Moje dieťa nebude pripravené do škôlky
Už teraz vidím že sa nenaučí to všetko čo má vedieť ,to naozaj všetky 3 ročné deti vedia všetko ? Potom mám výčitky že moje dieťa je pomalé :(
Dobre ti tu radia centrum včasnej intervencie. Toto škôlka nevyrieši.
Pozri.. Toto nie je vychvalovanie ani nič podobné..ale mam syna, 2r a 6m, čiže presne 2,5r. Zvyku zvierat poznal ešte keď nemal ani rok. Rozpráva.je dvojjazyčny, vie na počítať do 10, vie písmenká, vie spievať, recitovať, odplienkovany dávno, rozumie všetkému, vie sa vyzliecť, obliecť, najesť, napiť, vie ísť sam cikat, členov rodiny pozná už dlho, jazdí na bicykli, kolobežke... Je jedináčik, ja pracujem, muž pracuje, chodil do súkromnej škôlky chvíľu, asi 2-3m, chodíme do prírody, medzi ludi, na ihriská, za rodinou, cestujeme po svete.. V okolí mam deti ktoré ovládajú to, čo môj syn. Tvoje dieťa nie je lenivé, tam niečo asi bude. Nie som doktor, ale tiwz sme mali pediatricku ktora nad všetkým mavla rukou, že ved to prejde (nič spoločné s pvm). A neprešlo to. Musela som riešiť ja, musela som hľadať inú dr, riešiť to v BA atď.. Tým chcem povedať, že ak sa ti niečo nezdá, čo sa ti asi nezdá keď sem píšeš, rošt to. Zmeň dr, vypočuj si viac názorov. Ja sa môžem mýliť, ale ak tam niečo je, nech sa to podchyti čím skôr. Lebo bud je dieťa zanedbané, alebo tam niečo je a môžeš sa snažiť ako veľmi chceš. Len treba vedieť co. Držím palce.
Jezis, zena, ja ze teraz ma ist do skolky a ma 3 roky. Tak moje dvojrocne nerozpravali, dokonxa prve dieta nerozpravalo ani ako 2,5 rocne. Ale teda rozumelo vsetkemu. Ale v 2 rokoch verh nie. Za rok sa dieta tak strasne vie posunut, ze budes cumiet. Staci sa mu venovat. Nasa ma 2,5 a mala by ist do skolky, ale nepodarilo sa nam ju uplne odplienkovat este, necham si ju este pol roka doma a nastupi az v januari, ked bude mat 3. Je uplne ina, ako bola pred rokom! Ved to je velmi dlha doba. V 2 rokoch nosila plienky len taky fukot, odplienkovala sa sama teraz v lete, na noc ma este plienku. Ja si myslim, ze je to uplne normalne 2 rocne dieta podla popisu. Teda tych prvych prispevkov, co som stihla citat.
Jemine to sú zase komentáre dokonalých matiek, čo svoje deti niečo naučili 😏 nehnevajte sa ženy, ale deti sú rôzne a rôzne aj dospievajú do určitých činností.. to nie sú vaše zásluhy, čo zvládne či nie - ide o konkrétne dieťa ktoré na niečo dozreje a na niečo dozreje neskôr.. je úplne normálne že v 2r ešte nie je odplienkovane a niektoré aj dlhšie.. budúci rok to môže byť úplne inak.. fakt nerozumiem prečo sa musí každá diskusia otočiť na to že ženy tu zdrbu autorku..
@jana_eyre_2 Tu skôr ide o to, že z pôvodného príspevku autorky to vyznelo tak, že mala ma už tri roky, potom že dva a pol a teraz ak dobre rozumiem, tak len dva... No a to je dosť veľký rozdiel. Nejde o reč, ani plienky, ale skôr o to porozumeniee lebo mne tam blikala kontrolka, že trojročná, či dva a polročna by už mala rozumieť jednoduchým veciam tipu dodnes mi prosím knižku so psíkom a pod.. preto som jej odporučila pre istotu CVI.
Jemine to sú zase komentáre dokonalých matiek, čo svoje deti niečo naučili 😏 nehnevajte sa ženy, ale deti sú rôzne a rôzne aj dospievajú do určitých činností.. to nie sú vaše zásluhy, čo zvládne či nie - ide o konkrétne dieťa ktoré na niečo dozreje a na niečo dozreje neskôr.. je úplne normálne že v 2r ešte nie je odplienkovane a niektoré aj dlhšie.. budúci rok to môže byť úplne inak.. fakt nerozumiem prečo sa musí každá diskusia otočiť na to že ženy tu zdrbu autorku..
@jana_eyre_2 tebe príde v poriadku ak dvojročné dieťa, konkrétne 2r a 5m rozumie len papa a nono? Tu nejde o odplienkovanie. Ženy jej tu dobre radia. Nejde o predbiehaní, ide o ďalší pohľad na vec.
@anonym_autor a chodi len 5 mesiacov začala v 19-stich chodt
@anonym_autor to, že dieťa nerozumie nemá nič s tým, kedy začalo chodiť. Starší začal tiež chodiť neskoro a pritom už dávno mi rozumel. Teraz mám syna čerstvo rok a pol a ten rozumie úplne všetko snáď. To? Že rozpráva (fakt brutálne všetko opakuje) to je jedno, to asi máloktoré dieťa tak skoro. Ale že nerozumie v 2 rokoch základné pokyny, tak to by ma nikto neukludnil, že to je v poriadku. A to sa nebavím o Tom, že kedy nástup do škôlky, ale samotné to, že 2 ročné dieťa ti nerozumie základné veci. Už aj keď nevie rozprávať, mala by si sama "vydupávať" čo chce, ukazovať rukami nohami, aspoň ukazovať áno nie na základné otázky a nosiť základné veci. Nerieš rok dopredu škôlku a rieš, či je všetko v poriadku.
Juj, ale citam dalsie komentare...tak tam uz sipim bud nejake zanedbanie alebo dg., prepac. Toto musi pediater riesit, ak sa Ty snazis a nerozumie. Mne bolo jasne, ze rozumie, lebo sice nerozpraval, ale ked som sa opytala konkretne veci, tak ukazal, doniesol a tak...
@anonym_autor no tak kludne si treba nájsť klinicku logopedičku čakačky su aj viac ako pol roka treba sa objednat a dovtedy ak by sa rozkecala termin zrusis alebo pojdete pre istotu, ďalej neurologia tiež čakačky a do centra včasnej intervencie sa treba ozvat ze mate takyto problem nie je načo čakať pretože všade su obrovské čakačky a dieta zvytočne straca čas a treba aby napredovalo. Uz ročne dieta dokaze mat slovnu zásobu az az, nemusi nie je to pravidlo kazde dieta ma vlastne tempo a dvojročne by malo napredovat a urcite uz nejake slova vediet. Reč sa stavia aj na hrubej a jemnej motorike ponukaš jej odražadlo? Kolobežku? Skusate navliekat velke koralky? Takisto potrebuje aj rovesnikov aby pozorovala odkukala od druhych deti ju potiahnu. Porozumenie je najvacsi problem vseobecne je zname ze najprv sa rozvinie porozumenie a dalej reč treba podporit porozumenie vizualom to znamena bud karticky a pomenovavat normalne nie zdorbneninami a skomoleninami detskymi jednoducho ukazat auto poviem auto, lopta…. A aj bezne veci pocas dna ukazat pomenovat nevyzadovat opakovanie staci ked to pocuje ale je dobre klaknut si pred dieta tak aby vam videlo na usta a drzalo ocny kontakt a tak rozpravat s dietatom ked nerozumie…. Ak chces napis sukromnu spravu na som s mojimi specialnymi dvomi presla uz kadečím. Držim palce
@jana_eyre_2 tebe príde v poriadku ak dvojročné dieťa, konkrétne 2r a 5m rozumie len papa a nono? Tu nejde o odplienkovanie. Ženy jej tu dobre radia. Nejde o predbiehaní, ide o ďalší pohľad na vec.
@oblecenie99 ale to je jedno o ako staré dieťa ide, ani nedorozumenia, ja vážne nechápem tomu podráždeniu čo tu panuje.. všetko sa dá podať bez toho aby mal z komentárov človek pocit že je najhorší na svete.. presne tak totiž znejú niektoré komentáre akoby bola úplne neschopná..
@lucia13022023 nie je to štandardné, ale dá sa to povedať aj inak.. fakt je, že deti sú rôzne a netreba tak skatulkovat..
@anonym_autor tak 3 rocne deti uz bezne odplienkovane byvaju, a rozumeju samozrejme, rozpravaju primerane veku, niekto lepsie, niekto horsie, ale vedia komunikovat.
Ani jediná reakcia nebola: skúsime to Centrum, spýtam sa na logopedičku, zbehneme inej lekárke, pohľadám nám krúžok...
@hederamonstera ničomu proste nerozumie žiadnym vetam keď jej niečo poviem ..keď jej poviem hači nerozumie keď jej poviem prines mi knizku nic prines mi mikinu tiež nič pije ešte najviac mlieko Nutrilon 4 nechce veľmi jesť
@anonym_autor skus sa s tvojou dcérou rozprávať normálne, nepoužívaj slová ako hači, papa, mňami.. Každopádne 2 ročné dieťa by už rozumieť malo.. Skus nejaké aktivity na rozvoj mozgu.. Mne malý už 2 ročný triedil veci podľa farieb, priraďoval veci k sebe.. Veľmi nám pomohla activity knižka, alebo som len nakreslila rôzne tvary, rozdelila farebné a triedil.. Puzzle úžasná vec, dokázal poskladať sam už 30 kusové puzzle.. Musíš jej pomôcť tu hlavičku používať.. To ze nerozpráva s tým nemá až tak spoločne.. Ja mám extrémne šikovného a rozumného syna a tiež ma 3 a začal len nedávno a rozpráva svojou rečou 🤔 ale snažím sa mu pomôcť, stimulovať ho..
ries tu rec, dvojrocne nemusi vediet rozpravat, ale malo by rozumiet jednduche pokyny. najdi si najblizsie cpp a chodte. necakaj na nic a nenechaj sa upokojit, ze to dobehne. cim skor sa s nou zacne pracovat, tym lepsie pre nu, ci uz je "lenivsia" alebo je tam nejaka diagnoza (nks, autizmus a pod.). googli a volaj, nech vas objednaju.
@oblecenie99 ale to je jedno o ako staré dieťa ide, ani nedorozumenia, ja vážne nechápem tomu podráždeniu čo tu panuje.. všetko sa dá podať bez toho aby mal z komentárov človek pocit že je najhorší na svete.. presne tak totiž znejú niektoré komentáre akoby bola úplne neschopná..
@lucia13022023 nie je to štandardné, ale dá sa to povedať aj inak.. fakt je, že deti sú rôzne a netreba tak skatulkovat..
@jana_eyre_2 Chápem, ako si to myslela, niektoré komentáre sú hrubé, ako vzdy. Ja som sa snažila napisat povzbudzujúco a slušne, a aj poradiť, kam sa obrátiť.
V tomto veku je rok veeeelmi dlha doba vo vyvoji dietata. Niekedy vedia deti zacat napredovat narazovo. Ze nerozprava, ze ma plienky je na vek ok. Ale bola by som v pozore kvoli tomu, ze nerozumie, co od nej chcete. Ako sa hrava s hrackami? Ako s vami komunikuje svoje potreby? Ked chce pit, nieco jest, niekam ist, podat hracku ...?
@anonym_autor no tak kludne si treba nájsť klinicku logopedičku čakačky su aj viac ako pol roka treba sa objednat a dovtedy ak by sa rozkecala termin zrusis alebo pojdete pre istotu, ďalej neurologia tiež čakačky a do centra včasnej intervencie sa treba ozvat ze mate takyto problem nie je načo čakať pretože všade su obrovské čakačky a dieta zvytočne straca čas a treba aby napredovalo. Uz ročne dieta dokaze mat slovnu zásobu az az, nemusi nie je to pravidlo kazde dieta ma vlastne tempo a dvojročne by malo napredovat a urcite uz nejake slova vediet. Reč sa stavia aj na hrubej a jemnej motorike ponukaš jej odražadlo? Kolobežku? Skusate navliekat velke koralky? Takisto potrebuje aj rovesnikov aby pozorovala odkukala od druhych deti ju potiahnu. Porozumenie je najvacsi problem vseobecne je zname ze najprv sa rozvinie porozumenie a dalej reč treba podporit porozumenie vizualom to znamena bud karticky a pomenovavat normalne nie zdorbneninami a skomoleninami detskymi jednoducho ukazat auto poviem auto, lopta…. A aj bezne veci pocas dna ukazat pomenovat nevyzadovat opakovanie staci ked to pocuje ale je dobre klaknut si pred dieta tak aby vam videlo na usta a drzalo ocny kontakt a tak rozpravat s dietatom ked nerozumie…. Ak chces napis sukromnu spravu na som s mojimi specialnymi dvomi presla uz kadečím. Držim palce
@lemoncheesecake kartičky máme doma a keď ju zoberiem k sebe alebo klaknem pred ňu tak mi ujde a keď ju nepustím tak mi začne plakať ale tak silno akoby ju rezali a skúšam dookola no nemám to srdce ju takto trápiť
ries tu rec, dvojrocne nemusi vediet rozpravat, ale malo by rozumiet jednduche pokyny. najdi si najblizsie cpp a chodte. necakaj na nic a nenechaj sa upokojit, ze to dobehne. cim skor sa s nou zacne pracovat, tym lepsie pre nu, ci uz je "lenivsia" alebo je tam nejaka diagnoza (nks, autizmus a pod.). googli a volaj, nech vas objednaju.
@deedol ja mám z autorky pocit, že ani ona sa nejak nevenuje tomu dieťaťu tak, ako by mala.. Proste dieťa treba učiť a stimulovať, samé od seba sa nenaučí ani rozumieť 🫣
Ako vyzerá vás deň? Celý od rána, čo robí dcéra?
@jana_eyre_2 Chápem, ako si to myslela, niektoré komentáre sú hrubé, ako vzdy. Ja som sa snažila napisat povzbudzujúco a slušne, a aj poradiť, kam sa obrátiť.
@oblecenie99 no veď to je v poriadku poradiť - preto sem aj autorka písala.. len ma už naozaj hnevá ako sa tu ženy chovajú, niektoré by mali radšej fakt vypnúť internet lebo nech ide o čokoľvek idú do útoku a autorka sa bráni sama.. ako sa taký človek musí cítiť keď jej tu ešte budú nakladať..
V tomto veku je rok veeeelmi dlha doba vo vyvoji dietata. Niekedy vedia deti zacat napredovat narazovo. Ze nerozprava, ze ma plienky je na vek ok. Ale bola by som v pozore kvoli tomu, ze nerozumie, co od nej chcete. Ako sa hrava s hrackami? Ako s vami komunikuje svoje potreby? Ked chce pit, nieco jest, niekam ist, podat hracku ...?
@zuzanaete nič z toho nerobí, hračky len demoluje alebo hádže kocky si nevie staviat tak staviam s ňou aj to mi zdemoluje všetko vyhodí a ide preč
@lemoncheesecake kartičky máme doma a keď ju zoberiem k sebe alebo klaknem pred ňu tak mi ujde a keď ju nepustím tak mi začne plakať ale tak silno akoby ju rezali a skúšam dookola no nemám to srdce ju takto trápiť
@anonym_autor nebudes ty tá autorka z témy ,,kopec, zákruta, zastávku mame ďaleko”? Lebo tvoje odpovede su presne ako jej.
@anonym_autor nebudes ty tá autorka z témy ,,kopec, zákruta, zastávku mame ďaleko”? Lebo tvoje odpovede su presne ako jej.
@aurora33 no určite nie :D to tému si pamätám a ona mala dve deti preto nemohla nosiť druhé do škôlky lebo by čakala s tým menším na zastávke dlho v meste
@oblecenie99 no veď to je v poriadku poradiť - preto sem aj autorka písala.. len ma už naozaj hnevá ako sa tu ženy chovajú, niektoré by mali radšej fakt vypnúť internet lebo nech ide o čokoľvek idú do útoku a autorka sa bráni sama.. ako sa taký človek musí cítiť keď jej tu ešte budú nakladať..
@jana_eyre_2 ďakujem ja sa snazim ako najviac môžem 🙂
@aurora33 no určite nie :D to tému si pamätám a ona mala dve deti preto nemohla nosiť druhé do škôlky lebo by čakala s tým menším na zastávke dlho v meste
@anonym_autor a stále žiadna snaha a reakcia. Ani cpp, ani nič. Autorka si ide svoje. Dieťa nechce, plače, nerozumie, tak je hotovo.
@sunyrose ja mám s ňou byť možnosť doma preto nepôjde do škôlky len na zaráža že ostatné deti ako 3 ročné toho tak veľa vedia a v podstate sa stávajú akoby samostatnými jednotkami
@anonym_autor vedia, lebo ich to matky naučili, aby do tej škôlky ísť mohli. Ty kedze môžeš byť doma, ergo nemáš žiadnu motiváciu ju to učiť.
@deedol ja mám z autorky pocit, že ani ona sa nejak nevenuje tomu dieťaťu tak, ako by mala.. Proste dieťa treba učiť a stimulovať, samé od seba sa nenaučí ani rozumieť 🫣
@anonym_d9af25 Autorka píše, čo robia a že sa snaží, ale je to dieťa, ktoré nedokáže tak zaujať, odbieha, plače.. to je pekné a krásne, že si sadneme a budeme ukazovať kartičky, ale keď dieťa nespolupracuje, tak ťažko... To, ako často skúša opäť a opäť a opäť, to už nevidím ani ja, ale ja si nemyslím, že by zanedbala jej vývin. Napisala sem, lebo ju to už začína viac a viac štvať (koniec koncov, ani pediater dieťaťa nevidel a nevidí problém), ja by som jej fakt neprikladala. Je to matka, ako väčšina z nás na tomto fóre a niečo ju znepokojuje, prišla sa poradiť. Fakt jej nechýba teraz ešte aj útok.
@zuzanaete nič z toho nerobí, hračky len demoluje alebo hádže kocky si nevie staviat tak staviam s ňou aj to mi zdemoluje všetko vyhodí a ide preč
@anonym_autor Zacala by som riesit odbornikov. Vyssie uz poradili ktorych. Cakacky su dlhe. Bud sa dovtedy rozbehne sama alebo to zacnete riesit potom s nimi. Este ma napadlo, ze by bolo fajn skontrolovat aj sluch, ci urcite dobre pocuje. Reaguje na meno? Nemusi na 100%. Deti, ked su niecim zaujate, tak vypinaju zvuk. Ale tak povacsine by mali reagovat.

@anonym_autor a kedy to máte ísť do tej škôlky? Nemám pocit, že by si ju prihlásila teraz od septembra.
@galganka nie teraz nie ale v januari nám kázala ísť