Môže dieťa súbežne navštevovať štátnu a súkromnú škôlku?
Je možné aby dieťatko navštevovalo súbežne 2 škôlky podľa potreby?
Jednu štátnu a jednu súkromnú (bez príspevku od štátu).
Samozrejme v dni keď bude v súkromnej by bolo odhlásené v štátnej.
Ďakujem za rady
@markaterka streiedava starostlivost??
Ja si myslím, že je lepšie ak si dieťa zvyká na jedno prostredie, na svoje učiteľky, aby z toho nemalo chaos.
Jasne, že môže. Do súkromnej škôlky ho môžeš dať, kedy budeš potrebovať
@markaterka kvôli práci a krúžkom, so súkromnou som max. spokojná ale dni keď som v práci nestíham prejsť dvakrát cestu cez celé mesto - tam a späť. Takže by som išla z práce rovno do štátnej škôlky pri práci a odviezla na krúžok. Dni keď pracujem z domu tak mi je to jedno…
len hľadám riešenie ako si to uľahčiť
Je to mozne dokonca v striedavke niektore deti navstevuju aj 2 ZS
@petronelag na súkromnú škôlku je zvyknutá - tá je super. Len tie presuny na krúžky nestíham. Preto hľadám riešenie, aj keď áno napadli mi, že možno bude mať šok keď pôjde do klasickej škôlky. Predsa iný systém
Môže...mala som tak pár deti.Ale zase tie chodili týždeň a týždeň takto v štátnej "zaberá" miesto pre niekoho, ak by tam išla len 2x do týždňa, alebo koľko ..či v tom nebude mať chaos kde vlastne ide?takto deti vedeli som u otca idem do súkromnej...
Ak je to z logistickych dovodov, tak by som skor zvazila nejaku "aupair", na vozenie/vyzdvihovanie zo sukromnej ms/kruzkov pripadne zredukovat kruzky.
Teoreticky by to mozne malo byt, prakticky - dieta moze byt "v chaose", kedy kde s kym bude, ktore aktivity sa ho kde budu tykat, taktiez rozny kolektiv, pravidla, zvysena chorobnost, ci "len" kazdodenna nalada a ochota spolupracovat/niekam ist,... vidim tam viacero rizik o ktorych teraz ani netusime, ale skusit to mozes
V tom prípade by som radšej zaplatila niekoho, kto dieťa vyzdvihne v súkromnej škôlke a zavedie na krúžky.
Ďakujem za odpovede. Zvážime aj aupair. Ale veľmi sa mi nechce dávať cudziemu človeku dieťa do auta. A presun MHD nehrozí - to nestihnú
Ach bože.... tie krúžky sú určite životné dôležité, bez nich dieťa neprežije...
Predpokladám že máš doma budúcu Cibulkovu...
Kvôli nejakým nezmyselným skolkarskym krúžkom vybavovať pre dieta v predškolskom veku 2 škôlky je totálne choré a šialené
Prosím uber zo svojich nárokov a nechaj ju v tej súkromnej ak si spokojná.
V skolkach zvyknu mavat tematicke tyzdne a aktivity rozdelene do jednotlivych dni. Striedat skolku po jednotlivych dnoch bude chaoticke a stresujuce. Bud najdite kruzky blizko terajsej skolky alebo platit osobu, co dieta bude vodit. Neda sa zobrat dieta skor zo skolky, by to stihali mhd?
Tiež by som nechala len jednu skolku, keď to má byt len kvôli krúžku. Ono tie kruzky sú preceňovane v predškolskom veku. My sme tlačili dieťa na sport, bola fakt dobrá, lepšia ako o tri roky staršie deti, ale kruzok začala neznasat a aj keď sme do toho dali kopec penazi, casu, museli sme s ním skončiť. Už by sme preto nešli do takých obetí, ako planujes ty.
@lula313 Kruzok si vybrala sama, a kym ju to bude bavit. Budeme ju podporovat. Ano tiez je to sport.
Ale vdaka tymto komentarom prehodnotim pracovnu dobu. A budem sa to nejako radsej vykryt sama. Ja to beriem tak ze dietatko vyrastie a ten cas uz nevratim… Karieru si mozem budovat aj neskor. A teraz sa pracovne prisposobim tomu aby sme mohli byt co najviac spolu. Ci uz ide o spolocny volny cas alebo nosenie na kruzky….
Tiež ju ten sport istu dobu bavil, chcela tam chodit, doteraz chce chodit s nami hrat, ale nie na profi urovni, ani chodit na tréningy. Mrzi nás to, lebo by bola fakt dobrá, ma na to fakt perfektne predispozície, chválili ju tréneri. U nás bola chyba, že sme začali príliš skoro a bola ešte dieťa (4 roky) a nechapala, že to nie je len hra, ale ide sa aj na vykon, ako prvacka si postavila hlavu. Ak to budete vediet ukočírovať ako zabavu, tak vám to možno vydrzi. Pripadne sa dohodnite, aby vám dali tréningy neskôr, nám v tomto vysli v ústrety, lebo to nebolo nikdy dieťa, ktoré by išlo vecer o 8 mej spat
cez letne prazdniny ked je zavreta statna skolka u sukromne skolky velmi vyyzivane..

A načo je to dobré? Vysvetli nám, že kvôli čomu by ste to mali takto nastavené?