icon

Môžete dieťa odhlásiť úplne z predškoly?

4. sep 2024

Je mozne odhlaist dieta z predskoly? Nechcem aby tam vobec chodilo lebo mi to nevyhovuje so spojmi kedze je to daleko a teraz som sice len 3 dni tak chodila ale nezvladam to. Nechcem odklad chcem aby do predskoly nechodilo moje dieta vobec da sa to? Treba nejake potvrdenia ci len staci odhlasiz zo skolky?

coopis
11. sep 2024

A toto bola veľkaaaa chyba, že ťa často rodičia ospravedlňovali zo školy....teraz si totálne nemožná a nepraktická a....A máš veľké nedostatky v základných veciach...nevieš ani základnú gramatiku🤦🏼‍♀️pane bože a takýto ľudia ako ty majú právo voliť a rozhodovať o našej krajine🙉🙉

eleanor2510
11. sep 2024

@tahomi preco nie odobrat deti? Praveze odobrat! Autorka nikdy v zivote ina nebude, najlepsie, co sa tym detom moze stat, je zobrat jej ich.

gelifil
11. sep 2024

@coopis mas tam gramaticku chybu

estellas
11. sep 2024

@bebebi @misinka0611 Ďakujem za upozornenie,

owecka
12. sep 2024

Na teba by som tu socialku zavolala a velmi rada...my tiez vychovavame medzi "styrma stenami", ale dieta vie korculovat, bicyklovat, plavat, kreslit, spievat, bola na x dovolenkach s nami, vsetko jej vysvetlujeme, spolu citame, spolu kresljme, varime, pocuvame hudbu, rozpravame sa...takze hlavne, ze maju tvoje deti vybeh a trhaju kvety...ty nic nepochopis...skoda slov na teba...

autor
12. sep 2024

a co ked tam napriklad nechce chodit alebo tam jest alebo tak? to dieta teba nutit ci je nejaka moznost aby nechodil aebo chodil menej cassto ?

papaya308
12. sep 2024

Ako to budeš riešiť o rok v ZŠ?

sisa_s
12. sep 2024

Na to si ho mala doma pripravit, co ho caka, rozpravat sa s nim...a nie, nie je moznost, aby nechodil alebo menej casto..rozumies, ze predskolska dochadzka je POVINNA?

zuzanaete
12. sep 2024

A ked nebude chciet chodit ani do skoly? Skolka je pre neho nove prostredie, novi ludia, nove pravidla. Je to pre dieta narocne. Ale urcite lepsie toto zvladnut v skolke ako v skole popri uceni. Ak ho tam nebudes davat, tak si ani ze cely rok nezvykne a v prvom rocniku budete riesit to iste.

autor
12. sep 2024

ja osm do skoly chodila odzaciatku autobusom sama tak to zvladne aj on potom ked to bude aktualne.

jaskolka
12. sep 2024

A keď nebude chcieť chodiť do školy, ani tam jest, tak spravíš co?
Preto je predskolska dochádzka povinná, aby sa deti prispôsobovali pomaly podmienkam v škole,aby tam potom neboli "ako z lesa". No bohužiaľ autorka, ty pôsobíš, ako by si z toho lesa naozaj len teraz vybehla. Rozumieš slovu "povinná?"

natalka13
12. sep 2024

Ked nebude chciet byt v skole nepojde, hednoducha logika. Zena zena

papaya308
12. sep 2024

Veď poriadne pätu za tých 5rokov nevystrcil z tej vašej zakrutovej dediny. Ako ho chceš posadiť do busu a nechať ísť samého do školy?

gelifil
12. sep 2024

toto je troll....

patus_2
Autor odpoveď zmazal
226lenka
12. sep 2024

Vy ste sa s ním nikdy nerozprávali, nepripravovali ste ho na škôlku? Nevysvetlivali ste mu, čo ho v škôlke čaká? A vážne, povedz, že čo budeš robiť o rok, keď ti začne vymýšľať, že nechce chodiť do školy. Nebude do nej chodiť? A prvák bude chodiť sám? Autobusom? To ako fakt? Ach bože, ako môže byť jedna matka tak lenivá... Aby ti raz neklopala na dvere sociálka

patus_2
12. sep 2024

Autorka, keď nezvládala cestu autobusom ty, dospelá žena, ako ju má zvládnuť tvoje 6 ročne dieťa?

letfenixa
12. sep 2024

@patus_2 veď aj iné to zvládli (to citujem milostivu)

ivik4
12. sep 2024

@patus_2 dieta co nikdy nikde nebolo musi uplne z fleku zvladnut chodit same busom do skoly aj zo skoly naspät lebo ine chodia, tak aj jej.
Hlavne ze ona dospela zenska je nemozna chodit busom , sa ani neoplati. Toto som uz v teme predtym pisala ze je absolutny hnus.
Fuj.. malinke dieta musi, ona nemusi nic

autor
12. sep 2024

vsak ja cestu busom zvladam ale to nie je ze tam a naspet ale tam naspet a poobede zas tam naspet a preveziem kopu penazi plus cas zabity to nie je sranda. ked pojde do skoly tak pojde tam a naspat ako vsetk deti

xsuzannex
12. sep 2024

Pocuvaj ty matka roka, ty sa nebojis takto pustat 6rocne dieta same? Mas vobec nejaky instinkt matky co ochranuje svoje dieta?
A btw, to ze nechce chodit sa ani necudujem ked doma pocuva ako na skolku vkuse somres ako stare pivo v r*ti..

zuzanaete
12. sep 2024

Odporucam prestat porovnavat, co bolo kedysi a co je dnes. Doba sa meni, fungovanie ludi sa meni. Kedysi takmer vsetci prezili zivot vo svojej dedine, vynimocne zasli do vedlajsej. Teraz je tooooolko moznosti na spoznavanie sveta a nastastie vacsina ten svet spoznava. Proste dnes maju deti uplne ine podnety ako kedysi, uplne ine moznosti. Takze neuspokojuj sa, ze ved ja som toto a toto nerobila, tak to nepotrebuje ani moje dieta.

sonia1712
12. sep 2024

K tomu poslednemu argumentu, že bude chodiť do školy sám, pani autorka zisti si ci vám, to dovolia, lebo u nás napr. prvákov musia do školy od prevádzať rodičia a nikdy, nikdy nepustia dieťa samé domov, bez doprovodu dospelej osoby, normálne sme to vypisovali na tlačivo aj pre druhacku kto bude pre ňu chodiť, musíme sa v druzine ukázať, odovzdajú nám dieťa a až potom ide domov, a to je druhacka, byvame v meste, do školy chodíme pešo asi 15 minút (autobusom by som nestihala do prace na 8)ale to teba nezaujíma, prácu si nehľadáš a najväčší problém pre teba je strata trištvrte hodiny na zastavke🤦‍♀️to by každá jedna z nás využila na rýchly nákup, na prescrollovanie edupage, alebo neviem, poklabosenie s čakajúcimi známymi z dediny ci niekto nevie o nejakej práci 🤣

ibrunova
12. sep 2024

@sonia1712 a tých 40 minút je ešte aj na to, aby zašla s dieťaťom do škôlky a nazad na zastávku, takže reálne to nie je taká veľká časová strata.

zafir01
12. sep 2024

@ibrunova ja by som možno aj bola vďačná za 30-40 min čakania na zastávke 😂 .. aktuálne som si dorobila lekciu angličtiny na Duolingo sediac na wc 😂😂😂 pyšná ,že mám kľud konečne

basska_b
14. sep 2024

22 stran diskusie a neviem, ci teda aj daky vysledok. Takze takto: mas moznost poziadat riaditelku o domace vzdelavanie. Ano a bude chodit na preskusanie. Teraz si nie som ista, ci musis poziadat a cakat, ci ti vyhoveju alebo aky je proces. Niektore skolky su tomuto viac naklonene, ine nie.

Ak by sa toto nepodarilo, mas pravo ty ako rodic ospravedlnit skolkara predskolaka na max. 15 pracovnych dni z mesiaca a zaroven to moze byt max 7 prac. dni vkuse. My sme dokonca ani nemuseli pisat dovod, pripadne sme povedali, ze je chory. Tych zvysnych par dni sa v skolke musi objavit. Pripadne potom musi byt papier od Dr., ked je viac ako 7 dni chory. a si myslim, ze s tymto vies tu povinnu predskolsku "prezit".

zuzuliennka1
14. sep 2024

@basska_b 22 stran - pretoze si precitaj zaciatok. Jej nejde o to, najst vhodne vzdelavanie. Ale o to, ako sa tomu legalne vyhnut. Lebo byva kdesi na kopci Panu Bohu za chrbtom, busy nejdu,… blabla.

didamt
14. sep 2024

O to ci si dieta "odlozis" o rok nerozhodujes ty

simsalabim
14. sep 2024

@basska_b este je rad, ako pokracovat v jej lenivosti a ako pripravit dieta o lepsiu buducnost.

zuzanockamt
14. sep 2024

@zuzuliennka1
@simsalabim Očividne nečítala diskusiu 🤷