icon

Musím dať dieťa do škôlky?

dijka123
18. aug 2021

ked mam doma predcasniatko tak mozem snim byt do 6 rokov na rodicovskom alebo musi ist normalne od 3 rokov do skolky dakujem za odpovede

dijka123
autor
18. aug 2021

@sisa_s no ved ano lenze na moje miesto zobrali nejaku inu

sisa_s
18. aug 2021

@zuzanockamt 🙈🙈🙈🙈🙈🙈🙈 a chcela ist na prijimacky na medicinu

zirafienka
18. aug 2021

@zuzanockamt s pravopisom a naivitou...

dskjhfdlkdjhl
18. aug 2021

@dijka123 takze mas rok na to, aby si si nasla pracu-to snad zvladnes, nie? Bud rada, ze dieta nema ziadne problemy a nevymyslaj dovody, preco ostat sediet doma.

zirafienka
18. aug 2021

@sisa_s to je ona?😅

dijka123
autor
18. aug 2021

@dskjhfdlkdjhl no to ano ved pracu si niekde najdem

mogaa
18. aug 2021

@dijka123 ak nemá žiadnu diagnozu tak na predlžený RP zo zdrav.dôvodov nemá nárok....to že niečo nevie, nie je diagnoza

dijka123
autor
18. aug 2021

@mogaa ved jasne rozumiem

maciatkolulu
18. aug 2021

@dijka123 takže chudáčik, nemôže nič, žiaden kolektív nič... To je mi ľúto, nezvazujes potom školu, špeciálnu? Mala by si pomaly začať hľadať, pripadne integráciu s asistentom aspoň... Ach jaj.

dijka123
autor
18. aug 2021

@maciatkolulu ved moze ale ked ho nezoberu od januara do skolky a vsetky sukromne su plne

maciatkolulu
18. aug 2021

@dijka123 tak budeš musieť rozmýšľať co ďalej ako XY iných matiek. Ale aj tak je to smutné, že je tak vážne postihnutý....

mima1
18. aug 2021

Mam kamosku syn sa jej narodil v 7,5 mesiaci. Hned ako sa narodil ho prevazali do ba na operaciu. Do skolky zacal chodit v 3,5roku.
Ty ani nevies ci ma syn daku diagnozu ci nie?
To ze ma 2,5a nevie sam jest ci ist na wc je este normal.
Mozes sediet doma do 6r kludne ale zadarmo nikto ti nic neda.

dijka123
autor
18. aug 2021

@maciatkolulu ved do roboty ale si musim najst lebo na moje miesto zobrali uz niekho

dijka123
autor
18. aug 2021

@mima1 teraz nemam ziadnu to som stastna ale ked bol malicky tak mal

mima1
18. aug 2021

Tak ked nema neries hluposti. Jest sa nauci na wc sa nauci a moze ist do skolky a ty do prace

dijka123
autor
18. aug 2021

@mima1 no to by som bola rada len prvo by ho tej skolky mussli zobrat lebo je plny stav aj sukromne co som sa informovala a ze ho zoberu az od septembra na buduci rok

3009
18. aug 2021

@dijka123 tak hneď povedz, že chceš si vykryť príjem odkedy dovŕši 3 roky min. do septembra. Tak buď od januára do roboty a nejakú opatrovateľku alebo do septembra byť na neplatenej resp. na úrad práce, ak máš nárok.

mima1
18. aug 2021

No a co myslis ze si jedina? Ja som maleho od maja do septembra nemala kam dat. Dala som vypoved v praci a bola som doma. Aj ked teda poberala som podporu ale musela som sa vzdat prace kde som bola cez 13rokov.
A takych je nas viac. Cakam ma to znova aj druheho mam majoveho a zoberu ho az od septembra. Dovtedy budem doma zadarmo.

dijka123
autor
18. aug 2021

@3009 nemam narok lebo nemam dva roky odrobene a uz som obvolala vsetky sukromne skolky a nic vaetko plne

dijka123
autor
18. aug 2021

@mima1 lenze ja nemam narok ani na podporu v nezamestnanosti a ucty treba z niecoho platit

mima1
18. aug 2021

🤔🤷🏼‍♀️🙏🏻

mogaa
18. aug 2021

@dijka123 to si mala hneď napísať...takže ak dieťa bude mať 3roky a ty budeš nezamestnaná treba sa v danom období informovať či je stále pandemický RP....ale to je samozrejme dočasné riešenie, lebo pandemický RP tu nebude večne....

dijka123
autor
18. aug 2021

@mogaa no ved ano nad tym som uvazovala ale neviem ci to este vtedy bude ked on bude mat 3 roky

mogaa
18. aug 2021

@dijka123 kedy má mať 3roky?

lilinka88
18. aug 2021

@dijka123 tak keď si zdravotná sestra, nebudeš mať problém nájsť si prácu. Nepoznám nemocnicu,kde by nepotrebovali sestry, zvlášť v dnešnej covid dobe a ktovie ešte aká vyťaženosť bude v januári. rovnako DSS určite berú sestry, opatrovateľky. Prihlášku do škôlky si mala dať už teraz a v decembri nezaspat, ale zase obvodak všetky škôlky či sa im neuvoľnilo miesto. Ale keď už teraz spekulujes s predĺženou RD, tak isto skončíš na pandemickom RD...
Čo sa týka tvojho miesta, pokiaľ si mala zmluvu na dobu neurčitú, PP ti trvá,aj keď vzali miesto teba náhradu

dijka123
autor
18. aug 2021

@mogaa 23.1

mogaa
18. aug 2021

@dijka123 ďaľšia možnosť je že v polovici septembra si obvoláš všetky škôlky či sa im neuvolnilo miesto....a od toho septembra ich praivdelne zásobovať telefonátmi o volnom mieste....

dijka123
autor
18. aug 2021

@lilinka88 prihlasku uz mame podanu ale praveze davaju na dobu urcitu takze zobrali niekoho ineho no mala som dobre miesto nevadi no hadam aj druhe bude take dobre

dijka123
autor
18. aug 2021

@mogaa no ved budem volat do tich sukromnych

luccija
18. aug 2021

@dijka123 v prvom rade hľadaj prácu a potom súkromnú škôlku.Predlzeny rodicak máš vtedy, keď ma diagnozy či dlhodobo nepriaznivý stav či je často chorý a oni to posúdia.