icon

Načo je deťom v škôlke angličtina a judo?

18. jún 2025

Keď som sa dozvedela, že trojročné deti majú už dva krúžky týždenne a domáce úlohy z angličtiny, tak som si povedala dosť.máte to aj vy tak v skolke

Strana
z3
mimaapeto
18. jún 2025

ANJ majú deti od prvého ročníka na základnej škole takže to je dobrá predpríprava .. bude to určite hravou formou cez pesničky aj naša tak mala ... je druháčka a slovíčka sa nemusí učiť lebo tie základné sa naučila v škôlke hravou formou... úlohy budú skôr také omalovánky netreba sa toho báť🙂 to judo nepodporujem mám síce dievča ale bojové športy sa mi nepáčia ...

sisska96
18. jún 2025

Domáca úloha v škôlke? 😲 Čo sú tie učiteľky na hlavu padnuté

hederamonstera
18. jún 2025

Vsak to nemusis vyuzivat

lasona
18. jún 2025

Však je to super. Dnes je cudzí jazyk nutný, deti sa učia lepšie a hravou formou. A stretla som sa už aj s domácou úlohou pre deti v škôlke. Nevidím v tom problém.

klotildabazarik
18. jún 2025

Je to. Uplne zbytocne pre skolkarov,

zuzitko74
18. jún 2025

Pokiaľ viem, tak takéto aktivity sú v škôlke nepovinné, takže sa ich zúčastňujú len deti rodičov, ktorí s tým súhlasia a chcú to.

belllinka
18. jún 2025

No daj aká náročná je tá domáca úloha? Čo konkrétne majú urobiť?
A pokiaľ viem, krúžky sú dobrovoľné, nie? Tak načo sa vzrušuješ...

tini27
18. jún 2025

S krúžkami problém nemám, naši škôlkári majú krúžky od 3 rokov- niečo v škôlke, niečo poobede. Dcéra chodí na kraso od 2…To podľa mňa záleží od dieťaťa a rodiny, ako om to vyhovuje. Ale domáce úlohy by som teda s nimi určite nerobila

galganka
18. jún 2025

Trojročné deti sú ako špongie. Prečo to nevyužiť? A inak, úlohy ako "zopakuj si básničku", alebo "počítajú do 5"? Určite nesedia nad pracákom.

stvura
18. jún 2025

ked sa ti to nepaci tak tam svoje dieta nemusis dat...ja v tom vidim len pozitiva: sport zrejme bude len nejakou hravou formou, takze je prakticky jedno aky ma nazov (atletika, judo, karate, futbal...) - velke ocakavania by som nemala, podstatne je, ze sa dieta hybe a je v kolektive, uci sa fungovat s detmi...anglictina - velmi dolezita, dnesne decka su tak pred nami ze sa mozeme od nich ucit (a to mam anglinu na vybornej urovni - C1, ale moje deti uz premyslaju v anglictine, takze su fakt ze o level predo mnou), nastupi do skoly uz s nejakymi zakladnymi slovickam....
Ja som mala vsetky deti na anglictine od skolky (plynule presli na ZS so zameranim na jazyky) a tiez vsetky mi sportovali - moj najmladsi ako 3r chodil na plavanie (starsi ako 4-5r), dcera od 4r na gymnastiku. Podla mna sa vobec nemusis stresovat, ucitelia to uchopia tak ako sa ma - hravou formou a k ziadnej ujme na zdravi dietata nepride ak sa len toho bojis.

jarnajar
18. jún 2025

Je to super, deje sa to v bežnom škôlkárskom čase a hravou formou. Po večeroch by som tak malé dieťa na krúžky nevozila. Škoda, že moje deti nemajú v škôlke v ponuke bojové umenie, mladšia chce, ale ja nemám nervy s ňou po práci chodiť. A nie je to také nové, som ročník 86, už u nás bol v škôlke na malomeste pokus o nemčinu.

sisska96
18. jún 2025

Decko sa má najprv naučiť normálne materinský jazyk. Však väčšinou 3 ročné deti ani po slovensky nevedia, nie ešte po anglicky

oriesocek
18. jún 2025

ale ved ako pisu baby, nikto ta nenuti dávat tvoje dieta nika. Moja napr chodi an tu anglictinu a vie ju plynule - nie zo statnej skolky, ale predtym chodila do sukromnej a teraz ma este lektora. a ano, chcem aby moje deti vedeli jazyky, tak im to platim... a vie aj po slovensky. a cim skor sa s jazykom zacne, tym je to pre dieta jednoduchsie.

kiki68
18. jún 2025

Tak my sme predskolakom davali domace ulohy, he to taky trening na skolu. Lebo musi sa cvicit kooperacia rodica a dietata, v skolke este o nic nejde. V skole uz to bude lietat a tam to ide inym tempom, tam uz nikto neberie nejake velke ohlady a ten vykon byt musi. V skolke je to vsetko iba taky bonus.

anjelicek26
18. jún 2025

V zahranici zacinaju 3-4 rocne deti predskolsku/skolsku vyuku... postupne a pomaly.. nase deti ako rozjasene zajace do 6 rokov pomaly a potom je ten prechod pre nich tak tazky. Anglictinu take male dieta nasava velmi rychlo, je to najlepsi vek na ucenie reci... judo (ci akykolvek iny sport) telu len prospeje...deti maju slabe brusko, chrbatik, vela sa ani nehybe, rodicia po skolke domov unaveny z prace... len nech sa vyblaznia... dva kruzyk integrovane pocas casu v skolke nie je vobec vela.

januska12323
18. jún 2025

Nie je to povinné, keď sa ti nepáči nedaj tam dieťa. Neviem čo si predstavuješ, že tam robia. Pár básničiek a pohybov mu určite neublíži.

domiklik
18. jún 2025

Bud rada

tamvtme
18. jún 2025

Moja mala v ramci skolky 3 kruzky - anglictinu, tanecnu a sportovy kruzok.....boli dobrovolne, ale preco to nevyuzit? bolo to v ramci dna, brala to ako zabavu......

zuzuliatko18
18. jún 2025

Minuly rokmmal.drobec tanecny kruzok, chodil tam rad a kedze to bolo vramci skolky , nemal stres z noveho prostredia a ludi. Tento rok ma anglictinu, ucili SA nejake zakladne slovicka cez pesnicky a formou hry. Na tieto dni sa vzdy tesil a nejako ho to nezatazilo. Kruzky su spoplatnene, takze tam chodia Len deti, ktorych rodicia si to zelaju.

zorienka28
18. jún 2025

Otazka naco je detom svetovy cudzi jazyk krasne reflektuje zufalu uroven vzdelanosti na Slovensku. Takze nech sa len ucia 🙏

nyusika
18. jún 2025
@sisska96

Decko sa má najprv naučiť normálne materinský jazyk. Však väčšinou 3 ročné deti ani po slovensky nevedia, nie ešte po anglicky

@sisska96 hovori kto ? ty ?
male deti sa kludne mozu zaroven s materinskym jazykom ucit iny jjazyk...vsetko si ukladaju do mzgov, maju to tam poukladane a ked nabehne naozajstna vyucba, povytahuju znalosti a je to vsetko pre ne jednoduchsie.

nyusika
18. jún 2025
@zorienka28

Otazka naco je detom svetovy cudzi jazyk krasne reflektuje zufalu uroven vzdelanosti na Slovensku. Takze nech sa len ucia 🙏

@zorienka28 presne tak...ako mudrosti typu "najskor sa musia naucit materinsky jazyk"
chudata deti s dvojjazycnych vztahov...a castokrat toto hlasaju zeny, ktorym slovenska gramatika a spisovna rec nic nehovori...

zorienka28
18. jún 2025
@nyusika

@zorienka28 presne tak...ako mudrosti typu "najskor sa musia naucit materinsky jazyk"
chudata deti s dvojjazycnych vztahov...a castokrat toto hlasaju zeny, ktorym slovenska gramatika a spisovna rec nic nehovori...

@nyusika Navyse ked tam uz aj tak maju nejake pesnicky, riekanky a hry, tak preco nie rovno v anglictine/nemcine. Takto ani nevedia, ze sa ucia, a o to lepsie im to pojde v skole. Jedine, ze by autorka bola aj proti skolskej vyuke, to uz mi fakt mozog neberie.

vroni
18. jún 2025

Nevidím žiaden dôvod, prečo by mi mala vadiť angličtina či judo v škôlke. Veď keď dieťa nebude chcieť chodiť, tak ho odhlásim. Voči domácim úlohám mám výhrady aj v škole, takže v škôlke by som s dieťaťom určite žiadne nerobila

natalka13
18. jún 2025
@zorienka28

@zorienka28 presne tak, mna udivuje tu na koni ze 30r zeny nevedia cudzi jazyk, vyhladat si zakkadne info ba nete napisat ziadost.... asi im doma zakazovali sa ucit v skole

mamamasama
18. jún 2025

Moj skolkar ma anglictinu a futbalovy kruzok mimo skolky. Musim to cvakat. Ty to máš zadarmo a stazujes sa 🤣

kixa3636
18. jún 2025

Syn chodil na angličtinu, judo, teraz karate a za mňa super. Už ide na druhý stupeň ZŠ, ale angličtinu v škôlke mal rád, využívali tam rôzne pesničky a ten jazyk sa hravou formou dostával dieťaťu do hlavy. A čo sa juda týka, to už je každého vec aký krúžok zvolí. Je dokázané, že bojové športy sú dobré na podporu sebavedomia u dieťaťa, v škôlke je to v podstate len taká pohybová príprava s nejakými prvkami sebaobrany prispôsobené malým deťom.. žiadny útok, ani extra hmaty.

sisska96
18. jún 2025
@nyusika

@sisska96 hovori kto ? ty ?
male deti sa kludne mozu zaroven s materinskym jazykom ucit iny jjazyk...vsetko si ukladaju do mzgov, maju to tam poukladane a ked nabehne naozajstna vyucba, povytahuju znalosti a je to vsetko pre ne jednoduchsie.

@nyusika a potom ani jeden nevie poriadne

mamamasama
18. jún 2025
@sisska96

@sisska96 Dvojjazyčné dieťa? Vie poriadne 3.

nyusika
18. jún 2025
@sisska96

@sisska96 jasne 😀 😀 😀

Strana
z3