Moje dieťa nebude pripravené do škôlky
Už teraz vidím že sa nenaučí to všetko čo má vedieť ,to naozaj všetky 3 ročné deti vedia všetko ? Potom mám výčitky že moje dieťa je pomalé :(
Podla mna je zle, ze nerozumie. Co nerozumie? Pises tiez tak jednoducho….
@hederamonstera lebo sú jednoducho
@anonym_autor dcera chodila od 2r do jasli a tam sa velmi vela naucila,mali aj 1 rocne deti a starsie potiahli tie mladsie.dcera ide teraz do skolky a krasne rozprava,dokonca aj R sa jej dari,vie vela pesniciek,riekaniek,pozna farby,abecedu,vie naratat do 10,vie sa obliect,obut,odplienkovana uz davno(pomohli v jasliach),vela sa naucila aj od starsej sestry.mam este 1.5r syna a tiez na nom vidim ze sa vela uci/odpozera od sestier.
Takze skuste castejsie vyhladavat kolektiv.ale hlavne by som riesila to porozumenie,na usnom ste boli?
@galganka ale ona mi nerozumie ...nerozumie jednoduchym pokynom proste Matka cíti že dieťa nieje pripravené veď chodí len pár mesiacov
@anonym_autor ty jediná to cítiš? Pediater nie, otec nie, okolie nie, možno aj to dieťa sa snaží. Ale z tvojho prejavu tu, to iba ty tak vnímaš. Zajtra sa zdvihni, behnite na ihrisko, do centra, cestou si kúpte knihu o Kubkovi, potom spolu navarte, aj nočník môžete zohnať, aj keď najlepšie sa trénuje na začiatku leta, nie na konci. A hľadaj pozitíva a to, čo ide, nie obkecy a výhovorky, prečo to nejde a nepôjde.
Jeeej tak teraz sa uspokojím s tým, že mi jedna ženská napísala, že bude dobre 🙂)) načo sa tomu dieťaťu venovať a chodiť na ihriská, načo ho učiť základným veciam 🙂))
@anonym_8894ce lebo mi nerozumie ? :D proste nerozprava a nechápe čo od nej chcem behá hore dolu po byte pije mliečko z fľašky nechce pomaly jesť len zopár jedál...ako ju to mám učiť keď proste tomu nerozumie ? Rozumie len nono a papa
Stále si nenapísala, čomu tvoje dieťa nerozumie.
@anonym_autor Zdravím, ak nie je odplienkované, potom do štátnej MŠ dieťatko eštge nezoberú....
@sunyrose Ale zoberú.
@anonym_8894ce lebo mi nerozumie ? :D proste nerozprava a nechápe čo od nej chcem behá hore dolu po byte pije mliečko z fľašky nechce pomaly jesť len zopár jedál...ako ju to mám učiť keď proste tomu nerozumie ? Rozumie len nono a papa
@anonym_autor a s takýmto dieťaťom pediater nič nerobí? Ja tam šípim diagnózu jak vyšitu. Aby dvojročné dieťa rozumelo len na nono a papa. To rozumejú 9m deti...
@hederamonstera ničomu proste nerozumie žiadnym vetam keď jej niečo poviem ..keď jej poviem hači nerozumie keď jej poviem prines mi knizku nic prines mi mikinu tiež nič pije ešte najviac mlieko Nutrilon 4 nechce veľmi jesť
@hederamonstera ničomu proste nerozumie žiadnym vetam keď jej niečo poviem ..keď jej poviem hači nerozumie keď jej poviem prines mi knizku nic prines mi mikinu tiež nič pije ešte najviac mlieko Nutrilon 4 nechce veľmi jesť
@anonym_autor a chodi len 5 mesiacov začala v 19-stich chodt
Dievca, ja uz tomuto neverim. Bud ju extremne zanedbavas ty a pediater alebo sa tu nevies jasne vyjadrit. Ako vyzera vas den? Kde ho travite? Co preboha robite?
@anonym_autor ako často si s ňou v spoločnosti rovnako starých alebo o rok starších detí aspoň na 5 hodín?
Lebo deti sa učia najviac od seba.
Najstarší mi začal skladať dve slová za seba približne v 3 rokoch. Ďalšie dieťa v 2,5 rokoch. Tretie v 2 rokoch. Čím viac malých detí pokope, tým sa rýchlejšie učia.
@lenkakravcova inak toto není pravidlo. Moja najstaršie dieťa rozprávalo najlepsie a najskôr. Posledne tretie najneskôr.
@hederamonstera Tiež sa mi to nezdá. Autorka, nechceš ju zobrať do nejakého centra včasnej intervencie?
Jedna vec je, že nie je odplienkovana, že nevie rozprávať, ale nerozumie...? Ako nerozumie? Opis to trochu lepšie. Pediatricka to nerieši? Ja keď počujem "lenivé dieťa" na také malé deti, tak sa chytám za hlavu. Pozná farby? Vie ukázať prstom na obrázky? Vie ti vysvetliť po svojom, čo od teba chce? Ak jej dáš nejaký pokyn, chápe, čo od nej chceš? Lebo ak nie, tak to lenivosťou nebude. Na slabú reč je spoločnosť iných detí fajn. Ale porozumenie je o inom..
@anonym_autor a s takýmto dieťaťom pediater nič nerobí? Ja tam šípim diagnózu jak vyšitu. Aby dvojročné dieťa rozumelo len na nono a papa. To rozumejú 9m deti...
@anonym_8894ce no že ju Mame dat do škôlky ako 2 a pol ročnú ale nikde mi ju nezoberu keď nevie základné veci
@hederamonstera Tiež sa mi to nezdá. Autorka, nechceš ju zobrať do nejakého centra včasnej intervencie?
Jedna vec je, že nie je odplienkovana, že nevie rozprávať, ale nerozumie...? Ako nerozumie? Opis to trochu lepšie. Pediatricka to nerieši? Ja keď počujem "lenivé dieťa" na také malé deti, tak sa chytám za hlavu. Pozná farby? Vie ukázať prstom na obrázky? Vie ti vysvetliť po svojom, čo od teba chce? Ak jej dáš nejaký pokyn, chápe, čo od nej chceš? Lebo ak nie, tak to lenivosťou nebude. Na slabú reč je spoločnosť iných detí fajn. Ale porozumenie je o inom..
@oblecenie99 nie nič z toho čo si vymenovala nevie
Keď už na ihrisko nechodíte, tak chodíte aspoň k tej kamoške ktorá má dieťa ?
@anonym_autor fakt by ma zaujímal ten váš deň. Lebo toto vude, že "dones knihu" nerozumie, koniec. Načo ďalšie pokusy, ukázanie a zase a zase. Hej, príklad. Ako inak sa má niečo naučiť, ak nie tým, že ty to budeš ukazovať? Furt? Stále? Dookola? Milión krát? Že pôjdete spolu na záchod. Že sa spolu prezleciete? Že spolu ukazujete farby? Milionkrát? Že tristokrát nezje obed, ale tristoprvý raz si ho aj vidličkou napichne?
@anonym_autor ma 2 ci 3 roky. Lebo píšeš raz 3 ročne, potom ze 2 rocne
Aha, už vidím, že si dopísala. Autorka, to nebude lenivosť, skúst hľadať vyšetrenia vo vlastnej réžii, lebo váš pediater na to kašle.
Aha, už vidím, že si dopísala. Autorka, to nebude lenivosť, skúst hľadať vyšetrenia vo vlastnej réžii, lebo váš pediater na to kašle.
@oblecenie99 nikam nepôjde. Bude to ďaleko.
Dievca, ja uz tomuto neverim. Bud ju extremne zanedbavas ty a pediater alebo sa tu nevies jasne vyjadrit. Ako vyzera vas den? Kde ho travite? Co preboha robite?
@hederamonstera ja skacem okolo domácnosti celý deň ale snažím sa aj jej venovať máme dom dvor ma tam hojdacku trampolínu pieskovisko smykalku všetko toto robím s ňou vrátane toho že staviame bábovky z piesku preosypame a tak len na tie ihriska moc nechodíme lebo nie vždy vládzem uz
@anonym_autor ma 2 ci 3 roky. Lebo píšeš raz 3 ročne, potom ze 2 rocne
@cecilia29 2 roky a za 5 mesiacov máme ísť do škôlky
Kolko času denne trávi pred TV, s tabletom, mobilom?
@anonym_autor fakt by ma zaujímal ten váš deň. Lebo toto vude, že "dones knihu" nerozumie, koniec. Načo ďalšie pokusy, ukázanie a zase a zase. Hej, príklad. Ako inak sa má niečo naučiť, ak nie tým, že ty to budeš ukazovať? Furt? Stále? Dookola? Milión krát? Že pôjdete spolu na záchod. Že sa spolu prezleciete? Že spolu ukazujete farby? Milionkrát? Že tristokrát nezje obed, ale tristoprvý raz si ho aj vidličkou napichne?
@galganka snazim sa toto všetko toto robiť od malička ale plače mi pritom ju to proste nezaujíma hodí väčšinou veci o zem alebo do mňa,stále strieda aktivity pri nicom mi nevydrzi máme aj dosť hračiek ale s ničím sa nehrá resp nevie sa hrať ani keď ja s ňou hrajem odíde mi a berie všelijaké veci stále nemozem mať nič polozene na linke ani na susicke lebo všetko chytá do ruky da do pusy alebo proste rozbije ..keď sme vonku tak trošku pochodi potom ide do kočiara potom zase von potom mlieko a keď jej nepovolím plače
3 ročné dieťa ak nerozumie tak navštív Centrum včasnej intervencie. tento problém majú deti s diagn. PAS. vlastne všetko čo si napísala na začiatku majú autisti.
Jemine to sú zase komentáre dokonalých matiek, čo svoje deti niečo naučili 😏 nehnevajte sa ženy, ale deti sú rôzne a rôzne aj dospievajú do určitých činností.. to nie sú vaše zásluhy, čo zvládne či nie - ide o konkrétne dieťa ktoré na niečo dozreje a na niečo dozreje neskôr.. je úplne normálne že v 2r ešte nie je odplienkovane a niektoré aj dlhšie.. budúci rok to môže byť úplne inak.. fakt nerozumiem prečo sa musí každá diskusia otočiť na to že ženy tu zdrbu autorku..
Môj syn sa narodil do covidu, tam sme tiež nejak extra nechodili nikam, ale mala som susedu, ktorá mala staršieho syna, tak s nimi sme boli skoro denne (a to bol ozaj rozdiel, lebo tie decká ešte boli prakticky batoľatá, tak sa hrali viac menej vedľa seba ako spolu, ale bola tam nejaká vzájomná interakcia medzi nimi), no a neskôr ihriská (ale tam sa hral skôr len so mnou, ako s inými detmi) a ako jeden a polročný išiel do jasliciek.
Osobne sa mi nezdá, že váš problém vyrieši socializácia, ale určite by pomohla, naozaj by som hľadala cestu, ako je pomôcť cez odborné poradenstvo.. len sa mi fakt nechce veriť, že toto všetko je podľa vašej pediatričky v poriadku. Nechcem spochybňovať jej odborné vedomosti a úsudok, ani teba vydesiť, ale ja by som zvážila nejaké vyšetrenia maličkej, nech vieš, ako na Tom ste a ako to zlepšiť. Najprv som.pochopila, že je trojročná, potom že má dva a pol a teraz píšeš, že ma len dva roky, tak to zase nie je taká tragédia. Viete na Tom zapracovať. Nemôžeš porovnať dvojročné a dva a polročné, vo vývine urobí veľa aj tých pár mesiacov v ich veku

Jeeej tak teraz sa uspokojím s tým, že mi jedna ženská napísala, že bude dobre 🙂)) načo sa tomu dieťaťu venovať a chodiť na ihriská, načo ho učiť základným veciam 🙂))