ho aspon daj 🙂
@suzzi_ papucky odporucam klasicke - ako sme este my ako deti nosili - ziadne kroksy !!! sandale ked, tak len na suchy zips lebo malo ktore 3 rocne si vie trafit dierku na sandalke 🙂 A nemaj neurozu 🙂 klud a pohoda. Mala to tam zvladne, ak budes kludna ty. Zakladom uspesnej adaptacie je kludny a vyrovnany rodic. Ak stresuje rodic, dieta to vyciti a castokrat je to rodic ten, co si nemoze zvyknut, nie dieta 🙂 . Neboj, ucitelky s tym rataju ze su to male deti, budu ju mat rady, budu brat ohlad , neboj.
@svetlanka101 Ja mam este kocku co mi ide do 1 triedy takze by mi vyhovovalo keby som ho v tej skolke mohla mat ....budem mat cas urobit nieco v domacnosti...navarit a pod.A keby mohol na 8 hodin tak by som sa v klude pripravila s malou do skoly.Jej sa treba venovat lebo ju zaujima vsetko len co treba nie 😠 toho sa najviac bojim.A este popri tom pekavam torty takze keby aj bol na 8 hodin tak sa rozhodne nudit nebudem 🙂 špizujem tu po nete ale nikde som nedostala jednoznacnu odpoved 😖
@kojka84 nemozes poberat prispevok ak das malu na 8hodin. ak sa nieco nezmenilo . co skor nie ako ano. No myslim ze to urcite zvladnes aj pri malej 🙂) ale skus sa este informovat u riaditelky.... mozno sa bude dat dohodnut ze bude zapisana na 4 hodiny a nechaju ju tam cely den .
@kojka84 - do troch rokov mozes poberat RP a dieta cely den v skolke (maly bol v skolke od 2,5roka a poberala som RP a plus plat), potom ale ak budes poberat predlzenu RP tak tam to dieta moze byt len na 4hodiny. aj ked predlzeny RP nemas na zaklade coho ziadat, to by musel mat zdravotny problem ktory by mu branil byt v kolektive co asi pravdepodobne nema.
@kojka84 ak máš dieta v škôlke, uz nemáš nárok na rodičovský príspevok ale do dosiahnutia veku 3 roky máš nárok na príspevok na starostlivosť o dieta, a to vo výške nákladov na škôlku, max. Však 150-170 €, presnú sumu neviem, to ti povedia na upsvr, ked to tam pôjdes vybaviť, rešpekt. Presne sumy sú aj na stránke ministerstva práce.
Ahojte,aj moje dve dievcata nastupujú do skolky od septembra.Uz sa tesia,doma sa len hadaju,dufam,ze v skolke sa to zmeni,ked budu medzi detmi..Len dufam,ze to budeme rano stihat,kedze skolka je od pol siedmej a ja mam byt na siedmu v robote 😅
@hemetre No aj my budeme musiet vstavat uz o pol siestej,teda deti,ja asi aj skor..akurat ze budeme byvat na dedine a do prace budem dochadzat do mesta,co je asi 20 minut autom,chcem sa skusit dohodnut,ci by neprevzali deti aspon o 10 minut skor..alebo aspon o 5 minut 🙂 Tak by som to stihala..a ci budu chciet vstavat,to fakt neviem,vstavaju neskoro teraz,ta mladsia je taky spáč,tak to bude zo zaciatku asi problem,musia si zvyknut..
Ahojte, aj moja dcérka od septembra nastúpi do škôlky. Rozhodnutie o prijatí máme. Chodila aj na adaptáciu do detského centra najskôr na 2,5 hodiny bola 10x vždy v pondelky, zvládala to všelijako najskôr dobre3x, potom plač pri mojom odchode 3x, potom celý čas plač 2x a potom ku koncu úplná pohoda, pri poslednej návšteve ma poslala na nákup. Potom aj do škôlky kde chodí bola 3x doobeda na 1-2 hodiny a tm sa jej páčilo viac Prvý mesiac - dva ju dám len doobeda a potom ju svokra vezme domov a dá ju spinkať. Dúfam, že to zvládne.
@janka0007 ja to mám tak isto, škôlka je hneď oproti domu ale čo s toho keď mi ide bus 6,13 a škôlku otvárajú 6,30. Vodiť bude mm alebo svokra. MM robí na smeny tak sa budú striedať, len ja sa nedostanem na rad vôbec - nestíham ani vodiť ani vyzdvihnúť. Škôlku zatvárajú o 16,00. Ja prídem 16,05 😅

@emilia25 preco odklad? ved ked piateho bude mat sest, moze normalne ist do skoly.... sak ked je deviata trieda, to bude mat kolko ked zmaturuje???
ja rozmyslam, ze deti dam do skoly ako pat rocne... obe... pekne nech zarezavaju a ucia sa 😀 😀 😀
inak, uz aby bol september a skoncili sa prazdniny... starsi sa do skolky stale pyta, ze preco nemoze chodit, no a mladsi - to bude trosku tvrdy oriesok, bol teraz na 14 dni u otca na prazdniny a prisiel s plienkou :( takze vsetko moje usilie v haji, a kedze tam ide opat o tyzden na dalsich 14 dni, tak je mi jasne, ze to do septembra opat oducit od plienok nezvladnem.... :(
ja by som takychto chlapov fakt najradsej vrazdila.... 😠 😠 😠