Neprijatie do škôlky
Ahojte stretli ste sa s tym zeby vam do skolky neprijali dieta s odlozenou skolskou dochadzkou?
Nieje nato nejaky zakon?
Ako sa da postupovat?
@sissik myslis ze sanca potom bude?mne ta riaditelka prisla taka ako keby zaujata ze proste uz miesto mal a je to moja chyba...kde sa mam presne odvolavat?
@samantha342 a v povodnej skolke sa neda este zrusit ta vypoved ci ako sa to vola?
@jasminet lenze ak ju zrusim to sa uz nikdy nedostanem blizsie ale da sa zrusit som dohodnuta s riaditelkou
@samantha342 toto sa stalo aj mne, take jednanie, ako ma riaditelka, je podporovane najvyssou na mestskom urade a pokym to jednanie ona nezmeni, tak to tak bude fungovat.
ak maju rodicia nazoaj dovod na prestup dietata, tak ho touto cestou nevybavis
odvolanie mozes podat na mesto ako zriadovatela skolky, ale to ti odpise, ze prijatie, resp. neprijatie ma v kompetencii riaditelka a to jej prinalezi zo zakona. je mozne nieco riesit aj so skolskou inspekciou, ale to sa mi uz nechcelo. navyse ak je v zakone napisane, ze odlozenu skolsku dochadzku treba prijimat prednostne a neprijali, tak je to napadnutelne na sude. myslim, ze s tym by si na sude aj uspiet mohla, lebo je to podlozene v zakone, ale urcite si treba najst dobreho pravnika
@samantha342 a maleho trojrocaka mas teda v ktorej skolke?
@sissik aha tak uz naozaj chapem preco namna tak vyskakovala a ohanala sa tou osobou na urade uz neviem ake meno to bolo...pravnikov mam aj dvoch v rodine a velmi dobrych to by nebol problem na inspekciu som dnes pisala uvidim ale urcite to necham inspekciou preverit...a tebe sa podarilo ich prelozit?jedna sa o skolku na spartakovskej myslim ze to je spartakovska 10....riaditelka iba slubuje ale sluby uz nedodrzuje
@samantha342 Bolo by vhodne vyziadat si z mesta zoznam, ktore deti do skolky prijali, ake maju bydlisko, lebo vy ste splnali az dve podmienky na prijatie, vek, aj blizkost bydliska pri skolke. Ale ten zoznam velmi ukazat nechcu a moze sa stat, ze vas odkazu na sud.
@jasminet v tej ako aj starsieho
@prunee myslim ze tymto by som si asi nepomohla a zacat kvoli tomu sud to si budem musiet premysliet aby sa to nevyriesilo az ked uz bude aj po skolke a pojde do skoly...
Samozrejme že rodič nebude postihnuteľný ak dieťa nedá do škôlky. Trocha sa to rozbehlo iným smerom, pôvodná otázka bola, či môže riaditeľka neprijať dieťa do škôlky. Áno môže. A také veci ako prestup do inej škôlky sa rieši vtedy, keď má škôlka oficiálne zápis. Väčšinou je to od 15.2. do 15.3. preto ak ešte mamička neodhlásila dieťa zo škôlky miesto má isté. Ale ak prišla do novej škôlky teraz a riaditeľka už dávno vydala rozhodnutia o prijatí na určitý zákonom stanovený počet deti v triede tak kde ho má prijať?
@prunee
@samantha342
ja som smi vyziadala pocet prijatych deti, vzdialenost ich bydliska od skolky, boli tam poprijimane deti, ktore mali bydlisko ovela dalej a ju to nezaujimalo. a este navyse mi povedala, ze oni na urade nevedia overit vzdialenost bydliska od skolky. uplny vysmech pre normalnych ludi toto
nakoniec som sa na to vykaslala a budem robit taxikara dalsie 2 roky 😝 uz je zvyknuta tam, kde je, pristup uciteliek je uzasny, tak ju nebudem prehadzovat. chcela som nam len zjednodusit zivot a vozit deti na to iste miesto aj do skoly aj do skolky. vsetko som chcela riesit oficialne a bez uplatkov - UTOPIA
@alenah31 ked si vyziadaju len pocty deti a ich bydlisko, tak to nie je chraneny osobny udaj. chraneny osobny udaj je ten, zktory dokaze osobu jednoznacne identifikovat. takze ked niekto povie, ze prijali jedno dieta z jahodovej ulice, tak to nie je chraneny osobny udaj, ktory nemoze byt zverejneny
@gir ja som bola na zapise len tu to je cele na hlavu jedna podplatena banda
no a pocas sedenia na radnici mi mila pani z mestkeho uradu povedala, ze na tu skolku, kde neprijali moje dieta, prijali potom este dalsie 2 na riaditelsku vynimku, lebo tam nieco dobastardili pri zapisoch
to len na margo toho, akos a co riesi v trnave. a jedno dieta bolo take, co malo odlozenu skolsku dochadzku a zrejme rodicia podali odvolanie a teda ho msueli prijat aj nad zakonom stanoveny pocet ziakov v triede
kto sa pyta, dozvie sa.....
@sissik ja si to odvolanie podam ale ci uz mam chut ist na tu skolku kde je taka hrozna zena ktora nazvala mojho syna zaostalim a ze ma ist do pomocnej kvoli oneskorenemu vyvoju reci ktory sa velmi rychlo naprava vdaka sukromnej logopedii to uz stoji aj za zvazenie dufam ze jej tu aspon urobim peknu reklamu
@samantha342 na spartakovsku 10 radsej ani nedaj, enchaj ho tam, kde je zvyknuty. napisem ti do posty, co kamoska zazila osobne na spartakovskej 10 a aky tam mali pruser
@sissik naozaj?cakam nedockavo

@samantha342 to neviem, tak nebudem ta klamat...ale je mozné ze ti ponuknu ine miesto - kedze nemas ziadne.