icon

Neprijatie do škôlky

samantha342
26. máj 2016

Ahojte stretli ste sa s tym zeby vam do skolky neprijali dieta s odlozenou skolskou dochadzkou?
Nieje nato nejaky zakon?
Ako sa da postupovat?

Strana
z4
gir
26. máj 2016

Náš krásny slovenský školský poriadok. Mnohé mestá odpredali budovu škôlky, škôlka sa zmenila na súkromnú, parádne sa na tom zarába. A rodičia ak chcete dieťa do štátnej, tak dávajte niekde do Hornej - Dolnej, kde majú problém s naplnením kapacít.

sissik
26. máj 2016

@gir ja som neziadala zoznam prijatych deti. ja som ziadala len ich pocet a vzdialenost ich bydliska od miesta skolky. a kedze oni nepoznaju goggle maps, tak nevedli napisat tu vzdialenost od miesta skolky a napisali mi nazov ulice 😀 mozem za to, ze su na urade hentaki ludia ? 😀
nepoznas co som riesila ja, ako som to riesila, tak mi nevrav, ze keby som riesila skor. Ja som sa chcela normlane stretnut este pred zapisom, opisat riaditelke situaciu, ktora je u nas, ale ona nechcela. A viem, ze bolo prijatych 17 ci 18 deti, ktore nemali ani trvaly pobyt v trnave, ale boli za riaditelkami skolok a vysvetlili im, ze tu nemaju trvaly pobyt, lebo robia v peugote a byvaju v najomnych bytoch, kde im trvaly pobyt nedaju, alebo XY inych veci. takze oni sa s riaditelkami stretli bez problemov a inych odmietali sa stretnut. zaujimave, ze?

sissik
26. máj 2016

@gir no a moje deti chodia do sukromnej skolky, ktora je v priestoroch byvalej zanedbanej skolky. predtym boli v prenajatej budove priamo v trnave - tiez skolke, tkoru mesto dlhodobo nevyuzivalo. tak ju dalo do prenajmu. z penazi rodicov ten prisetor zveladili a ajedneho pekneho leta ich mesto odtial vykoplo a otvorilo skolku na spartakovskej 10.
ponukli im najom v modranke, tiez v nevyuzitej skolke v katastrofalnom stave, kde apson vymenilo mesto ako vlastnik budovy linolea a sanitu v kupelniach. a za peniaze nas, platiacich rodicov sa zase ta budova zveladuje, zateplili ju, vymenili okna, strechu, zveladili dvor. som zvedava, ci zase niekto bude chciet vyuzit situaciu a nasackovat sa do hotovej budovy, ktoru niekto krvopotne zveladoval a zveladoval ju z prostriedkov rodicov, ktori tiez platia dane ale stat im deti do statnej skolky nezobral
takze taketo je nase skolstvo

samantha342
autor
26. máj 2016

@sissik aha takze tak to bolo? a teraz sa na spartakovskej 10 idu chvalit ake maju pekne priestory

kikushaa
26. máj 2016

@sissik oo toto je uz iny grc ver tomu ze casom ked sa zveladia priestory vas vykopnu aj odtial, ja som z bratislavy zhodou okolnosti mi predvcerom jedna mamicka rozpravala ze idu rusit jedno materske centrum lebo je v byvalej skolke- ved co oni sa o to iba 15rokov starali a zveladovali 😒 a paradox je ze na tej ulici okrem novozriadenej skolky su este dve.. tak nie aby sa starali o tie chatrajuce budovy a v dalsej polke byvalych skolok maju nezmyselne vuc nejake pristory kniznice a co ja viem co este tusim v jednej je aj sklad 🙄

sissik
26. máj 2016

@kikushaa detto v poprade sa toto stalo, ale rodicia to ustali s peticiou
ale zase z modranky ich asi nevykopnu, lebo statna skolka tam je este jedna a nemaju tam kapacitne problemy. a vsetci chcu ist do mesta, tak snad ich tam z modranky nevykopnu
ked nam prezentuju, co vsetko chcu robit aj z 2% dani pre tie deti, tak by to bol hnus od mesta, keby ich za snahu hentak "odmenili"
a teda pokial bude do tej skolky chodit moje dieta, tak sa za tu skolku budem aj bit rucne strucne ak bude treba 😀

gir
26. máj 2016

@sissik tak to je o inom, majú miesto a nezoberú dieťa? A v rozhodnutí keď si podala žiadosť je čo?

sissik
26. máj 2016

@gir na odvolanie odpovedali, ze riaditelka skoly rozhodne o tom, ktore deti prijme a vymenovany paragraf zo skolskeho zakona. takze skoda hadat sa, proti tomuto nie je ziadny argument.
a ked som po tomto vsetkom zavolala do danej skolky, tak mi mila pani zastupkyna pre skolku povedala, ze preco som jej to nepovedala vsetko dopredu alebo pri zapise. tak som jej povedala, ze som chcela a aj to, ako ma odpisala, ze tam maju dalsich 40 ziadosti takych. chcivlu ticho a potom mi povedala, ze keby sa uvolnilo miesto, ze mi hned zavola. no dakujem, pri hentakom pristupe nemam zaujem 😝
takze tolko moje skusenosti s prijimanim deti do skolky v trnave
tento rok aspon dali na vsekty nastenky uplne jasne definovane podmienky prijatia a aj dodatocne podmienky. ale co a ako prebehlo pri prijimani je uz mimo mna, lebo tento rok som uz neriesila. ale aspon tie podmienky zverejnili transparentne

samantha342
autor
26. máj 2016

@sissik a spartakovsku skolku vedla skoly si neskusala? ci aj tam nula bodov?

sissik
26. máj 2016

@samantha342 uz ani skusat nejdem. oficialnou cestou to de-facto nejde, uplacat a tlacit sa niekam nie som ochotna a v podstate proti meduske nemam nic negativne a to rozvazanie snad 2 roky este vydrzime, ked sme vydrzali uz 5,5 roka co sme tam vozili aj starsiu (ta tiez nemala na rok na skolku, lebo je januarova a v strede roka nezoberu a ked je zena na materksej s druhym, tak tiez nie)

sardinka335
26. máj 2016

@sissik ono je idealne to ,,riešiť,, dopredu....a teda nie ze dam si prihlasku a čakam...nie, jednak si dam prihlasku a jednak hladam cesty a znamosti ktore tu prihlasku ,,popostrčia,, a pomozu. Tu v BA potichučky bezna vec...Kto ma znameho hned kontaktuje, kto ma peniaze tak prispeje na ,ozetko, alebo pride za riaditelkou osobne pokecat...proste tu je to zufale a preto ludia robia aj zufele veci. Riaditelka rozhoduje aj keby na oko všetko hralo do karat rodičom...tak aj tak si tam riaditelka spravi ako chce a odovodnenie si najde.

sissik
26. máj 2016

@sardinka335 my sme hladali cesty este pred podanim prihlasky, aj po pdoani, ale nebol zaujem z ich strany. chapes asi co chcem povedat 😉 podplacat som nebola ochotna ani nikdy nebudem, ale porozpravat sa normalne nemam problem. a kamos mal v skolke taky pripad, ze este pred zapisom dali na strechu skolky sponzorsky dar a nezobrali im dieta do skolky, to zase v BB - ina sila, ze? 😀

timea7
26. máj 2016

@gir som učiteľkou v materskej škole roky, predškolská príprava povinná nie je, osvedčenie nie je podmienkou prijatia dieťaťa do základnej školy, je len dokladom, že dieťa predškolskú prípravu absolvovalo. Ak sa rodič rozhodne dieťa nechať doma do šesť rokov a potom ho zapísať rovno do základnej školy, nehrozí mu žiaden postih.

celasapremenim
26. máj 2016

@sardinka335 to mi ani nepiiis, ja nemam znamych a fakt si neviem predstavit to popostrkavat

smutko4
3. jún 2016

@samantha342 ja mam syna ktorý bude mať 14.9 tri roky, boli sme v Trnave na zápise v 6 škôlkach a nevzali ho pre nedostatok miesta ani do jednej. Tak môžem dať v práci výpoveď a zostať s ním doma. Viem, že do škôlok sa dostali u nás i mladšie deti od môjho syna a dokonca ktoré ani nebývajú v Trnave. A predomnou dávala riaditeľka papier o prijatí 2,5 dieťaťa a mamička mala v nosiči asi 8 mesačne bábätko. Takže tak to v Trnave chodí. Pracujúce budú dávať výpoveď alebo budú zadarmo doma na predĺženej materskej. Bratranec má o mesiac mladšieho syna od môjho, dal do obálky 500 eur a malý chodí do škôlky kde sa mi riaditeľka Dusovala, že nezobrala ani vsetky 5 ročne deti

mircalla
3. jún 2016

Ahoj - v pripade, ze si nepodala prihlasku do skolky a zaroven maju plne kapacity - tak nie su povinni ti ho prijat ani v tomto pripade. Je to chore, ale tuto info mam priamo od mestskeho uradu, ktory je zriadovatel statnych skolok. Pokial ste prihlasku mali, tak by ho mali prijat

jankastubka
3. jún 2016

Fuu ked tu citam o tych praktikach tak mi je az zle. Aj keby si vyhrala odvolanie alebo sud, zvaz ci tam svoje dieta dat, lebo sa ti este mozu pomstit cez dieta. Ze ho tam budu neviem ako to jemne napisat proste sediet na nom.
Ach jo smutno mi je z toho ☹

janickacrazy
3. jún 2016

@smutko4 tak to je fakt strašné, skús si nájsť dáku opatrovateľku pre dieťa, možno mamičku na MD, aby si mohla ísť do práce

Strana
z4